Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 3.12.2014 8:28:17
|
|
|
|
veselicaa
|
Hvala na kremi.Javljam utiske kada je isprobamo.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 3.12.2014 14:55:38
|
|
|
|
mati
|
Ne znam da li je pitanje za ovde. Mitu svakog dana vodim do vrtica po batu, do sada mu nista nisam mazala na lice, koza mu je bas prilagodljiva (za razliku od brata). Ali sinoc posle kupanja sam primetila da mu je koza na obrazima bas suva, jos njemu i okce suzi zbog onog zapusenog suzonosnog kanala pa susi jos vise. Da li da mu uvedem neku kremicu za lice? I koliko cesto da mazem? Mozda samo pred izlazak iz stana po malo. Do sada stvarno nikakvih problema sa kozom nismo imali, posle tusiranja malo bebi puder na telo, na lice nista i to je sve. Beba je, ima godinu i mesec dana.
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 11.12.2014 23:05:50
|
|
|
|
isidora88
|
da li se zna kada ce biti poslata kremica? ubija me ekcem na rukama, vise ne znam sta da probam. imam i pitanje za dr. da li dermatolog upucuje na alergo testiranje? dzaba meni sve kreme, meniekcem prodje, i za par dana se vrati i tako godinama, a niko se nije setio da me testira na moguce alergene. na sta bi trebala da se testiram? primetila sam da mi koza bukne od povrca (kontaktni dermatitis), jagoda, kikirikija, ugljenih hidrata... unapred hvala
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 11.12.2014 23:16:53
|
|
|
|
dunja RR
|
Dobili smo informaciju od sponzora da će Cortinat biti poslat dobitnicima do kraja ove nedelje, čim nam jave da je poslat, javljamo vam ovde :) Do tada, postavljajte pitanja, jer aktivnost na ovoj temi omogućava vam da osvojite sjajni Cortinat krem
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 16.12.2014 11:24:13
|
|
|
|
dunja RR
|
Mame, S sam sinoć primetila neku ranicu na butini, izgleda kao ogrebotina ali čudna, recimo kao da mu neko utisnuo nokat, tog je oblika. Deluje kao da uopšte i nije došlo do mesa/krvi. Sinoć je bilo crveno okolo toga, i jutros isto. Znam da ga nisam ogrebala, razmišljam, da nije možda od kaišića koje nosi još noću, ali nikada se to nije desilo, a i koliko znam one šnale su bezbedne. Šta bi moglo biti?
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 16.12.2014 13:32:39
|
|
|
|
Peace*
|
Namaži pantenolom i ne mozgaj mnogo. Ko zna šta je. Ako ne prolazi, onda idi kod dr. Uskoro svakako nećeš imati pojma koja modrica / ogrebotina je od čega. Navikavaj se.
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 16.12.2014 13:36:50
|
|
|
|
Mala Elena
|
Dunja , previse brines... Peace, jel ti pomogao Cortinat,tj ima li promena na bolje?
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 16.12.2014 13:40:47
|
|
|
|
Peace*
|
za seboroični? Iskreno, nešto se smirilo, pa ne mažem.
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 16.12.2014 15:34:42
|
|
|
|
dunja RR
|
Verovatno ste u pravu, previše brinem, nego, jako čudno izgleda,baš je duboko, rascepljeno ali nema krvi i nervira nas što to crvenilo ne popušta. Mm je što se S tiče veći paničar, sada mu je stavio jod i flaster ...
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 17.12.2014 1:06:38
|
|
|
|
Mala Elena
|
Joj Dunja Pa da, za taj mislim...bila sam kod dermatologa i vidim napisala na nalazu seboreicni.. Za Cortinat nije cula a prepisala mi jak kortikosteroid. Meni se od Cortinat smirilo ali opet buknulo a koristim rukavice za sudje. Pitanje za doktorku: nakon koliko vremena Cortinat resava problem seboreicnog dermartitisa?
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 17.12.2014 8:33:24
|
|
|
|
Peace*
|
Dunja, ako te nervira što je crveno, i misliš da je možda neka infekcija, našpricaj Octanisept, pa kad se osušu, namaži Pantenol.
|
|
Hemoroidi 24.12.2014 16:58:44
|
|
|
|
leptiric60
|
Cao svima,nova sam na sajtu i nadam se da sam na pravom mestu postavila pitanje.. U poslednjih nekoliko dana mi se desava sa osecam bol sa desne strane u unutrasnjosti analnog otvora..Peti sam mesec trudnoce,inace imam spoljne hemoroide,koji se javljaju povremeno,interesuje me da li je moguce da je ovaj pritisak koji osecam u toku napinjanja mozda neki unutrasnji hemoroid?Inace ga osecam samo sa desne strane,imam normalnu stolicu,ne krvarim. Hvala svima koji se oglase i razrese mi dilemu :)
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 24.12.2014 17:19:19
|
|
|
|
branki*
|
leptiric,prebacila sam tvoj post u temu hemoroidi,iscitaj je,a verovatno ce se javiti neka od devojaka.
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 24.12.2014 18:34:06
|
|
|
|
isidora88
|
stigla je krema, koristim je vec par dana, za sada nema poboljsanja kod mene, i moram da priznam da je krema jako parfemisana sto mi prilicno smeta, izaziva mi mucninu , pa eto preporuka da se izbaci parfem
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 24.12.2014 19:46:05
|
|
|
|
mama krava
|
Eh, dobili i mi kremicu, ali sam zaboravila da prijavim! HVvla, puno! Mi je koristimo i mojoj cerkici bas pomaze za ekcem koji ima na rukicama sada kada je hladno vreme.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 25.12.2014 5:22:19
|
|
|
|
marketing RR
|
Stigla su nam i sledeća pitanja: Draga dr. Mirjana, zanima me -ukoliko oba roditelja imaju atopijski dermatitis da li će obavezno i dete imati?
< Poruku je uredio marketing RR -- 25.12.2014 5:28:07 >
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 25.12.2014 5:25:12
|
|
|
|
marketing RR
|
Da li se ekcem prenosi sa čoveka na čoveka?
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 25.12.2014 5:26:48
|
|
|
|
marketing RR
|
Da li dojenje pomaže u slučaju ekcema kod beba?
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 25.12.2014 5:28:20
|
|
|
|
marketing RR
|
Da li će moje dete uvek imati ekcem ili se on vremenom preraste?
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 25.12.2014 5:29:49
|
|
|
|
marketing RR
|
Sva pitanja smo poslali dr. Mirjani, a vi nam pišite u ovoj temi, jer najvrednije čeka Cortinat
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 26.12.2014 11:40:57
|
|
|
|
Ringerajin doktor
|
IZVORNA PORUKA: mati Mitu svakog dana vodim do vrtica po batu, do sada mu nista nisam mazala na lice, koza mu je bas prilagodljiva (za razliku od brata). Ali sinoc posle kupanja sam primetila da mu je koza na obrazima bas suva, jos njemu i okce suzi zbog onog zapusenog suzonosnog kanala pa susi jos vise. Da li da mu uvedem neku kremicu za lice? I koliko cesto da mazem? Mozda samo pred izlazak iz stana po malo. Do sada stvarno nikakvih problema sa kozom nismo imali, posle tusiranja malo bebi puder na telo, na lice nista i to je sve. Beba je, ima godinu i mesec dana. Poštovana, Niste naveli da li Vaš drugi sin ima ekcem ili neki drugi problem sa kožom. Napisali ste da Mita ima ,,...prilagodljivu kožu za razliku od brata...,, U slučaju da se javlja promena u vidu suve ljuspaste kože, pracena crvenilom, bez ili sa svrabom različitog stepena moguce je da se radi o osteljivom tipu kože ili ekcemu. Tip promene ce najbolje utvrditi lekar koji prati dete. CORTINAT krema se može primeniti u slučaju suve ljuspaste kože, kod beba od samog rođenja i na kožu lica. Dr Mirjana Mišić
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 26.12.2014 11:41:34
|
|
|
|
Ringerajin doktor
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Stigla su nam i sledeća pitanja: Draga dr. Mirjana, zanima me -ukoliko oba roditelja imaju atopijski dermatitis da li će obavezno i dete imati? Poštovani, Atopijski dermatitis je deo slike koja se ispoljava kod osoba sa tzv atopijskom konstitucijom. Javlja se kod clanova porodice pa u slučaju da jedan ili oba roditelja imaju atopijski ekcem postoji verovatnoća da se ispolji i kod deteta. Dr Mirjana Mišić
< Poruku je uredio Ringerajin doktor -- 26.12.2014 11:42:53 >
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 26.12.2014 11:42:39
|
|
|
|
Ringerajin doktor
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Da li se ekcem prenosi sa čoveka na čoveka? Poštovani, Atopijski ekcem nije infektivno obojenje i ne prenosi se sa coveka na čoveka sem u slucaju da se nije iskomplikovao nekom infekcijom koja sama po sebi zahteva tretman odgovarajucim lekom. D Mirjana Mišič
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 26.12.2014 11:43:25
|
|
|
|
Ringerajin doktor
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Da li dojenje pomaže u slučaju ekcema kod beba? Poštovani, Dojenje je zlatni standrad za ishranu beba. Majčino mleko je od nemerljivog značaja za formiranje imunološkog statusa, razvoj deteta i njegovu borbu sa ,,okidacima,, za ekcem iz okruženja . Takođe treba naglasiti da je ishrana majke veoma važna jer određuje da li će dete imati pun benefit dojenja ili ne. Dr Mirjana Mišić
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 26.12.2014 11:43:52
|
|
|
|
Ringerajin doktor
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Da li će moje dete uvek imati ekcem ili se on vremenom preraste? Poštovani, Niste naveli uzrast Vašeg deteta. Niste naveli tip ekcema. Ekcem se može javiti veoma rano kod beba ili kasnije. U svakom slučaju je od primarnog značaja učiniti sve da se kod deteta sa ekcemom što više produži mirna faza bolesti , maksimalno ublaži klinička slika i smanji upotreba leka u ranom uzrastu . Slikovito receno da se pomogne detetu da pređe u stariji uzrast kada se slika obično umiri i menja. Manje je agresivna sa blažom simptomatologijom. Ovde treba naglasiti potrebu da se ispoštuje savetovan režim ishrane i nege da bi se postiglo upravo gore navedeno. Dr Mirjana Mišić
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.