Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 6.8.2015 13:44:10
|
|
|
|
Lavica78
|
Elena, vidimo se možda u Valjevu Kad treba da se javiš? Ne očajavajte nikad Ja nisam ni znala za Valjevo, mlada sam još, zelena i pogubljena u ovoj priči, ali nadam se da će se tako i završiti... Kad sam čula bilo je već kasno, i pokajala sam se što njih nisam izabrala, između ostalog i zato što se za njih ne čeka toliko dugo... A i kad je neko nov u celoj priči obično je motivisaniji i više se trudi Biće sve to
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 6.8.2015 14:17:49
|
|
|
|
Elena011
|
Lavice, ja idem dosta ranije, 21.9., ali ko zna kada će zaista biti postupak, svi su mi rezultati istekli i imam PCOS i Tsh 2,8, možda će tražiti da se prvo to snizi. Sve u svemu, možda se i sretnemo Želela sam Front zbog bolje statistike i što tamo radi doktorka koji (kao) poznajem od ranije, ali izgleda da nije suđeno...
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 6.8.2015 14:34:19
|
|
|
|
Lavica78
|
Izgleda da postoje kriterijumi po kojima se prave liste. Nama su svi rezultati dobri... Nisu sjajni, ali su u granicama... Ali bebane nema već 4-5 godina (koliko baš radimo na tome), a zajedno smo 13, tako da, izgleda, nije moglo ni da se omakne Svi oko mene ostajali iz prve, pa sam mislila da ću i ja tako, kad ono... Ali biće... Mora da bude
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 6.8.2015 14:38:54
|
|
|
|
Elena011
|
Mora da bude, naravno! Ja nekako počinjem mislim da ni nema kriterijuma nego kako kome zapadne, pročitah malopre za jednu ženu koja je navela Betaniju, a dobila juče pozivno za Front
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 6.8.2015 14:42:05
|
|
|
|
Lavica78
|
Rešili malo da promešaju karte Kao što si i sam rekla - ko zna zašto je to dobro
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 6.8.2015 21:37:33
|
|
|
|
Yellena008
|
Laki dobro sam, kako si mi ti? Pijem siofor za insulinski i pokusavam prirodno...odmaram do Septembra a onda u nove pobede....
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 13.8.2015 14:53:57
|
|
|
|
radoznalamala
|
Drage moje dame, evo vama jos jedne solidno zbunjene clanice Verujem da postoji mesto gde se mogu detaljnije predstaviti, tj.razloziti "moj slucaj", ali za pocetak upadoh ovde posto sam se jutros "druzila" sa dr.Banetom i divnim sestricama u Valjevu. Do duse, tek smo poceli, ali... ako iole postoji dvoumljenje vezano za ovaj centar, zaboravite.... Od samog starta sam odusevljena, i pristupom, i paznjom, i detaljnim objasnjenjem za svaku pojedinost ili moje pitanje (a bilo ih je) Za dalje cemo tek da vidimo, za sada samo pohvale
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 14.8.2015 9:12:17
|
|
|
|
Lavica78
|
Dobrodošla u klub zbunjenih članica Jedno pitanjce, već kad si tu (i kad sam ja tu ) - kada ste išli u Valjevo da li je trebao uput i za supruga, ili je bio dovoljan samo onaj uput što si dobila na tvoje ime?
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 14.8.2015 13:33:45
|
|
|
|
Elena011
|
Imam i ja pitanjce - koliko su u Valjevu strogi po pitanju BMI?
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 14.8.2015 15:20:44
|
|
|
|
radoznalamala
|
Iskreno, ja nisam ni imala uput, zakazala mi je drugarica koja radi u bolnici, ali vam mogu dati telefon, pa proverite :-D A što se tiče kilažice, pa ne bih rekla da su rigorozni, videla sam bar dve "bucke" u čekaonici, a nisu trudne (još) :-)
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 14.8.2015 15:25:18
|
|
|
|
radoznalamala
|
Inače, danas sam uspela da prikupim 2/3 uputa, tako da od ponedeljka startujem sa davanjem krvi i briseva... Zakazala sam i hematologa-pošto moram da radim i trombofiliju... Pa, polako... Ako mogu još kako da pomognem, samo recite, tu sam.
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 14.8.2015 20:40:20
|
|
|
|
Yellena008
|
Nisu rigorozni po pitanju BMI osim ako nije bas preterana debljina....
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 14.8.2015 20:44:47
|
|
|
|
Yellena008
|
Elena policisticni jajnici nece biti prepreka ali TSH ce te vratiti na snizavanje sigurno....ja iskreno pricam,znam da mozda ne zelis sada to da cujes, ali uzmi brzo otidji kod endokrinologa i kazi za VTO i tvoj TSH i dobices Eutyrox tabletice od 25 mg kao sto sam i ja i snizices brzo nivo, ali nema sanse da te Bane pusti sa tolikim TSH...jel ti prva VTO?
< Poruku je uredio Yellena008 -- 14.8.2015 20:46:06 >
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 17.8.2015 9:03:52
|
|
|
|
Elena011
|
Yellana008, hvala ti puno Što se tiče BMI, imam višak svakako, ali ne bih rekla da spada u preteran nego sam čitala da na nekim drugim klinikama traže da baš bude u kategoriji normalnog, dakle ispod 25. Želim da čujem apsolutno sve, ma koliko loše bilo tako da slobodno reci sve otvoreno. Prva mi je VTO, da, a kod endokrinologa sam bila prošle godine privatno i nije se ni osvrnula na moj TSH, kao i svi ginekolozi kod kojih sam bila, bukvalno sam na forumima otkrila da za trudnoću treba da bude ispod 2, ja sam mislila da mi je ok samim tim što je u okviru referentnih vrednosti, a niko od doktora nije smatrao da treba da spomene. Dođe mi da lepo puknem od muke kako nas doktori tretiraju... Zakazala sam endokrinologa privatno kod doktorke kod koje se čeka 3 meseca i koja kao važi za najbolju (s obzirom koliku besramno veliku sumu naplaćuje zaista bi i morala da bude) i idem u ponedeljak, pretpostavljam da će me onda poslati da sve hormone uradim ponovo i očekujem terapiju. Idem u Valjevo 21.9., druge konsultacije svakako neće biti pre sredine oktobra onda pa se nadam da do tada ima šanse da spustim TSH. Možeš li mi reći koliki je bio tvoj tSH pre lekova i za koliko si vremena uspela da ga spustiš?
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 17.8.2015 9:32:58
|
|
|
|
Yellena008
|
Prosle godine u Avgustu mi je Dr.Bane ukazao na problem Tsh i trebalo mi je oko 6 meseci ga spustim na 1,86...sad mi se ponovo malo povecao i pod terapijom na 2,05 ali nije ni to problem. Ja sam na konsultacijama bila 19.3. I tada mi je bio dobar pa sam odmah usla na program. Pitaj slobodno sve sto te zanima. Tu sam da pomognem.
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 17.8.2015 10:57:13
|
|
|
|
Elena011
|
Hvala ti Reci mi, molim te, još samo koliki ti je bio pre lekova.
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 17.8.2015 11:18:07
|
|
|
|
Yellena008
|
Bio mi je 3,38..
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 17.8.2015 11:25:45
|
|
|
|
Elena011
|
Hvala još jednom. Rešila sam da sutra odem da privatno izvadim hormone štitne tako da endokrinologu ponesem sveže rezultate sledeće nedelje kad budem išla pa će mi možda odmah prepisati lekove.
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 17.8.2015 13:17:53
|
|
|
|
Yellena008
|
Drzim ti palceve....bice to sve dobro....
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 18.8.2015 8:18:32
|
|
|
|
Elena011
|
Hvala, takođe!
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 18.8.2015 12:48:19
|
|
|
|
Elena011
|
Opet ja, ali moram da podelim iskustvo, možda će nekome značiti. Prošle godine imala sam TSH 2,5 pa u decembru 2,8, jutros sam ga uradila ponovo i sada je 1,93! Prepolovila su mi se i antitela. Nisam uzimala lekove, a svakako je ovo bio period groznog stresa, dakle očekivala sam veći rezultat koji bi me izbacio iz skore VTO priče. Jedini razlog koji mi pada na pamet za ovo poboljšanje je homeopatija, od februara idem kod homeopate koja mi svaki put daje lekove i za regulisanje hormona štitne i izgleda da to ipak deluje. Idem kod endokrinologa u ponedeljak, uradiću sve dodatne analize koje bude zatražila i primeniti sve šta bude rekla, ali situacija mi se očito popravila. Sve u svemu - dajte šansu i alternativnoj medicini
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 18.8.2015 13:00:59
|
|
|
|
Lavica78
|
Ja, inače, verujem samo alternativnoj medicini Imala sam policistične jajnike, miom na materici i ranicu na grliću materice i kad je došlo do toga da ću morati da primam hormonsku terapiju i da operišem miom - bacila sam se na alternativu... Krenula sam na akupunkturu kod jednog diiivnog Dr-a (u kog se kunem i ja i cela moja porodica), korigovala ishranu (koje se i dalje pridržavam pošto mi baš prija) i sve je nestalo kao rukom odnešeno (kao i sve ostale zdravstvene tegobe) Sad sam se bacila i na homeopatiju - od viška glava ne boli Nama su inače svi rezultati OK ali do trudnoće nikako da dođe izgleda da je sve u ludim glavama
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 25.9.2015 13:14:01
|
|
|
|
Lavica78
|
Devojke gde ste sve nestale!? Evo ga i septembar, da vas čujem!!!? Bile na konsultacijama? Kad ulazite u proces? Mi billi juče, sa sledećim ciklusom treba da počnem sa kontracepcijom. I meni u međuvremenu TSH otišao preko 2 pa moram kod endokrinologa... Pišite... Da brže i lakše prođe vreme
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 25.9.2015 13:58:52
|
|
|
|
radoznalamala
|
U nadi da ce se jos neko prikljuciti, pa da zajedno iscekujemo i planiramo, evo i mene... Mi smo jos u fazi prikupljanja papira za prvu komisiju, i za sada (osim manjka zivaca) sve je ok. Ostalo je jos da ja odradim HSG i Histeroskopiju, i spremni smo Ovih dana vrtim te papire, i nije mi jasno, ako je sve ok, gde je beba? U cetvrtak (1.10) idemo kod dr.Bana, da mu odnesemo sve te do sada odradjene analize, i da vidimo raspored za dalje. Inace, ovde u Va, i hsg i histero. se rade BEZ anestezije, pa sam lagano u panici
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 26.9.2015 14:07:14
|
|
|
|
Mirjanche
|
Evo i mi juce bili na konsultacijama. Od oktobarskog ciklusa bi trbalo da krenem sa kontracepcijom. Rekli su da se javim kad dobijem pa ce doktor napraviti plan i onda mi javiti da li da krenem sa tabletama. U principu ako sve bude u redu i ide po planu, trebalo bi da se sve zavrsi do kraja novembra, eventualno pocetak decembra, tako doktor kaze. Mnogo smo se iznenadili kada nas je doktor pitao kada zelimo da krenemo sa postupkom I naravno, mi kao i svi parovi smo odgovorili STO PRE. Sad su mi rekli da uradim briseve a za ostale analize kazu kad krenem sa bockanjem. Ja imam neke blage simptome policisticnih jajnika ali doktor kaze da nisu policisticni. Kako sam razumela hormoni su mi u referentnim vrednostima ali im odnos nije idealan pa je zato tako. U svakom slucaju kaze sve je u redu a suprugov spermogram jeste los ali nije katastrofalan pa da on ne vidi ni jedan razlog zasto ja do sada vec nisam trudna. Zato se nadamo da ce nam VTO uspeti Svi su vrlo ljubazni i opusteni i nije frka i haos kao u frontu. Malo mi je samo muka zbog putovanja al ni to nije tako strasno. Vrlo vrlo sam nestrpljiva, sto nije ni cudo s obzirom da cekamo od marta, pa mi je sad kao pred ispit samo da prodje ali posle razgovora sa doktorom sam puna nade u pozitivan uspeh
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!"
"Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče.
"Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?"
"Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!"
I odjednom neko pokuca na vrata.
"Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!"
Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola.
"Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?"
"Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!"
I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.