|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1-42 nedelja) 02/16 [chat]
23.2.2016 15:37:15   
alex88
Tu smo mi 2u1,nista se jos uvek ne desava,javice vam joka,nista ne brinite.Nesto nemam osecaj da ce skoro user posted image a verovatno hoce,ne zurimo,na sigurnom smo,pa kad bebac resi neka krece

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 976
23.2.2016 16:02:34   
vocicana
Alexuser posted image samo hrabro.
E ovako, ja vise ni jednog momenta ne zelim ni da pomislim, crno bi bilo i da napisem kako sam se osecala na pocetku, najveca radost je bila test i user posted image , prve tri nedelje nisam nista osecala, samo sam znala da je tu, e a onda je usledio hormonski sex.
Onoliku nervozu, neko nezadovoljstvo, bes, tugu, eksplozivnost nisam u zivotu oset_ila, sve se to nekako i menjalo, do ulaska u drugo tromesecje, kada mi je sve bilo slatko i lepo. Hrana, sex, set_nja, nisam bila velika, sve sam mogla sama. Deca mi nisu bila mrska, zato sto i sama imam svoje u stomaku, pa mi je slatko bilo kada vidim neko medeno stvorenje, koje mirno sedi i osmehuje se, a prvi put me vidi. Cari do treceg meseca su uzasne. Krin, sve ce to biti perfektno, sigurno. Uzivaces ti tek.
Anck, slobodno sa bistrim sokicem, mozes i u pola jela da popijes ampulicu pa i nece biti tako strasno. Jedino onaj ukus u ustima kao da si sazvakao gvozdenu zardjalu sipku je nezaboravan.
Moja bubiuser posted image , oset_ices bebicu, sve nesto mislim da ce ti proci kroz gglavu za jedno dva meseca, sta li sam se zalila sto nisam osecala mrduckanje, prim.prev. pomeranje bubrega i ostalih cvrstih, velikih organauser posted image ...

< Poruku je uredio vocicana -- 23.2.2016 16:03:53 >

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu alex88)
Direktna veza do poruke: 977
23.2.2016 16:24:50   
pngpme
Često vas čitam ali se rijetko uključujem jer nemam bog zna šta da kažem. Danas moram da se javim jer sam oduševljena vašim pričama o nervozi i trudničkim hormonima. Ja stalno ponavljam da mi trudnoća ne pada naročito teško i da nemam neke simptome naročite osim ludila! Moji živci su... nema ih. Plačem zbog svega. Sve mi teško pada. Ne znam šta želim, šta mislim, šta bih htjela. Znam da to liči kao prenemaganje onome ko ne prolazi kroz tu ludnicu. I meni je tako djelovalo kada bih čula slične priče ranije.
Čitavog života sam samo gledala djecu i maštala o tom danu kada će nešto u meni da raste, kada ću moći da uzmem malu ruku u svoju, cijelog života sam željela da budem majka. Sa tolikom željom sam birala poklone za tuđu djecu, gledala garderobice iznova i iznova, ali od kako sam ostala trudna ja jednostavno nisam srećna kao što sam mislila da ću da budem i kao što bi trebalo da budem. Trebalo bi da skačem do neba! Gledam djecu, gledam garderobu i ništa. Jednostavno nisam zagrijana ni za kupovinu ni za bilo šta naročito. Radujem se i želim da mi poraste i da upoznam moju djevojčicu, ali emocije koje preovladavaju nisu emocije sreće, nego nekakva zbunjenost i nemir. Najviše neki nemir i tjeskoba.

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 978
23.2.2016 16:35:25   
vocicana
Sve ce se promeniti dok ona polako jaca i raste u tebi, kada krene enrgicnije da sutira, kada se budes izvukla iz tog bunila. Ja te stvarno odlicno razumem, meni je prva trudnoca, bila sam ocajna cekajuci user posted image , a kada su se neke stvari malo promenile, ja sam shvatila sta je hormonska oluja. Proci ce
Brate, najjaci je fazon sto niko od zena iz okoline nikada nisu nista slicno rekle. Da je tesko, da se menjas, da si ljuta, srecna, da ujedas, dzvanjkas, da ne znas sta hoces, da si uzasno, uzasno lose. To mi nije jasno. Drugo stanje, pa ne zove se za dzabe tako.,...kako da ne!!!
Onda svako u skolu za roditelje, u savetovaliste za planiranje porodice, pa da vidis gde si i sta te ceka. Msm daleko bilo!!!!
Nisam ni sanjala da cu biti vestica ali nemam Nimbus 2000

< Poruku je uredio vocicana -- 23.2.2016 16:37:01 >

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...

(odgovor članu pngpme)
Direktna veza do poruke: 979
23.2.2016 16:39:29   
BubaBubica

IZVORNA PORUKA: emicaa

Moda Voci ali ni nje nema.
Opet me glava boli,i opet sam tabletu popila i baš me to nervira.Nervozna sam i kriziram za cigarom i baš sam fuj user posted image

Ja ni u jednoj trudnoći nisam nastavila da pušim, samo mi postanu odbojne i gotovo, ne prija mi ni kad neko zapali pored mene. Ne mogu da se smislim da zapalim, pa mi stvarno neverovatno da ima trudnica koje puše celu trudnoću, ne da imam nešto protiv, već i meni da se ne zgade sigurno bi nastavila i dalje kroz trudnoću sa pušenjem ali ne ide mi. Mada i neka, bolje je. Ovo mi je mislim poslednja prilika da ostavim zauvek pušenje, ako ne posustanem kasnije posle porođaja. Neki lekari tvrde da je štetniji stres od kriziranja nego da zapališ cigaretu.

pgmpme pa gde si ti ženo bre piši češće! Vidiš da mi sve pišemo ovde, slobodno piši biće ti lakše, ko će da te razume bolje od nas user posted image Nije to ništa neobično, sve je to trudničko ludilo. I proći će kad uzmeš u ruke svoju bebu, tad se žena menja skroz, što se ne može ni zamisliti pre nego što to iskusiš user posted image user posted image

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 980
23.2.2016 17:32:26   
pngpme
Oooo Voci, pa da li ja razgovaram sa fanom Harry Potter knjiga? Jer sam ja jedan, iako je to mnogima koji nisu u tom svijetu čudno...
Upravo tako, moja mama uvijek priča kako je bila srećna i blažena i mazila stomak i nije imala nikakve strašne simptome... A ja... Ne znam jesam li normalna.

Bubi, uvijek je neka priča u toku pa mi je glupo da se ubacujem, šta znam. Uvijek se sjetim kako smo mi čekale da ne dobijemo isti dan, pa sam ja vidjela divje blijede user posted image i ti si mi rekla da si u prvoj trudnoći imala isto tako blijede crtice i da ne brinem... Kako si? Nadam se da je dječak ovog puta, malo da se prošarate plavom bojom...

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 981
23.2.2016 17:59:18   
17 joka
Trudnicice, samo da vas sve pozdravi

ja sam u pripravnosti 24h i cekam nestrpljivo cim Alex javi ja vam javljam

nema jos nista user posted image

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu pngpme)
Direktna veza do poruke: 982
23.2.2016 18:01:01   
BubaBubica
pgnpme jel veruješ da se stvarno muke zaborave? Sad kad pogledam nazad, prošle trudnoće su mi bile diiivne, a na jednom forumu nailazim kako sam proklinjala gorušicu ili hemoroide posle porođaja i čeeesto sam govorila nikad više! I prvi i drugi put, i evo me opet! Ono, čisto da se podsetim user posted image
Hvala ti na pitanju, sada sam već bolje, samo da sam izašla iz prvog tromesečija. Videćemo šta sutra kažu, da li je otpalo ono nešto ili je i dalje tu user posted image što se tiče plave boje, moja starija ćerka voli tu boju i voli voziće i autiće pa nam boje i igračaka neće manjkati hehehee user posted image
Samo ti upadaj, piši kad ti se piše user posted image

(odgovor članu pngpme)
Direktna veza do poruke: 983
23.2.2016 18:04:41   
vocicana
Joko javljaj, bas se radujem da cujem novosti.
PNGPME nista ne zaboravis, a tako je majke mi, bas kako sam napisala, tako su se stvari i odvijale.
Bubice luda si!!! Volim da citam tvoje postove, bas volim. Dobice sestrice brata, nije nista otpalo, ne blesavi se.

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 984
23.2.2016 18:06:30   
pngpme
Pa dobro, to plava boja sam figurativno mislila, ali lijepo je da roditelji imaju djecu različitog pola kada je troje djece, kada je dvoje lijepo je i da brat ima brata, sestra sestru, ali za treće je stvarno lijepo da ne budu baš svi istog pola. Naravno, samo da je živo i zdravo.
Sutra pregled? Držim palčeve da je poraslo i da se gica kao ludo...

(odgovor članu BubaBubica)
Direktna veza do poruke: 985
23.2.2016 18:12:34   
BubaBubica
Ma ja se šalim, kao i uvek, meni je baš zanimljivo sa mnom user posted image Znam na šta si mislila user posted image Mene da pitaš, ja ne mogu da odlučim, lakše mi je sa devojčicama a dečak bi mi bilo nešto novo, uzbudljivo iskustvo user posted image tako da šta nam Bog da user posted image

Voci drago mi je da vas uveseljavam user posted image user posted image

(odgovor članu pngpme)
Direktna veza do poruke: 986
23.2.2016 18:15:45   
emicaa
Pn samo ti nama piši,vidiš da svaka od nas piše nešto svoje ali opet se kontamo user posted image
Izvolite na sarmicu user posted image

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

Direktna veza do poruke: 987
23.2.2016 18:21:56   
Anck Su Nmaun

IZVORNA PORUKA: BubaBubica

Ma ja se šalim, kao i uvek, meni je baš zanimljivo sa mnom

user posted image user posted image

Cao pngmpme...mislim da imam viska slova hiihihih Uleti slobodno bilo kakva tema da je u pitanju, ionako nas nema nesto puno pa se slobodno ubaci.

Mene pocelo i grlo da grebe ...pa ja cu stvaarno poludeti...sta ce me jos snaci....
Problem sa secerom..probem sa gvozdjem.... problemi sa Hem..... i sad jos da me uhvati prehlada ..pa daaaaaaaj previseee za mene user posted image

Direktna veza do poruke: 988
23.2.2016 18:48:21   
Nimfa
Dobro vece zenee user posted image
Bas ste se raspisale ne mogu sve da isprocitam user posted image
Ceo dan smo setali, a sutra ustajanje u sest, moram po doznake kod lekara , ne znam kako cu uspeti jer kad ustanem rano mucnina i povracanje me prate ceo dan , voli bebac da spava.
Inace i ja se upisujem u nervozne trudnice , ni samu sebe ne mogu da podnesem user posted image

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 989
23.2.2016 19:33:47   
IvanaSK RR
I meni je muka kad ustanem ranije ujutru.
Bubi, od kuda ti to da je lakše sa devojcicama? Ja sam jedno vreme cuvala jednu devojčicu i bas mislim da je lakse sa dečacima.
Jaoj, da vidite samo kako sam tri dana pokusavala da joj uzmem mokracu, ja zalepim onu kesicu, ono prodje pored, ja navikla da je tu piša user posted image . Verujete li da sam na kraju odustala?! user posted image

(odgovor članu Nimfa)
Direktna veza do poruke: 990
23.2.2016 20:09:22   
pngpme
Ja sam imala iskustva sa bebisitovanjem i moje iskustvo ide u prilog tome da mi je puno lakše sa djevojčicama. Jednostavno nekako razumijem bolje šta im je potrebno, znam bolje da se igram sa njima itd. Dječaci samo viču kao ludi :), a osim toga nekako su djevojčice nježnije. Sa kćerkom ću moći da se mazim mnoooogo duže dok bih se sa sinom plašila da ne napravim plačka i maminu mazu. Sa djevojčicom od 10 godina mogu da idem svuda i da radimo svašta zajedno, a to nije baš slučaj sa dječakom. Kakav ja i moja mama imamo odnos... Po čitav dan možemo da šetamo i pričamo i sve zajedno da radimo, a da sam ja muško ne bi bilo tako. Ipak, ja sam željela malo više (mrvicu) da bude dječak sad jer su u mojoj porodici 99% djevojčice i bila mi je želja da to nekako bude drugačije iskustvo jer ne mogu da zamislim dječaka u kući. Isto tako se beskrajno radujem djevojčici... Ipak je najljepše kad bi moglo 4 djece pa da budu dva dječaka i dvije djevojčice :). Za svačije skrivene želje. Ovo su naravno samo tlapnje jedne lude trudnice, sasvim je nevažno i koliko se djece ima i kakva su i sve osim toga da su zdrava i srećna.

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 991
23.2.2016 20:32:55   
BubaBubica
E sad, mislim da sam navikla na devojčice pa mi zato lakše, a sa dečacima odavno nisam ''hendlovala'', kao devojka pre 8 godina sam čuvala decu i to mi uvek zapali sami dečaci i tad se sećam da sam tvrdila da je lakše sa dečacima i priželjkivala da imam i ja sina, sad posle dve devojčice ne znam kako ću se snaći sa dečakom, potpuno mi je nepoznata materija. Mada što se tiče ponašanja, imam ćerke koje su kao dečaci i bučne i nestašne, ne mare nešto za izgled user posted image a i sama sam sve samo ne dama tako da verujem da će se uklopiti u našu ''mušku'' ekipu user posted image
I to što kažeš pngpme, sa devojčicama možeš da imaš super odnos i kad porastu a dečaci beže u društvo.

(odgovor članu pngpme)
Direktna veza do poruke: 992
23.2.2016 20:54:27   
Ella2407
Opaaa,bas ste se raspisaleee.. neka neka..
ja još nisam zaspala-što je pravo cool, al ne bi bio red i veceras..
mm druga smjena,i sinoc sam zaspala u 8h,nista ga nije docekalo da jede,jadaann user posted image
I sad rekoo dok sam u budnom stanju da iskoristim priliku,uzmem laptop i borim sa tickerima i avatarima,hahahh..jedvaaa :D
nadam se da sam uspjela napokonnn.. :D :D
Mi smo od sutra punih 16 nedelja,jeeejj..vecc,nesto mi je brzo proslo do sad,vjerovatno zato sto sam idem na posao i spavam,kako nece hahha..
Jedva cekam pregled da se vidimoo maloo,huhhh..ludim izmedju pregledaa user posted image

I kad smo kod dječaka i djevojčica..ja bih baš nešto voljela da bude djevojčica..naravno samo da je živo i zdravoo..al eto pored toga, ja bih djevojčicu npr.,mada mm kaže on bi volio al oni(misleći na njegovu svu porodicu) ne znaju napravit djevojčicu.. i stvarno u užoj porodici mu niko nema djevjčicaa,a imaju svi po troje djece,haha..
I baš bi bilo super da im se tradicija prekine,ahhah :D :D
Pusica za sveee..
Alex nadam se da će brzo da krenee :D

Volim što se volimo!!!

Direktna veza do poruke: 993
23.2.2016 21:13:11   
emicaa
rodjak od mm prije par dana dobio jos jednog sin i ja prokomentarisem u toj njegovoj porodici u dijelu gdje svi zive jedni blizu drugih svi imaju po dva sina samo je kod nas prva cura i eto sad izgleda djecak,ali ja i dalje imam osjecaj da je djevojcica.ne znam zasto me ne popusti taj osjecaj user posted image

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

(odgovor članu Ella2407)
Direktna veza do poruke: 994
23.2.2016 21:27:00   
New Mom
Moram samo da posebno pozdravim Bubicu. Neki zajednicki poznanici mi kazu da cemo se mozda druziti. user posted image

A naravno pozdrav i za sve druge tibe. user posted image

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

Direktna veza do poruke: 995
23.2.2016 21:30:42   
pipi_coco
Ooo baš je živo ovdje danas user posted image

Ja sam nekakva smorena totalno, spava mi se, akontam ako rano zaspim probudit cu se prije zore pa šta onda da radim sa sobom user posted image

Pngme samo piši, vidiš da ovde svi nešto mlatimo i malo skupa i malo svako svoje i opet se skontamo user posted image

I kod mene su vecinom curice u familiji, bit ce ovo aBd prvi djecak nakon mnogo godina :) A eto ja stvarno nisam imala neku želju da li da bude curica ili djecak, bilo mi je baš svjedeno kojeg je spola ;)

Emice kad ides na kontrolu opet? Ja mislim da sam jednom na UZ baš vidjela chundaricu malu user posted image

Common sense is so rare....... It should be classified as a superpower!

"Pticu tuge ne možete spriječiti da preleti preko vaše glave, ali možete je spriječiti da na vašoj kosi izgradi gnijezdo."

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 996
23.2.2016 21:34:31   
emicaa
Pipi tek za dvije sedmice,ima jos da cekam,i svojim ocima sam prosli put vidjela visuljak a i dr kaze to je to ali eto,valjda mi treba jos jednom da m ipotvrdi pa da i ja povjerujem user posted image

(odgovor članu pipi_coco)
Direktna veza do poruke: 997
23.2.2016 21:35:14   
BubaBubica

IZVORNA PORUKA: New Mom

Moram samo da posebno pozdravim Bubicu. Neki zajednicki poznanici mi kazu da cemo se mozda druziti. user posted image

A naravno pozdrav i za sve druge tibe. user posted image

user posted image Moram da iskoristim ovu priliku jer ne znam kad ću moći da si priuštim sledeću user posted image
Inače krećem na obuku za savetnicu za dojenje, a sledeća zamisao mi je da jednom završim vanredno školu za babicu user posted image korak po korak, sporo napredujem user posted image ali nadam se da ću uspeti!

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 998
23.2.2016 21:40:45   
New Mom
Bubice, jedna od buducih ti mentora (ne ja) ide istim tim putem. Cuces vec i sama. user posted image
I nemoj da sumnjas u sebe - ostvarices sve. :)

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

Direktna veza do poruke: 999
23.2.2016 21:52:09   
BubaBubica
Jedva čekam! user posted image Meni je uvek bio problem to što živim u selu gde je skoro sve teže dostupno nego drugima što žive u gradu, ali polako prećićemo preko svih prepreka user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Porođaj u Švajcarskoj: soba kao u hotelu s...
Porodilište kao hotel sa pet zvezdica, ali dete ne smete da vodite na igralište dok se tamo igraju školska deca.
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Rodbina
Diabla

Kako regovati kada vas svekrva ili zaova provociraju?

Ignorisati ih (27%)

Sasuti paljbu (5%)

Sa stilom im odgovoriti (68%)

Ukupan broj glasova: 110

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here