|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit...
3.12.2014 8:28:17   
veselicaa
Hvala na kremi.Javljam utiske kada je isprobamo.

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 176
3.12.2014 14:55:38   
mati
Ne znam da li je pitanje za ovde.
Mitu svakog dana vodim do vrtica po batu, do sada mu nista nisam mazala na lice, koza mu je bas prilagodljiva (za razliku od brata). Ali sinoc posle kupanja sam primetila da mu je koza na obrazima bas suva, jos njemu i okce suzi zbog onog zapusenog suzonosnog kanala pa susi jos vise.
Da li da mu uvedem neku kremicu za lice? I koliko cesto da mazem? Mozda samo pred izlazak iz stana po malo. Do sada stvarno nikakvih problema sa kozom nismo imali, posle tusiranja malo bebi puder na telo, na lice nista i to je sve.
Beba je, ima godinu i mesec dana.

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 177
11.12.2014 23:05:50   
isidora88
da li se zna kada ce biti poslata kremica? ubija me ekcem na rukama, vise ne znam sta da probam.
imam i pitanje za dr.

da li dermatolog upucuje na alergo testiranje? dzaba meni sve kreme, meniekcem prodje, i za par dana se vrati i tako godinama, a niko se nije setio da me testira na moguce alergene.
na sta bi trebala da se testiram? primetila sam da mi koza bukne od povrca (kontaktni dermatitis), jagoda, kikirikija, ugljenih hidrata...
unapred hvalauser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 178
11.12.2014 23:16:53   
dunja RR

Dobili smo informaciju od sponzora da će Cortinat biti poslat dobitnicima do kraja ove nedelje, čim nam jave da je poslat, javljamo vam ovde :)

Do tada, postavljajte pitanja, jer aktivnost na ovoj temi omogućava vam da osvojite sjajni Cortinat krem user posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 179
16.12.2014 11:24:13   
dunja RR

Mame, S sam sinoć primetila neku ranicu na butini, izgleda kao ogrebotina ali čudna, recimo kao da mu neko utisnuo nokat, tog je oblika. Deluje kao da uopšte i nije došlo do mesa/krvi. Sinoć je bilo crveno okolo toga, i jutros isto. Znam da ga nisam ogrebala, razmišljam, da nije možda od kaišića koje nosi još noću, ali nikada se to nije desilo, a i koliko znam one šnale su bezbedne. Šta bi moglo biti?

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 180
16.12.2014 13:32:39   
Peace*
Namaži pantenolom i ne mozgaj mnogo. Ko zna šta je. Ako ne prolazi, onda idi kod dr. Uskoro svakako nećeš imati pojma koja modrica / ogrebotina je od čega. Navikavaj se. user posted image

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 181
16.12.2014 13:36:50   
Mala Elena
Dunja , previse brines...user posted image
Peace, jel ti pomogao Cortinat,tj ima li promena na bolje?

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 182
16.12.2014 13:40:47   
Peace*
za seboroični? Iskreno, nešto se smirilo, pa ne mažem. user posted image

Tasha

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 183
16.12.2014 15:34:42   
dunja RR

Verovatno ste u pravu, previše brinem, nego, jako čudno izgleda,baš je duboko, rascepljeno ali nema krvi i nervira nas što to crvenilo ne popušta. Mm je što se S tiče veći paničar, sada mu je stavio jod i flaster ...

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 184
17.12.2014 1:06:38   
Mala Elena
Joj Dunja user posted image user posted image

Pa da, za taj mislim...bila sam kod dermatologa i vidim napisala na nalazu seboreicni..
Za Cortinat nije cula a prepisala mi jak kortikosteroid.
Meni se od Cortinat smirilo ali opet buknulo a koristim rukavice za sudje.
Pitanje za doktorku: nakon koliko vremena Cortinat resava problem seboreicnog dermartitisa?

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 185
17.12.2014 8:33:24   
Peace*
Dunja, ako te nervira što je crveno, i misliš da je možda neka infekcija, našpricaj Octanisept, pa kad se osušu, namaži Pantenol.

Tasha

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 186
   Hemoroidi
24.12.2014 16:58:44   
leptiric60
Cao svima,nova sam na sajtu i nadam se da sam na pravom mestu postavila pitanje..
U poslednjih nekoliko dana mi se desava sa osecam bol sa desne strane u unutrasnjosti analnog otvora..Peti sam mesec trudnoce,inace imam spoljne hemoroide,koji se javljaju povremeno,interesuje me da li je moguce da je ovaj pritisak koji osecam u toku napinjanja mozda neki unutrasnji hemoroid?Inace ga osecam samo sa desne strane,imam normalnu stolicu,ne krvarim.
Hvala svima koji se oglase i razrese mi dilemu :)

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 187
24.12.2014 17:19:19   
branki*
leptiric,prebacila sam tvoj post u temu hemoroidi,iscitaj je,a verovatno ce se javiti neka od devojaka.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 188
24.12.2014 18:34:06   
isidora88
stigla je krema, koristim je vec par dana, za sada nema poboljsanja kod mene, i moram da priznam da je krema jako parfemisana sto mi prilicno smeta, izaziva mi mucninuuser posted image , pa eto preporuka da se izbaci parfemuser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 189
24.12.2014 19:46:05   
mama krava
Eh, dobili i mi kremicu, ali sam zaboravila da prijavim! HVvla, puno!
Mi je koristimo i mojoj cerkici bas pomaze za ekcem koji ima na rukicama sada kada je hladno vreme.

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 190
25.12.2014 5:22:19   
marketing RR
Stigla su nam i sledeća pitanja:

Draga dr. Mirjana, zanima me -ukoliko oba roditelja imaju atopijski dermatitis da li će obavezno i dete imati?

< Poruku je uredio marketing RR -- 25.12.2014 5:28:07 >

(odgovor članu mamaban)
Direktna veza do poruke: 191
25.12.2014 5:25:12   
marketing RR

Da li se ekcem prenosi sa čoveka na čoveka?

(odgovor članu marketing RR)
Direktna veza do poruke: 192
25.12.2014 5:26:48   
marketing RR

Da li dojenje pomaže u slučaju ekcema kod beba?

Direktna veza do poruke: 193
25.12.2014 5:28:20   
marketing RR
Da li će moje dete uvek imati ekcem ili se on vremenom preraste?

Direktna veza do poruke: 194
25.12.2014 5:29:49   
marketing RR
Sva pitanja smo poslali dr. Mirjani, a vi nam pišite u ovoj temi, jer najvrednije čeka Cortinat user posted image

Direktna veza do poruke: 195
26.12.2014 11:40:57   
Ringerajin doktor

IZVORNA PORUKA: mati
Mitu svakog dana vodim do vrtica po batu, do sada mu nista nisam mazala na lice, koza mu je bas prilagodljiva (za razliku od brata). Ali sinoc posle kupanja sam primetila da mu je koza na obrazima bas suva, jos njemu i okce suzi zbog onog zapusenog suzonosnog kanala pa susi jos vise.
Da li da mu uvedem neku kremicu za lice? I koliko cesto da mazem? Mozda samo pred izlazak iz stana po malo. Do sada stvarno nikakvih problema sa kozom nismo imali, posle tusiranja malo bebi puder na telo, na lice nista i to je sve.
Beba je, ima godinu i mesec dana.

Poštovana,

Niste naveli da li Vaš drugi sin ima ekcem ili neki drugi problem sa kožom. Napisali ste da Mita ima ,,...prilagodljivu kožu za razliku od brata...,, U slučaju da se javlja promena u vidu suve ljuspaste kože, pracena crvenilom, bez ili sa svrabom različitog stepena moguce je da se radi o osteljivom tipu kože ili ekcemu. Tip promene ce najbolje utvrditi lekar koji prati dete.

CORTINAT krema se može primeniti u slučaju suve ljuspaste kože, kod beba od samog rođenja i na kožu lica.

Dr Mirjana Mišić

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 196
26.12.2014 11:41:34   
Ringerajin doktor
IZVORNA PORUKA: marketing RR

Stigla su nam i sledeća pitanja:

Draga dr. Mirjana, zanima me -ukoliko oba roditelja imaju atopijski dermatitis da li će obavezno i dete imati?

Poštovani,

Atopijski dermatitis je deo slike koja se ispoljava kod osoba sa tzv atopijskom konstitucijom. Javlja se kod clanova porodice pa u slučaju da jedan ili oba roditelja imaju atopijski ekcem postoji verovatnoća da se ispolji i kod deteta.

Dr Mirjana Mišić

< Poruku je uredio Ringerajin doktor -- 26.12.2014 11:42:53 >

Direktna veza do poruke: 197
26.12.2014 11:42:39   
Ringerajin doktor

Da li se ekcem prenosi sa čoveka na čoveka?

Poštovani,

Atopijski ekcem nije infektivno obojenje i ne prenosi se sa coveka na čoveka sem u slucaju da se nije iskomplikovao nekom infekcijom koja sama po sebi zahteva tretman odgovarajucim lekom.

D Mirjana Mišič

Direktna veza do poruke: 198
26.12.2014 11:43:25   
Ringerajin doktor

Da li dojenje pomaže u slučaju ekcema kod beba?

Poštovani,

Dojenje je zlatni standrad za ishranu beba. Majčino mleko je od nemerljivog značaja za formiranje imunološkog statusa, razvoj deteta i njegovu borbu sa ,,okidacima,, za ekcem iz okruženja . Takođe treba naglasiti da je ishrana majke veoma važna jer određuje da li će dete imati pun benefit dojenja ili ne.

Dr Mirjana Mišić

Direktna veza do poruke: 199
26.12.2014 11:43:52   
Ringerajin doktor

Da li će moje dete uvek imati ekcem ili se on vremenom preraste?

Poštovani,

Niste naveli uzrast Vašeg deteta. Niste naveli tip ekcema. Ekcem se može javiti veoma rano kod beba ili kasnije. U svakom slučaju je od primarnog značaja učiniti sve da se kod deteta sa ekcemom što više produži mirna faza bolesti , maksimalno ublaži klinička slika i smanji upotreba leka u ranom uzrastu . Slikovito receno da se pomogne detetu da pređe u stariji uzrast kada se slika obično umiri i menja. Manje je agresivna sa blažom simptomatologijom. Ovde treba naglasiti potrebu da se ispoštuje savetovan režim ishrane i nege da bi se postiglo upravo gore navedeno.

Dr Mirjana Mišić

Direktna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here