Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 18.3.2016 8:02:37
|
|
|
|
vocicana
|
JUce pre pregleda mozes li da zamislis uirio se dva sata ma ni da se pomeri, ja pipaj stomak, namesti se ovako, onako, ma ne. Ne volim da sanjamsta se dogadja, ali uvek mu je stopalce na desnoj strani, ako ga malo dodirnem, on se javi, juce nista, kako se pregledao na uz, nije stao posle toga. Jaoooo. Ja sam rodjena sa 3350 gr bila dugacka 50 cm,sestra je bila sitna i 46 cm duga. Ne znam, ali sto kazes ne bi volela ni da ima 4 kg, razvalice me. Sitna sam ja, nemam gabarite za toliku bebu , jedva cekam opet u sredu ctg pa da se javim dr. Za sada je sve skolski bilo. Nadam se da se tako i finisiramo pa da se druzimo. Bas se razmisljam kako ce sve biti, ali msm da cu se lepo snaci u svemu.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 18.3.2016 8:08:02
|
|
|
|
emicaa
|
Voci Dora je bila mrvica kad se rodila pa jedva izašla,16 sati joj trebalo.Od mm rodica rodila dječaka preko 4 kg i kao da se nije poradjala em je upola kraće trajalo nego kod mene.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 18.3.2016 8:16:42
|
|
|
|
jocajaca
|
Dobro jutro! Zamislite I ja sam se naspavala!!! Nikica zaspala sinoć oko 10 I jutros se probudila prvi put oko 6, prešla iz krevetca, malo sikila I zaspala ponovo. Nisam mogla da vjerujem! Jutros sam išla da vadim krv. Ja inače nikako ne volim da idem preko reda a mm gdje god dođemo direktno ide na vrata I kaže Sad ću vam uvesti trudnicu. Joj meni tako bude neprijatno I mislila sam jutros da se izvučem I da sama odem ali nema pojma kaže on: Da ides sama pa tamo da čekaš dva sata I još kakvu virusčinu da pokupiš??? Tako da sam ušla odmah a žao mi onih ljudi što čekaju sve su to stariji ljudi . Voći ja sam rođena sa 4 kg, a moj brat sa 3,2kg mama kaže da je mene rodila mnogo mnogo lakše nego njega tako da nije to presudno. Moje su obije bile preko 4 kg ali ja sam išla na cr pa nisam baš reper za to.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 18.3.2016 8:22:24
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Uh meni nije zao ici preko reda, jesu sve stariji ali ajde molim te ne bi ti neko ustao boze sacuvaj kakvi su ljudi..zato iskoristi kad mozes. Posle cekaj red. Kod nas trudnice istog momenta ulaze, nema cekanja bar za vadjenje krvi...hvala im na tome! Al zato na komisiji sam prosli put stajala 40 min. vec sam mislila srusicu se ..niko da ustane il bar pita. Poludela sam. Imala bih ja jos sto sta reci o ovome al... ajde....
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 18.3.2016 8:38:20
|
|
|
|
vocicana
|
Jao ja nisam dozivljavalaneprijatnosti, svuda su me pustili i prosto mi je to neobicna situcaija,z najuci kako se ljudi i inace ponasaju. Jocajaca, ja idem isto na cr, pa cemovideti. Mada dr i ja juce nista nismo pricale jos op tome. Jedva cekam. Naspaval se jesam, samo me ubije ona jutarnja slogiranost, pih.....
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 18.3.2016 8:45:08
|
|
|
|
pipi_coco
|
Dobro jutro ja pijem ovu virtuelnu kafu, jer pravu još ne smijem.....ubi me žgaravica pa se evo nabacujem bademima....pa dok malo popusti onda cu da kafenišem :) Ma kakva prednost u redovima i još da mi neko ustane uuuf....stomak mi do zuba, a svi se prave da me ne vide , eh jedino u ambulanti gdje idem po doznake tu me preko reda puste med sestre a ostali gunđaju ispod glasa, ali baš me briga Anck kako kašalj? Negdje sam nešto citala da si se žalila na kašalj Voci ti ideš na CR? Kada ceš znati datum i to? I meni su rekli da težina i veličina bebe ne znaci nužno da ce porođaj biti lagan ili težak. Za mog bebana UZ kaže 3200 grama ,ali moja dr misli da je ipak malo veci, njena je procjena 3400 grama, kaže to je taman i prosjecno. Emice, Ivana Gdje nam je Borica, a Marijana je li ozdravila da li neko zna?
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 18.3.2016 8:50:31
|
|
|
|
vocicana
|
Pre 5 godina odnosno, 6, prva povreda kicme, naravno ispadanje jednog diskusa, usledilo je jos 3 ali su se lepo rasporedjivali i upropastili mi jedan deo grudne i deo lumablne regije. Da ti ne pricam o terapijama, inekcijama, bolovima, spavanju na podu, nemogucnosti da udjem u kadu i ostalo. Svi su iscureli, zadnji delovi prsljensih tela su srasli i ja sada hajde, kako da se porodim? NIsu smeli operaciju, isla sam na konsultacije, dr je ocekivao da ce mi trudnoca prijati, ali nije, imam bolove nikada gore, sve vreme. Bas sam se umorila vise,a nemam hrabrosti da se da izvines "nategnem" da rodim, bez obzira koliki je bebac. Ona ruzna situacija, ili ili.... Idem na to pa sta mi bog da. Mama mi jedina pored muza pruza podrsku za to, ostali se nesto bece ali niko od svih njih nema takve probleme, ja sam se psihicki izdeformisala, u jednom periodu od svega. Kao i sada svaki put kada imam bolove, a to je cela trudnoca...
< Poruku je uredio vocicana -- 18.3.2016 8:53:06 >
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 18.3.2016 9:02:11
|
|
|
|
pipi_coco
|
Voci ako imaš problema sa leđima koja je potreba da dodatno opterecuješ pršljenove i mišice leđa prilikom proirodnog poroda..nikakva.....osim da bi neko rekao: vidi nje wow, savila se ko kifla a išla na prirodan porođaj Nemoj da se sikiraš, šta te briga šta drugi misle, ti ideš na opciju kaoja je najobolja za tebe i bebu, a ostali vozdra, imaju mahanje
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 18.3.2016 9:42:34
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Drage, ulazite gde god mozete preko reda. U stomaku imamo nešto Najvrednije! Mi imamo kucu, decu, stomak, stariji ljudi nemaju toliko obaveza. A i ne opterećujem se, retko kad me negde pustaju preki reda, tako da tamo gde mogu, to iskoristim. Voci, pozdravi Marincicu!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 18.3.2016 10:06:09
|
|
|
|
Nimfa
|
Dobro jutro Ja retko kad udjem negde preko reda , juce cak ulazimo u autobus mm je nosio E i seo, mene niko nije ni pogledao , a guzva nenormalna da nisam mogla da se pomerim od vrata. Kad je doslo vreme da horda starih izadje izudarali su me samo tako , nisu mogli cak ni sekundu da sacekaju da se pomerim malo , jurrnili ljudi preko mene, dok sam se rasvestila da se razderem nigde nikog, a najgore sto je kondukter zensko i pravi se da nista ne vidi. Imam manji stomak ali se vidi i nije u redu da ne moze da se nadje jedno mesto da sednem. Poludela sam i sad necu nigde da cutim e bogami iskoristicu i ja svoja prava pa bar dok sam trudna .
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 18.3.2016 10:45:32
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Nimfa, i ja dosta cutim, al stvarno ne treba. Voci, pricali smo vec o carskom... Ne opterećuj se misljenjima drugih!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 18.3.2016 11:07:41
|
|
|
|
jocajaca
|
Ma ja sam nekakva smotana mene uvijek sramota za sebe nešto uraditi luda žena pa to ti je. A što se tiče carskog to sam skoro čula od nekoga da kao majke koje su rodile na carski nisu osjetile to rođenje I nisu kao majke koje su rodile prirodno, ma nemoj molim te . Mislim nikad se posebno nisam zamarala tim glupavim pričama ali sa ove tačke gledišta da sam znala koliko će me napatiti sa prvim djetetom pokušavajući da me porode prirodno pa onda hitan carski, trebala sam odmah tražiti da me porode carskim I da se ne patimo ni beba a ni ja. Tako da Voći pusti šta svijet priča što je rekla jedna baba: Ne može se svom narodu pita ispeć!!!! . Samo gledaj šta je povoljnije za bebana I tebe, najbolje da zbog natezanja na prirodnom porodu još oštetiš kičmu, baš me interesuje ko bi onda od tih unezvjerenih prao, presvlačio, nosao..... Ma pusti narod priča svašta.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 18.3.2016 11:59:05
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Stigla sa komisije, jos jedna za 3 nedelje pa da otvaramo porodiljsko ! Jao diiivno vreme napolju, a nemam s kim ni kafu negde popiti pa da poludim! Sad sam ribala stan, malo i terasicu i odoh da se izvrnem da malo odspavama pa da onda odem u skitnju s mojim najboljim drugaricama mojim princezama kad stignu iz vrtica da iskoristimo ovaj divan dan
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 18.3.2016 12:05:38
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Anck, super, blizi se, blizi :) Aj kod mene, idemo negde na kafu :)
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 18.3.2016 13:33:11
|
|
|
|
emicaa
|
I ovde je divno vrijeme ali sam se toliko umorila po stanu i nosajući veš da vjerovatno nećemo nigdje danas.Mada godila bi i meni kafica sa nekim mojih godina ali sad mi je i zaova otišla
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 18.3.2016 13:38:13
|
|
|
|
pipi_coco
|
Ni ja nemam s kime na kafu,a tako bih rado sejdila na suncuuuuuu......svi su mi na poslu ili negdje daleko Trebala bih malo po kuci pospremiti, ali bas nemam volje za spremanje nikako
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 18.3.2016 13:44:03
|
|
|
|
jocajaca
|
KOd mene obrnuto ja bi imala sa kim da kafendišem ali nemam vremena. Jutros išla da vadim krv, pa na posao, pa izašla sa posla u 12 da vodim Jocu na sistematski pa leti opet na posao samo sam usput uspjela da kupim kifle da doručkujem I to negdje oko 13, a popila sam sama kafu u kancelariji sa sve otvorenim prozorom čisto zbog šmeka . A u gradu u kafićima pune baste, vidjela sam dok sam vozila Jocu čak I par momaka koji sjede u maicama sa kratkim rukavima. Ne mogu da vjerujem da je baš toliko toplo???!!!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 18.3.2016 13:54:56
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Joco, kad ces na trudnicko?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 18.3.2016 13:57:02
|
|
|
|
jocajaca
|
Ma ja sam ti radnik udarnik Tek 01.05. idem na godišnji da iskoristim što mi je ostalo od prošle godine I od ove godine tako da neću morati ni da otvaram bolovanje ili eventualno par dana samo. Ovako sam htjela da što duže ostanem kod kuće sa bebicom tako da ću početi raditi ako Bog da, tek u januaru 2018. godine
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 18.3.2016 18:42:54
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Lep dan pa nigde nikoga ovde Mi smo se danas bas nasetali, prvo sam s decom bila u parkicu , dosla kuci rucali pa sa tajom na kej. Sutra i u nedljeu kazu super vreme pa ima da se naskitamoooo
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 18.3.2016 18:50:30
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Mi nista :( Dete od jutros u skoli, popodnevna nastava, skoro dosao kuci. Sutra neke utakmice, treninzi. Jedino u nedelju da skitamo, ako sin ne ode na "planinarenje" na Avalu.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 18.3.2016 20:01:08
|
|
|
|
vocicana
|
Zlatne moje, kako je lepo biti napolju celi dan. ja sam sve zavrsila, sve uradila sto sam imala i mnogo sam srecna. Svaki dan neko trcanje. Za podrsku vas sve Jedva cekam da se malo sada odmorim, bas sam umorna od svega. Marinchica pozdravljena!!! Jos jedna forumasica vas je pozdravila, ima problem sa laskom na RRne znam sta se desava, u zlatnom je finisu, javila mi se danas. Idem po neki novac, jedva cekam da jos to odpesacim, pa da se posle sredim i izglancam, bas sam bila vredna.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 18.3.2016 20:53:53
|
|
|
|
pipi_coco
|
Ja sam se okupala i uglancala ........sada malo da prošvrljam po forumu i odoh na spavanac lagano Kako ste mi vi veceras? Nema vas, svi umorni od šetnje :) Bubice ima li te gdje, kako si? Jesi išla zubaru?
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 18.3.2016 21:02:56
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Ja sam jela salatu od luka i sad mi lose
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] 18.3.2016 21:05:44
|
|
|
|
pipi_coco
|
Ja evo njopam neki kolac od jabuka i keksa što mi je sveki poslala mnjam...njam :) Ivana popij nešto gazirano ili iscjedi limun da ti malo proradi taj luk
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?