|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo
23.3.2016 21:16:33   
janajana
Ja vec dve nedelje pratim ovu temu ali kako niko nije pisao cekala sam da se preselite iz prethodne teme user posted image

*Every saint has a past and every sinner has a future.
(Oscar Wilde)

(odgovor članu superm)
Direktna veza do poruke: 401
23.3.2016 22:17:02   
Maraj
Suzi , sta mislis o cvekli? Meni je mama kupila cveklu. Tako da cu ja uskoro sa njom da krenem.

(odgovor članu janajana)
Direktna veza do poruke: 402
23.3.2016 22:20:49   
amelia
Mi za 10 dana punimo 7 meseci ali kako nije bila aktivna ova tema nisam ovde pisala inace kao sto vidim mi kasnimo sa uvodzenem hrane hehe. Mi smo do sada probali jabuka kruska sljiva breskva kajsija banana keks bez glutena. Krompir sargarepa tikvica bundeva piletina curetina pirincane i kukuruzne pahuljice i to je to brokoli nisam uvela ne znam zbog cega a trebala bih user posted image

Ayan <3

(odgovor članu janajana)
Direktna veza do poruke: 403
23.3.2016 22:32:19   
Maraj
Mame , kakva vam je gustina hrane? Ja L sve blendiram sa stapnim mikserom. Bude bas kasasto da on samo proguta. Cak i meso kad mu ubacim , onaj stapni mikser bas sjedini masu

(odgovor članu amelia)
Direktna veza do poruke: 404
23.3.2016 23:09:47   
janajana
Meni kako kad, nekad kasasto nekad ostanu "grumuljice" pogotovu od pirinca, ali ona sve lepo rucka, ne buni se.

Ni mi nismo nesto posebno novo uvodili, osim piletine.
Imamo dorucak, rucak i veceru i naravno uzinu (nekad u obliku voca, nekad u obliku sokica) Sokic sam isto skoro pocela, i to samo jabuku, u razmeri pola sok pola voda, (Mojoj D sam ja mislim do druge ili trece godine tako davala, posle sam pocela da joj kupujem one male sokice i naravno nisam mogla da joj dajem pola-pola).
Gledam da joj dorucak bude vocni, sa pirincem ili joj dam pirincanu kasicu, rucak povrce i meso, i vecera pahuljice za laku noc.
Jos nismo uveli gluten, mada vidim da je vreme, kao ni mlecne proizvode. Iskreno juce sam htela da pitam dr sve o ishrani sta kad ide, ali smo presle na temu odgadjanja vakcine da sam sve zaboravila. Ici cu ovih dana kod nje, posto M treba da radi prvu krvnu sliku (za nju drugu posto su joj u Tirsovoj vadili krv kada je imala temp.) pa cu je pitati za sve, ako se set_im user posted image

Do sada uvedeno: krompir, sargarepa, bundeva, tikvice, muskatna tikva, karfiol, brokoli, bela sargarepa (paskanat), jabuka, banana, sljiva, kruska, breskva, kajsija, avokado, i piletina
E da probala je luk, sirov i jao kako je prijao user posted image , naravno samo je lizukala i "sisala" user posted image

< Poruku je uredio janajana -- 23.3.2016 23:12:53 >

(Oscar Wilde)

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 405
24.3.2016 7:59:01   
Maraj
Jano sa koliko ti planiras da uvedes gluten

(odgovor članu janajana)
Direktna veza do poruke: 406
24.3.2016 9:29:34   
jess021
Moram u ovu temu pre vremena, u onoj vise niko ne piseuser posted image
Opet ja sa knjigom, pise da se ujutru daju zitarice ( pirinac, kukuruz), da li se misli na Milupu ili sl. ili da sami kuvamo pirinac i palentu?

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 407
24.3.2016 9:57:30   
choopa choops
Svejedno ti je. Ja sam davala i jedno i drugo user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 408
24.3.2016 10:38:36   
jess021
E Choopo, ali si mi pomoglauser posted image
Salim se, a kako si pravila pirinac ili palentu? Ajd palentu, ali kako da joj dajem sam pirinacuser posted image

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 409
24.3.2016 11:12:56   
superm
Jess, što se pirinča tiče, daj joj kupovnu , npr, Milupinu kašu
Jednostavnije je.
Palentu pravi sama. Samo palenta dosta ' prska' dok je kuvaš, pazi da se ne ispečeš. I kuvaj je duže, 15 minuta do 20 dok se dobro ne skuva. Onda je dobra za bebin stomačić.
Ja još nisam uvela palentu.

3 je moj srećan broj!!!

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 410
24.3.2016 11:18:00   
milicicak
Jess, ja sam kuvalapirinacsa vodom pa npr 2-3 kasike togskuvanig pirinca stavljala u blender, tj. Baby bulet, sipala 150ml ad mleka i blendala dok nije nastala glatka kasica

(odgovor članu superm)
Direktna veza do poruke: 411
24.3.2016 12:28:03   
superm
user posted image

Ovu šemu sam dobila još pre 9 god.
Po ovome sam hranila obojicu.
Sada planiram isto tako i M.

< Poruku je uredio superm -- 24.3.2016 12:29:55 >

3 je moj srećan broj!!!

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 412
24.3.2016 15:10:22   
janajana
Maraj ja sam i D cini mi se dala gluten posle 7 meseci, ali niko mi nije rekao da ne uvodim ranije, vazno je da ima 6 meseci i to je to. S obzirom da je skoro sve sa glutenom videcu da joj uskoro uvedem.

Ja za dorucak, kao sto sam napisala pravim joj voce sa pirince, najbolja mi je kombinacija pirinac, sargarepa i jabuka ili joj dam pirincano kukuruzne, rucak normalno povrce sa ili bez mesa, danas je bio karfiol krompir, tikvica i pil.meso, uzinica je bio sokic, a za veceru nekad jod dam samo da sisa ili da pojede kasicu za laku noc

Ni mi nismo uveli palentu a kupila sam je, htela sam da joj i ranije dam ali onda sam videla da moze da sadrzi gluten u tragovima i jos nesto user posted image pa cu joj uvesti polako

(Oscar Wilde)

(odgovor članu superm)
Direktna veza do poruke: 413
24.3.2016 19:45:08   
amelia
Mame zar nije isto kukuruzne pahuljice i palenta koja je razlika? I jos jedno glupo pitanje user posted image jel isto paskanat i bela sargarepa?

Ayan <3

(odgovor članu janajana)
Direktna veza do poruke: 414
24.3.2016 21:02:02   
Maraj
Jeste amelia to je isto

(odgovor članu amelia)
Direktna veza do poruke: 415
24.3.2016 21:23:53   
suzi kju
Mi danas ručkale piletinu šargarepu crni luk i pirinač, super prošlo user posted image
Videh negde da palenta moze da se kombinuje i sa voćem, to je odlično. To ćemo sledeće da uvedemo.

E moje beke posle kašice baš malo mleka popiju, a vama?

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 416
24.3.2016 21:48:24   
adulence
suzi relja ima dva obroka i posle njih mu nikako ne dam da sisa,pa mislim da bi s preopteretio ako bi mu i to dala...mi cemo ujutru palentu...jedno sada krajnje glupo pitanje,ako smo uveli pirincano kukuruzne pahuljice ima li potrebe palentu uvoditi 3 dana?

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu suzi kju)
Direktna veza do poruke: 417
24.3.2016 22:01:33   
lesica
Adulence, ja nisam tri dana uvodila palentu nakon uvedenih pahuljica.
Mada meni palenta ide u iskljucivo slanoj formi nakon uvodjenja kiselo-mlecnih proizvoda.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 418
24.3.2016 22:10:35   
vonavoj
Palenta sa jabukom je pun pogodak..prvo sam barila jabuku pa u tu vodu kuvala palentu i posle dodavala jabuku,obe su obozavale!

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 419
25.3.2016 7:19:18   
suzi kju
Ada nisam mislila odmah nakon kaše, nego prođe 3-3,5 sata i piju one ali znatno manje.
Koja je razmera za Palentu, nikad je nisam spremala, spremala sam kačamak a palentu nikad.

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 420
25.3.2016 8:05:32   
bebilule
Pa sad ostadosmo M i ja u drugoj temi user posted image ! Pomjerite se da sjednem ako mislite biti ovdje.

Suzi, to sam i ja htjela pitati. M ujutru popije od 180 do 210. Sve ostalo je dosta manje nego prije. Do uvodjenja kasica pio je za svaki obrok 180, sada vec popodne i uvece popije po 150 maksimalno, nekad i 120.

(odgovor članu suzi kju)
Direktna veza do poruke: 421
25.3.2016 9:00:41   
vonavoj
Ja sam u 2dcl vode stavljala kasiku i po.

(odgovor članu suzi kju)
Direktna veza do poruke: 422
25.3.2016 9:10:02   
suzi kju
Jel dajete samo onako palentu ili sa jogurtom? Meni dr baš rekla slobodno palentu s jogurtom.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 423
25.3.2016 9:13:08   
Sanjalicaaa
Ja sam palentu pravila tako sto bih u 150ml kljucale vode dodala 2 kasike palente koju sam prethodno razmutila u soljici hladne vode. Kuvala sam nekih 10ak minuta i povremeno sklanjala sa ringle i mesala, pa opet vracala na ringlu. Kad se prohladi dodavala sam mleko. A od 8 cini mi se dodavala sam i pavlaku i mladi sir.

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 424
25.3.2016 9:36:13   
Maraj
Suzi , evo na ovom sajtu sto je jess postavila , pogledaj. Super je sajt za neke smernice klik

(odgovor članu Sanjalicaaa)
Direktna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here