|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: IVF ZC Valjevo II deo
26.9.2015 18:22:59   
Elena011
Evo i mene user posted image
Sve deluje fino za sada, jako sam srećna što me nije poslao da uradim histeroskopiju, toga sam se mnogo plašila, a dogovor je da se javim kad krene sledeći ciklus pa će mi reći da li da krećem sa tabletama tog meseca ili narednog, ovo zavisi od termina putovanja na koji doktor treba da ide.

radoznalamala, što moraš da radiš i histeroskoppiju i HSG?

(odgovor članu Mirjanche)
Direktna veza do poruke: 501
27.9.2015 10:47:02   
Yellena008
Elena bolje uradi histeroskopiju....veruj mi,ni meni nije trazeno,ali nije lose uraditi sve da se otklone nedoumice i da povecas sama sebi uspeh. Ja je nisam uradila pa sam nakon neuspele saznala da imam pregradu u materici,zato i jeste bila biohemijska. P.s. Uradi i ogtt test za insulinsku i iskljuci mogucnost neuspeha,sto vise mozes....to je moj predlog od srca,jer sve je ovo lakse od neuspeha...

(odgovor članu Elena011)
Direktna veza do poruke: 502
27.9.2015 20:40:48   
Elena011
Yellena0108, hvala ti na želji da pomogneš, razumem i cenim taj poriv user posted image
Uradila sam OGTT test pre mesec dana, imam IR, uzimam Gluformin poslednje tri nedelje.
Što se tiče histeroskopije, ne bih je radila iz nekoliko razloga. Kao prvo, toliko sam već očajna zbog čekanja i odlaganja da jedva čekam da krenem sa VTO pa kako god ispalo, ne mogu ovo više da podnesem. Kao drugo, u VA se radi bez anestezije što preživela ne bih, dakle morala bih ili da jurim vezu i da zakazujem za ko zna kada pa da radim negde u BG ili da radim privatno, a stvarno je previše skupo. U slučaju da ne uspe ova VTO uradiću je dok budem čekala sledeću.

(odgovor članu Yellena008)
Direktna veza do poruke: 503
28.9.2015 13:44:58   
Bebana17
Elena, ja sam histero radila u Betaniji, o svom trošku, koštala je 35000, otklonjen mi je septum, ništa ne čekaš, odmah sledeći ciklus možeš da radiš (dok si na kontracepciji), pa taman onda da kreneš u postupak. Čak se preporučuje u ciklusu pre vantelesne da se radi. Isto sam se plašila da radim u Valjevu zbog nedostatka anestezije, ali znam ženicu koja je radila u Valjevu, reče da boli, ali da vrlo kratko traje, pa smatra da je bolje da se uradi, jer je bol zanemarljiva u odnosu na to što saznaš kako stvarno materica izgleda i kakvo je stanje.

(odgovor članu Elena011)
Direktna veza do poruke: 504
28.9.2015 15:32:21   
Yellena008
Bebana slazem se sa tobom i ja sam odradila u N.Sadu bas zbog anestezije i meni je uklonjena pregrada,koja je sigurno bila razlog moje biohemijske na prethodnoj,kao i IR koju sam takodje otkrila nakon prve vto...mozda da sam to uradila pre vto ja bi bila trudna...jer biohemijska trudnoca znaci da je bilo trudnoce ali nije se plod dobro zakacio i nije se odrzao,tako da sad posle histero i ogtt shvatam i zasto...a samo mi je to falilo pre vto,samo to nisam uradila....

Elena, sto kaze Bebana mozes to i sad dok si na kontracepciji i posle toga vto odmah....

(odgovor članu Bebana17)
Direktna veza do poruke: 505
28.9.2015 15:41:24   
Mirjanche
Mozete li mi reci na sta utice insulinska rezistencija?
Moj ginekolog mi je rekla da ona utice na ovulaciju, a posto je ja imam nema potrebe da radim test. A ni doktor u Valjevu mi nije rekao da treba da radim test. Cini mi se da se on oslanjao na ostale analiz koje sam radila i na moju kilazu. Sada imam 63kg a visoka sam 160cm ali nisam se setila da mu kazem da sam pre 6-7 meseci imala 75kg i da mi zadnjih godina kilaza stalno varira tih 10-ak kilogram, sem ako sam na strogoj dijeti. Znaci bez kvasnog hleba, mleka i mecnih proizvoda, skrobnog povrca, i svih slatkisa cak i voca. Cim pocnem normalno da jedem kilaza skoci u roku od 2-3 meseca.
Pa sad ne znam da li to moze da bude povezano sa insulinom?

Direktna veza do poruke: 506
28.9.2015 16:38:04   
radoznalamala
Pokušaću da budem kratka (da ne odem od teme)... Moja dosadašnja iskustva koja su i dovela do vto su: dva spontana u 6 i 9 nedelji, pa onda vanmaterična koja me umalo glave nije koštala, i na kraju u 25 nedelji smrt ploda :-( Svi rezultati i tada, i evo sada su ok, i moji i njegovi... Ostaju te dve analize, hsg zbog priraslica posle vanmaterične, i histero. za svaki slučaj... Jeste da je bez anestezije, al se nadam da neće biti mnogo bolno :-D

Direktna veza do poruke: 507
28.9.2015 17:19:16   
Yellena008
To moze da bude direktna veza sa insulinskom...ona nema veze samo sa ovulacijom,vec i policisticnim jajnicima, implantacijom embriona i kvalitetom jajnih celija...pogledaj na netu na sta sve utice..ako imas takvih variranja u kilazi mozda ne bi bilo lose da uradis ogtt. Ni meni u Valjevu nisu rekli da treba da radim test ali eto posle biohemijske trudnoce,sam sama trazila razlog sta se desilo pa sam uradila test i otkrila da imam insulinsku. Inace imam bukvalno idealnu kilazu,tako da se po njoj nije moglo provaliti da imam IR.

Direktna veza do poruke: 508
6.10.2015 16:16:14   
Lavica78
Hm, sad ste me pokolebale i proradio je crv sumnje.
Ja nisam radila histero samo HSG i niko mi nije pominjao ni histero ni OGTT. Jedan dr mi je pre par meseci rekao da se ponašam kao da ću ići na test, sve one pripreme, ali samo da odem da mi jednom ujutru vade krv, bez ispijanja onog šećera i kad je video rezulta rekao mi je da je sve ok.
I MM i meni su ok rezultati. Hormoni u granicama normale, redovni ciklusi i ovulacije, nema cisti, nema mioma, ali nema ni trudnoće user posted image
Pokušali jednom u prirodnom ciklusu u Jevremovoj, ali nije došlo do oplodnje jajne ćelije...
Šta mislite, da odradim OGTT?
Stvarno sam sluđena, ni sam ne znam kod koliko ginekologa sam do sad išla i niko ni da pomene nešto od ta dva user posted image

Your mind is a GARDEN
Your thoughts are the SEEDS
You can grow FLOWERS
or you can grow WEEDS

Direktna veza do poruke: 509
6.10.2015 23:45:07   
Yellena008
Lavice ako ikako imas mogucnosti da uradis ogtt uradi da bi ti bila mirna savest,ako nista drugo....

(odgovor članu Lavica78)
Direktna veza do poruke: 510
7.10.2015 9:08:52   
Elena011
Hvala svima na savetima user posted image

Lavice, uradi OGTT test svakako, nije to ni mnogo strašno ni mnogo skupo, a ipak eliminiše neke opcije. Nije da mi se svidela endokrinolog kod koje sam bila, ali za jednu stvar koju je rekla jeste u pravu - ako rezultati pokazuju da je sve u redu, a trudnoće dugo nema to znači da neki od nalaza koji još nisu urađeni ipak nisu u redu.

Mirjanche, to tvoje itekako može da bude povezano sa insulinom, isto se i meni dešava i imam IR i pritom redovne ovulacije. Moja doktorka tvrdi da visok nivo insulina sprečava samu implantaciju, koliko je u pravu ne znam ni sama...

Direktna veza do poruke: 511
7.10.2015 16:29:14   
Lavica78
Definitivno ću uraditi!
Ali čini mi se da je ovo rupa bez dna i da se otvara hiljadu i jedno pitanje... Konkretno, pade mi na pamet i trombofilija... Izgleda da sve moramo same... Sva sreća pa je 21. vek pa imamo i druge izvore informacija, jer da se držimo samo lekara, ne bi daleko dogurale...
Vama devojka hvala puno user posted image

Your mind is a GARDEN
You can grow FLOWERS
or you can grow WEEDS

(odgovor članu Elena011)
Direktna veza do poruke: 512
8.10.2015 8:29:07   
Elena011
Vala baš i jeste rupe bez dna...Moja endokrinolog mi je dala čitavu listu stvari koje treba da proverim (trombofilije, antilipidna antitela, kariotipe itd.), a kad sam joj rekla da bi me te analize izašle jedno 1000 evra pošto mi državni doktori ne bi dali upute kad nisam imala pobačaje odgovor je bio u smislu da se uzrok infertiliteta sigurno krije tu negde među njima... Divno...

(odgovor članu Lavica78)
Direktna veza do poruke: 513
9.10.2015 8:56:23   
radoznalamala
Drage moje, ja sve nesto cekam user posted image i psihicki se stelujem za histero. i hsg bez anestezije... a user posted image nema!!!
Tek u utorak sam ukapirala da kasni, da nemam niti jedan od uobicajenih pms simptoma (a uvek ih imam)user posted image
U sredu ujutru sam uradila test, na kome se pojavila jakoooo roze bledunjava druga crtica user posted image
Sutra cu da ponovim test, pa cemo da vidimo, ili - ili .
Ali, od svega, ovo bi bila idealna situacija, jurili smo papire za komisiju, a navatali user posted image user posted image

(odgovor članu Elena011)
Direktna veza do poruke: 514
9.10.2015 11:11:31   
Lavica78
Diiiivnoooo!!!
Držim fige da bude potvrđena user posted image user posted image

Your mind is a GARDEN
You can grow FLOWERS
or you can grow WEEDS

(odgovor članu radoznalamala)
Direktna veza do poruke: 515
9.10.2015 20:53:59   
tetka77
Zenske, pozdrav svima od mene.
ja sad skupljam papire za prvu komisiju pa cu i ja Valjevo...

(odgovor članu Lavica78)
Direktna veza do poruke: 516
9.10.2015 22:52:36   
Yellena008
Radoznala mala pa kakve divne vesti...drzim fige da potvrdis user posted image ...to bi bilo divno....

(odgovor članu tetka77)
Direktna veza do poruke: 517
10.10.2015 9:17:27   
radoznalamala
Hvala vam user posted image
Jutros na sabajle ponovih testic, i opet user posted image , a ova druga malko jaca nego u sredu (sad vec ne mogu da se tripujem da je samo ja vidim)user posted image
Trudim se da ne panicim u napred, al stvarno mi nije svejedno.
I dalje ja skupljam papire za prvu komisiju user posted image a u ponedeljak cu da zovem i idem kod Bana, pa cemo da vidimo sta i kako dalje.
PS. Na prvom razgovoru sa dr.Banom mi je rekao : " Ja ti pisem upute kao da te spremam za vto, al ti ces da ostanes trudna i pre toga!" user posted image

Direktna veza do poruke: 518
10.10.2015 11:01:29   
alex88
Radoznalamala user posted image user posted image ,divne vesti u pravom trenutku,cestitam i zelim ti skolsku trudnocu.

Direktna veza do poruke: 519
10.10.2015 11:26:14   
Elena011
Divno, radoznalamala, držim palčeve da sve bude savršeno u redu! user posted image

(odgovor članu alex88)
Direktna veza do poruke: 520
11.10.2015 12:15:54   
radoznalamala
Hvala vam devojke user posted image
Jos sam u neverici, i zamajavam sebe na raznorazne nacine, samo da ne mislim previse, i da se ne plasim u napred...
Ujutru cu da odradim betu, pa ako i ona potvrdi user posted image , odoh kod dr.Bana da ga iznenadim, i da odradim uz, mada mislim da moze samo da potvrdi da li je u materici, jos je rano za bilo sta vise...
Nedaj te se user posted image

(odgovor članu Elena011)
Direktna veza do poruke: 521
12.10.2015 18:38:10   
Yellena008
Radoznala mala sta bi sa betom???? Navijamo....ajde obraduj nas....

Direktna veza do poruke: 522
14.10.2015 9:04:16   
radoznalamala
Drage moje, nisam ja vas zaboravila, ali sam morala malo da se saberem :)
Juce sam bila kod dr.Budimirovica, koji me naravno odmah poslao da uradim Betu... ista je 37,74 user posted image
Kad smo presabrali datume, to je to... Bas je rano, ali se uklapa... Prepisao mi je Utrogestan 3x dnevno i Fraxiparin injekcije od 0,3 jedanput dnevno...
Pa se gledamo u ponedeljak da ponovim Betu, pa ako raste da se radi i ultra zvuk!
U medjuvremenu se, i to da spomenem, u ponedeljak pojavio blago roze trag na papiru (te to i lici na implementaciju) i bas sam "malo"trudna user posted image
Jos uvek se ne usudjujem da se onako od srca obradujem, trckam u wc, zagledam, i sve mislim user posted image je ...

Direktna veza do poruke: 523
14.10.2015 9:44:44   
Lavica78
user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image
Biće to sve superiška user posted image

Your mind is a GARDEN
You can grow FLOWERS
or you can grow WEEDS

Direktna veza do poruke: 524
14.10.2015 15:53:40   
Yellena008
Bravo radoznala mala.....to je divnooooo....

(odgovor članu Lavica78)
Direktna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Kako se ponašati nakon embriotransfera?
Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here