|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit...
2.3.2015 13:51:57   
veselicaa
Cestitam user posted image

(odgovor članu marketing RR)
Direktna veza do poruke: 251
2.3.2015 13:54:07   
serpica
Cestitam i ja user posted image

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 252
2.3.2015 16:03:10   
Bibilib
Hvala puno na nagradi i drage moje hvala na cestitkama...Iskreno nisam ocekivala...

***Deca su najvece blago !!! ***

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 253
2.3.2015 20:20:26   
veselicaa
Odlican je,nama bas pomaze user posted image

Direktna veza do poruke: 254
2.3.2015 22:46:24   
marketing RR

Pišite nam i dalje, jer vam i u martu naš dragi sponzor daruje 3 Cortinat krema na ovoj temi user posted image

IZVORNA PORUKA: marketing RR

Ekcem je najčešće oboljenje kože. Svake godine je sve veći broj obolelih kod nas i u svetu. Taj porast je posledica sve većeg zagadjenja sredine i prisustva mnogih alergena u vazduhu i hrani, svakodnevne izloženosti hemijskim supstancama (sapuni, detrdženti, kozmetički preparati...) Takođe poznati okidači su stres i pad imuniteta. Prisutni genetski–nasledni faktori povećavaju mogućnost pojave ekcema i ozbiljnost simptoma.

Ekcem–dermatitis je hronično oboljenje kože koje se odlikuje stalnim zapaljenjem sa karakterističnim simptomima : crvenilo, jak svrab, perutanje, ispucalost i suvoća kože.

Ekcem–dermatitis pogađa dečiju populaciju (atopijski dermatitis) tako i odrasle (kontaktni, seborejični dermatitis)

Najčešće se leči uz pomoć kortikosteroida, međutim postoji i prirodno rešenje.

Pomoć iz prirode CORTINAT krem 75ml(bez kortikosteroida)
Kompanija Pharmalife research, Italija, u saradnji sa INSTITUTOM EMPOLI, je proizvela prirodnu kremu bez kortikosteroida - Cortinat krem - brzo i efikasno otklanja simptome EKCEMA –Atopijskog dermatitisa kao što su crvenilo, svrab i suvoću kod ispucale i nadražene kože a ujedno neguje i štiti kožu od ponovne pojave simptoma.

Za decu od rođenja ( 0 meseci ) i za odrasle.
Pročitajte više

Efikasnost CORTINAT krema se zasniva na udruženom delovanju aktivnih principa iz 6 biljnih ekstrakata i ulja.: Liquorice (Glycyrhiza glabra ), Bacopa Monnieri, Oryza sativa bran oil, Onopordum acanthium, Bisabolol, Alantoin

user posted image

Pod sponzorstvom kompanije Lifemedic, distributera Pharmalife proizvoda, otvaramo temu gde ćemo razgovarati o ekcemu-dermatititsu, davati savete i odgovarati na vaša pitanja (na pitanja odgovara dr Mirjana Mišić). Pitanja treba da budu isključivo vezana za ekcem/dermatitis i upotrebu CortinaT krema.
3 najaktivnija korisnika koja u ovoj temi sa nama razmene savete i pitanja vezana za ekcem/dermatitis, će svakog meseca biti nagrađena sa po jednim CortinaT kremom koji vrlo delotvorno rešava sve promene na koži kako kod dece tako i kod odraslih. Dakle učešće u temi donosi poklon u vidu CortinaT krema. Dobitnici se ne mogu ponavljati tokom trajanja konkursa. U slučaju izjednačene aktivnosti na temi, Cortinat krem osvaja korisnik koji je prvi ostavio komentar. Poklone šalje sponzor o svom trošku, na adresu dobitnika.

Direktna veza do poruke: 255
3.3.2015 22:18:07   
Maraj
Postovana dr, ja imam problem sa kozom ruku. Izuzetno je suva. Smetaju mi hemikalije tipa deterdženta za pranje sudova. Nekad je dovoljno da samo pipnem sundjer kojim perem sudove pojave mi se bukvalno rane na šaci. Koza mi pukne otprilike oko 2 mm i bukvalno se vidi crveno meso. Jako me pece svrbi i boli. Koristim kreme za ruke pomazu bukvalno dva tri dana i koza kao da se zasiti i posle ne deluje ta krema. Onda uzmem pavlovicevu pa pantenol i sve te kreme mi deluju par dana. Kako je moguce da mi se koza tako brzo zasiti kreme? Mozete li mi preporucuti mast ili kremu? Hvala unapred.

Direktna veza do poruke: 256
3.3.2015 22:26:24   
veselicaa
Evo Maraj da ti odgovorim dok ne stigne dr.Ja sam imala slicne probleme kao ti i kada sam na ovoj temi dobila Cortinat,probala sam ga i resio mi je problem.Bukvalno mi za dva dana sredi ruke koje su bas,bas ispucane.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 257
4.3.2015 8:18:16   
Maraj
Meni sad bukvalno i sampon isusi ruke. Evo sad sam prala kosu i ruke su mi jos goreuser posted image

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 258
4.3.2015 13:26:01   
nikiteki
nabolji ste hvala user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 259
4.3.2015 14:01:15   
ivaMark
Postovana dr,

moja devojcica ima 22 meseca i bukvalno od drugog meseca zivota ima sledeci problem:
pojavi joj se na nekom delu tela (obicno ruke i noge, kod ruku od lakta na dole a kod nogu uglavnom od kolena na dole) crvenilo, koje ubrzo postane suvo, i kao da se ljusti, kada je u fazi susenja crvenilo se povuce, i ostane samo gruba koza. Posle povlacenja sam primetila da joj na nekim mestima ostane koza bez pigmenta (kao fleke bele, ima taman taman ten pa ja to tako dozivljavam). Menjala sam kupke, ne mazem je ni sa cim sem Pantenol kremom tu kozu koja joj ogrubi i to prodje... Nekada nema ni jedan pecat a nekada ih ima po nekoliko.

Sta nam predlazete: da menjamo kremu, da posetimo dermatologa, mozda je i od vode kojom je kupamouser posted image

Hvala unapred user posted image

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

(odgovor članu nikiteki)
Direktna veza do poruke: 260
5.3.2015 13:34:05   
Ringerajin doktor

IZVORNA PORUKA: Maraj

Postovana dr, ja imam problem sa kozom ruku. Izuzetno je suva. Smetaju mi hemikalije tipa deterdženta za pranje sudova. Nekad je dovoljno da samo pipnem sundjer kojim perem sudove pojave mi se bukvalno rane na šaci. Koza mi pukne otprilike oko 2 mm i bukvalno se vidi crveno meso. Jako me pece svrbi i boli. Koristim kreme za ruke pomazu bukvalno dva tri dana i koza kao da se zasiti i posle ne deluje ta krema. Onda uzmem pavlovicevu pa pantenol i sve te kreme mi deluju par dana. Kako je moguce da mi se koza tako brzo zasiti kreme? Mozete li mi preporucuti mast ili kremu? Hvala unapred.

Poštovana,

Očigledno da postoji velika osetljivost kože ruku na hemikalije sa kojima dolazite u kontakt. Da li ste se obraćali lekaru – dermatologu? Da li je on predložio tretman?
U svakom slučaju je primarno da izbegavate kontakte sa materijama koje su uzrok tih promena i da koristite zaštitne rukavice prilikom pranja.
CORTINAT krema može pomoći u ovakvim slučajevima. Može se koristiti vise puta u toku dana i u toku noći. Tada se nanese obilno i blago utrlja. Može se preko kreme navući i gumena rukavica.
Treba obratiti pažnju i na ishranu i pokušati sa suplementacijom, tj dodatcima ishrani koji će pomoći da se produži mirna faza i ojača kožna barijera.
U svakom slučaju Vam savetujem da prvo odete kod lekara da vam pregleda stanje kože, uzme detaljnu anamenzu i da predloži tretman .
U slučaju da imate još pitanja slobodno se javite.

Dr. Mirnana Mišič

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 261
5.3.2015 13:34:47   
Ringerajin doktor

IZVORNA PORUKA: ivaMark

Postovana dr,

moja devojcica ima 22 meseca i bukvalno od drugog meseca zivota ima sledeci problem:
pojavi joj se na nekom delu tela (obicno ruke i noge, kod ruku od lakta na dole a kod nogu uglavnom od kolena na dole) crvenilo, koje ubrzo postane suvo, i kao da se ljusti, kada je u fazi susenja crvenilo se povuce, i ostane samo gruba koza. Posle povlacenja sam primetila da joj na nekim mestima ostane koza bez pigmenta (kao fleke bele, ima taman taman ten pa ja to tako dozivljavam). Menjala sam kupke, ne mazem je ni sa cim sem Pantenol kremom tu kozu koja joj ogrubi i to prodje... Nekada nema ni jedan pecat a nekada ih ima po nekoliko.

Sta nam predlazete: da menjamo kremu, da posetimo dermatologa, mozda je i od vode kojom je kupamouser posted image

Hvala unapred user posted image

Poštovana,

Da li ste vodili dete kod pedijatra koji ga prati? Da li je pedijatar predložio pristup ?
Kako ste opisali može biti u pitanju ekcem koji je veoma čest kod dece tog uzrasta.

CORTINAT krema se preporučuje za primenu kod dece sa ekcemom. Može se koristiti na koži bebe, na licu, na pregibima, na velikim površinama. Takodje može se koristiti više puta dnevno i duže u kontinuitetu.

U slučaju da se koristi lek radi brzog resavanja veoma izražene akutne slike , može se kombinivati sa kremom. U tom slučaju se CORTINAT krema koristi u toku dana, više puta dnevno, a lek uveče pred spavanje, nekoliko dana. Nakon ublažavanja akutne slike nastavlja se samo sa primenom CORTINAT kreme u kontinuitetu.
Kao podrška primeni kreme, peporučuje se i suplementacija sa IMMUNO sirupom, Pharmalife, Italija i OMEGA JUNIOR kapi Phamalife, Italija.
Cilj jeste da se kod deteta što više produži remisija, ublaži klinička slika i smanji potreba za uzimanjem leka.

U svakom slučaju treba da se javite lekaru koji prati dete da ustanovi pravu prirodu promena na koži i adekvatan pristup

Ako imate još pitanja slobodno se javite.

Dr Mirjana Mišić

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 262
9.3.2015 1:37:47   
marketing RR

Dragi Ringerajci, postavite pitanja DR. Mirjani Mišić.

Takođe, pišite nam iskustva sa ekcemom/dermatitisom.

3 najaktivnija člana u ovoj temi, u mesecu martu, Lifemedic daruje Cortinat kremom koji će dobitnicima biti poslat na kućnu adresu o trošku sponzora.

(odgovor članu Ringerajin doktor)
Direktna veza do poruke: 263
9.3.2015 2:01:21   
Tajčica
Draga dr. hvala na odgovoru.

Zanima me i, da li eventualno pretopljavanje bebe (9 meseci), ili previše zagrejana prostorija, mogu pogoršavati stanje sa ekcemom (crvenilo na obrazima posebno izraženo)?

Direktna veza do poruke: 264
9.3.2015 2:01:56   
Tajčica
Da li je istina da svako 3. dete pati od ekcema?

(odgovor članu Tajčica)
Direktna veza do poruke: 265
9.3.2015 2:02:28   
Tajčica
Da li je tačno da je ekcem uvertira tj. jedan od simtoma astme i da li tu Cortinat može pomoći??

< Poruku je uredio Tajčica -- 9.3.2015 2:05:48 >

(odgovor članu Tajčica)
Direktna veza do poruke: 266
9.3.2015 12:43:48   
Ringerajin doktor

IZVORNA PORUKA: Tajčica

Draga dr. hvala na odgovoru.

Zanima me i, da li eventualno pretopljavanje bebe (9 meseci), ili previše zagrejana prostorija, mogu pogoršavati stanje sa ekcemom (crvenilo na obrazima posebno izraženo)?

Draga mama,

Pretopljavanje bebe I pregrejavanje sobe nije potrebno niti poželjno.
Takodje povećava perifernu cirkulaciju, isušuje vazduh I može pogoršati opšte stanje deteta.

Dr. Mirjana Mišić

(odgovor članu Tajčica)
Direktna veza do poruke: 267
9.3.2015 12:44:15   
Ringerajin doktor

Da li je istina da svako 3. dete pati od ekcema?

Draga mama,

U ovom trenutku se statistike neznatno razlikuju po rezultatima ali je očigledno da je velika učestalost ekcema kod I kod veoma male dece.

Dr. Mirjana Mišić

< Poruku je uredio Ringerajin doktor -- 9.3.2015 12:45:58 >

(odgovor članu Tajčica)
Direktna veza do poruke: 268
9.3.2015 12:45:00   
Ringerajin doktor

Da li je tačno da je ekcem uvertira tj. jedan od simtoma astme i da li tu Cortinat može pomoći??

Draga mama,

Ekcem sam po sebi ne mora značiti I eventualnu pojavu astme u kasnijem uzrastu.
Svi ekcemi nisu isti.
Prirodu ekcema ce utvrditi lekar koji prati dte.
Kod dece atopične konstitucije postoji moguća sklonost da pored ekcema u ranom uzrastu imaju sklonost ka razvoju aleregijskog rinitisa ili asmatične konstitucije u različitom stepenu.

CORTINAT krema se može primeniti u slučaju ekcema I na lice deteta, pregibe, velike površine. Takođe se može koristiti više puta dnevno I duže u kontinuitetu. CORTINAT krema se može kombinovati I sa lekom u slučaju jako izražene slike. Tada se preporučuje da se CORTINAT krema koristi u toku dana a lek uveče pred spavanje. Nakon ublažavanja slike , nastaviti samo sa primenom CORTINAT kreme.

Dr. Mirjana Mišić

(odgovor članu Tajčica)
Direktna veza do poruke: 269
11.3.2015 1:36:57   
marketing RR

Čestitamo februarskim dobitnicama Cortinat krema, a to su:

1. nikiteki
2. Bibilib
3. brana.bafi

Molimo pošaljite nam podatke na pp (ime, prezime, adresa u Srbiji i telefon) najkasnije do 6.3.

Čestitke još jednom user posted image

Cortinat poslat, javite nam kada stigne i pišite nam u ovoj temi iskustva user posted image

Direktna veza do poruke: 270
11.3.2015 1:37:07   
marketing RR

Dragi Ringerajci, postavite pitanja DR. Mirjani Mišić.

Takođe, pišite nam iskustva sa ekcemom/dermatitisom.

3 najaktivnija člana u ovoj temi, u mesecu martu, Lifemedic daruje Cortinat kremom koji će dobitnicima biti poslat na kućnu adresu o trošku sponzora.

user posted image

Direktna veza do poruke: 271
11.3.2015 11:07:27   
Bibilib
user posted image user posted image user posted image user posted image
Čekamo

Direktna veza do poruke: 272
11.3.2015 11:26:06   
Modessty
Nikoli se opet javila suva koža, samo što ne krene ekcem. I to na listovima na nogicama. Mazali smo do sada samo Pantenol, ali sam pre dva dana krenula sa Cortinat kremom i već je mnogo mnogo bolje. Ima malo crvenila i suve kože i po licu. I to je zbog balavljenja i guranja ruku i cucle u usta non stop. Vidim da može Cortinat i na lice ali ja se plašim da mu mažem.

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Bibilib)
Direktna veza do poruke: 273
11.3.2015 11:35:04   
mali_mis
Mod, ja A. namazem cortinatom obraze, jer mu se nekad bas zacrvene i bude onako suvlja koza, i prodje mu.
A ja ga sebi mazem po nosu, okolo nosa, izmedju obrva, i stvarno mi je super, brzo me prodje.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 274
13.3.2015 13:48:20   
Bibilib
Stigla krema jutros ... hvala puno rr sponzorimauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here