|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Higijena dečakove piše...
23.3.2015 9:17:13   
dunja RR
Jutros (imamo 9 meseci i 10 dana) dr.na kontroli prevukla kožicu, malo ja plakao, i dr. kaže sada je sve super, da ne diramo i dalje ništa jer nema potrebe, I eto, džabe sam se brinula a nismo nijednom prevukli sami. Mm i ja odahnuli user posted image

< Poruku je uredio dunja RR -- 23.3.2015 9:21:50 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu MakiJ)
Direktna veza do poruke: 1326
23.3.2015 9:21:42   
Modessty
dunja samo ga perite redovno. navuci koliko smeš da bi ga oprala i biće sve super user posted image

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1327
23.3.2015 9:36:55   
ivaMark
Mod, tako ja radim...pa mi sestra na sistematskom rece da nije dobro, kao nije opasno...nije se stvorilo...ne znam sta bese rece ali izgleda kao da nije nista radjeno i ona mu vukla ga mu je bilo crveno, kao neka pukotina po duzini.

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1328
24.3.2015 22:08:49   
srculence25
Patronazna sestrica kad je dolazila prvi put da kupa M pokazala mi je kako da povlacim kozicu i nagovestila da moram prilikom svakog povijanja.
Medjutim 8 dan od rodjenja zaglavimo u bolnici 3 dana.Tamo je dobio strasan ojed i kozica mu zapekla i ja sad nesmem da pipnem.
U ponedeljak idemo u savetovaliste pa cu bas videti sta ce reci.Neki cak kazu da ne treba dirati uopste do neznam kad user posted image

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 1329
24.3.2015 23:39:32   
wivern
Tako su i meni sa vise strana rekli, da ne prevlacim sama uopste. Ali je to stvarno da poludis, neka se dogovore sta i kako hoce da radimo

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu srculence25)
Direktna veza do poruke: 1330
25.3.2015 9:17:35   
Modessty
nema potrebe da se na silu prevlači! Može da bude mnogo više štete nego koristi. Danilu nisam ništa dirala. Nije moglo da se prevuče preko glavića pa smo par meseci mazali Didermal kremu koja omekšava kožicu, omogućava prevlačenje i štiti od infekcije. I to je sve bilo kad je imao tri godine!
Nikoli isto ne diram. Njemu se više malo navlači nego Danilu.

Nemojte da maltretirate decu bez razloga. A patronažne sestre NISU lekari i nisu sve baš mnogo pametne! Recimo patronažna koja je dolazila da gleda Nikolu nije imala pojma da se uz pomoć Didermala (ali samo kada dr kaže da treba da se koristi) sređuje sve bez problema čak i kad dete ima 3 godine!
Nemojte da im branite kad malo porastu da se igraju sa svojim pačencetom je r će tako i sami navući kožicu.

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 1331
25.3.2015 9:20:26   
Modessty

IZVORNA PORUKA: ivaMark

Mod, tako ja radim...pa mi sestra na sistematskom rece da nije dobro, kao nije opasno...nije se stvorilo...ne znam sta bese rece ali izgleda kao da nije nista radjeno i ona mu vukla ga mu je bilo crveno, kao neka pukotina po duzini.

iva ona ga je povredila! nema potrebe zaista da se to radi
Niste bre dužne da sestrama koje misle da su popile svu pamet ovog sveta, sve verujete.
Ja bre i lekare proveravam. Pa nisu svi oni najpametniji i svevideći

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 1332
25.3.2015 9:56:58   
Anal
Pozz...
Imam decaka od 5 meseci (moje drugo dete,i prvo je decak). Sa prvim detetom nisam imala problem sa navlacenjem kozice,koliko se secam do 5 meseca smo uveliko prevlacili kozicu bez ikakvih problema,glavic se ceo video.Sa mladjim sinom imam problem jer kozicu mogu da navucem jedva koliko da se nazire glavic.Ne boli ga i ne buni se ali ja imam dilemu dokle tako s obzirom na iskustvo sa prvim detetom user posted image Pedijatar nam je na poslednjem pregledu rekao da to ima pravo tako biti do godinu dana.U poslednjih par dana primecujem da slabije piski tj pelena je skoror pa suva a ne presvlacim ga po nekoliko sati.Do duse i ne pije puno vode ali zato pije dohranu najmanje 125 ml na svakih 3 sata. Plasi me da li smetnje sa mokrenjem nema zbog te jos uvek ne pokrenute kozice.Svako presvlacenje pokusam po malo,kazem ne buni se ali i nema efekta.user posted image user posted image user posted image Moja prijateljica takodje ima dva sina ni jednom niej niti navlacila kozicu niti podizala pisu na gore i nikakvih problema nemaju. Ima li neko slicno iskustvo??? Hvala unapred

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1333
25.3.2015 10:02:42   
mama krava
Ja mislim da nema potrebe da brines...

Ja bih na tvom mesto svako veče po malo koliko može povlačila... A što se tiče piškenja, mislim da deca baš tako ooko 4-5 mes manje piške, tj ne kao u prvim mesecima. Ne brini, ali povlači koliko može. Kažu da se do 4 god toleriše da se ne prevuče kožica u celosti.

(odgovor članu Anal)
Direktna veza do poruke: 1334
25.3.2015 10:06:10   
ivaMark
Mod, u pravu si skroz...
Njemu je sve dole cisto i lepo izgleda, nema nigde crvenila... Kupam ga svake veceri i lepo mu ocistim. Ne dam joj vise da ga pipka..
Sto se tice strucnosti dr pisacu sada u drugoj temi user posted image

Wiv, mislim da slobodno mozes da mu malo samo povuces da bi mu oprala lepo... Imas na pocetku teme, mislim da je Peace pisala svoj slucaj...

(odgovor članu Anal)
Direktna veza do poruke: 1335
25.3.2015 10:10:19   
Anal
Hvala na pomoci, znaci mi jer sam preplasena i non stop ga nesto zagledam user posted image . Cini mi se da je sve nesto naglo pocelo i odjednom. Do sada bi pelena bila puna. Mada je poceo i da povremeno povraca tj nakon 2-3 dana obavezno povrati mleko ili zitarice koje je pojeo. Moguce da je u pitanju virus pa tecnost gubi tim povracanjem i redjom stolicom (nije proliv i ima je svaki drugi dan-retko svaki dan). Sacekacu jos malo i pratiti ga pa u najgorem slucaju ako ovaj strah ne prestane,odvescu ga pedijatru user posted image Prosto ni slicnih problema nisam imala sa starijim sinom.

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 1336
25.3.2015 10:14:41   
mama krava
Ne znam kada ste počeli sa dohranom, ali možda mu ne odgovara čvrsta hrana, tj možda je rano...Prestanite npr nedelju dana da mu dajete čvrstu hranu, pa vidite šta će se dešavati...

(odgovor članu Anal)
Direktna veza do poruke: 1337
25.3.2015 10:21:59   
Anal
Dohranu mislim na vestacko mleko tj Bebelak.To pije vec 3 meseca, a zitarice koristi jednom dnevno poslednjih 3 nedelje. Cvrstu hranu tek uvodimo sistemom po 3-4 kasicice. Samo me brine gde se zadrzala ta tecnost ( i da li je ) ako je nije ispiskio ?user posted image

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 1338
25.3.2015 10:44:00   
Modessty
Prevlačenje kožice nema veze sa piškanjem. NE diraj ga, smao ga peri redovno i to je to.
Što se ostalih problema tiče, imamo teme o ishrani decei problemima u ishrani. Molim Vas da koristite pretraživač.
Evo tema:
Ishrana bebe od 3 do 6 meseci
Ishrana bebe od 6 do 9 meseci
A bilo bi lepo da nam se pridružite i u temi Razgovori mama

< Poruku je uredio Modessty RR -- 25.3.2015 10:46:56 >

(odgovor članu Anal)
Direktna veza do poruke: 1339
25.3.2015 20:52:32   
Azra_
Ja ovih dana pokušavam da ˝ulovim˝ hirurga pa da odvedem dečaka da ga pogleda. Nije se skroz prevukla kožica(onako, da bude kao kod odraslih), nemamo problema, ali mislim da je vreme za kontrolu. Naravno, već me hvata panika.

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1340
25.3.2015 20:58:23   
Anal
Azra, koliki je decak? Mozda i nije vreme.Mene na ovom forumu tese da cak i do 3 godine moze biti ne prevucena kozicauser posted image

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1341
25.3.2015 23:53:34   
Azra_
Dečak je u januaru napunio 3. Prevlači se preko glavića, ali jako malo fali da bude baš skroz prevučeno,tj.na jednom mestu je kožica malo slepljena.

Dešava se i da do 5.-6. godine ne bude prevučena skroz, nije to nešto strašno ako nema problema npr.nekih infekcija i sl. Naravno, idelano je da se do kraja četvrte-pete godine kožica u potpunosti prevlači. Vidim da neki doktori i dalje preduzimaju ˝silu˝ da bi prevukli kožicu, meni je to nedopustivo, ako treba krema, ok, ako treba da se secne, isto u redu, ali da se pripreme i roditelji i dete, a ne ono , još nismo ni dobar dan rekli, dete već vrišti, a doktor obavio svoje.

< Poruku je uredio Azra_ -- 26.3.2015 0:04:29 >

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu Anal)
Direktna veza do poruke: 1342
13.4.2015 20:44:48   
jovicaa
mene zanima da li ste cistile novorodjencetu tipa od 8 dana kao sto smo mi sad gazicom i rastvorom sode vrh pise, onako malko se samo navuce kozica, tek da se stvori malaa rupica da moze to belo ako ga ima da se ocisti?
ja sam to sad uradila, posto se secam da to kao treba da se radi, ali mu se malo zacrvenelo. ne znam da li to uopste treba raditi ili ne dirati uopste?

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1343
13.4.2015 21:53:15   
ivaMark
jovice, ja nisam cistila prvih desetak dana, pocela sam kada mi je sestra rekla da bi trebalo. za tih par dana mu se stvorilo to belo... cistila sam fizioloskim i stapicem za usi

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1344
13.4.2015 22:01:38   
World
ja sam to cistila ali samo vodom i gazicom, negdje sam procitala da ne valja vatom ili tuferima da ne ostanu oni koncici

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 1345
28.5.2015 8:35:51   
lesica
Nisam pisala ovde user posted image

Naime, na prvoj kontroli dr je Damjanu povukla kožicu i sve se lepo prevuklo. Posavetovala nas je da jednom dvaput nedeljno ( tipa kad se setimo) i sami povučemo,očistimo, a u međuvremenu, samo malo da povučemo i spoljašnji deo očistimo gazicom natopljenom bornom kiselinom.

I daa, posao prevlačenja je preuzeo mm, ja sam komplet nesposobna za to.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 1346
28.5.2015 11:05:18   
ivaMark
Moze objasnjenje u cemu je razlika izmedju povlacenja i prevlacenja?

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 1347
28.5.2015 11:08:24   
lesica
Ivo, ko zna šta ja pričam i pišem user posted image

Elem, poenta je sledeća - mm povuče lagano naniže, glavić ceo izađe, obriše ga, pa zatim fino navuče kožicu i ponovo ušuša glavić. E sad, po ovome što ispisah ispade povlačenje pa prevlačenje. user posted image

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 1348
28.5.2015 12:10:31   
Ana RR
Mare koooonačno sam povlači/prevlači kožicu user posted image Nekad izađe ceo, nekad ne, ali važno da je malo pobedio strah. I obavezno me zove kad ga mm kupa da dođem i da vidim kako piša izlazi napolje user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 1349
28.5.2015 12:39:32   
ivaMark
Zbuniste me sa tim povlacenjem, prevlacenjem user posted image

Lesice, ceo glavic izadje, kod mog L ni do pola cini mi se jos ne moze da se povuce user posted image

Ana, bravo za Mareta user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Uvodjenje nemlijecne hrane
little_one

Kada ste poceli da uvodite nemlijecnu hranu bebama?

Prije 4tog mjeseca (19%)

Od 4 tog mjeseca (32%)

Od 5tog mjeseca (20%)

od 6tog mjeseca (27%)

Sa 7 i vise mjeseci (1%)

Ukupan broj glasova: 108

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here