|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat]
9.1.2016 12:42:24   
popkica bebic
Voci, ja sam preplasena jer sam 1.porodjaj imala haos. Preko 20 sati bolova, tesko otvaranje i beba visoko bez namere da se spusti. I onda su me rucno otvarali, vristala sam i plakala i zvezde brojala. E, taj bol sam upamtila. Kontrakcije su mala maca za to. Nadam se da ce ovoga puta biti ok, mada moj dr 30.januara ide na odmor. user posted image

"Mama je glagol od glagola raditi!"

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 551
9.1.2016 12:47:27   
IvanaSK RR
Uf, popkice, izgleda da smo slicno prosle :(
Ja drzim ogromne palčeve da se brzo i sto bezbolnije porodis

(odgovor članu popkica bebic)
Direktna veza do poruke: 552
9.1.2016 12:49:27   
IvanaSK RR
Popkice, ti ne znas pol?
Sve ce to biti ok, četiri dana nisu nista. Kako mi je super kad vidim da ste kupili stvari za bebe, prosto sam ljubomorna :)

Direktna veza do poruke: 553
9.1.2016 12:51:41   
Lisa Simpson
Popkice javljaj šta ima novo. Kp daje uput za hbsAg jel se to radi državno ili privatno? Meni briseve redovno rade u Frontu

Alex ni ja ne spavam, odkako sam ušla u deveti katastrofa, drži se draga vidim da si se ovu trudnoću baš namučila

Jole ja sam izgubila orjentaciju da si i ti blizu nas sa terminom

Madre je nema nigde, a od aktivnih trudnica ona je sledeća ja mislim

Ja se jako čudno osećam, cela se radpadam i molim Boga da se beba strpi par još 7 dana, nečto imam utisak da od mog termina nema ništa i da moja beba nema nameru da čeka februar. Nisam ispuštala mašine a baš imam puno da perem i spremam. QQ meniuser posted image

< Poruku je uredio Lisa Simpson -- 9.1.2016 12:53:51 >

Direktna veza do poruke: 554
9.1.2016 12:52:12   
alex88
Popkice user posted image za kupovinu.Znaci neces ti jos user posted image , navice se sin na seku ili bata,bice ljubomoran u pocetku ali to je normalno.
Lisa jesam se posteno namucila od starta pocelo neko zezanje i trzavice,al izdrzacemo moj borac i ja jos malo

< Poruku je uredio alex88 -- 9.1.2016 12:56:02 >

Direktna veza do poruke: 555
9.1.2016 13:03:17   
Lisa Simpson
Popkice drugi put je uvek lakši ne brini se uzdajmo se u Boga.

Alex ne sumnjam držim vam fige da vas malo osmore te mukice.user posted image

Direktna veza do poruke: 556
9.1.2016 13:47:49   
BubaBubica
Popkice, samo da ti kažem da strah pogoršava i produžuje porođaj, zato, podhitno moraš da se opustiš i veruješ da ti to možeš jer je majka priroda sve to uradila za nas! Jaaako je važno da u toku kontrakcija opuštaš svaki mišić na telu jer tako se brže otvara grlić, nego kad se sva zgrčiš dok traje kontrakcija i onda se blokira otvaranje i beba diže visoko. Po mom ličnom istraživanju došla sam do zaključka - svaka žena sa kojom sam pričala o porođaju, koja je bila preplašena i grčila se prilikom bolova porođaj joj je trajao dugo i popucala na sve strane. Svaka žena koja je prodisala kontrakcije koncentrišući se da se ne grči se otvorila brzinski i lako porodila. Znači to je najvažnije, opuštanje mišića prilikom kontrakcija!
I još jedna stvar - drugi put ide lakše i brže user posted image Dakle, nema straha, samo pozitivno jer ideš da upoznaš svoje drugo zlato! Sa drugim detetom se pojačava ljubav i prema prvom i istom jačinom se voli i drugo! user posted image

Ja jedem čvarke, posle ću da spremam kuću malo, pa nastavljam gde sam juče stala, odlučila sam da oslikam zidove devojkama u sobi dok su kod svekrve, da ih iznenadim, samo da završim dok se vrate, posle ću da vam okačim sliku ovde user posted image Dobro sa mspavala ali mi se spava jooooš... user posted image

(odgovor članu Lisa Simpson)
Direktna veza do poruke: 557
9.1.2016 14:06:09   
mega
Trudnice moje,da vas pitam.
Kupila sam nove pamucne(tetra)pelene,sta mislite da li da ih perem ili ne moram?
Bojim se da se ne skupe vec prilikom prvog pranja,pa ce biti bezveze.
Inace je sve spremno za bebca,da ne bih ja pre termina obavila porodjaj,bolje da spremim na vreme.

(odgovor članu BubaBubica)
Direktna veza do poruke: 558
9.1.2016 14:07:09   
Sanjica26 RR

IZVORNA PORUKA: BubaBubica

I još jedna stvar - drugi put ide lakše i brže user posted image Dakle, nema straha, samo pozitivno jer ideš da upoznaš svoje drugo zlato! Sa drugim detetom se pojačava ljubav i prema prvom i istom jačinom se voli i drugo! user posted image

Ovo potpisujem.user posted image

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

Direktna veza do poruke: 559
9.1.2016 14:07:50   
marijana22
Pozdrav user posted image

Evo mene po treći put među RR trudnicamauser posted image .
Nadam se da me primate u društvo, odoh da čitam šta ste pisale da budem u toku.

Direktna veza do poruke: 560
9.1.2016 14:08:11   
pipi_coco
Dobar dan dRRugarice user posted image , kako ste mi danas

Ja sam dobro, išla sam radila krvnu sliku i OGTT i nalazi su ok, cak mi se i željezo podiglo na 15,5 user posted image , sljedece sedmice i ja idem na UZ, joj jedva cekam da se vidim sa bebanom malo.

Popkice glavu gore, bude to sve dobro vidjet ceš

Bubice meni baš ima smisla to što kažeš za opuštanje mišica za vrijem kontrakcija i poroda, vjerujem da je to teško postici svakako, ali mislim da doktori i babice trebaju malo više ženicama uljevati samopouzdanje u tim trenutcima, jer nismo svi isti, naravno neko je paničar, neko nije, nekoga je manje, a nekoga više strah.

Common sense is so rare....... It should be classified as a superpower!

"Pticu tuge ne možete spriječiti da preleti preko vaše glave, ali možete je spriječiti da na vašoj kosi izgradi gnijezdo."

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 561
9.1.2016 14:08:35   
MAMAMAJ
Drage moje, samo da vam se javim.
Kući smo, uspavala sam sve moje bebe i odmaram. Ok, M samo legi, ona nema šanse da se uspava... user posted image
Darijan je super, malo smo žutnuli, ali patronažna kaže da će to biti ok.
Presvlači se, Ručka, spava i u krug. user posted image
Ja sam sve bolje, ali - ovo pišem s naznakom za Popkicu- drugi porođaj i oporavak je bio najlakši, najbrži, najlepši, najbolji...
Ništa vas, naravno, nisam čitala, nadam se da ste sve dobro, grlim vas i ljubim sve...

Direktna veza do poruke: 562
9.1.2016 14:23:04   
mega
Mamamaj,veliki pozdrav za tebe i bebicu.
Jel treci porodjaj laksi od drugog?
Meni je babica rekla cim osetim bolove,da ne cekam,vec da se javim odmah u porodiliste.

(odgovor članu MAMAMAJ)
Direktna veza do poruke: 563
9.1.2016 14:36:31   
MAMAMAJ
Mega, hvala puno.
Treći porođaj je stvarno lak i lep, sve ide kao podmazano, pisaću uskoro u odgovarajućoj temi detaljnije, ali od sva tri, najlakši, najbrži i najlepši mi je bio drugi, ovde ću vam samo reći da mi je druga beba bila najkrupnija,3800g... To ni meni nije jasno.
user posted image
Sve vas grlim, hvala na podršci, razumevanju, lepim žejama, hvala što me smatrate "mamom" svima vama, najveća mi je želja da vam svima udahnem malo te moje snage i hrabrosti kojom me je Bog blagoslovio da lako i brzo rađam decu, ali zapamtite, sve ide iz vaše glave, isplanirajte sve, kako ćete se porađati, kako ćete reagovati na svaku situaciju, - Popki, isključi u glavi receptore za bol u momentu manuelnog pregleda, zaboravi na donji deo tela, idi mislima kod Vase, neka te ne zanima šta se dole dešava-
Budi mi se D, pisaćiu kad stignem, puno.
Grlim

(odgovor članu mega)
Direktna veza do poruke: 564
9.1.2016 15:02:34   
BubaBubica
Pipi naravno da je od žene do žene ali ja se nadam da će se Popkica ipak malo smiriti i verujem da će probati ovo što sam pisala kad dođe vreme za to, strah je zaista naš najveći prijatelj, samo da se znamo izboriti sa njime.

Marijana22 dobro nam došla! Piši nam slobodno, super je što se mesta popunjavaju user posted image Sad vidim kako tickeri vode priču svaki za sebe, ti si 9 nedelja a imaš još 220 day to go a ja 9 nedelja i tri dana a imam više dana od tebe user posted image user posted image

(odgovor članu MAMAMAJ)
Direktna veza do poruke: 565
9.1.2016 15:04:17   
Anck Su Nmaun
Mamamj cestitam user posted image
Ljubac za bebicu.. nadam se da ce i meni taj trei biti maciji kasalj user posted image

(odgovor članu MAMAMAJ)
Direktna veza do poruke: 566
9.1.2016 15:08:32   
Anck Su Nmaun

IZVORNA PORUKA: popkica bebic

Voci, ja sam preplasena jer sam 1.porodjaj imala haos. Preko 20 sati bolova, tesko otvaranje i beba visoko bez namere da se spusti. I onda su me rucno otvarali, vristala sam i plakala i zvezde brojala. E, taj bol sam upamtila. Kontrakcije su mala maca za to. Nadam se da ce ovoga puta biti ok, mada moj dr 30.januara ide na odmor. user posted image

Popkice draga slicna situacija je bila i kod mnee...24 sata u bolovima, nikako se nisam otvarala, mucenje i vristanje...na kraju i secenje. A drugi porodjaj za svega par sati sve gotovo!
Pocelo malo da bolucka nista ozbiljno dok sam ja krenula u bolnicu vec bila otvorena 7 prstiju..odmah me na sto stavili! Ni porediti sa prvim!
Zato nemoj da se bojis bice lakse sigurno user posted image

Direktna veza do poruke: 567
9.1.2016 15:22:06   
alex88
Mamamaj user posted image ,uzivajte sada,svi ste na okupu!Marijana dobrodosla user posted image

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 568
9.1.2016 15:41:24   
marinchica
Mamamaj zelim ti brz oporavak! PUno te grlim!
Ja sam overila danas Aksu, kupili krevetac Vendi sa fiokom, iisao je neki dusek s popustom ali mi je bio pretanak, uzela sam neki debeli antialergijski, pult za presvlacenje, zutu kadicu sa onim dodatkom za unutra, pult za kadicu, svedke pelene, tetra pelene, rukavicice one za ruke za bebu, podmetac nepropusni za dusek plus jos jedan velicine duseka. Sve u svemu, ceh u nebesima. Zivele kreditne kartice na rate bez kamateuser posted image
Ali cim smo stigli tamo, meni lose i lose, lupa mi srce kao ludo, ne znam kako nisma pala u nesvest. Mislim da mi smetaju klimetizovane prostorije, jedva disem u njima. Dodjem kuci pritisak 105/70, sve ok. Mozda se beba podigla ne znam sta mi bi.
Ostavili smo stvari u devojackoj kuci. Cim sam izasla napolje na svez vazduh bilo mi je lakse.
ne dopada mi se njihova radnja na medaku toliko je zatrpana i klaustrofobicna, ipak cu u neku drugu...malo bar prostraniju.
Odoh malo da popijem limunadu...opet mi je nesto tesko...user posted image

(odgovor članu alex88)
Direktna veza do poruke: 569
9.1.2016 16:13:44   
alex88
Moguce da beba pretisne nesto,i meni se to desava.user posted image za kupovinu,kad li cu ja poceti user posted image

(odgovor članu marinchica)
Direktna veza do poruke: 570
9.1.2016 16:17:21   
madre
drugari, da vas sve izgrlim i izljubimuser posted image ovih dana smo u svi u guzvi, a sutra mi se zeni i dever, rodjeni brat mm.... tako da smo i toga sto se tice u jurnjavi, ali nesto sam iskombinovala za obuci i obutiuser posted image
o porodjaju nemam vremena da razmisljam, u utorak idem na kontrolu pa mi mozda i kaze da dodjem na zakazam carskiuser posted image
jurim sad!

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu marinchica)
Direktna veza do poruke: 571
9.1.2016 16:23:28   
alex88
E dobra si Madre,i bolje sto nemas kad da razmisljas o porodjaju.Uzivaj i lepo se provedi na svadbi,pisi kad budes nasla lufta user posted image

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 572
9.1.2016 16:27:02   
IvanaSK RR
Mamamaj, ljubiiim punooo! Dobro dosli novi stomacici!
Voci me je jutros ubila sa kupovinom pa sam morala i ja malo, u stvari, sin je kupio za batu ili seku :). Bio je polozajnik i zaradio 2000 din i rekao da hoce za te pare da kupi bebi nesto user posted image
I tako smo kupili pelene, sarene sa medama, dve tetra, mede su na jednoj zelene, na drugoj zute i tri svedske, mede su na jednoj zute, na drugoj narandžaste, na trecoj zelene. Bili smo u Mendi, Svedske su 95 din, a tetra 140 din. I kupili smo obicnu tanku kapicu 62 dinara.
Flašicu i cuclu-dudu kad saznamo da li je bata ili seka :)

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 573
9.1.2016 16:31:17   
alex88
O dusa mala kako on misli na bebu user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 574
9.1.2016 16:39:58   
IvanaSK RR
Daa, ja sam bila jako srecna kad je to izjavio, naročito sto bojkotuje pricu da je beba mozda devojčica, on bi brata.

(odgovor članu alex88)
Direktna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?

Anketa

Bezbednost dece u vrticima
stefanovic

Da li ste nekad culi za vaspitacicu koja se neponasa primereno sa decom?npr. vredjanje,vikanje,cupanje za kosu,udaranje dece..

Da (59%)

Ne (41%)

Ukupan broj glasova: 116

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here