|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit...
30.12.2014 8:37:49   
mali_mis

IZVORNA PORUKA: Ringerajin doktor

IZVORNA PORUKA: mali_mis

Ja se vec nekih 7 godina patim sa dosadnim svrabom, peckanjem, perutanjem na obrazima oko nosa, po obrvama i izmedju njih. Kod mene su okidaci, stres sa kojim sam naucila da zivim, maksimalno se trudim da se ne stresiram, ali to je u danasnje vreme, prosto nemoguce, ljuta hrana, kad pojedem makar kriskicu kulena, odmah izbija crvenilo oko nosa, koje pecka, svrbi, i stvara se onaj perutavi sloj. Ljuto sam izbacila iz ishrane, a toliko volim tu hranu user posted image , u pms takodje pocne, al to pripisujem stresu.
Primetila sam kad je leto, i przi sunce, nemam nikakvih problema sa kozom lica.
Ono sto ima efekta je aktivni kiseonik, koji spricnem kad mi se bas upali, da smanji peckanje, i posle toga mazem sa Eucerin Atopicontrol, ali u poslednje vreme nema dejstvo, kao u pocetku kad sam pocela da ga primenjujem, verovatno mi se koze zasitila, sta li je.
Kod dermatologa nisam isla, imam strah od njih jos iz detinjstva (nije za ovu temu).
Pitanje za dr.: Da li bi cortinat krem pomogao mom licu? I ako moze savet, kakav puder za lice da stavim kad se sminkam, jer meni zbog tog crvenila i svraba ni jedan puder ne odgovara, jer mi koza bukvalno podivlja, ili da se jednostavno pomirim sa tim, da mi je i puder za lice neprijatelj.

Poštovana,

Promene koje opisujete su razumljivo veoma uznemiravajuće. Kao što Vam je verovatno poznato, zahtevaju ozbiljno disciplinovanje u smislu načina života , ishrane i obavezne nege kože. Kako ste opisali liči na određeni tip seboroičnog dermatitisa ali nemate za to potvrdu lekara dermatologa.

Što se režima ishrane tiče mogli biste se posavetovati sa dijetologom koji bi vam posavetovao najbolji režim u skladu sa vašim potrebama i statusom u celini. Nega kože, naročito problematične, ipak traži i savet dermatologa koji je treba dobro pogledati i preporučiti pristup za vas. Redovnije kontrole bi Vam donele samo benefit obzirom da je cilj da se što više produži period mirne faze što podrazumeva i prilagođavanje nege u zavisnosti od situacije. Dermatolog bi trebalo i da utvrdi da li postoji neka sekundarna infekcija koja bi zahtevala primenu adekvatnog medikamenta.

CORTINAT krema može pomoći takvom tipu promena kako ste naveli a u slučaju da NE postoji sekundarna infekcija. Može se nanositi više puta dnevno. Krema se blago utrlja do upijanja a pred spavanje se može naneti i veci sloj. Obzirom na celu vašu sliku u sklopu određenog načina ishrane bih Vam posavetovala i suplemente ( dodatke ishrani ) koji mogu doprineti produžavanji mirne faze i ublažavanju kliničke slike a kao deo celog tretmana.

Pharmalife Italy, preporučuje preparat IMMUNO A24, tablete, za osobe sa problematičnom kožom.
Uzima se samo 1 tableta dnevno i pakovanje je za mesec dana.

U vezi sa primenom pudera, najbolje je u izraženoj akutnoj fazi ne primenivati, naročito ako je uključen i lek. Preporučujem da Vas dermatolog posavetuje za određeni puder pošto danas na tržištu postoje medicinski puderi koji su i veoma dekorativni.

Dr Mirjana Mišić

Hvala na odgovoru user posted image sa zakasnjenjem.
Kako sam mesec dana bila bez kompa, imala sam vremena, da natenane ispratim promene na licu koje se desavaju, i da reagujem odmah cim osetim peckanje. Primeceno je da to peckanje na licu pocinje kako mi krene PMS, pa sam pocela uz savet apotekarke da pijem kapi koje ublazavaju ludacko stanje u istom, pocela sam i ribu da jedem. I cim pocne da pecka namazem bebecu kremu. I zaustavim dosadno crveno peckanje, i prodje me, koza posle kao nova. Tako da cu sa tom taktikom da se zanimam dok ne posetim dermatologa i dijetologa.

(odgovor članu Ringerajin doktor)
Direktna veza do poruke: 201
2.1.2015 16:59:02   
marketing RR
Čestitamo decembarskim dobitnicama, a to su:

1. mati
2. Branki RR
3. Olga RR
4. leptiric60
5. mali_mis

Molimo pošaljite nam podatke na pp (ime, prezime, adresa u Srbiji i telefon) najkasnije do 9.1.

Čestitke još jednom user posted image

< Poruku je uredio dunja RR -- 5.1.2015 1:23:29 >

Direktna veza do poruke: 202
2.1.2015 20:20:05   
veselicaa
Ja samo da javim da mi je stigao Cortinat.
Mojoj A. su ruke od pre nekoliko dana bas crvene a koza gruba iako uvek ima rukavice kada je napolju pa sam pocela da joj mazam Cortinat i mogu da kazem da joj je bas pomogao.Obicno sam joj uvece mazala i do jutra bi se koza oporavila.Evo danas je treci dan kako ga koristi i nema ni traga crvenilu a koza je glatka.Veoma sam zadovoljna i odsad cu ga uvek imati u kuci.Ima malo jaci miris mene je isprva podsecao na muski parfem a sad na neke biljke ali je miris prijatan i kolika sam primetila mojoj deci se svidja.
Hvala jos jednom Rr i sponzoru.user posted image

(odgovor članu marketing RR)
Direktna veza do poruke: 203
2.1.2015 23:22:11   
marketing RR

Veselice jako nam je drago da Cortinat pomaže user posted image

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 204
3.1.2015 7:53:30   
mali_mis
Cestitam user posted image
Iznenadjena sam sto sam dobitnik, konacno sam se zahvalila doktorici, i eto me. Hvala ringeraji user posted image

Direktna veza do poruke: 205
5.1.2015 12:38:23   
Peace*

Kako se hendluju boginje (varicella) kod dece sa ekcemima?

Marko ima generalno suvu kožu, kako je zazimilo, po nogicama ekceme. Počela sam intenzivno da ga mažem, da bi sve to prošlo, u slučaju da dobije boginje (koje očekujemo između 13-21.1., ako ih dobije). Nije mi jasno kako će to da funkcioniše? Boginje se suše puderom, a njegova koža zahteva uljane kupke i podmazivanje emolijentnim kremama u hladnijem periodu. user posted image

Pojašnjenje za dr: Marko ima alergiju na kazein, sa 4 m hospitalizovan zbog ekcema po celom telu, tada doveden u koliko-toliko normalno stanje, na eliminacionoj dijeti je (bez mleka), i koža u principu u dobrom stanju. Mazanje koje je u startu bilo 2-3x na dan, sada je svedeno na "po potrebi", desi da ga mesecima ne mažem, pa onda namažem Mustelom, pa opet mesecima ne. Sada ima 4g.

Hvala

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 206
9.1.2015 12:23:49   
mamaban
I mi smo dobili Cortinat. Odmah smo poceli da ga mazemo. Nazalost nama nije pomogao. Mazala sam nozice oko zglobova i tu je mozda imalo nekog efekta, ali obrazi su nam i dalje crveni i upaljeni. Mislim da pljuvacka koju razmazuje rucicama jer ga muce zubici dodatno otezava prolazak ekcema. Uh...mazemo i dalje pa videcemo...

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 207
9.1.2015 13:26:07   
veselicaa

IZVORNA PORUKA: Peace*

Peace ako ti nesto znaci evo da podelim moje iskustvo dok ti se dr ne javi.Moja S.ima suvu kozu i mi koristimo te uzasno skupe kupke za nju jer nam sve ostalo isusuje kozu,ali sa boginjama nismo imali problema.Mazala sam je puderom,tusirala svakog dana po jednom(niveinim sapunom),naravno nisam je mazala nikakvim proizvodima i koza nam se nije isusila preterano.Jos da napomenem da je ona tad imala 4 godine i da ih je bas lako prelezala,dok se moja starija cerkica malo pomucila a sebe necu ni da spominjem,u zivotu se losije nisam osecala.E sad moja S.nema ekcem pa nzm da li ti nesto pomaze ovo sto sam napisala ali sam zelela da ti ispricam svoje iskustvo.
E sad da jos malo nahvalim Cortinatuser posted image Dosla mi zaova u goste.79.godiste je zena a ruke joj crvene,ispucale,koza gruba ma uzas.Meni na prvi pogled delovalo kao ekcem mada ona jos nije bila kod dr da vidi o cemu se radi.Dala sam joj da maze Cortinat i mazala ga je dok je bila kod nas(5 dana) i nismo mogli da verujemo kako joj se koza oporavila.Odusevila se i odmah ga je narucila(nema ga kod nas u apotekama,nazalost).
Moja A.ga vise ne maze jer joj je koza na rukama sada normalna,ali primetila sam da je S. suva koza po nogama jer nosimo unihop pa sada njoj mazem.Javljam utiske za neki dan jer ga mazemo tek drugi danuser posted image

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 208
9.1.2015 14:04:46   
Mala Elena
Meni je i dalje koza suva na tim delovima , kada ga namazem smiri se gruboca i formira se neki fini sloj ali kad operem ruke vrati se isto. Nazalost .Glupo mi bilo ovo da pisem ali vidim sa jos neko ima isto iskustvo...izvinjavam se, ali samo razmenjujem iskustvo .

Direktna veza do poruke: 209
9.1.2015 15:20:21   
makivica
Zelela bih da podelim svoje iskustvo sa Cortinat kremom. Nasa devojcica ima dve i po godine i pre par meseci joj se pojavio ekcem na sedalnom delu, a vremenom se prosirio i na butine. Na koznom smo dobili didermal mast koju smo mazali i od koje se povukao ekcem, ali po prestanku terapije se ubrzo i vratio.Obzirom da je u pitanju kortikosteroid, a nije puno pomogao, hteli smo da nadjemo neko prirodnije resenje. Po preporuci pedijatra smo kupili Cortinat kremu i poceli da mazemo. Moram da istaknem da je u pitanju izuzetno suva koza, zato izbegavamo dugo kupanje i previse preparata za negu. Vec posle par dana tretiranja koze Cortinat kremom rezultati su bili vidljivi.Nastavili smo prevetnivno da koristimo kremu kao preparat za negu koze (prestali smo na kratko da koristimo i probali neku drugu kremu za negu, ali suva koza i svrab su se vrlo brzo ispoljili) . Htela bih da postavim pitanje doktorki, koliko dugo u kontinuitetu se sme koristiti krema, obzirom da se kod nas pokazala kao jako dobro resenje?

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 210
9.1.2015 15:36:30   
cockic
Ja da pitam,ali znam da cu za svaki slucaj sina odvesti kod dermatologa.njemu na kolenima koza jako bude suva i sa nekim crvenim pecatima.padalo mi je svasta na pamet,ali nisam dr.pa bolje da nelupam glavu.njemu se to povuce od bilo koje kreme.mazala sam mu par dana mixa bebi neku kremu i mnogo se smanjli.danas sam uzela u apoteci neku kremu koja je zamena za galsanu isto podloga zove se ambifilini krem pa da probam sa tom kremom.samo ima na kolenima.na ekcem ne lici samo roze suvi crveni pecati nemaju neki odredjen oblik,nitI se ljuste,niti imaju neke bele delove nista samo pod rukom suvo.rapavo i roze.

cak sam mislila da leti kad pada pa posle ima kraste,e bukvalno sve to gde je imao krastu njemu je tu takva koza na kolenu.mozda nema veze sa vezom,ali meni deluje da ima.ma svakako necu biti mirna dok ga neodvedem kod dr,inace ima jako suvu kozu.na mene je i moja je jako suva.

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 211
14.1.2015 10:41:21   
marketing RR
Sponzor šalje danas Cortinat krem dobitnicima, javite nam kada stigne :)

< Poruku je uredio marketing RR -- 16.1.2015 15:03:51 >

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 212
14.1.2015 11:33:07   
cockic
juce sam kupila stelatriu crem da mazem sinu ima nesto crveno i kod usta jer se samo lize oko usta,to mi i lici na ekcem.menja boje te bukne te se smiri.i resih se da probam ovu kremu ceri je pomogla.skupa jeste,ali deluje.

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 213
16.1.2015 9:57:01   
mali_mis
Stigla kremica, hvala user posted image
Morala sam odmah da je isprobam. Prvi utisak, mnogo dobro mirise, lepo se maze, i imam utisak kao da malo hladi, sto mi se najvise svidja za sada. Javicu da li resava stvar kod mene.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 214
27.1.2015 13:33:51   
Ringerajin doktor
IZVORNA PORUKA: Peace*

Marko ima generalno suvu kožu, kako je zazimilo, po nogicama ekceme. Počela sam intenzivno da ga mažem, da bi sve to prošlo, u slučaju da dobije boginje (koje očekujemo između 13-21.1., ako ih dobije). Nije mi jasno kako će to da funkcioniše? Boginje se suše puderom, a njegova koža zahteva uljane kupke i podmazivanje emolijentnim kremama u hladnijem periodu. user posted image

Pojašnjenje za dr: Marko ima alergiju na kazein, sa 4 m hospitalizovan zbog ekcema po celom telu, tada doveden u koliko-toliko normalno stanje, na eliminacionoj dijeti je (bez mleka), i koža u principu u dobrom stanju. Mazanje koje je u startu bilo 2-3x na dan, sada je svedeno na "po potrebi", desi da ga mesecima ne mažem, pa onda namažem Mustelom, pa opet mesecima ne. Sada ima 4g.

Hvala

Poštovana,

Kako sam razumela Vi biste želeli da se pripremite na vreme u slučaju da dođe do pojave kliničke slike varičele kod deteta koje ima problema sa ekcemom i suvom kožom. Iz Vašeg opisa se može zaključiti da se faze remisije ( faze pogoršanja ekcema ) produžavaju i da više koristite kreme (kao što je Mustela ) nego topikalne lekove za ekcem.

Ja bih Vam savetovala da pratite situaciju sa kožom uz negu koju primenjujete kao i odgovarajući režim ishrane. Da li ste se posavetovali sa lekarom da pojačate elemente u hrani koji jačaju barijeru kože i doprinose ublažavanju slike ekcema?

U slučaju da dođe do izbijanja varičele , najbolje je da se posavetujete sa Vašim pedijatrom koji prati dete i ima uvid u tok bolesti. On će najbolje proceniti prioritete kojima se treba baviti dok varičela ne prođe.

Dr. Mirjana Mišić

< Poruku je uredio Ringerajin doktor -- 27.1.2015 13:34:20 >

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 215
27.1.2015 13:35:48   
Ringerajin doktor

IZVORNA PORUKA: makivica

Zelela bih da podelim svoje iskustvo sa Cortinat kremom. Nasa devojcica ima dve i po godine i pre par meseci joj se pojavio ekcem na sedalnom delu, a vremenom se prosirio i na butine. Na koznom smo dobili didermal mast koju smo mazali i od koje se povukao ekcem, ali po prestanku terapije se ubrzo i vratio.Obzirom da je u pitanju kortikosteroid, a nije puno pomogao, hteli smo da nadjemo neko prirodnije resenje. Po preporuci pedijatra smo kupili Cortinat kremu i poceli da mazemo. Moram da istaknem da je u pitanju izuzetno suva koza, zato izbegavamo dugo kupanje i previse preparata za negu. Vec posle par dana tretiranja koze Cortinat kremom rezultati su bili vidljivi.Nastavili smo prevetnivno da koristimo kremu kao preparat za negu koze (prestali smo na kratko da koristimo i probali neku drugu kremu za negu, ali suva koza i svrab su se vrlo brzo ispoljili) . Htela bih da postavim pitanje doktorki, koliko dugo u kontinuitetu se sme koristiti krema, obzirom da se kod nas pokazala kao jako dobro resenje?

Poštovana,

Veoma nam je drago da ste zadovoljni rezultatima postignutim primenom CORTINAT kreme kod Vašeg deteta.

CORTINAT krema se može koristiti i kod beba od 0 meseci starosti- tj od rođenja, na licu, na pregibima, na većim površinama i duže u kontinuitetu. Konkretan odgovor na Vaše pitanje bi podrazumevao slobodnu primenu kreme onoliko dugo koliko smatrate da je potrebno i posle kompletnog povlačenja kliničke slike. Naravno da cete pratiti dete i stanje kože i u skladu sa tim prekidati primenu u slučaju da procenite da je moguće. Takodje , ne zaboravite da dete sa takvim promenama treba da ima i adekvatan režim ishrane preporucen od pedijatra i nutricioniste. Kao moguću suplementaciju bih Vam posavetovala i IMMUNO sirup, istog proizvođača Pharmalife, Italija, koji se koristi kod dece sa ekcemima a sa ciljem produžavanja mirne faze bolesti i manje potrebe za uzimanjem leka. Takodje postoje i kapi za decu OMEGA JUNIOR, Pharamalife, Italija, koje se koriste po preporuci za ekceme.

Dr. Mirjana Mišić

(odgovor članu makivica)
Direktna veza do poruke: 216
27.1.2015 13:36:30   
Ringerajin doktor

IZVORNA PORUKA: cockic

Ja da pitam,ali znam da cu za svaki slucaj sina odvesti kod dermatologa.njemu na kolenima koza jako bude suva i sa nekim crvenim pecatima.padalo mi je svasta na pamet,ali nisam dr.pa bolje da nelupam glavu.njemu se to povuce od bilo koje kreme.mazala sam mu par dana mixa bebi neku kremu i mnogo se smanjli.danas sam uzela u apoteci neku kremu koja je zamena za galsanu isto podloga zove se ambifilini krem pa da probam sa tom kremom.samo ima na kolenima.na ekcem ne lici samo roze suvi crveni pecati nemaju neki odredjen oblik,nitI se ljuste,niti imaju neke bele delove nista samo pod rukom suvo.rapavo i roze.

cak sam mislila da leti kad pada pa posle ima kraste,e bukvalno sve to gde je imao krastu njemu je tu takva koza na kolenu.mozda nema veze sa vezom,ali meni deluje da ima.ma svakako necu biti mirna dok ga neodvedem kod dr,inace ima jako suvu kozu.na mene je i moja je jako suva.

Poštovana,

Niste naveli starost Vašeg deteta. Ali u svakom slučaju ćete otići kod izabranog lekara koji će proceniti preporuke za njega. Bilo bi dobro posebno obratiti pažnju i na ishranu deteta gde bi potrebna eliminaciona dijeta ( da li ste izbacili samo mleko ili postoje i druge preporuke ? ) trebala biti praćena suplementacijom faktorima potrebnim za jačanje kože i opšteg imuniteta naročito kod deteta u rastu i razvoju.

Što se tiče pomena na licu one mogu biti indikovane za primenu CORTINAT kreme.

CORTINAT krem se može primeniti i na lice bebe od 0 meseci starosti tj od rođenja. Može se mazati više puta dnevno i duže u kontinuitetu.

Dr. Mirjana Mišič

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 217
28.1.2015 10:43:24   
jocajaca
Ima li negdje tema o dermatitisu ili ekcemu koja nije sponzorisana da napišem iskustvo ili mogu ovdje?

Direktna veza do poruke: 218
28.1.2015 12:48:50   
branki*
ovde pisi slobodno svoje iskustvo sa ekcemom.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu jocajaca)
Direktna veza do poruke: 219
28.1.2015 20:50:47   
veselicaa
Ovaj Cortinat se meni pokazao korisnim u bas dosta situacija.Pre neki dan sam se izgorela na sporetu i onako se u trenutku setila da ga imam i odmah ga namazala.Cini mi se da mi je opekotIna brze prosla nego inace.Ponekad ga namazam pred spavanje na ruke,jer imam suvu kozu a i preko dana stalno nesto perem a hladno vreme mi dodatno isusuje kozu i ujutru su mi ruke bas mekane i cini mi se,dosta hidrirane.
Moja A.vise nema problema sa kozom ruku,mada ga i ona namaze ponekad,kada je padao sneg S.sam mazala Cortinat na lice i nije dobila nikakvo crvenilo.
Samo sam htela da podelim svoje iskustvo i da kazem da sam veoma zadovoljna.user posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 220
29.1.2015 9:52:50   
jocajaca
Moja Niki ima atiopijski dermatitis. Na grudnom košu, ramenima, području na leđima, vratu I pregibima rukica jako suha I oštećena koža obzirom da to jako svrbi I da se stalno češala. Znalo je biti isčešano I ispucalo do krvi. Prvo nam je dr.preporučila Pantenol koji joj nije ništa pomogao, onda Cortinat koji je prilično nov kod nas na tržištu I našli smo ga u samo jednoj apopteci. Mazala sam ga I malo je pomogao ali ništa značajno pri tom mi se ne sviđa njegov miris koji je previse jak I podsjeća me na nekadašnju kolonjsku vodu pa mi je bilo žao što moram na tako oštećenu kožu stavljati parfemisanu kremu ali inače krema nije loša. E onda sam malo čitala po netu I odlučila se za neke prirodne preparate. Kod nas u BL ima jedna biljna apoteka "Hilandar"(ne znam smijem li navoditi imene apoteke ili je to kao reklama, ako jeste obrišite I unaprijed se izvinjavam), tamo radi jedan ljekar koji je čim je pogledao o čemu se radi rekao da će joj pripremiti mlijeko od noćurka I da se ne sekiramo(pošto je to mene skoro svaki put kad pogledam te ranice dovodilo na ivicu plača) da če se to riješiti. Stvarno samo poslije 3 dana mazanja 2x na dan koža je postala čiosta hidrirana I ne svrbi je vise toliko. Čovjek je rekao da to ne rješava problem u suštini I da se može desiti da zbog reakcije na nesto to područje ponovo postane crveno, ali kod nas za sada hvala Bogu nije. Sad je svaki drugi ili treći dan namažem preventivno I kožica je super.

Direktna veza do poruke: 221
29.1.2015 10:24:51   
mali_mis
Meni Cortinat dosta pomaze pu-pu-pu-pu....da ga ne ureknem user posted image I jako mi se svidja sto se lepo razmazuje, i lepo upija, a ne ostavlja tragove. Bas mi prija.
Ruke mi nekad ispucaju od deterdzenta za sudje, i zacrveni se, i svrbi kao djavo, isprobala sam ga i tu, i odmah resi problem.
A miris mmmmm, da mogu zabila bih nos u tubicu i mirisala mirisala...

(odgovor članu jocajaca)
Direktna veza do poruke: 222
29.1.2015 11:33:26   
cockic
Hvala na odgovoru user posted image
sinu je za ono pored usta pomogao truderm krem par dana mazanja.i onda stelatria mustela.a na kolenima mu je bila iritirana koza za koju je delovao pantenol.mazala mu mast pantenola i sve se povuklo user posted image

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 223
31.1.2015 22:33:32   
marketing RR
Ekcem je najčešće oboljenje kože. Svake godine je sve veći broj obolelih kod nas i u svetu. Taj porast je posledica sve većeg zagadjenja sredine i prisustva mnogih alergena u vazduhu i hrani, svakodnevne izloženosti hemijskim supstancama (sapuni, detrdženti, kozmetički preparati...) Takođe poznati okidači su stres i pad imuniteta. Prisutni genetski–nasledni faktori povećavaju mogućnost pojave ekcema i ozbiljnost simptoma.

Ekcem–dermatitis je hronično oboljenje kože koje se odlikuje stalnim zapaljenjem sa karakterističnim simptomima : crvenilo, jak svrab, perutanje, ispucalost i suvoća kože.

Ekcem–dermatitis pogađa dečiju populaciju (atopijski dermatitis) tako i odrasle (kontaktni, seborejični dermatitis)

Najčešće se leči uz pomoć kortikosteroida, međutim postoji i prirodno rešenje.

Pomoć iz prirode CORTINAT krem 75ml(bez kortikosteroida)
Kompanija Pharmalife research, Italija, u saradnji sa INSTITUTOM EMPOLI, je proizvela prirodnu kremu bez kortikosteroida - Cortinat krem - brzo i efikasno otklanja simptome EKCEMA –Atopijskog dermatitisa kao što su crvenilo, svrab i suvoću kod ispucale i nadražene kože a ujedno neguje i štiti kožu od ponovne pojave simptoma.

Za decu od rođenja ( 0 meseci ) i za odrasle.
Pročitajte više

Efikasnost CORTINAT krema se zasniva na udruženom delovanju aktivnih principa iz 6 biljnih ekstrakata i ulja.: Liquorice (Glycyrhiza glabra ), Bacopa Monnieri, Oryza sativa bran oil, Onopordum acanthium, Bisabolol, Alantoin

user posted image

Pod sponzorstvom kompanije Lifemedic, distributera Pharmalife proizvoda, otvaramo temu gde ćemo razgovarati o ekcemu-dermatititsu, davati savete i odgovarati na vaša pitanja (na pitanja odgovara dr Mirjana Mišić). Pitanja treba da budu isključivo vezana za ekcem/dermatitis i upotrebu CortinaT krema.
3 najaktivnija korisnika koja u ovoj temi sa nama razmene savete i pitanja vezana za ekcem/dermatitis, će svakog meseca biti nagrađena sa po jednim CortinaT kremom koji vrlo delotvorno rešava sve promene na koži kako kod dece tako i kod odraslih. Dakle učešće u temi donosi poklon u vidu CortinaT krema. Dobitnici se ne mogu ponavljati tokom trajanja konkursa. U slučaju izjednačene aktivnosti na temi, Cortinat krem osvaja korisnik koji je prvi ostavio komentar. Poklone šalje sponzor o svom trošku, na adresu dobitnika.

< Poruku je uredio marketing RR -- 25.2.2015 1:13:34 >

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 224
2.2.2015 3:12:14   
Tajčica

Mene zanima da li moram svaki put pre izlaska napolje, kada je ovakva T kao sada, ili hladnije, mazati bebi kožu lica, i da li trebam mazati celo lice?
Moj bebac se baš dernja kada ga mažem, te je mučenje izvesti to svaki put pred šetnju. A neki put i zaboravim iskreno. Da li sam tim NE mazanjem stvorila predispoziciju da mu kasnije koža bude osteljiva ili slično? I da li Cortinat može da se koristi preventivno?
Bebac je inače bele puti, ali ponekada mu se baš jako zarumeme obrazi. Doduše sada nam i zubići rastu pa može biti i od toga. Ali eto, nešto mi pada napamet da to crvenilo možda povežem i sa tim što ga ne mažem često. Pedijatrica nam je ranije rekla da nema potrebe baš za čestim mazanjem (doduše rekla je ranije kada smo bili baš manji, sada imamo 8 meseci) a ja se nekako još držim toga, ne znam da li grešim?

Direktna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here