Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 6.10.2015 23:18:47
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Unina mama jana kod dr u dz sam bila 24.9 2620g mada pitanje kako on to meri jer kod njega za 5 min zavrsis... juce posle10 dana 2879 odgovara 35+4 umesto 35+1,ona je tako cenila i unu koja je imala 2550 u 35+1 na 3600 pa se rodila sa 4100 ona nije meni od pocetka isla napred vec mozda zadnja 2 uz....
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 6.10.2015 23:24:13
|
|
|
|
janabons
|
Sto se plasis zbog pupcanika, zar oni to ne pomeraju non stop, koriste kao igracku? Imaces sigurno jos jedan uz, pa ce se to promeniti
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 6.10.2015 23:26:42
|
|
|
|
Anoniman
|
Pa imacu jos 2, jedan kod nje, jedan kod ovog dr u dz.. a brinem se od kako mi juce rece da joj je ispod vrata, pa iako sam navikla da je mrina u stomaku, sad je samo pipkam i gurkam .... mada ona rece da je sve super, protoci su mu odlicni, ali ja sam panicar , meni malo treba...
< Poruku je uredio Unina mama -- 6.10.2015 23:27:26 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 6.10.2015 23:43:34
|
|
|
|
janabons
|
Malo svakoj od nas treba, mota se svima nama svasta po ovim nasim trudnickim glavama Meni je sad od devetog najveci strah, S janom mi se sve iskomlikovalo na kraju.... D docekamo mi nas novembar...dace Bog, bice sve to kako treba
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 6.10.2015 23:55:04
|
|
|
|
Anoniman
|
tako je draga moja, dace Bog bice sve kako treba laku noc, odoh da spavam, kuckamo se sutra... ♡
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 7.10.2015 2:43:09
|
|
|
|
popkica bebic
|
Drage, pisem vam kasno... Hvala Bogu spavate.... A ja... Budna i ubise me misli, strahovi, griza savest. Volim bebu u meni. Njeni pokreti su mi mnogo vazni, stanje grlica, protoci, sve... Molim se Bogu za nju! A ipak, kad god vidim V, ja zaboravim na bebu i placem. Placem sto on vise nikada nece biti sam u mojoj ljubavi. Ili, da cu ne daj Boze izdvajati decu... Uzasno se bojim... Mozda cete misliti da sam uzasna, ali ne znam kako ovo da prevazidjem. Volim oba svoja deteta, ali jos uvek je V moja najveca ljubav.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 7.10.2015 6:38:49
|
|
|
|
serpica
|
IZVORNA PORUKA: popkica bebic Drage, pisem vam kasno... Hvala Bogu spavate.... A ja... Budna i ubise me misli, strahovi, griza savest. Volim bebu u meni. Njeni pokreti su mi mnogo vazni, stanje grlica, protoci, sve... Molim se Bogu za nju! A ipak, kad god vidim V, ja zaboravim na bebu i placem. Placem sto on vise nikada nece biti sam u mojoj ljubavi. Ili, da cu ne daj Boze izdvajati decu... Uzasno se bojim... Mozda cete misliti da sam uzasna, ali ne znam kako ovo da prevazidjem. Volim oba svoja deteta, ali jos uvek je V moja najveca ljubav. To sto pises je sasvim normalno,pricam ti iz iskustva..bice dana kad uopste neces pomisliti na bebu u stomaku,mozda ca budes i ravnodusna prema njoj...ljubav ces nesvesno podeliti kad se rodi beba..voleces ih podjednako ali svako na svoj nacin..to se samo desi nisi ni svesna toga..veruj mi moje srce je podeljeno na 4 dela a verujem da bi svaki taj deo dao pomalo ljubavi za jos jednu bebu koja bi bila voljena potpuno isto...sve se sredi,ne brini....
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 7.10.2015 7:43:23
|
|
|
|
vocicana
|
Dobro jutro, evo vampira, piskenje....jao majku mu, sada mi se ne vraca u krevet. Popkice, sve ce doci na svoje. Ne brini, Bog ti ih je poslao da ih cuvas, zna on da ces biti majka koja voli oboje podjednako! Um, stalno se oni moraju I odmotavaju, nije mi jedno jasno, zasto mora da se trudnici govori sve to, kao da ti sada mozes nesto da ucinis da se ona razmrsi iz pupcanika, a veruj mi stalno se oni igraju sa njim I to ce sve biti ok.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 7.10.2015 7:43:51
|
|
|
|
popkica bebic
|
Hvala ti, Serpice draga, na odgovoru! Tuzna sam zbog svojih misli, a opet, Bog je uredio da ostala Njegova stvorenja imaju odjednom dva ili vise deteta. Znam da ce proci. I da se ljubav umnozava....
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 7.10.2015 7:45:59
|
|
|
|
Anoniman
|
jutrooo popkice ne brini, kada se rodi resices se svih strahova, ja mislim da se tako osecas jr ti je v jos mali, pate strah da se nisi dovoljno njemu posvetila, tako sam se ja osecala kada je u bila mala, nikako nisam zelela da zatrudnim... a sada je vec zrela i mislim da sam ubola pravi trenutak, hvala ti Bize na N u mom stomaku♡ kada vidim kako U svaki cas ljubi stomak, i pita umilim glasom sta radi moja seka, samo da tako bude i kada se rodi... a negde na pocetku sam se i ja jedne noci to zapitala, svi to radimo, ne brini.... voci
< Poruku je uredio Unina mama -- 7.10.2015 7:47:07 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 7.10.2015 7:51:25
|
|
|
|
vocicana
|
I ja tebe UM , Popkice isto. Ja kada bi pocela da vam pricam o svojim nedoumicama, koja nemam detence ispred sebe, pa VI biste se red smejake red plakale. Jao , sto mora sve da bude komplikovano ovoliko, sto bar nesto, bar nesto ne bude fino i lako?
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 7.10.2015 7:53:35
|
|
|
|
branki*
|
IZVORNA PORUKA: serpica IZVORNA PORUKA: popkica bebic Drage, pisem vam kasno... Hvala Bogu spavate.... A ja... Budna i ubise me misli, strahovi, griza savest. Volim bebu u meni. Njeni pokreti su mi mnogo vazni, stanje grlica, protoci, sve... Molim se Bogu za nju! A ipak, kad god vidim V, ja zaboravim na bebu i placem. Placem sto on vise nikada nece biti sam u mojoj ljubavi. Ili, da cu ne daj Boze izdvajati decu... Uzasno se bojim... Mozda cete misliti da sam uzasna, ali ne znam kako ovo da prevazidjem. Volim oba svoja deteta, ali jos uvek je V moja najveca ljubav. To sto pises je sasvim normalno,pricam ti iz iskustva..bice dana kad uopste neces pomisliti na bebu u stomaku,mozda ca budes i ravnodusna prema njoj...ljubav ces nesvesno podeliti kad se rodi beba..voleces ih podjednako ali svako na svoj nacin..to se samo desi nisi ni svesna toga..veruj mi moje srce je podeljeno na 4 dela a verujem da bi svaki taj deo dao pomalo ljubavi za jos jednu bebu koja bi bila voljena potpuno isto...sve se sredi,ne brini.... moradoh da citiram i popkicu i serpi.sve se slazem.iste su me brige i osecanja morile,sve .bas sam bukvalno pre dva,tri dana rekla muzu da konacno osecam da je i boka kompletan i neraskidivi deo nase porodice.eto,skoro 9 meseci je bilo potrebno da prodje...ima i temamajcina osecanja prema prvom kad se rodi drugo dete
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 7.10.2015 8:09:29
|
|
|
|
jekiki
|
Dobro jutro Vidim muce vas razne brige, sto kaze Voci isto i nas koje nemamo jos decu, svasta se mota po glavi, ali isto tako miskim da sve dodje na svoje kada se bebaci rode Za sve
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 7.10.2015 8:11:00
|
|
|
|
vocicana
|
Jao friend moj!!!! Tu ste vas dve! Ljubimo vas nas dvoje!
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 7.10.2015 8:25:59
|
|
|
|
sonyasha
|
Dobro jutro, drage trudničice! Da li je neko raspoložen za nesić? Inače, nama je valjda glavno ludilo prošlo i Vojinu je konačno pala tura ispod 39! ganjamo se sa 39, 40 već tri dana, mrtvosani smo! Ja sam uglavnom ok, ali što kažu ženske, pomislim na Budu samo kada krene da se gura a i on je mnooogo dobar već, pa sačeka da Vojin zaspi da krene pipirevku Svašta nešto čeka, ali neka čeka da nas se prvo mane ovaj virus pa ću da krenem redom plućno, krv, giša itd. Nadam se da ste mi dobre! Čekamo sada Jeki! UM, drago mi je da je sve prošlo dobro na UZ! Alex, super što si prebrinula serklaž, sada će biti lakše! Di, sada nam ide osmi, ti si već tu, moramo da se primirimo malo! Ja tretiram 36 punu kao sigurnu zonu! Posle toga može kako hoće Popkice, pročitaj temicu pa ćeš videti da sve, manje ili više prolazimo kroz te dileme, ali sve legne na svoje! Nekako sam ja prihvatila Budu baš kao što sam objasnila i Vojinu, "Sada mama tebe voli najviše na svetu, a kada se Buda rodi njega ćemo nas troje zajedno da volimo i pazimo!" Odoh da pijem kaficu!
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 7.10.2015 8:26:49
|
|
|
|
jekiki
|
Voci tu smo jos uvek Za vas dvoje od nas dve
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 7.10.2015 8:47:29
|
|
|
|
janabons
|
Dobro vam jutro! POpkice, kao sto rece Serpi, mamino srce se deli na onoliko delova koliko dece ima, kad stigne beba bice skroz druga prica, oni osvajaju na prvi pogled...Sve nas to muci Jekiki, jos si tu JA ZAspalau dva, stala u 8, ne vredi, ubi me kicma,iako smo pre par dana uzeli novi dusek, tvrdji, sad mi je cini mi se jos gore. NArucila sam onaj gnezdo jastuk, za mene i kasnije za bebu, valjda ce biti neke koristi od njega Sony, super sto vam je bolje
< Poruku je uredio janabons -- 7.10.2015 8:48:47 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 7.10.2015 9:18:20
|
|
|
|
vocicana
|
E dobro da ste se oporavili malo! Bas mi je drago! Boze kakvi virusi I strasno sta se radi. Janabons, ja sam se ucutala sto se kicme tice, jer necu imati poene za kasnije, ja sam u haosu jos od sada. Sada me boli levi jajnik, bas onako...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 7.10.2015 9:31:15
|
|
|
|
BubaBubica
|
Mislim da manje više sve majke prođu kroz ta osećanja. Sećam se da mi je baka rekla, ni naši prsti nisu isti, a svi su naši i podjednako boli kad ih posečeš, tako je i sa decom, to se ne može zamisliti, to se mora proživeti. Ja sam takođe prošla kroz to, brinula sam da ću stariju zapostaviti zbog bebe, ali bilo je skroz ok ispalo, beba je na početku većinu vremena samo spavala pa smo imale ja i starija vremena na pretek. Dok je mlađa sisala, sa starijom smo čitale knjige, i tako, obe od početka imaju isto pažnje, i izvodljivo je to, veruj mi Čak mislim da se udvostručila ljubav i prema starijoj i prema mlađoj od kako ih imam obe. Nema šanse da izdvojim koju volim više, podjednako su mi bitne obe. Jedino mogu da ih delim tako da mi je sa starijom lakše a sa mlađom još ima posla Ali ljubav, ne znam da li može jače
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 7.10.2015 9:39:31
|
|
|
|
Anoniman
|
joj ja nastavila spavanje do sada sad sam drogirana da pitam nesto moje drrugarice koje su tu negde u nedeljama sa mnom, i oko mene, mene zadnjih dana grudi ubise, bole , a nisu celu trudnocu, i uvecale su se, bradavice vec ispupcene, imate li vi te probleme?
< Poruku je uredio Unina mama -- 7.10.2015 9:41:24 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 7.10.2015 9:45:04
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Pozdravcic trudnjacice, meni mrsko jutros da se pokrenem...mislim tako mi je vec danima. bas se osecam bzvz. Inace malo me muce mucnine, ne povracam ali tu su da me ugnjave. Posto na poslu vecinu vremena stojim stomak me malo boli Razmisljam da mi je malo rano da idem na bolovanje ali opet ne mogu celu smenu da izdrazim normalno. Obe trudnoce nisam radila pa se ni ne secam da li sam imala taj problem.. nesto mi rano da me boli ali opet stojim po ceo dan
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 7.10.2015 9:51:53 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 7.10.2015 9:57:24
|
|
|
|
sonyasha
|
Anck, po meni nije rano za bolovanje, i ja sam tako negde otišla! Zavisi kakav ti je posao, ja nisam imala vremena do wc-a da odem tako da sam otišla na bolovanje! Pritom do trineste je najgore, posle do trideset treće super - bar kod mene
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 7.10.2015 10:02:55
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Ne radim tezak posao ali stojim, i sve mislim boze kao baba sam, tako malo trudna a vec se ponasam kao da imam ogroman stomak Razmisljala sam moci cu bar jos mesec dva da radim ali vidim da to ipak nece tako ici. Zadni put sam bila trudna pre 5 god pa se ne secam , ali opet kazem bila sam kuci i radila kad mi se radi, odmarala kad mi se odmaralo.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 7.10.2015 10:30:41
|
|
|
|
janabons
|
Um, ne boli me grudi uopste, samo su na dodoir osetljivije, ali bradavice jesu potamnele i prosle nedelje mi je krenuo kolostrum Meni je kicma najveci problem, od jutros ne znam da li mi je gore da sedim, setam ili lezim NAdam se da ce se stanje popraviti kad se porodim , jer se brinem zbog dojenja, to je veliki napor za kicmu
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 7.10.2015 10:33:46
|
|
|
|
Anoniman
|
Joj mene bas bole grudi, nisu me bolele ni na pocetku turdnoce, sada ujutru kada ustanem, i uvece kada legnem najvise, a potamnele i uvecane jesu... A za kicmu, ne znam sta da ti kazem, ja nemam problema, ali me zato stomak ujutru kada treba da ustanem boli, kao kad treba da dobijes... Ja mislim da danas pocnem da perem bebece stvarcice, vreme je, e sada ne znam da li da perem sve 4 ogradice, ili samo ovu novu sto stavljam sada na krevetac
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Dobijanje na težini po nedeljama trudnoćeKoliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?