|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori mama 09/15 [chat]
5.9.2015 9:39:36   
Sanjica26 RR
Moja deca jos spavaju. Jos uvek ne verujem. Obicno se bude oko 7.
Doco nadam se da ce da se promeni. Sve je povukla na mene. user posted image

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 76
5.9.2015 10:00:52   
eca89
Dobro jutro mamike, ja vam tek sad pišem, jer mi ranije nije htijelo da otvori odg.pisala sam već u temi. Mi smo ustali naravno u pola 7h, ponovo je bila žurka, sad spava, ja pospremam stan i tako, vani kiša.

Sanjica, baš mi je žao T., user posted image !

Branki, mislim da se zbog toga budi noću, jer se prepala, ne znam više šta joj.

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 77
5.9.2015 10:02:32   
branki*
sqnjice,jasno mi je zasto se sekiras...i ja sam bila takva kao devojcica,pa cak i kao devojka.i imala sam bolna iskustva bas zato,jer dobrota uvek ide sa naivnoscu i verovanjemda su svi dobri,da svi govore istinu...to se promenilo tek negde krajem fakulteta,toliko mi je trebalo da se ocelicim
ja uzela slozila sve bokine male stvari,doslo vreme da i njoj nesto omali,sve pelene tetra i svedske i stavila u dve veeelike kese,ceka bebicu mog brata.a,uzela bozine dzakove da nadjem sta ima da odgovara bokici po velicini,bodice dugih rukava i trenerkice..porasla malecka.muz ode do posla,pa na pijacu...

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

Direktna veza do poruke: 78
5.9.2015 10:12:46   
Sanjica26 RR
I sofi kao da raste iz vode. Sve sto je nosila T prosle godine, sad je Sofi taman. Bas su drugacije konstitucije, ali opet Sofi nije debela.
Jede sve od ponudjenog.Cudi se T sto Sofija jos spava, jer ona ustaje pre, a ujedno je i budi.
Trazim crvene cipele uz crvenu haljinu koju sam kupila. Imam 3.oktobra svadbu kod najbolje drugarice.
Nameracila sam se da pravim ajvar u rernu. Svasta sam ove godine napravila.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 79
5.9.2015 10:18:38   
branki*
ja ove godine nista,ona je mala,ne stizem,mozda sledece godine nesto zajedno sa mamom.volim kad se tako skupe zene,moja mama,komsika iz zgrade i ja pa pravimo zimnicu.jos devojka dok sam bila.pa,pricamo,pijemo kafu,radimo,bude lepo nekako.
i boka hoce sve da proba od nase hrane,dala sam joj pilav kad sam pravila i domacu supu.kad god mi jedemo,ona dodje i zeva i hoce i ona.ja joj dajem.kad ima volju,neka joj.sa bozom sam gresila,nisam mu davala i on nista nije hteo da jede,uvek muka i dandanas.njoj dajem i da zvace pomalo.hoce.

branki

Direktna veza do poruke: 80
5.9.2015 11:21:59   
wivern
Gde ste mamike.
I ja izbacila novi "talas" stvarcica za Maksu. Dobili smo gomilu stvarcica od sestrinih kumova i od komsije mm. Njihovi klinci su godinu dana stariji od makse, a pola stvari jos uvek ima i etikete na sebi. Sad cu i ja da popakujem malecke stvarcice i da slozim i opeglam ove zimske.
Ja se bojim da ovo dete ne bude na mene ili na mm, mi smo oboje tantusi za neke stvari. Dajemo sebe do krajnjih granica i opet se nerviramo da li smo se ulozili dovoljno. I nikada necemo nauciti drugacije.

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 81
5.9.2015 12:30:47   
emicaa
Sanjice i ja sam bila takva do kraja srednje škole pa mi je došlo iz dupeta u glavu user posted image
Kupila sam dori dzempera,hlača i majica,još nam fali zimska jakna i cipele pa smo spremni za jesen-zimu.Inače moram joj sve kupit jer nemamo nikoga da joj može dati malo odjelo ali nema veze,nije mi žao.Posle sredjivanje njenog ormara,ima gomilu stvari što su joj male.

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 82
5.9.2015 14:11:26   
vonavoj
Samo da mahnem mamike,ovde nam je savrseno!! Vreme idealno,more,plaza..slab mi je net,pa se ni ne kacim,a nemam ni kad! Tika se opustila,sa misicima pliva u duboko,i sama..Joka obozava vodu! Pisacu u odgovarajucoj temi,ali aj i ovde,trebace mi autosediste za J,znaci ono od 9kg..jer ce moci i tata da je vozi u vrtic...a ja dovozim...znaci trebaju mi dva..ako neko ima da prodauser posted image ,ne bi dali neke velike pare,kad vec imamo jedno koje valja!

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 83
5.9.2015 16:46:06   
doktorkakristal
zdravo mame,kod nas malo padala kisa pa stade,ja se nadam da ce se spustiti ova temperatura nikad nisam kao ove godine zelela da se ovo leto vec jednom, zavrsi za mene je bilo pretoplo

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 84
5.9.2015 23:49:51   
Mariya
Veče mame!!
jooj,nemojte da govorite kako čekate da se leto završi!!!ovde pada kiša,kao da je novembar.. A mene muka hvata kad pomislim da nam stiže ta ogavna,sumorna,kisovita,blatnjava hladna jesenuser posted image mrzim jesen i zimu!!!nauzivala sam se ovog leta,bila sam kući sa devojčicama,set__ale svaki dan,kupale se i valjda mi je jos gore što znam da je i tome kraj,u sredu počinjem da radimuser posted image

< Poruku je uredio Mariya -- 5.9.2015 23:55:21 >

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 85
6.9.2015 8:41:20   
emicaa
Jutro mamice,jeste se naspavale.
Meni je Dora uletila u 7 u sobu i kaže pava mamom,naravno to se završilo skakanjem po mami user posted image

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 86
6.9.2015 8:52:56   
Trcosava

IZVORNA PORUKA: Mariya

Veče mame!!
jooj,nemojte da govorite kako čekate da se leto završi!!!ovde pada kiša,kao da je novembar.. A mene muka hvata kad pomislim da nam stiže ta ogavna,sumorna,kisovita,blatnjava hladna jesenuser posted image mrzim jesen i zimu!!!nauzivala sam se ovog leta,bila sam kući sa devojčicama,set__ale svaki dan,kupale se i valjda mi je jos gore što znam da je i tome kraj,u sredu počinjem da radimuser posted image

Možeš misliti kako je meni gde leto traje 2 meseca (to zajedno sa prolećem user posted image ) ovde je jutros 10 stepeni, još par dana da padne temperatura napolju i moraćemo da počnemo da ložimo. ZLO!

Mrzim zimu, mrzim jesen. Mrzim hladnoću.

Mi spavasmo standardno. Jedva Anu nagovorih sinoć da se pokrije jorganom, hoće gospođica da se pokriva ćebetom. Do juče je pljuštalo u naletima, ceo dan. Uveče krene da grmi. Jutros kao sunce i vedro, ali se vć navlače oblaci. Nadam se da ćemo uspeti makar malo da se prošetamo.
Lukin veš se će mi se osušiti na sveti nikad.

Vi kako te?user posted image

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 87
6.9.2015 8:58:35   
Trcosava

IZVORNA PORUKA: branki RR

ja ove godine nista,ona je mala,ne stizem,mozda sledece godine nesto zajedno sa mamom.volim kad se tako skupe zene,moja mama,komsika iz zgrade i ja pa pravimo zimnicu.jos devojka dok sam bila.pa,pricamo,pijemo kafu,radimo,bude lepo nekako.
i boka hoce sve da proba od nase hrane,dala sam joj pilav kad sam pravila i domacu supu.kad god mi jedemo,ona dodje i zeva i hoce i ona.ja joj dajem.kad ima volju,neka joj.sa bozom sam gresila,nisam mu davala i on nista nije hteo da jede,uvek muka i dandanas.njoj dajem i da zvace pomalo.hoce.

Pošto moj tantus kasni za svim (ne puzi, ne smeje se naglas, jedva i da sedi a hoće da stoji...) za voim ne kasni. Žvaće kao veliki. Sve gledam kako jezimo prebacuje s jedne na drugu stranu. I gura na ona dva nazovi zuba napred.
Sinoć, Ana večera, ja isto zela da glocnem nešto, kad on na podu mamama nananan jajajajaj i sve kao da žvaće. Odem i dam mu koru leba. hahaha joj sreće odmah ga strpao u usta u mulja mulja user posted image
Sećam se kako sam ovde kukala da će Ana krenuti u osnovnu, a neće žvakati. Majko kako je bila lenja. Ili jednosavno j tadanisam primetila to nazovi žvakanje, pa sam joj davala blendano. No ona je i kasno počela sa jelom. Kako god. Žvakala je pre osnovne user posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 88
6.9.2015 9:31:47   
doktorkakristal
jutro mame,konacno osvezilo,i stvarno se lakse dise,no mene izgleda drma PMS,od porodjaja sam bas postala osetljiva na te promene u smislu nervoze bukvalno sam nepodnosljiva samoj sebi user posted image

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 89
6.9.2015 9:31:49   
eca89
Dobro jutro mamike, evo i mene, noć recimo da je ok prošla. A., mi je opet zaspala, ja sam ispekla pitu, pa da doručkujem ima i tepsiju da pojedemuser posted image !
Trco moj je haos, pisala sam već u temi, hoće da ustane sama i samo trosne, onda nekako "dubi" na glavi, hoće da puza, ali ne zna još, pa skače onako kao zečić. mislim da je ovo najgora faza, udari se dnevno 10x.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 90
6.9.2015 9:52:03   
Trcosava
E a neće on da ustane sam, nego neće da sedne user posted image kad ga uzmem, samo se ukoči hahaha ne puzi. Radi sklekove, podigne se on na kolena i onda se klati npred nazad i samo se baci napred hahaha

A kad ga postavim da sedi u stanju je da sedi ne znam koliko dugo i pošto ne zna da legne sam, onda se dere user posted image ili samo atomski s leva ili desna i onda se prući. Ali se zato okreće u krug od 360° na stomaku dok trepneš i sve se gura unazad

(odgovor članu eca89)
Direktna veza do poruke: 91
6.9.2015 10:02:25   
wivern
Mamike zdravo.
Ma Trco ne kasni bre nigde. To je ok za njegov uzrast, mališa je bio mnogo lenji od Luke pa nije strašno kasnio. A i šta hoćeš više, barem ti jede i žvaće za medalju. Pa ne može sve bre user posted image
Eco mom se ne akida čvoruga i masnica sa čela od padova.
Danas ga čuva moja sestra, vode ga i na neki rodjos dečiji, dok mi krecimo.

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 92
6.9.2015 10:36:48   
emicaa
Trćo ne kasni on uopšte,i T dugo nije znala sama sjedit a ni žvakati nije htjela,kad osjeti neko parči odma kao da se davi user posted image

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 93
6.9.2015 10:41:19   
Trcosava
Khm ma sedi on, bez problema. Ne klati se, lepo stabilno sedi (na podu). Žvaće isto bez problema, kad ga hranim na onu hrailicu mu dam kolutiće šargarepe, tikve.. bilo šta što sam mu kuvala za ručak (odvojim pre nego prepasiram)
Dala sam mu čak i zrno graška - mulj'o ga je, mulj'o i na kraj ''sažvakao'' a olupku izbacio napolje.

Neće da puzi. Neće da ''brblja'' i neće da se smeje naglas.
A kad ga stavim da sedi, lepo mu stavim jednu kutiju sa igračkama i on to vadi i vadi i žvaće i vadi user posted image

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 94
6.9.2015 10:46:41   
emicaa
Ma on je ljenčugica mala user posted image

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 95
6.9.2015 11:48:45   
wivern
Ma ostavi bre dečka na miru, glava ga boli od tvog i Aninog brbljanja pa mu nije ni do čega user posted image

Honey, I'm Home

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 96
6.9.2015 16:09:28   
branki*

IZVORNA PORUKA: eca89

Dobro jutro mamike, evo i mene, noć recimo da je ok prošla. A., mi je opet zaspala, ja sam ispekla pitu, pa da doručkujem ima i tepsiju da pojedemuser posted image !

Haha,da li je moguce!i ja danas pravila pitu sa mesom.
Bila mi mama,sad ode,ide za bosnu,pa da nas vidi.ovo dvoje spavaju,kako je lepo kad je tisina...i ovde malo zasvezilo,bas je prijatno.
Trco,sve je to ok.

branki

(odgovor članu eca89)
Direktna veza do poruke: 97
6.9.2015 18:18:03   
wivern
Žene ja da vam mahnem. Mi završavamo krečenje i krećem na čišćenje. Ne znam gde teram ali. Moram da pohvalim mm. Baš se trudi.

Honey, I'm Home

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 98
6.9.2015 18:47:28   
mirkam
Cao mame.
Mi od ujutro krecemo u vrtic i drma me trema, umirem. Sve se vrtim u krug po kuci ko sasava. A mama me ubi miniranjem (ne da ga saljem u vrtic nego hoce ona da ga cuva) tipa "znas sta smo ucili citav dan? da place non stop kad je u vrticu" i tome slicno.
No, vidjecemo, ako bude prihvatio ok, ako bas bude strasno mama ce ga paziti i gotovo.
I kod nas malo zahladilo, bas prija. Nadam se da je gotovo sa ovim vrucinama za ovu godinu.
A sta vi radite?user posted image

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 99
7.9.2015 7:32:15   
eca89
Dobro jutro mamike, mi smo spavale onako, skoro okuser posted image ! A, joj Branki kod kuće se najela kao user posted image ! A, na rođedanu sam takođe bilauser posted image , tako da sam odmah dobila one 2kguser posted image user posted image

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Majke će imati pravo na poseban staž i uve...
Zahtev može da se odštampa sa sajta Fonda www.pio.rs ili da se preuzme u filijali, a u okviru samog obrasca zahteva nala...
Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here