Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 2.2.2015 9:35:38
|
|
|
|
Bibilib
|
Mom se detetu pojavilo neko crvenilo po licu ali ne znam da li je od hladnoće ili ne,kad izadjemo napolje bas se primeti a kad se ugreje malo se povuče?! Do SAD sam mu Mazala samo pavlovicevu mast i Sudo derm kremu ali nema nekog efekta,i ne znam sta bih još mogla.
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 5.2.2015 15:32:59
|
|
|
|
Ringerajin doktor
|
IZVORNA PORUKA: Tajčica Mene zanima da li moram svaki put pre izlaska napolje, kada je ovakva T kao sada, ili hladnije, mazati bebi kožu lica, i da li trebam mazati celo lice? Moj bebac se baš dernja kada ga mažem, te je mučenje izvesti to svaki put pred šetnju. A neki put i zaboravim iskreno. Da li sam tim NE mazanjem stvorila predispoziciju da mu kasnije koža bude osteljiva ili slično? I da li Cortinat može da se koristi preventivno? Bebac je inače bele puti, ali ponekada mu se baš jako zarumeme obrazi. Doduše sada nam i zubići rastu pa može biti i od toga. Ali eto, nešto mi pada napamet da to crvenilo možda povežem i sa tim što ga ne mažem često. Pedijatrica nam je ranije rekla da nema potrebe baš za čestim mazanjem (doduše rekla je ranije kada smo bili baš manji, sada imamo 8 meseci) a ja se nekako još držim toga, ne znam da li grešim? Draga mama, CORTINAT krema se može koristiti svakodnevno i duže u kontinuitetu. Posebno kod dece sa osteljivom kožom i u ovom periodu godine. Nećete pogrešiti ako ga mažete pred izlazak napolje. Da , CORTINAT krema se može koristiti i preventivno. Dr. Mirjana Mišić
< Poruku je uredio Ringerajin doktor -- 5.2.2015 15:33:29 >
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 5.2.2015 15:34:11
|
|
|
|
Ringerajin doktor
|
IZVORNA PORUKA: Bibilib Mom se detetu pojavilo neko crvenilo po licu ali ne znam da li je od hladnoće ili ne,kad izadjemo napolje bas se primeti a kad se ugreje malo se povuče?! Do SAD sam mu Mazala samo pavlovicevu mast i Sudo derm kremu ali nema nekog efekta,i ne znam sta bih još mogla. Draga mama, Crvenilo koji se javlja Vašem detetu nakon izlaska verovatno je reakcija na hladnoću posebno ako dete ima osetljiviju kožu. Iskreno bih Vam preporučila CORTINAT kremu pre izlaska , kao zaštitnu, hranljivu kremu koja jača barijeru kože. Dr. Mirjana Mišič
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 7.2.2015 17:42:21
|
|
|
|
plačljiva
|
Imam bebu od mesec ipo.Pre par dana pojavilo se na licu mnogo bubuljica,orošavila se beba,a baš vodimo računa o higijeni.Na obrazima i bradi ima bubuljice,crvenilo...Mazali smo pavlovićevu mast ali nije pomoglo...
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 8.2.2015 11:50:33
|
|
|
|
brana.bafi
|
Postovani,da li Cortinat kremu mazati samo na promene ili je moguce namazati i celo telo? Da li se moze mazati lice pre izlaska napolje kao neka vrsta zastita lica od vetra i hladnoce. Beba ima 5,5 meseci i atopijski dermatitis. Hvala
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 8.2.2015 23:28:26
|
|
|
|
Bibilib
|
IZVORNA PORUKA: Ringerajin doktor IZVORNA PORUKA: Bibilib Mom se detetu pojavilo neko crvenilo po licu ali ne znam da li je od hladnoće ili ne,kad izadjemo napolje bas se primeti a kad se ugreje malo se povuče?! Do SAD sam mu Mazala samo pavlovicevu mast i Sudo derm kremu ali nema nekog efekta,i ne znam sta bih još mogla. Draga mama, Crvenilo koji se javlja Vašem detetu nakon izlaska verovatno je reakcija na hladnoću posebno ako dete ima osetljiviju kožu. Iskreno bih Vam preporučila CORTINAT kremu pre izlaska , kao zaštitnu, hranljivu kremu koja jača barijeru kože. Dr. Mirjana Mišič Hvala puno na odgovoru,pokusacemo sa tom kremom....
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 8.2.2015 23:47:13
|
|
|
|
brana.bafi
|
Postovani,da li Cortinat kremu mazati samo na promene ili je moguce namazati i celo telo? Da li se moze mazati lice pre izlaska napolje kao neka vrsta zastita lica od vetra i hladnoce. Beba ima 5,5 meseci i atopijski dermatitis. Hvala
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 10.2.2015 23:57:17
|
|
|
|
Tajčica
|
IZVORNA PORUKA: Ringerajin doktor IZVORNA PORUKA: Tajčica Mene zanima da li moram svaki put pre izlaska napolje, kada je ovakva T kao sada, ili hladnije, mazati bebi kožu lica, i da li trebam mazati celo lice? Moj bebac se baš dernja kada ga mažem, te je mučenje izvesti to svaki put pred šetnju. A neki put i zaboravim iskreno. Da li sam tim NE mazanjem stvorila predispoziciju da mu kasnije koža bude osteljiva ili slično? I da li Cortinat može da se koristi preventivno? Bebac je inače bele puti, ali ponekada mu se baš jako zarumeme obrazi. Doduše sada nam i zubići rastu pa može biti i od toga. Ali eto, nešto mi pada napamet da to crvenilo možda povežem i sa tim što ga ne mažem često. Pedijatrica nam je ranije rekla da nema potrebe baš za čestim mazanjem (doduše rekla je ranije kada smo bili baš manji, sada imamo 8 meseci) a ja se nekako još držim toga, ne znam da li grešim? Draga mama, CORTINAT krema se može koristiti svakodnevno i duže u kontinuitetu. Posebno kod dece sa osteljivom kožom i u ovom periodu godine. Nećete pogrešiti ako ga mažete pred izlazak napolje. Da , CORTINAT krema se može koristiti i preventivno. Dr. Mirjana Mišić Draga dr. Mirjana, hvala puno na odgovoru! Nabavićemo Cortinat kremu!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 12.2.2015 13:00:29
|
|
|
|
Ringerajin doktor
|
IZVORNA PORUKA: plačljiva Imam bebu od mesec ipo.Pre par dana pojavilo se na licu mnogo bubuljica,orošavila se beba,a baš vodimo računa o higijeni.Na obrazima i bradi ima bubuljice,crvenilo...Mazali smo pavlovićevu mast ali nije pomoglo... Draga mama, Da li ste bili na pregledu kod lekara pedijatra koji prati dete ? U slučaju da je u pitanju ekcem koji se inače često javlja kod dece tog uzrasta, bitno je da li postoji i neka sekundarna infekcija koja se mora tretirati i lekom. Bilo bi dobro da pedijatar pogleda dete i predloži pristup. U slučaju da je u pitanju ekcem koji nije pracen sekundarnom infekcijom, CORTINAT krema se može primeniti na lice bebe od samog rođenja ali i na pregibe i veće površine. Dr. Mirjana Mišić
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 12.2.2015 13:01:22
|
|
|
|
Ringerajin doktor
|
IZVORNA PORUKA: brana.bafi Postovani,da li Cortinat kremu mazati samo na promene ili je moguce namazati i celo telo? Da li se moze mazati lice pre izlaska napolje kao neka vrsta zastita lica od vetra i hladnoce. Beba ima 5,5 meseci i atopijski dermatitis. Hvala Draga mama, CORTINAT krema se može primeniti i na površine van same promene koju biste tretirali. Može se mazati i na veće površine i duže u kontinuitetu. Zbog racionalnosti upotrebe , možete se bazirati na zonama i delovima gde je koža izmenjena. Pored jače izražene slike na pojedinim delovima tela, koža atopijske konstitucije može biti i šire - jače do izražajno suva, sklona ljuspanju . Iz tih razloga se preporučuje upotreba CORTINAT kreme i na vecim površinama potpuno bezbedno. Može se mazati i na pregibe kao i duže u kontinuitetu. Možete koristiti CORTINAT kremu i na lice bebe pre izlaska napolje pogotovu u slučaju vetra i hladnoće. Isto možete ponoviti nakon povratka u zatvoren prostor. Dr. Mirjana Mišić
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 13.2.2015 2:23:56
|
|
|
|
marketing RR
|
Drage mame, pišite, postavljajte pitanja i ne zaboravite da na kraju meseca tri najaktivnija korisnika u temi dobijaju sjajnu Cortinat kremu
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 13.2.2015 8:25:10
|
|
|
|
wivern
|
Postovani, imam bebu od tri meseca kojoj se na desnom obrazu, blizu uveta, pojavilo crvenilo pre nedelju dana. Prvo je izgledalo kao bubuljicice koje smo dobili kad je bebac imao mesec dana ali je sada pocelo i da se peruta i ljusti. Da li mogu da mazem nekom kremom, cortinat, dok ne odemo na kontrolu sledece nedelje?
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 13.2.2015 11:49:52
|
|
|
|
nikiteki
|
Mom detetu jos po izlasku iz porodilista javilo se crvenilo po licu. Kada izadjemo napolje TO CRVENILO SE POJAVI ISTO TAKO I PREDVECE PRED SAMO SPAVANJE IMA CRVENILO
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 13.2.2015 12:08:28
|
|
|
|
dalena
|
Postovani, pre 14 meseci sam rodila zdravog decaka zacetog vto postupkom. Ima prilicno suvu kozu na obrazima, sklon je alergijama... Tokom cele te trudnoce koristila sam progesteron u velikim kolicinama. Sada sam opet u drugom stanju, prirodno, i opet na progesteronu, ali manje doze. I ranije sam imala suvu kozu, pogotovo zimi, ali sad je situacija jeziva -suve, isperutane podlaktice, laktovi, koza na zglobovima prstiju puca, krvari... Doktor, ginekolog, tvrdi da je od progesterona, ali iz drugih razloga ne bih smela da prestanem da ga koristim. Da li bi Cortinat krema nama mogla pomoci?
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 18.2.2015 10:37:32
|
|
|
|
Ringerajin doktor
|
IZVORNA PORUKA: wivern Postovani, imam bebu od tri meseca kojoj se na desnom obrazu, blizu uveta, pojavilo crvenilo pre nedelju dana. Prvo je izgledalo kao bubuljicice koje smo dobili kad je bebac imao mesec dana ali je sada pocelo i da se peruta i ljusti. Da li mogu da mazem nekom kremom, cortinat, dok ne odemo na kontrolu sledece nedelje? Draga mama, CORTINAT krema se može koristiti na bebinom licu od rođenja a kod perutanja, suve I ljuspaste kože. Promena liči na ekcem čiju pravu prirodu treba da utvrdi pedijatar koji prati dete. Prvo se posavetujte sa lekarom. dr. Mirjana Mišić
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 18.2.2015 10:37:59
|
|
|
|
Ringerajin doktor
|
IZVORNA PORUKA: nikiteki Mom detetu jos po izlasku iz porodilista javilo se crvenilo po licu. Kada izadjemo napolje TO CRVENILO SE POJAVI ISTO TAKO I PREDVECE PRED SAMO SPAVANJE IMA CRVENILO Draga mama, Najbolje da lekar pedijatar Vašeg deteta pogleda promene. Verovatno se radi o koži vece osetljivosti , Eventualno ekcemu koji se pogorša u zavisnosti od uticaja iz okruženja. Pod uslovom da se radi o crvenilu osetljive kože CORTINAT krema se može koristiti I više puta dnevno , uveče pred spavanje I na licu bebe. Dr. Mirjana Mišić
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 18.2.2015 10:38:25
|
|
|
|
Ringerajin doktor
|
IZVORNA PORUKA: dalena Postovani, pre 14 meseci sam rodila zdravog decaka zacetog vto postupkom. Ima prilicno suvu kozu na obrazima, sklon je alergijama... Tokom cele te trudnoce koristila sam progesteron u velikim kolicinama. Sada sam opet u drugom stanju, prirodno, i opet na progesteronu, ali manje doze. I ranije sam imala suvu kozu, pogotovo zimi, ali sad je situacija jeziva -suve, isperutane podlaktice, laktovi, koza na zglobovima prstiju puca, krvari... Doktor, ginekolog, tvrdi da je od progesterona, ali iz drugih razloga ne bih smela da prestanem da ga koristim. Da li bi Cortinat krema nama mogla pomoci? Draga mama, Promene kod deteta bi trebalo da je moguće kontrolisati ishranom, suplementima I kremama. CORTINAT krema se može koristiti kod deteta. Kod njega bih preporucila i OMEGA junior kapi . Ove kapi se takodje mogu kombinovati sa IMMNUNO sirupom istog proizvođača –Pharmalife Italija. Cilj ovog pristupa jeste da se produži mirna faza , što više ublaži slika I eventualno izbegne primena leka koliko je moguće. Naravno sve u dogovoru sa pedijatrom. Što se tiće Vaših promena, možete koristiti CORTINAT kremu I više puta dnevno a u zavisnosti od potrebe. Posavetujte se sa lekarom koji Vas prati o higijensko dijetetskom režimu kao I mogućem uvođenju dodataka ishrani koji bi mogli ublažiti sliku I olakašati promene. U slučaju da imate dodatnih pitanja slobodno se javite. Dr. Mirjana Mišić
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 18.2.2015 15:32:43
|
|
|
|
nikiteki
|
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 18.2.2015 15:34:56
|
|
|
|
nikiteki
|
receno mi je da ima osetljivu kozu i da se radi o ekcemu
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 18.2.2015 16:25:11
|
|
|
|
Bibilib
|
Samo da se zahvalimo doktorki na preporuci krema nam je pomogla....
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 19.2.2015 9:42:46
|
|
|
|
nikiteki
|
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 25.2.2015 1:09:03
|
|
|
|
marketing RR
|
Drage mame, postavite pitanja dr. Mirjani, i ne zaboravite najaktivnije u ovoj temi sponzor daruje sjajnom Cortinat kremom
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 25.2.2015 1:29:32
|
|
|
|
Tajčica
|
Da li se ekcem prenosi sa čoveka na čoveka? Da li je zarazan ako dođe do bakterijske infekcije usled češanja? Da li u tom slučaju Cortinat pomaže, ili se najpre (i kako) mora zalećiti infekcija?
< Poruku je uredio Tajčica -- 25.2.2015 1:31:29 >
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 27.2.2015 0:25:55
|
|
|
|
Ringerajin doktor
|
IZVORNA PORUKA: Tajčica Da li se ekcem prenosi sa čoveka na čoveka? Da li je zarazan ako dođe do bakterijske infekcije usled češanja? Da li u tom slučaju Cortinat pomaže, ili se najpre (i kako) mora zalećiti infekcija? Draga mama, EKCEM podrazumeva promene na koži koje mogu biti izazvane različim uzročnicima i faktorima. U zavisnosti od prirode promene pristupa se I tretiranju iste. Pitanje je I kakvu promenu Vi smatrate ekcemom. Uglavnom - ekcem se ne prenosi sa čoveka na čoveka . U slučaju da postoji sekundarna infekcija potrebno je delovati uzročno I primeniti odgovarajuću terapiju odnosno lek. Najbolje je da se u koliko imate nedoumica, posavetujete sa svojim lekarom. Dr. Mirjana Mišić
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 2.3.2015 13:50:50
|
|
|
|
marketing RR
|
Čestitamo februarskim dobitnicama Cortinat krema, a to su: 1. nikiteki 2. Bibilib 3. brana.bafi Molimo pošaljite nam podatke na pp (ime, prezime, adresa u Srbiji i telefon) najkasnije do 6.3. Čestitke još jednom
< Poruku je uredio marketing RR -- 2.3.2015 13:51:56 >
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Draga "NEPLANIRANA BEBO"...Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.