|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori mama 05/15 [chat]
10.5.2015 7:23:16   
emicaa
Pa ovo više nije humano šta mi dijete radi,od tri nisam spavala do 6.Ona jest po 15 min pa opet toliko bude budna.U 6 mm ustane sa njom i ona mi u 7 upadne u sobu.Stvarno više ne znam šta da radm...

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 176
10.5.2015 7:28:34   
degu
emice tako i nama bude i kad se zaredja,tako po 2 nedelje :( nocas smo se konacno samo 3 puta budili. Meni je to samo, a drugima bi bilo mnogo user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 177
10.5.2015 8:04:40   
emicaa
Joj Degu dragada li će ikada spavati ko druga djeca.Ja znam da ovu moju nešto muči jer ovako loše spava samo kad ima neki problem i sigurno su zubi ali ja ne mogu više user posted image

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 178
10.5.2015 8:16:36   
degu
pa i ja mislim da je nesto muci,niko se ne budi bez razloga. A sta da im radis, jedino da im skuvamo caj od maka user posted image
Valjda ce proci sve ovo i nadam se da cemo preziveti ovaj teror :D

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 179
10.5.2015 8:25:39   
emicaa
Našli su je zubi sad pred odmor mučit,ujutru trebamo ustati u pola 5 najkasnije a ako ona bude spavala kao sinoć znači spavaću do 3 user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 180
10.5.2015 10:00:15   
Mala Elena
Jutro! Mi juce bili na tri decija rodjendana ! Elena imala T pa je jedva prebrodila onaj treci .
Danas se oporavljamo !

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 181
10.5.2015 10:56:39   
degu
emice i ja u 5 ustajem kad idem na posao,isto sam o tome mislila, mada kad me tako mrcvari satima svakako vise ne mogu zaspati. A inace na svaku promenu oni mogu tako reagovati, da znas,da budes spremna. Hehe a mozda bas za promenu pocne da spava user posted image

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 182
10.5.2015 11:17:20   
emicaa
Degu toj se promjeni ne nadam user posted image .Ali što je najbolje i ona je loše spava a od jutros kao da je se nečeg dokopala,trči,vršti,skače a ja kao uvela biljka pored nje.Moram se spremati za posao,pišem vam posle user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 183
10.5.2015 11:47:23   
majared
Moje dete rano ustalo u pola sest ali je rano i zaspao, odgledali smo Masu i medveda u pola devet i vec u devet je zaspao komiran. Evo ga jos spava, ja cekam kumove i pokusavam da obuzdam mucninu

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 184
10.5.2015 12:06:16   
mila83
Zdravo mamice ! Mi smo bolje spavali nocas nego proteklih dana.Videcemo dalje.Svakako ih nesto muci kada se bude nocu,kao da oni ne bi hteli spavati,nego nas muciti user posted image

Srecan nam Dan majki !

user posted image

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

(odgovor članu majared)
Direktna veza do poruke: 185
10.5.2015 16:02:54   
wivern
Evo i ja da se upisem. Od kad smo imali onaj jedan dan bez sikenja malisa se tako navukao na siku da ne mogu da ga skinem. Najgore je nocu gde bi on bukvalno spavao sa sikom u ustima. Ja zarad mira ga vec nedelju dana pustam da visi, jedva spavam, cim se pomerim on u kukumavcenje i sinoc mi dozlogrdi. Pa ne mogu vise. Probudio se u 2, trazi siku da bi spavao ne da jede, i ja krenem da ga uspavljujem..on u dreku...ja pevaj, ceskaj, nosaj on u jos vecu histeriju. I kad je krenuo da mi vuce majicu da izvuce sisu prekipi mi spakujem ga u dzak i u krevetac. Drao se jos sat vremena kao da ga kolju, urla iz petnih zila..pravi onaj besni plac i baca se na sve strane. Ja nista samo dajem podrsku pored kreveca i pokusavam da ga smirim.. i tako do 4, onda se umorio i zaspao.
Pa da li je moguce da mene trenira beba od 6 meseci?!?! Eeeeej, on insistira da spava sa sisom u ustima... e pa neces ga majci, neka budem nemajka jos 1000 puta ali i ja zelim spavati kao covek.

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 186
10.5.2015 16:10:17   
Kata90
dan mameuser posted image ,moj malisa se jednom budi nocu,a ima kad uopste ne......cim i kod nas krenu zubici sigurno ce biti zurka......a joj wiw mogu mislit kako si iscrpljena zar cuclu nece?pa da ne visi na sisi stalno.

*****Svako dete je neprocenjivo vredno*****
*****Svako je Božije stvorenje*****

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 187
10.5.2015 16:22:08   
wivern
Kato nece cuclu ni da vidi. On se od rodjenja budio samo jednom u toku noci, sikio u 3 i nastavljao do ujutru. Ali posle onog dana kad nisam smela da ga dojim sve se poremetilo. Njemu sika sluzi kao uteha sada i da moze mirno da spava.

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu Kata90)
Direktna veza do poruke: 188
10.5.2015 16:27:42   
Kata90
bas steta,bilo bi ti mnogo lakse tako.Valjda ces uspeti,da ga vratis na ono staro kako ste navikli....

*****Svako dete je neprocenjivo vredno*****
*****Svako je Božije stvorenje*****

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 189
10.5.2015 17:02:30   
degu
Wiv draga moja tako ti je meni od njenog rođenja, nikad nisam imala snage da uradim to što i ti i evo verujem da sam velikim delom sad zbog toga tako neispavana jer sam mojoj bebi 10 i po meseci cucla.Svaka ti čast, ja to nisam uspela da izdržim, jer ne mogu da je slušam kako plače, slaba sam na njene suze. Doduše kad besni nisam slaba, al ona za sikom plače tako tužno, lakše bi mi bilo da besni.

(odgovor članu Kata90)
Direktna veza do poruke: 190
10.5.2015 17:23:15   
vonavoj
Wiv,i mene moja zeki..nije bas na sisi,ali pored mene..dozvolila sam joj jer smo u gostima,racunam zbog promene..ali kad dodjemo kuci ide u svoj krevetac.. A i preko dana me zeza..puna kuca,stalno neko cici,vristi i ne moze da spava! Degu,tebi svaka cast na strpljenju..ja brzo poludim kad nemam sna i obavezno sam taj dan pod lekovima..glava ubija!

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 191
10.5.2015 19:14:48   
wivern
Degu ja sam ga razmazila nenormalno, ali da bih mogla i dalje to da radim moram imati koliko-toliko uredan san. Moze on i pored mene da spava, ali da spava a ne da drzi sisu u ustima i cim je ja izvucem da urla. Ja sam sinoc drzala jastuke na usima da koliko-toliko ublazim dranje a samo sam cekala kad ce neko od komsija da nam pozvoni.
Sve mogu da mu ugadjam i hocu ali ovo ne dolazi u obzir. Ovo je vec izivljavanje user posted image
Von to je bas problem ako ne moze da pajki kad je buka, ovaj moj top spava sve u 16 i da mu trubis na uvce user posted image

Honey, I'm Home

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 192
10.5.2015 19:51:42   
mama krava
Glupe mace od topole, mrzim mace!!! Puna mi je kuca, decu nisam izvodila zbog njih, a ovaj je opet slinav!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 193
10.5.2015 19:57:58   
wivern
Milkice dzabe ga ne izvodis, od njih nema sanse da se sakrijes. Ne znam kako se uvuku u kucu user posted image i to ne par maca nego se sve nakupi gomila na parketu

Honey, I'm Home

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 194
10.5.2015 20:04:29   
mama krava
Ma znam i zato ih i mrzim!!! Uzas! Kao da nisam cistila mesecima! Sve se lepe po parketu!

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 195
10.5.2015 21:10:54   
branki*
Cao, mame!
Sin spava,boka isto,malo se promuvam,pa cu I ja u krevet.mislila da perem kosu veceras,Ali me mrzi,ostavljam za sutra.sutra opet bozini casovi,muz dolazi tek u cetvrtak..bio mi brat Dana's I tako..
Boka isto nesto non stop trazi sisu nocu,stvarno vise dokle....

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 196
10.5.2015 21:44:11   
vonavoj
Wiv..moje obe spavaju kao zecevi...em malo em se bude i odmah rasane..a takva sam ii jauser posted image

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 197
10.5.2015 22:23:43   
Torbica
Da vam kratko mahnem mamike!
Wiv user posted image I ja sam od tih... Samo sto je kod mene bilo utvrdjivanje spavanja sa prekidom nocnih podoja... Nikad mi nisu sisuckali, nijedno... Cerka sa 6 punih meseci (+10dana) a sinovi sa 4 puna (+10 do 15 dana obojica). Izbacili nocne podoje (uz moju asistenciju...) i sve ostale nocne aktivnosti. Mazila kroz ogradicu i to je to. Nisam podizala... Ko je hteo dudu dobio je, ko nije, nije. Nikad mi nijedno dete nije spavalo sa nama nakon prekida nocnih podoja. Nikad nisam nudila alternativu, vodu, caj... I zato, ni danas me niko ne budi da je zedan jer nema tu naviku.. Ni ja ne pijem nocu. Znam da gomila drugih mama radi drugacije, postujem... Ali moja porodica i ja savrseno funkcionisemo ovako.. Ljubim vas sve, odoh da ucim jos malo user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 198
11.5.2015 0:08:32   
mila83

IZVORNA PORUKA: Torbica

Da vam kratko mahnem mamike!
Wiv user posted image I ja sam od tih... Samo sto je kod mene bilo utvrdjivanje spavanja sa prekidom nocnih podoja... Nikad mi nisu sisuckali, nijedno... Cerka sa 6 punih meseci (+10dana) a sinovi sa 4 puna (+10 do 15 dana obojica). Izbacili nocne podoje (uz moju asistenciju...) i sve ostale nocne aktivnosti. Mazila kroz ogradicu i to je to. Nisam podizala... Ko je hteo dudu dobio je, ko nije, nije. Nikad mi nijedno dete nije spavalo sa nama nakon prekida nocnih podoja. Nikad nisam nudila alternativu, vodu, caj... I zato, ni danas me niko ne budi da je zedan jer nema tu naviku.. Ni ja ne pijem nocu. Znam da gomila drugih mama radi drugacije, postujem... Ali moja porodica i ja savrseno funkcionisemo ovako.. Ljubim vas sve, odoh da ucim jos malo user posted image

Identicno ! Ponekad leti popiju vode nocu,ali otkako su stariji, pa mogu i sami da se posluze.
Kao bebe,nikad nisu pili nocu nista,pocetkom 3.meseca izbacili nocne podoje spontano.

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 199
11.5.2015 4:03:04   
emicaa
Mame samo da vam mahnem,jedva hodam koliko mi se spava ali izdržaću dan.Uh baš me stah leta,poželite mi sreću user posted image

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Majke će imati pravo na poseban staž i uve...
Zahtev može da se odštampa sa sajta Fonda www.pio.rs ili da se preuzme u filijali, a u okviru samog obrasca zahteva nala...
Značaj večernjeg obroka za bebe
Hranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here