Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 2.3.2015 13:51:57
|
|
|
|
veselicaa
|
Cestitam
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 2.3.2015 13:54:07
|
|
|
|
serpica
|
Cestitam i ja
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 2.3.2015 16:03:10
|
|
|
|
Bibilib
|
Hvala puno na nagradi i drage moje hvala na cestitkama...Iskreno nisam ocekivala...
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 2.3.2015 20:20:26
|
|
|
|
veselicaa
|
Odlican je,nama bas pomaze
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 2.3.2015 22:46:24
|
|
|
|
marketing RR
|
Pišite nam i dalje, jer vam i u martu naš dragi sponzor daruje 3 Cortinat krema na ovoj temi IZVORNA PORUKA: marketing RR Ekcem je najčešće oboljenje kože. Svake godine je sve veći broj obolelih kod nas i u svetu. Taj porast je posledica sve većeg zagadjenja sredine i prisustva mnogih alergena u vazduhu i hrani, svakodnevne izloženosti hemijskim supstancama (sapuni, detrdženti, kozmetički preparati...) Takođe poznati okidači su stres i pad imuniteta. Prisutni genetski–nasledni faktori povećavaju mogućnost pojave ekcema i ozbiljnost simptoma. Ekcem–dermatitis je hronično oboljenje kože koje se odlikuje stalnim zapaljenjem sa karakterističnim simptomima : crvenilo, jak svrab, perutanje, ispucalost i suvoća kože. Ekcem–dermatitis pogađa dečiju populaciju (atopijski dermatitis) tako i odrasle (kontaktni, seborejični dermatitis) Najčešće se leči uz pomoć kortikosteroida, međutim postoji i prirodno rešenje. Pomoć iz prirode CORTINAT krem 75ml(bez kortikosteroida) Kompanija Pharmalife research, Italija, u saradnji sa INSTITUTOM EMPOLI, je proizvela prirodnu kremu bez kortikosteroida - Cortinat krem - brzo i efikasno otklanja simptome EKCEMA –Atopijskog dermatitisa kao što su crvenilo, svrab i suvoću kod ispucale i nadražene kože a ujedno neguje i štiti kožu od ponovne pojave simptoma. Za decu od rođenja ( 0 meseci ) i za odrasle. Pročitajte više Efikasnost CORTINAT krema se zasniva na udruženom delovanju aktivnih principa iz 6 biljnih ekstrakata i ulja.: Liquorice (Glycyrhiza glabra ), Bacopa Monnieri, Oryza sativa bran oil, Onopordum acanthium, Bisabolol, Alantoin Pod sponzorstvom kompanije Lifemedic, distributera Pharmalife proizvoda, otvaramo temu gde ćemo razgovarati o ekcemu-dermatititsu, davati savete i odgovarati na vaša pitanja (na pitanja odgovara dr Mirjana Mišić). Pitanja treba da budu isključivo vezana za ekcem/dermatitis i upotrebu CortinaT krema. 3 najaktivnija korisnika koja u ovoj temi sa nama razmene savete i pitanja vezana za ekcem/dermatitis, će svakog meseca biti nagrađena sa po jednim CortinaT kremom koji vrlo delotvorno rešava sve promene na koži kako kod dece tako i kod odraslih. Dakle učešće u temi donosi poklon u vidu CortinaT krema. Dobitnici se ne mogu ponavljati tokom trajanja konkursa. U slučaju izjednačene aktivnosti na temi, Cortinat krem osvaja korisnik koji je prvi ostavio komentar. Poklone šalje sponzor o svom trošku, na adresu dobitnika.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 3.3.2015 22:18:07
|
|
|
|
Maraj
|
Postovana dr, ja imam problem sa kozom ruku. Izuzetno je suva. Smetaju mi hemikalije tipa deterdženta za pranje sudova. Nekad je dovoljno da samo pipnem sundjer kojim perem sudove pojave mi se bukvalno rane na šaci. Koza mi pukne otprilike oko 2 mm i bukvalno se vidi crveno meso. Jako me pece svrbi i boli. Koristim kreme za ruke pomazu bukvalno dva tri dana i koza kao da se zasiti i posle ne deluje ta krema. Onda uzmem pavlovicevu pa pantenol i sve te kreme mi deluju par dana. Kako je moguce da mi se koza tako brzo zasiti kreme? Mozete li mi preporucuti mast ili kremu? Hvala unapred.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 3.3.2015 22:26:24
|
|
|
|
veselicaa
|
Evo Maraj da ti odgovorim dok ne stigne dr.Ja sam imala slicne probleme kao ti i kada sam na ovoj temi dobila Cortinat,probala sam ga i resio mi je problem.Bukvalno mi za dva dana sredi ruke koje su bas,bas ispucane.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 4.3.2015 8:18:16
|
|
|
|
Maraj
|
Meni sad bukvalno i sampon isusi ruke. Evo sad sam prala kosu i ruke su mi jos gore
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 4.3.2015 13:26:01
|
|
|
|
nikiteki
|
nabolji ste hvala
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 4.3.2015 14:01:15
|
|
|
|
ivaMark
|
Postovana dr, moja devojcica ima 22 meseca i bukvalno od drugog meseca zivota ima sledeci problem: pojavi joj se na nekom delu tela (obicno ruke i noge, kod ruku od lakta na dole a kod nogu uglavnom od kolena na dole) crvenilo, koje ubrzo postane suvo, i kao da se ljusti, kada je u fazi susenja crvenilo se povuce, i ostane samo gruba koza. Posle povlacenja sam primetila da joj na nekim mestima ostane koza bez pigmenta (kao fleke bele, ima taman taman ten pa ja to tako dozivljavam). Menjala sam kupke, ne mazem je ni sa cim sem Pantenol kremom tu kozu koja joj ogrubi i to prodje... Nekada nema ni jedan pecat a nekada ih ima po nekoliko. Sta nam predlazete: da menjamo kremu, da posetimo dermatologa, mozda je i od vode kojom je kupamo Hvala unapred
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 5.3.2015 13:34:05
|
|
|
|
Ringerajin doktor
|
IZVORNA PORUKA: Maraj Postovana dr, ja imam problem sa kozom ruku. Izuzetno je suva. Smetaju mi hemikalije tipa deterdženta za pranje sudova. Nekad je dovoljno da samo pipnem sundjer kojim perem sudove pojave mi se bukvalno rane na šaci. Koza mi pukne otprilike oko 2 mm i bukvalno se vidi crveno meso. Jako me pece svrbi i boli. Koristim kreme za ruke pomazu bukvalno dva tri dana i koza kao da se zasiti i posle ne deluje ta krema. Onda uzmem pavlovicevu pa pantenol i sve te kreme mi deluju par dana. Kako je moguce da mi se koza tako brzo zasiti kreme? Mozete li mi preporucuti mast ili kremu? Hvala unapred. Poštovana, Očigledno da postoji velika osetljivost kože ruku na hemikalije sa kojima dolazite u kontakt. Da li ste se obraćali lekaru – dermatologu? Da li je on predložio tretman? U svakom slučaju je primarno da izbegavate kontakte sa materijama koje su uzrok tih promena i da koristite zaštitne rukavice prilikom pranja. CORTINAT krema može pomoći u ovakvim slučajevima. Može se koristiti vise puta u toku dana i u toku noći. Tada se nanese obilno i blago utrlja. Može se preko kreme navući i gumena rukavica. Treba obratiti pažnju i na ishranu i pokušati sa suplementacijom, tj dodatcima ishrani koji će pomoći da se produži mirna faza i ojača kožna barijera. U svakom slučaju Vam savetujem da prvo odete kod lekara da vam pregleda stanje kože, uzme detaljnu anamenzu i da predloži tretman . U slučaju da imate još pitanja slobodno se javite. Dr. Mirnana Mišič
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 5.3.2015 13:34:47
|
|
|
|
Ringerajin doktor
|
IZVORNA PORUKA: ivaMark Postovana dr, moja devojcica ima 22 meseca i bukvalno od drugog meseca zivota ima sledeci problem: pojavi joj se na nekom delu tela (obicno ruke i noge, kod ruku od lakta na dole a kod nogu uglavnom od kolena na dole) crvenilo, koje ubrzo postane suvo, i kao da se ljusti, kada je u fazi susenja crvenilo se povuce, i ostane samo gruba koza. Posle povlacenja sam primetila da joj na nekim mestima ostane koza bez pigmenta (kao fleke bele, ima taman taman ten pa ja to tako dozivljavam). Menjala sam kupke, ne mazem je ni sa cim sem Pantenol kremom tu kozu koja joj ogrubi i to prodje... Nekada nema ni jedan pecat a nekada ih ima po nekoliko. Sta nam predlazete: da menjamo kremu, da posetimo dermatologa, mozda je i od vode kojom je kupamo Hvala unapred Poštovana, Da li ste vodili dete kod pedijatra koji ga prati? Da li je pedijatar predložio pristup ? Kako ste opisali može biti u pitanju ekcem koji je veoma čest kod dece tog uzrasta. CORTINAT krema se preporučuje za primenu kod dece sa ekcemom. Može se koristiti na koži bebe, na licu, na pregibima, na velikim površinama. Takodje može se koristiti više puta dnevno i duže u kontinuitetu. U slučaju da se koristi lek radi brzog resavanja veoma izražene akutne slike , može se kombinivati sa kremom. U tom slučaju se CORTINAT krema koristi u toku dana, više puta dnevno, a lek uveče pred spavanje, nekoliko dana. Nakon ublažavanja akutne slike nastavlja se samo sa primenom CORTINAT kreme u kontinuitetu. Kao podrška primeni kreme, peporučuje se i suplementacija sa IMMUNO sirupom, Pharmalife, Italija i OMEGA JUNIOR kapi Phamalife, Italija. Cilj jeste da se kod deteta što više produži remisija, ublaži klinička slika i smanji potreba za uzimanjem leka. U svakom slučaju treba da se javite lekaru koji prati dete da ustanovi pravu prirodu promena na koži i adekvatan pristup Ako imate još pitanja slobodno se javite. Dr Mirjana Mišić
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 9.3.2015 1:37:47
|
|
|
|
marketing RR
|
Dragi Ringerajci, postavite pitanja DR. Mirjani Mišić. Takođe, pišite nam iskustva sa ekcemom/dermatitisom. 3 najaktivnija člana u ovoj temi, u mesecu martu, Lifemedic daruje Cortinat kremom koji će dobitnicima biti poslat na kućnu adresu o trošku sponzora.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 9.3.2015 2:01:21
|
|
|
|
Tajčica
|
Draga dr. hvala na odgovoru. Zanima me i, da li eventualno pretopljavanje bebe (9 meseci), ili previše zagrejana prostorija, mogu pogoršavati stanje sa ekcemom (crvenilo na obrazima posebno izraženo)?
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 9.3.2015 2:01:56
|
|
|
|
Tajčica
|
Da li je istina da svako 3. dete pati od ekcema?
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 9.3.2015 2:02:28
|
|
|
|
Tajčica
|
Da li je tačno da je ekcem uvertira tj. jedan od simtoma astme i da li tu Cortinat može pomoći??
< Poruku je uredio Tajčica -- 9.3.2015 2:05:48 >
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 9.3.2015 12:43:48
|
|
|
|
Ringerajin doktor
|
IZVORNA PORUKA: Tajčica Draga dr. hvala na odgovoru. Zanima me i, da li eventualno pretopljavanje bebe (9 meseci), ili previše zagrejana prostorija, mogu pogoršavati stanje sa ekcemom (crvenilo na obrazima posebno izraženo)? Draga mama, Pretopljavanje bebe I pregrejavanje sobe nije potrebno niti poželjno. Takodje povećava perifernu cirkulaciju, isušuje vazduh I može pogoršati opšte stanje deteta. Dr. Mirjana Mišić
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 9.3.2015 12:44:15
|
|
|
|
Ringerajin doktor
|
IZVORNA PORUKA: Tajčica Da li je istina da svako 3. dete pati od ekcema? Draga mama, U ovom trenutku se statistike neznatno razlikuju po rezultatima ali je očigledno da je velika učestalost ekcema kod I kod veoma male dece. Dr. Mirjana Mišić
< Poruku je uredio Ringerajin doktor -- 9.3.2015 12:45:58 >
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 9.3.2015 12:45:00
|
|
|
|
Ringerajin doktor
|
IZVORNA PORUKA: Tajčica Da li je tačno da je ekcem uvertira tj. jedan od simtoma astme i da li tu Cortinat može pomoći?? Draga mama, Ekcem sam po sebi ne mora značiti I eventualnu pojavu astme u kasnijem uzrastu. Svi ekcemi nisu isti. Prirodu ekcema ce utvrditi lekar koji prati dte. Kod dece atopične konstitucije postoji moguća sklonost da pored ekcema u ranom uzrastu imaju sklonost ka razvoju aleregijskog rinitisa ili asmatične konstitucije u različitom stepenu. CORTINAT krema se može primeniti u slučaju ekcema I na lice deteta, pregibe, velike površine. Takođe se može koristiti više puta dnevno I duže u kontinuitetu. CORTINAT krema se može kombinovati I sa lekom u slučaju jako izražene slike. Tada se preporučuje da se CORTINAT krema koristi u toku dana a lek uveče pred spavanje. Nakon ublažavanja slike , nastaviti samo sa primenom CORTINAT kreme. Dr. Mirjana Mišić
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 11.3.2015 1:36:57
|
|
|
|
marketing RR
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Čestitamo februarskim dobitnicama Cortinat krema, a to su: 1. nikiteki 2. Bibilib 3. brana.bafi Molimo pošaljite nam podatke na pp (ime, prezime, adresa u Srbiji i telefon) najkasnije do 6.3. Čestitke još jednom Cortinat poslat, javite nam kada stigne i pišite nam u ovoj temi iskustva
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 11.3.2015 1:37:07
|
|
|
|
marketing RR
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Dragi Ringerajci, postavite pitanja DR. Mirjani Mišić. Takođe, pišite nam iskustva sa ekcemom/dermatitisom. 3 najaktivnija člana u ovoj temi, u mesecu martu, Lifemedic daruje Cortinat kremom koji će dobitnicima biti poslat na kućnu adresu o trošku sponzora.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 11.3.2015 11:07:27
|
|
|
|
Bibilib
|
Čekamo
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 11.3.2015 11:26:06
|
|
|
|
Modessty
|
Nikoli se opet javila suva koža, samo što ne krene ekcem. I to na listovima na nogicama. Mazali smo do sada samo Pantenol, ali sam pre dva dana krenula sa Cortinat kremom i već je mnogo mnogo bolje. Ima malo crvenila i suve kože i po licu. I to je zbog balavljenja i guranja ruku i cucle u usta non stop. Vidim da može Cortinat i na lice ali ja se plašim da mu mažem.
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 11.3.2015 11:35:04
|
|
|
|
mali_mis
|
Mod, ja A. namazem cortinatom obraze, jer mu se nekad bas zacrvene i bude onako suvlja koza, i prodje mu. A ja ga sebi mazem po nosu, okolo nosa, izmedju obrva, i stvarno mi je super, brzo me prodje.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 13.3.2015 13:48:20
|
|
|
|
Bibilib
|
Stigla krema jutros ... hvala puno rr sponzorima
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Draga "NEPLANIRANA BEBO"...Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.