Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 12.4.2016 9:15:27
|
|
|
|
suzi kju
|
Pa moj blender je takav da ako kraće pustim da radi, ostanu sitnije gromuljice, nije skroz kašasto kao što sam blendala na početku, kada su počinjale da ručkaju. Nekad mi čak ostanu krupnije nego inače i vidim da im smeta, nisu navikle valjda. Često probam da 1/3 viljuškom smrvim a ostatak u blenderu, ali neće tako, ne znam u čemu je problem verovatno još uvek nisu spremne za tako nešto
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 12.4.2016 9:28:25
|
|
|
|
adulence
|
ja sam juce isto to radila kada sam mu skuvala rucak deo sam samlela a dva cvetica brokolija sam izgnjecila i ubacila u to i pojeo je,meni je sada veci problem sto on nece u lezaljku i onda mi je nezgodno da ga hranim,....
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 12.4.2016 9:37:26
|
|
|
|
suzi kju
|
Verujem ti, to jeste nezgodno. Znam nekad kad se jedna od njih dve unervozi pa je mm uzme nema šanse da je nahranim, savija se ka napred, kaša leti na sve strane One još uvek hoće u sedišta, ja ih od početka tako hranim, stavim ih ispred tv-a, pustim crtani ja sednem ispred i hranim ih tako.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 12.4.2016 9:45:53
|
|
|
|
suzi kju
|
E da, jedno pitanje, možda je glupo ali šta ću, moram da pitam palenta u slane kašice, krompir, piletina, šargarepa? Da? Ne?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 12.4.2016 10:10:53
|
|
|
|
adulence
|
mozes palentu u slane kasice,mada ja nju bas koristim uz vockice ,ali moze i u slane...
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 12.4.2016 10:18:10
|
|
|
|
suzi kju
|
Okić, hvalaaa Btw, skuvala sam cveklu, oljuštila i probala, baš je slatka, mislim da će im se svideti.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 12.4.2016 11:19:31
|
|
|
|
Maraj
|
E super , znaci necu onda ispirati ispod cesme kad se skuva. Ja Lazaru blendam stapnim mikserom. Sto adulence kaze , ne ostane ni mali komadic , kamo li veliki. Samo mu jabuku , bundevu, bananu i palentu ne blendam. Ostalo sve
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 12.4.2016 11:21:38
|
|
|
|
Maraj
|
Super suzi . Ma ja sam stava da svo voce/povrce koje moze da se jede zivo ne treba dugo termicki obradjivati. Pa tako i cvekla. Cim malo omeksa ja je sklanjam sa ringle
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 12.4.2016 14:08:21
|
|
|
|
Valerie
|
hmm nije valjda da sam ja preterujem stapnim mi ostanu razne velicine gromuljica, verovatno ga ne drzim dovoljno dugo upaljenog... ma nije mi tesko to sa cediljkom, ne mogu da zagledam sta hvatam kasicicom jer i dalje dosta pljuje dok jede pa stalno gledam u nju bananu sam samo izgnjavila, nece valjda time da se davi voce i dalje mnogo bolje ide od ostalog. ne znam sta cu sledece. kad cemo paradajz? naravno samo "mesnati" deo kuvan
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 12.4.2016 14:15:38
|
|
|
|
Ana RR
|
Ja sam palentu davala isključivo sa mlečnim proizvodima i bila mi je super za uvođenje žumanceta. Ne znam zašto bi stavljali palentu uz krompir, meso, šargarepu...? Krompir daje dovoljnu gustinu. A kažu i da ne treba mešati više od tri namirnice u jednom obroku mada smo svi to radili ponekad. Paradajz ide dosta kasnije, ako se dobro sećam.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 12.4.2016 14:48:30
|
|
|
|
Maraj
|
Valerie u mojoj knjizi pise da kuvan paradajz ide od 10. a svez posle 12.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 12.4.2016 15:03:32
|
|
|
|
adulence
|
Valeri neko bi rekao prvo ti je dete ,ahahhahaha....ja stvarno nisam nikad kroz cediljku....inace da malopohvalim Relju danas sam mu samo piletinu samlela,sve ostalo sam mu izgnjecila viljuskom i bas je lepo jeo,jeee
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 12.4.2016 15:22:31
|
|
|
|
suzi kju
|
Pitala sam za palentu uz slane kašice iz razloga što krompir, pirinač i šargarepa stežu stolicu, a mojim cicama je zadnjih dana malo tvrđa stolica pa bih im eventualno možda nekad dala palentu uz slane kašice, ne znači da hoću, ali eto pitala sam. Dajem ja svakako druge stvari koje poboljšavaju probavu. Inače cvekla prošla odlično.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 12.4.2016 17:34:33
|
|
|
|
janajana
|
Ja sam M dodala palentu samo sa povrcem da je kao zasiti , jer ne praktikujem da joj dajem meso svaki dan, ali mi palenta nekako ne ide uz meso da se mesa. Inace mojoj M za kakanje najbolje deluje kruska
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 12.4.2016 21:05:16
|
|
|
|
jess021
|
Maraj, proso kad kuvas stavi u razmeri 1:3 sa vodom i nece skoro nista ostqti vode, nemoj ispirati. Ja isto usitnjavsm stapnim mikserom, a ako i ostane nesto, primetim pa joj ne dajem. Danas je u centru jela bananu koju samo onako nagrebala na kasicicu Jel sme da jede persun ili paskanat( pastrnak)? Samo se vrtimo u krug, krompir i bundevu izbegavam jer bas tvrdo kaki od toga, pa nam je veoma suzen izbor. Ja cveklu kupila, ali je jos nisam obarila.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 13.4.2016 11:48:56
|
|
|
|
amelia
|
Mi smo uveli jogurt ,danas treci dan palenta super je proslo sad nam je na redu paskanat, teletina, cvekla neznam ni ja sta. Sa cime kombinujete cveklu?
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 13.4.2016 11:56:53
|
|
|
|
suzi kju
|
Amelia koji jogurt kupuješ? Ja sma cveklu juče sa šargarepom i prosom, a danas ću sa krompirom i pirinčem, sutra planiram sa tikvicom i piletinom.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 13.4.2016 12:09:38
|
|
|
|
amelia
|
Suzi jogurt plasmon za decu. Super jel su bebe dobro prihvatile? Meni se cini da moj bebac nece jesti cveklu samo zatosto je ja nevolim i gadim se cvekle
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 13.4.2016 12:17:04
|
|
|
|
suzi kju
|
Me jede je ni ja. Svojevremeno kada sam bila anemična mama mi je spremala cveklu. Imale sam utisak da jede zemlju Međutim njima se sviđa. Ja probala malkice i ukusna je, slatkasta. A di ima taj jogurt, prvi put čujem
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 13.4.2016 12:24:37
|
|
|
|
amelia
|
Suzi i ja sam morala da je jedem u ali sam je na kraju uvek povracala izgledalo mi da jedem zemlju sa belim lukom bas sam sasava. Ne znam da li ima to u srbiji plasmon je marka za decu. Ja inace zivim u italiji. Probaj da nadjes hippove ja sam uzela sir od hipp a jogurt nisam nasla.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 13.4.2016 13:15:28
|
|
|
|
adulence
|
Suzi a sto mesas kromir i pirinac?ako sam dobro videla rekla si da malo tvrdje kake,mi cemo danas tikvicu,sargarepu,kelerabu sa maslinovim uljem...za dorucak marelice i proso...
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 13.4.2016 14:55:32
|
|
|
|
Maraj
|
Ja sam cveklu davala L sa npr krompirom , sargarepom i piletinom adulence , koje marelice dajes? Kupovne kasice ili? Ja L jos necu mlecne proizvode. Sacekacu jos malo , da mu se stomacic privikne Nisam ni znala da hipp ima mlecne proizvode . Videla sam one gotove kase sa dodatkom pavlake
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 13.4.2016 15:14:21
|
|
|
|
suzi kju
|
Ada nisu im tvrde kake konstantno, neki dan se desi da im bude tvrđa, pa vidim da se muče. Ovih dana je ok. A bezveze stavila ta dva zajedno, inače ne stavljam pirinač kad stavim krompir. A kuvala sam pirinač zasebno za doručak pa ostalo i ubacila u slanu kašu. Nisam ni ja znala da hipp ima te kaše, nisam videla nigde.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 13.4.2016 15:24:42
|
|
|
|
adulence
|
Ma znam da nisu stalno,nego ja to ovako kazem,pirinac i krompir to jw bas za cementiranje...ahahhaha....hipp ima samo one kase sa jogurtom i sa pavlakom valjda neku teateninu i brokoli,a jogurt sa vocem...
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 13.4.2016 15:26:47
|
|
|
|
suzi kju
|
Haha baš za cementiranje neće im vala ništa faliti što su danas tako ručkale. A baš je ukusna kaša, valjda slatkasto sve pa ukusno
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Pripremite bebinu kožu za hladno i vetrovi...Od najranijeg perioda detinjstva potrebna je pravilna nega dečije kože kvalitetnim preparatima koji neguju i obnavljaju ...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?