Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 28.2.2015 14:52:57
|
|
|
|
Rosita
|
http://www.kuhinjica.rs/recepti/poslastica/carska-cokoladna-torta ovo je ona klasika, nego zene, je l moze ovo u veliki pleh pa onda poprecno lako isecem tri pravougaone kore i filujem onako u visinu, razuemete me nadam se, a ne da presecam na tri dela po celoj duzini, ne bi mi nikad uspelo Ps sad mislim i o maloj tepsijici pa da odmerim koliko kutlaca mase imam i onda pecem tri kore jednu za drugom.
< Poruku je uredio Rosita -- 28.2.2015 15:07:00 >
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 28.2.2015 15:40:50
|
|
|
|
milicicak
|
Ja uvek pecem koru u plehu od rerne pa podelim na 3 kore uzduzno :) ovde ide 5 jaja, mislim da ce biti ok :)
< Poruku je uredio milicicak -- 28.2.2015 15:42:24 >
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 28.2.2015 15:45:27
|
|
|
|
Rosita
|
Super, na taj pleh sam mislila
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 4.3.2015 10:23:50
|
|
|
|
mama krava
|
Jasinoć pravila palačinke sa kokosovim mlekom! Ljudi moji F E N O M E N A L N E su! Cela kuća mirisala na kokos, a deca oduševljena ukusom, a ni mi veliki im nismo odoleli! Kiss
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 14.3.2015 16:40:37
|
|
|
|
milicicak
|
Ovo sa kokosovim mlekom FENOMENALNO
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 15.3.2015 8:09:45
|
|
|
|
Rosita
|
Kakve ste vredne i kreativne . Ja odavno ne stizem nesto novo da isprobam. Nego, da ne bazam, koji ima bezbedan slag?
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 15.3.2015 9:42:57
|
|
|
|
milicicak
|
Rosi, nema bezbedan slag :( ni u prahu ni ni tecan, nema :(
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 15.3.2015 11:09:33
|
|
|
|
Rosita
|
Pih, znam da nisam nalazila ali reko vi ste sto posto iskopale . Bezveze. Kad ti kuvarice umetnice kazes da nema, onda nema sigurno
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 15.3.2015 11:46:18
|
|
|
|
Rosita
|
Milicice, videh tamo kakvu si tortu zamislila, wow, wow, wow! Meni bi trebala vecnost da to napravim, ako bih uopste uspela . Mom klincu je 20og rodjendan, ali cu nesto jednostavno da napravim. Znam da bi ga radovalo nesto konkretno i da bi mu ostalo u lepsem secanju, ali nema sanse da stignem, a i ne umem, do sledeceg rodjendana moram ili da naucim ili da dovedem nekog ko zna pa da pravi po diktatu a ja da asistiram.... Ako nema alergija oda cemo lako. Koje torte imas u vidu?
< Poruku je uredio Rosita -- 15.3.2015 11:47:04 >
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 15.3.2015 12:37:45
|
|
|
|
World
|
Nego, da ne bazam, koji ima bezbedan slag? mozes slag napraviti od kokosovog vrhnja, ono kad napravis (ili kupis) mlijeko, pa kad se na vrhu odvoji masnoca.. umutis u slag...
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 15.3.2015 12:48:30
|
|
|
|
Rosita
|
uff world, sumnjam da bi meni to uspelo na osnovu dosadasnjeg vidjenja te masnoce...
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 15.3.2015 12:52:46
|
|
|
|
World
|
ne znam sta da ti kazem, probaj ako te ne mrzi.. probaj napraviti mlijeko od svjezeg kokosa pa onda.. znam da je uspijevalo ljudima.. to ono ako ti je bas slag neophodan.. mada meni je inace zanimljivo da se bakcem sa tim eksperimentima..
< Poruku je uredio World -- 15.3.2015 12:54:15 >
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 15.3.2015 15:35:22
|
|
|
|
milicicak
|
Rosi, kao slag mozes da probas slag od kokosovog mleka ili onaj krem leleigor, meni su oba otpala gospodjici se ne svidja A torta standardna cokoladna, cvrsta je pa moze svasta da se pravi.
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 15.3.2015 21:49:25
|
|
|
|
World
|
Rosi, kao slag mozes da probas slag od kokosovog mleka pa to isto i ja napisah
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 15.3.2015 21:58:57
|
|
|
|
milicicak
|
World, to je link za recept kako se tacno pravi slag od kokosovog mleka
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 15.3.2015 22:35:27
|
|
|
|
World
|
a pa dobro..
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 19.3.2015 10:38:15
|
|
|
|
mama krava
|
Ja gledala za vikend 24kitchen I gledala onu Saru La fontain...ili kako već... I žena je u fazonu raw food i pravila je tortu kao sladoled fazon, jer se jede poluodledjena... Ali nikako ne mogu da nadjem recept na net-u I na engleskom...izbacuje mi na Norveškom Ali fora je da je u modlu za tortu napravila koru od pečenih badema, kokosovog brašna, urmi, kokosovo ulje...pa preko toga je napravila dva preliva....prvo je izblendala indijski orah sa vodom (kao kad pravimo bademovo mleko) i vanilom, kokosovo ulje i urme i to je osnova, pa je to podelila u dva dela u jedan je dodala kakao, a u drugi deo dodala bobičasto voće i to izblendala .... prvo prelila preko kore ovaj sa kakoom , pakad se stegao u frizu prelila ovaj sa voćem, I kad se zaledilo ukrasila malinama I borovnicama... Prelepo je izgledala, onako čokoladno ljubičasta.... Samo da nadjem link...potražiću na youtube-u kad dodjem kući....
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 19.3.2015 11:53:13
|
|
|
|
milicicak
|
Ne mogu nigde da nadjem moju cokoladnu tortu za Tash... Tash, vi ste uvveli jaja? Ja danas i sutra pravim torte za rodjendan pa cu isisati recepte ovde posle sa sve slikom ako izvedem Mini Maus :) Nasla, Ovo je varijanta 1 Tarina cokoladna torta: Kora: Istopiti 250g cokolade sa 175g putera. Umutiti 5 zumanaca sa 125 g secera i jednom vanilom. Dodati 75g brasna, narendanu koru jedne pomorandze, i otopljenu cokoladu i margarin i dobro promesati. Posebno umutiti 5 belanaca u cvrst sneg pa polako dodavati u zumanca i cokoladu. Peci u zagrejanoj rerni u plehu za rernu oko 15 min. Fil: 500ml lesnikovog mleka (ovaj put sam uzela Alpro i moram reci da mi je fil bolji sa domacim), 7 kasika secera, 1 puding od vanile, 3 kasike gustina, 3 zumanca, 150g cokolade, 150g margarina. Zagrejati 400ml mleka sa secerom. U preostalh 100 razmutiti puding, gustin i zumanca i skuvati kasu. Dok je jos vruce dodati cokoladu i margarin, mesati dok se ne istopi. Kad se prohladi dobro umutiti mikserom. Koru podeliti na tri dela (uzduzno u plehu) i filovati... Za vecu tortu se prave 2 kore i duplo fila :)
< Poruku je uredio milicicak -- 19.3.2015 11:57:44 >
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 19.3.2015 13:17:41
|
|
|
|
Peace*
|
Uveli smo jaja. U užasnoj sam gužvi na poslu, čitam vas, al ne stižem baš da pišem, da mislite da vas ignorišem.
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 19.3.2015 13:28:50
|
|
|
|
Modessty
|
kakvo vam je iskustvo sa receptima u kojima inače ide celo jaje. Jel mogu da stavim samo žumanac? Na primer za razne mafine i slične kolačiće? ja više neznam šta ću sa belancima koje ne stavljam u jelo zbog Nikole!
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 19.3.2015 13:44:34
|
|
|
|
milicicak
|
Mod, testo ce biti malo dulavo, nece biti tako prozracno. Mislim da je tash negde pisala kako da zamenis belanca... Ja kad mi ostane belanac pravim puslice koje najcesce sameljem, dodam malo istopljene cokolade (ti mozes i nutelu ili neki drugi kremic), lesnik, pomorandzu i napravim kuglice :) a imam i negde ecept za ono sto moja svekrva strasno voli, patispanja sa belancima i suvim vocem, probacu negde da nadjem pa ja pisem
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 19.3.2015 13:47:04
|
|
|
|
Modessty
|
ma znam za tu zamenu za jaje - to je laneno seme, al nije to to. Mislim ne ide baš u sve. Povremeno pravim puslice, povremeno samo šam umesto šlaga. Picu na primer pravim jednu posebnu za decu samo sa žumancetom i jednu za nas sa belancima. Jao izmišljam toplu vodu
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 19.3.2015 15:45:43
|
|
|
|
degu
|
milicice koji puding koristis? I ja polako razmisljam o torti koju cemo moci nas 2 da jedemo, skupljamo ideje :)
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 19.3.2015 15:54:20
|
|
|
|
mika79
|
Degu neznam da li smete domaći puding koji se pravi tako što se izblenda 2 kašike gustina i bananu može i neko drugo voće (višnja, šljiva) i to sipati u 2 dcl. kipuće vode i mešati dok se ne zgusne.
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 19.3.2015 16:14:48
|
|
|
|
degu
|
to sam probala za nas odrasle inače i ne sviđa mi se, verujem da će se njoj sviđati al ovo pitam zbog sebe a na ovu čokoladu smo se navukli klik
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Prirodan izbor za miran san vaših mališanaNedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Anketa
Ime za decakabizmutKoje Vam je, od ova dva, lepse ime za decaka? Hvala :-) p.s. Brak je "internacionalni", tako da cisto srpska imena, nazalost, ne dolaze u obzir. Znaci, trazimo neko lepo "internacionalno" ime za decaka, a trenutno se dvoumimo izmedju:Aleks (eng: Alex) (
77%)
Ejden (eng: Aiden) (
23%)
Ukupan broj glasova: 156Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!