Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 25.3.2016 10:26:43
|
|
|
|
janajana
|
Ja sam gresku napravila sa D nikad joj nisam kuvala palentu, doduse ni ja je ne jedem, i sada ona nema sanse da pojede. Ali zato cu M da pravim Nego mlecni proizvodi idu od 8-og meseca?
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 25.3.2016 11:39:40
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Ja sam pavlaku uvela oko sestog meseca, tj dodavala sam po pola kašičice, kašičicu pavlake u povrce.Bar tako mislim da je bilo :) Palentu sam mu davala redovno, a sad nece da je okusi.
< Poruku je uredio IvanaSK -- 25.3.2016 11:40:34 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 25.3.2016 12:03:20
|
|
|
|
suzi kju
|
I ja ubacujem pavlaku i maslac po malo, rekla mi je dr da smem.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 25.3.2016 14:43:58
|
|
|
|
adulence
|
Mi smo danas ipak umesto palente karfiol...sutra cemo palentu...a za to suzi ne znam za mlekce jer R sisa,ali nisam primetila da manje sisa...nego jel pijete vodu,R bas nikako nece nikako jedino kada sipam jedno 20-30ml soka i deci vode e onda hoce...
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 25.3.2016 14:48:48
|
|
|
|
suzi kju
|
Isto sam htela da pitam, ni one neće vodu, kad probaju mršte se kao da pelin piju a sokić već i hoće tu i tamo. Koju palentu kupujete?
< Poruku je uredio suzi kju -- 25.3.2016 14:49:15 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 25.3.2016 14:51:35
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Ja ceo zivot kupujem onu zelenu za decakom na slici :) Ne opterećujte se oko vode, da su zedni, pili bi.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 25.3.2016 15:11:28
|
|
|
|
bebilule
|
E ta palenta me podsjeca na djetinjstvo . M nece vodu na flasicu, popije nekoliko puta po 5,6 kasikica i to je to. Voli caj od sipka, isto na kasikicu. Sokove mu ne dajem niti cu. Ima da zivi u ubjedjenju da su caj i voda od kuhane jabuke sokovi
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 25.3.2016 15:51:11
|
|
|
|
Maraj
|
Ni moj L nece vodu nikako. Dajem mu na špriic , posto mi i na kasicicu ispljune , a na flasicu neće ni da je lizne
< Poruku je uredio Maraj -- 25.3.2016 15:52:04 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 25.3.2016 17:22:16
|
|
|
|
janajana
|
Ja M od pocetka dajem vodu, odnosno od kad smo izasle iz bolnice. U pocetku sam joj po malo davala ako hoce, a sada pije najnormalnije kad je zedna. Ja sam danas bila lenja pa smo jeli kupovne kasice, breskva sa pirincem za kasni dorucak , i rucak bundeva sa krompirom, ako bude htela popice sokic od sljive, a vecera ili kasa za laku noc ili mleko, kako ona odluci
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 25.3.2016 18:50:50
|
|
|
|
amelia
|
Da se upisemo i mi vodu nece ni A da je smisli probala sam na kasicicu flasicu spricem nema sanse najbolje mi je spricem ali se bukvalno davi jer zeli da je vrati nazad ne znam sta cu. Ranije je pio kamilicu i sokice od jabuke sad ni to nece. Inace uvela sam mu mladi luk samo onako da pusti ukus i izvadila vec evo treci dan. Uvela sam mu i uzinu oko 11 h uvek mu dajem voce vocne kasice Dorucak siki rucak povrce vecera zitarice ili obrnuto. E sad me zanima negde sam procitala da se uzina daje oko 16 h negde oko 10,11 h kada vi dajete kada je bolje?
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 26.3.2016 7:54:32
|
|
|
|
Maraj
|
Amelia ni ja to ne znam Ja L dam oko 10voce pa oko 2/3 rucak. Sve ostalo siki. Pojma nemam da l je to ok. nego , da l je ko od vas uveo cveklu? Ja planiram nju danas. Cini mi se da se cvekla uvodi medju prvim namirnicama
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 26.3.2016 21:13:49
|
|
|
|
Maraj
|
Nema vas danas. ja L danas uvela cveklu. Lepo je jeo. Pojeo je mix - batak , proso , cvekla planiram sutra za doručak da proba palentu i jabuku
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 27.3.2016 8:31:26
|
|
|
|
suzi kju
|
Dobro jutro. Ja ne stizem da pišem. Ručkale su piletinu već dva dana i dopada im se. Maraj možeš cveklu i ja ću je uvesti ovih dana.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 27.3.2016 10:29:51
|
|
|
|
adulence
|
Dobro jutro i od mene ...ja cveklu Ivi nikad nisam davala jer je ni ja ne jedem,ali znam da je jede u vrticu i to mi je dovoljno...Relja je probao i karfiol i palentu,tako da polako prosirujemo meni... Maraj videla sam da si pisala na fb za kinou iskokanu,ja koliko znam ali me ne drzi za rec ona je najbolja kada se potopi pa skuva....ali opet kazem proveri...
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 27.3.2016 10:36:25
|
|
|
|
suzi kju
|
Ja bih uvela proso ali ovde ne mogu da nađem organski pa ću kad se vratim u Bg. Ada čini mi se da si pisala da definitivno imate dva nemlečna obroka? Ja se sve kanim da im za doručak uvedem žitarice i ručak povrće ali nikako da prelomim. Jel bi meni trebao otprilike ovako da izgleda :rano ujutru mleko (u našem slučaju je to oko 4h)pa doručak oko 9h da dam mlečne žitarice sa voćkom nekom (ili bez voćke), pa užina voće pa ručak povrće pa popodne mleko i pre spavanja mleko?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 27.3.2016 11:13:39
|
|
|
|
Maraj
|
Jeli smo juce cveklu , super je proslo. I danas se kuva : piletina , c.luk , krompir i cvekla. Jutros sam mu dala palentu i jabuku. Ok je proslo. Suzi , umas u dm-u organski proso. Ja sam tamo kupila. adulence , jesi li ti kuvala kinou? Ja imam tu iskokicanu . Mislis da treba i nju da kuvam? Na uputstvu pise da se dodaje jogurtu i vocu , ne pise da se kuva. Al ok ako treba kuvacu je
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 27.3.2016 13:01:10
|
|
|
|
adulence
|
ne ja nisam uopste koristila tu iskokicanu ili iskokanu kako god...nego sam kupila normalnu kinou u zdravoj hrani i spremala je po uputstvu,u temi od 3 do 6 meseci je neko pisao kako se zitarice spremaju...
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 27.3.2016 13:08:28
|
|
|
|
adulence
|
suzi kod nas ovako stoje stvari: 6-7 podoj 9-10 vocna kasa sa palentom,prosom,ovih dana cu uvesti i amarant i kinou, kako kad nekad samo voce 12 podoj 14-15 rucak povrce+meso 18h podoj i pred spavanje sto bude oko 20h podoj e da ja cu samo vocnu uzinu da formiram tek kada bude imao neki konkretan dorucak,tipa popara,proja,jogurt i kifla,ne znam za sad mi ne pada nista na pamet moracu da bacim pogled u ivkine jelovnike,pita neka sa sirom/zeljem itd....e sada ja se nadam da ce to biti relativno uskoro jer je meni i Iva jako rano pocela da jede konkretno ne samo kase,ali ko je zna iz bebeceg perioda kako je bila buca,ondfa mu je sve jasno, ta je sve obozavala da jede... ubice me za sliku,ali moram dokaz da stavim,sama sa 8 meseci jede gibanicu
< Poruku je uredio adulence -- 27.3.2016 13:20:19 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 27.3.2016 13:51:15
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Kakve obraze ima
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 27.3.2016 14:32:44
|
|
|
|
Maraj
|
Mi imamo isti jelovnik kao adulence. jao adulence cakana je skroz i nije lose to. Kad bi i ja mogla tako da mu uvodim namirnice pa da mi boravak na moru bude laksi Cini mi se cum pocne hleb da jede bice mi lakse(na moru). Imace 9 meseci tada
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 27.3.2016 15:57:19
|
|
|
|
adulence
|
Maraj meni je Iva imala 9.meseci na prvom moru i bas je svasta jela skooooroo sve sto i mi....ali ona je bas bila izjelica i to mi je mnogo olaksalo,ja nam svima zelim takve zdere...
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 27.3.2016 23:23:18
|
|
|
|
amelia
|
Ja sam mu uvela svezi sir ovih tri dana super je proslo danas smo prvi dan jeli proso ali ja sam kupila pahuljice hipoove bas mu se dopalo. nego meni A slabo jede meso ne znam da li ga ja lose spremam ili u cemu je problem kad mu dajem meso ima nagon za povracanje probala sam da razredim da mu nije gusto ali ni je to problem sta da radim ima li neko neki savet?
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 28.3.2016 1:31:35
|
|
|
|
janajana
|
Nemoj ga forsirati ako nece, napravi pauzu pa mu ponovo daj. Ja mese lepo umutim sa povrcem i ona sve lepo porucka. I ne forsiram meso, dajem joj otprilike 3 puta nedeljno, cak mi se cini i da je preporuka za meso da ide 3 puta nedeljno, a kada se uvede zumance 2 puta nedeljno, i ostala dva samo povrce Inace planiram spanac ili blitvu ovih dana da joj uvedem
< Poruku je uredio janajana -- 28.3.2016 1:32:26 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 28.3.2016 9:30:31
|
|
|
|
Maraj
|
Amelia super za svezi sir ja jos nista mlecno nisam uvela . Nije da me strah , pojma nemam , jednostavno jos se ne usudjujem. Jesi li uzela insustrujski sir? Mame jeste li stavile bundevu u zamrzivač. Sad joj vec vreme prolazi. Meni mama uzela 2kg pa ja naseckala i stavila u zamrzivač
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?