Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 9.1.2016 16:47:22
|
|
|
|
marinchica
|
E Alex...kaze moj muz-"eto sve si kupila sad bi trebalo da si mirna" A ja ni zagrebala sta mi sve treba. Kupila sam u Aksi tetra na akciji su za 62 dinara....porubljene ne eenglane. Ne zam ni sta da uzimam...najverovatnije cu jos sterilizator, grejac za flasice, flasice, mozda termometar za vodu, pumpicu za izmuzavanje. I onda cu da stanem jer ne znam sta su mi spremile kuma, mama i drugarica. Mm je zapeo da on napravi komodu za presvlacenje....ajde dobro. Nadam se da ce stici dok se porodim
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 9.1.2016 16:57:34
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Da li si sigurna da ti treba sterilizator i grejac za flasice? Meni je to nekako bas bilo bacanje para, umesto sterilizatora jednom dnevno sam prokuvavala sta treba. Umesto grejaca sam uzela termos u plastikarnici za par stotina dinara. Naravno, svi smo različiti. Za pumpicu, kunem se u Aventovu :) Termometar za vodu smo uzeli, on je merio i sobnu temperaturu, mozda smo ga dva puta koristili. E da, dobra stvar je onaj kupko, mi smo imali kadicu za kupanje onu anatomsku i obicnu, medjutim sa te anatomske mi je beba klizala. Tako da sad uzimam kupko koji kosta oko 300 din i obicnu kadicu, milina.
< Poruku je uredio IvanaSK -- 9.1.2016 17:01:09 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 9.1.2016 17:03:07
|
|
|
|
BubaBubica
|
Hajmo na odgovarajuću temu, imam i ja svašta da napišem. Mamamaj draga jedva čekam da pročitam tvoju porođajnu priču
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 9.1.2016 17:10:26
|
|
|
|
marinchica
|
Da meni se taj kupko bas dopao, sto se bar toga tice mirna sam sad. Onaj grejac mi je vise varijanta ako idemo negde da ima. aj Bubi reci na koju temu si mislila, slabo se ja setkam iz ove teme...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 9.1.2016 17:10:52
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Pa da, stvarno smo omasile temu, cccc Cekam voci da kaze da li ce večeras da zavodi muza
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 9.1.2016 17:19:32
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Verovatno je mislila na temu gde se pise o stvarima koje se kupuju za bebu Uzmes manji termos, u njega vodu i u torbu. Naravno, ja to zbog finansija pricam. Tebi mozda vise odgovara grejac.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 9.1.2016 17:19:42
|
|
|
|
marinchica
|
Bogami...nema je.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 9.1.2016 17:27:58
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Marincice, evo bubi nas preselila tamo, svaka joj cast hahaha E da, i meni lose bude u klimatizovanim prostorijama, skoro kad smo bili u Tempu, nisam izdrzala nego sela na neki klupu tamo i cekala mm da zavrsi. Moguce da padne pritisak.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 9.1.2016 19:13:30
|
|
|
|
vocicana
|
Evo meeeeee, nisam jos zavrsila igru zavodjenja, noc je dugaaaaa Isla paxarila za moje dete danas stvarcice, overila postovima u adekvatno temi, a sada ostatak veceri planiranje ostatka dana . Dobrodosla nova stara trudnicice! Ma naravno da te primamo, nego dok se prihvatamo po CEO dan neka frka trka panika! Jadno moje dete, sa ovim mojim grudima, ali gledacu da se pripremim kako valja, imam sestricu pumpicu za mlekce, a kako ce biti Boga mi ne znam. Mamamaj ti si lutka nasa I javi se ovde uvek, bas nedostajes mnogo
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 9.1.2016 19:34:40
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Sta ti je sa grudima voci? Nisam u toku
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 9.1.2016 19:39:13
|
|
|
|
marijana22
|
Hvala na dobrodoslici Problem sa tickerom je verovatno sto sam kao datum porodjaja stavila datum sa UZ, a ne po poslednjem ciklusu (po M je 18.08, a po UZ 16.08). U svakom slucaju racunam da sam " na redu" posle bubice. Prosle nedelje sam imala bolove i slabo krvarenje pa moram da mirujem i utrogestan 3x dnevno. Smorila sam se. Valjda necu morati do kraja trudnoce da lezim. Vidim da ste danas bile vredne i spremale se za dolazak bebe. Uzivajte
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 9.1.2016 19:42:29
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Marijana, ti si onda dve nedelje pre mene, meni poslednja mens bila 29.08 :) Uf, sto je grozno kad moraas da lezis
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 9.1.2016 19:44:58
|
|
|
|
alex88
|
Marijana nadam se da neces,pricuvaj se sad na pocetku,posle ces videti sta ti kaze dr. Ivana jeste grozno,ali kad mora navikne se covek,nadam se da cu se brzo vratiti u formu posle porodjaja
< Poruku je uredio alex88 -- 9.1.2016 19:49:57 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 9.1.2016 19:56:00
|
|
|
|
vocicana
|
Pa nisu bas neke, sve se bojim da necemo uspeti u dojenju. Da ne idem u off, citala sam dosta o pripremi dojki za taj proces, ali sve imam strah od toga da necemo uspeti, ali boricu se ja, izdrzacu sve sto treba samo da sikimo. Isi, postavila slicice u temu opremanja. Nadam se da ce ti se svideti izbor koji sam napravila. Divne ste devojke, ovako pozitivnu atmosferu obozavam na forumu, volim kada ste pozitiva!!! Madre dobar provod zelim!!!!
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 9.1.2016 20:01:54
|
|
|
|
popkica bebic
|
Kucam satima poruku i izbacuje me. Hvala na recima utehe svim trudnicama i mamicama. Nadam se da ce vas i moja glava, kao i srce poslusati. UM, ako nas citas, molim te nemoj da mislis da nisam za druzenje na fbku, ali saljem ti pp, a ne stize ti. Dobrodosla nova trudnice!
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 9.1.2016 20:04:21
|
|
|
|
popkica bebic
|
Ja jos treba da kupim mrezasti ves i pelene za beku. Odoh bas da vidim te vase sexy teme.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 9.1.2016 20:06:03
|
|
|
|
vocicana
|
E pa Popkice ja nisam pojma imala da si toliko nadrljala na prvim porodjaju, ali eto, iskusnije mame ti kazu da ce verovatno ici brze I drugacije sada sa drugom bebicom. Nisam znala zasto si tako uplasena, sada mi je jasno I veruj mi da te razumem. U prilici cu vam pisati sta je meni bila mnogo velika kocnica I napad paranoje sto se tice trudnoce I porodjaja, msm osnova za to nema, ali to je bilo zakopano u meni I toliko sam se bojala, sada vise ne, imam zlatnu doktorku, ne bi je dala ni za sta na svetu. Valjda ce me ove moje koleginice pogledati malo kada odem tamo, a sigurna sam da hoce.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 9.1.2016 20:07:18
|
|
|
|
marinchica
|
Voci moja kuma je dojila po godinu i po dana svoje devojcice...odakle joj toliko mleko ne znam. Grudi su joj sa 2 porasle na 2 i po. Mislila je da nema sanse, ali i pored ragada i mastitisa je uspela da se navikne da doji eto toliko dugo...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 9.1.2016 20:07:51
|
|
|
|
vocicana
|
Marijance ja za ovo dugo znam, cak, do punoletstva ide staz I plata svakoj majci koja rodi trecu bebu. Znam da ce biti zapravo na skupstinskoj proceduri, a super bi bilo, kako ne bi!
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 9.1.2016 20:10:51
|
|
|
|
marijana22
|
IZVORNA PORUKA: vocicana Marijance ja za ovo dugo znam, cak, do punoletstva ide staz I plata svakoj majci koja rodi trecu bebu. Znam da ce biti zapravo na skupstinskoj proceduri, a super bi bilo, kako ne bi! nigde ne pise da li vo vazi i za zaposlene majke?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 9.1.2016 20:14:17
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Hahaha, popkiceeee, kako me nasmejaaaa, napisa mrezasti ves i pelene za bebu, ja odmah pomisli na seksi ves, pa za malo da se upiskim od smeha. Ovde sam samo ja za taj ves, ove ostale se odmah skidaju hahaha Voci, ni ja nemam neke grudi, zašto bre mislis da to ima veze sa mlekom? Od mog muza sestra skoro da uopšte nema grudi, i evo doji tri meseca opusteno. Marijana, izvini, nisam razumela za termin.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 9.1.2016 20:17:53
|
|
|
|
marinchica
|
Ja sam ispohovala meso....plus salata....i naravno meru nisam imala nikakvu, moram da idem da stojim na prozoru malo, crci cu
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 9.1.2016 20:17:53
|
|
|
|
alex88
|
Aj vi devojke u krevet kod muzeva nemam ni ja neke grudi al videcemo,kako bude,svakako bi volela bude mleka i da se snadjemo u dojenju
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/16 [chat] 9.1.2016 20:18:27
|
|
|
|
emicaa
|
Popkice ti si jaka,izdržaćeš sve,takve su mame.Meni je porod isto bio težak,dva puta sam pala u nesvjest kad je sve bilo gotovo,bila sam ubjedjena da neću preživit ali opet mi je to do sad najljepši dan.Jesi li uzela br. Telefona od neke od nas da nam javiš kad krene? Ja opet ležim,čitam vas ali neda mi se pisati,pojela sam danas kebab pa kud puklo da puklo
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Porođaj u Švajcarskoj: soba kao u hotelu s...Porodilište kao hotel sa pet zvezdica, ali dete ne smete da vodite na igralište dok se tamo igraju školska deca.
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Kada najranije povesti bebu na more?madammebeba na morumoze mladja beba od 6 meseci (
33%)
starija beba od 6 meseci (
26%)
kad napuni 12 meseci (
14%)
zavisi od bebe do bebe (
27%)
Ukupan broj glasova: 92Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!