|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat]
23.2.2015 13:00:20   
vonavoj
user posted image user posted image trco,svaka ti je zlatnauser posted image

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 1926
23.2.2015 13:29:31   
jabudic
Ja sam se porodila 9 dana posle termina, sve je bilo sasvim u redu, plodova voda normalna i dovoljno, posteljica u redu, beba u redu.
Sad, druga stvar je što ja znam kad napravim djecu, pa ako ga napravim 17/10, ne mogu očekivati da se rodi 06/07 nikako.

Isto sad znam da ću preći termin, i očekujem da se beba rodi početkom avgusta, jer je napravljena 02/11.

Takodje, ja govorim lično za sebe, jer sam ja imala savršene trudnoće, i nije bilo potrebe da me iko čačka prije vremena.
Čupa je već posebna priča, ja mislim da će ona kao Anita, na svoj rodjendan...

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1927
23.2.2015 13:39:59   
jess021
Hvala i ovde. Branki me bas obradovala sto je otvorila temuuser posted image
Od jutros zvone telefoni, dosla kuma na kafu, niakako da vidim sta je sa choopom, kad ono nista.
Maraj, sestra mi je pravila tortu, mm je insistirao da se ja ne bi naprezalauser posted image Sve smo goste pomerili jer je on bolestan, mislila sam da cemo danas negde na rucak, ali nista. Nema veze, ja sam bas raspolozenauser posted image
user posted image
Izvol`te!

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 1928
23.2.2015 13:42:47   
Tiziana
Ja sam pitala ovo za prebacivanje termina jer sam prisustvovala razgovoru fizijatra iz sokobanjske i jedne mame gde je dr pitala pa pobogu sto su vas pustili da prebacite ovako dugo...a obe otpusne liste i za mamu i za bebu iskucane od vrha do dna.
sve ima svoje prednosti i mane; krajnji cilj su zdrave beba i mama...

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 1929
23.2.2015 14:02:47   
choopa choops
Donijeli mi tablet,ali ni na njemu ne mogu wi fi da uhvatimuser posted image
Hvala vam na rijecima podrske. :-*

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 1930
23.2.2015 14:04:06   
choopa choops
Jess srecan rodjendan ♥

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 1931
23.2.2015 14:15:52   
Modessty

IZVORNA PORUKA: jovicaa

IZVORNA PORUKA: choopa choops

Pregledace me u srijedu i na UZ pa cemo odlucit. Treba samo sebe slusat i svoj organizam i odlucit uz pomoc doktora. Meni ovaj put rgve govori da treba stvari privest kraju i ne odlagat.

naravno da je odluka tvoja. ali zar ne mislis da ti tvoj organizam govori da nije vreme za porodjaj ako ga sam nije otpoceo?

nekad priroda napravi grešku pa telo ne dobije signal na vreme. Da ne bi došlo do komplikacija tu su lekari i savremena tehnika kao UZ i CTG. Ako dr smatraju da treba pokrenuti porođaj oni će to uraditi bez obzira na tvoje, moje ili njeno mišljenje. I mislim da nema potrebe da nekoga ubeđujemo da se porodi ranije ili ne. Naročito zato što nemamo uvid u celu situaciju, niti smo lekari, niti smo na choopinom mestu. Meni je oba puta izazivan porođaj. Prvi put skoro deset dana nakon termina a drugi put nedelju dana pre termina. Nema potrebe da se neko muči i rizikuje život i mame i bebe.

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1932
23.2.2015 14:18:06   
Modessty

IZVORNA PORUKA: choopa choops

Donijeli mi tablet,ali ni na njemu ne mogu wi fi da uhvatimuser posted image
Hvala vam na rijecima podrske. :-*

Čupo navijamo svi za tebe i bebu! user posted image Biće sve dobro, ne brini! user posted image

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

Direktna veza do poruke: 1933
23.2.2015 14:19:28   
jovicaa
a cekaj jel smo mi u istoj temi tiziana? coopa ima jos 16 dana do termina, a doktorka zeli da joj indukuju, niko ne prica o dve nedelje preko termina.

choopa srecno i radi onako kako mislis i u sta veujes, tako ces se ti najbolje osecati i to je naravno potpuno ispravno!user posted image

svako ima pravo na svoje misljenje, i radi kako misli da je najbolje.

niko je ne ubedjuje ja sam samo rekla svoje misljenje modesti i ne vidim nikakav problem u tome, isto kao i jabudic i druge zene.

< Poruku je uredio jovicaa -- 23.2.2015 14:22:13 >

don't shit where you eat :))

Direktna veza do poruke: 1934
23.2.2015 14:26:20   
Tiziana
Da Jovicaa, naravno da smo u istoj temi. Moje pitanje nije bilo vezano za Choopu, samo sam se nadovezala na to da telo samo zna,pa me je samo zanimalo,sta se desava sa telom kada ne da bebi napolje?Obzirom da ti dosta citas o tome..

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1935
23.2.2015 14:29:55   
jovicaa
evo ga cisto moj primer sa aleksandrom. bila sam otvorena oko 2 cm valjda tako nesto. i moj lekar je resio da je vreme za porodjaj 37 nedelja i 3 dana sam bila trudna. preziveh ja taj porodjaj, hajde to manje vise. ali puf sledeci dan neonatolog mi kaze, beba je rodjena pre vremena 7 do 10 dana, znaci prevremeno rodjena... e dalje je sledio pakao, uzasna zutica, nije imao razvijen refleks za jedenjem, namucili smo se sledece dve nedelje oko hranjenja jedva smo ga nekako hranili, lezali smo duze u bolnici zbog toga, ja se katastrofa namucila sa dojkama, ma to je bio jedan pakao.
a zasto? zato sto sam se malo otvorila i gospodin doktor je zakljucio da je bas super da mi indukuje porodjaj? moje dete se rodilo prevremeno i patilo, ne zato sto sam se ja otvorila i rodila ga, nego zato sto je lekaru tada odgovaralo da me porodi i td...

dajem samo svoj primer, jer je pravi primer onoga sto bi zakonom trebalo da se zabrani.

ne znam ja sam takav tip osobe, kad sam shvatila da u bolnici sa porodjajima nesto ne stima, ja sam uzela i edukovala se u tom pravcu, i tek sada shvatam koliko su opasne mnoge intervencije koje su kod nas rutinske u bolnici. svima koje uopste zanima mehanizam porodjaja i sve oko toga toplo preporucujem da procitaju i edukuju se u tom pravcu. to je jedna veoma korisna stvar. jer ce vam mnoge stvari biti mnogo jasnije.

< Poruku je uredio jovicaa -- 23.2.2015 14:31:16 >

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1936
23.2.2015 14:32:29   
ishler
Choopa meni je sa prvom glava bila u porodjajnom kanalu od 20nd i sve ok,a sada oko 25dana,i ne bi me jos slali na porodjaj ali sam 5prstiju bila otvorena 20dana,i tog 20dana skoro 7,cekali su punih 38nd.Za bebu svaki dan znaci mnogo.ps jovice slazem se moje prvo dete rodjeno u 36nd isto je imalo uzasnu zuticu,nije imala refleks sisanja,bas smo se namucili,ali krenulo je pa nije moglo dalje.

< Poruku je uredio ishler -- 23.2.2015 14:35:18 >

Direktna veza do poruke: 1937
23.2.2015 14:35:40   
Tiziana
Ja sam se porodila prvi put u 37,1,beba karlicna, rodjena prirodnim putem. Ni sekund u inkubatoru,ni sekund na kiseniku,ni blizu zutici.izasli posle 3 dana. Nikad neke opstrukcije, bronhitisi i cuda,samo klasicne decije bolesti. Meni jeste porodjaj spontano krenuo,ali samo zato sto sam imala konktrakcije citavu trudnocu i prestala da uzimam lek par dana pre toga,taj dan celi dan provela u hodanju na + 40.

Nista nije crno i belo..

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1938
23.2.2015 14:40:48   
jovicaa

IZVORNA PORUKA: Tiziana

Da Jovicaa, naravno da smo u istoj temi. Moje pitanje nije bilo vezano za Choopu, samo sam se nadovezala na to da telo samo zna,pa me je samo zanimalo,sta se desava sa telom kada ne da bebi napolje?Obzirom da ti dosta citas o tome..

to se veoma retko desava, treba sacekati sto duze naravno, sve dok beba u stomaku ne pati. a ako beba pati, nema dovoljno plodove vode i td, onda su potrebne intervencije jednostavno. i naravno da su nekad potrebne, za to sluzi bolnica da leci bolesne i da pruzi pomoc onima kojima je ona potrebna. a ne da isiluje porodjaj po svaku cenu, zdravim zenama i zdravim bebama. koliko zena uopste znate koje su prebacile 14 dana termin, to se kod nas ne dopusta, uvek malo iza termina indukuju.

to se ne moze ispricati, mora se procitati i prouciti. da bi se shvatilo. ne mogu ja to da vam prenosim, kazem svi zainteresovani, citajte i bice vam mnoge stvari jasnije.
kod nas se svedi na zastrasivanje, lekari sve znaju najbolje, a zena je jedna budala koja nema veze sa mozgom, i oni moraju da upravljaju njenim porodjajem da one jelte ne ubije svoje dete i sl gluposti... ne bas je suprotno zena je ta koja treba da vodim porodjaj, a lekar je tu samo ako nesto krene po zlu, sto bi se veoma retko i desavalo da puste da sve ide prirodno i da su zene ohrabrenije i da su se edukovale i naucile da slusaju svoje telo, umesto da se osecaju nemocno i izgubljeno na porodjaju.

i obvavezno da dodam, ne mislim da ce cupina beba biti nezrela, cak sta vise 99 posto nece i sve ce biti ok. modesti je upravu opet mi nemamo uvid u celu sliku. ali eto samog dokaza da to sa infekcijama ne pije vode, u inosranstvu se zene nekad ne pregledaju celu trudnocu, ko zna koliko bude otvorene, pa radjaju zivu i zdravu decu. sad cu okaciti jedan tekst o tom otvaranju.

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 1939
23.2.2015 14:44:08   
Modessty
i ja ne vidim nikakav problem u tome što sam iznela svoje mišljenje

Moj Nikola je rođen u terminu, zdrava beba, lepo napredovao pa iz prema doktorima "neobjašnjivih razloga" imao produženu žuticu puna tri meseca.
Nema to veze sa tim da li je beba ranije rođena ili ne.

Jovice ja te stvarno ne osuđujem što želiš da se porodiš kod kuće. Nemam ništa protiv. Samo mislim da čupi ne treba naše pametovanje, već podrška i uteha.

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 1940
23.2.2015 15:27:44   
jovicaa
o svemu diskutujemo, pa smo onda i na osnovu choopinog slucaja o ovome, ne vidim problem.
jednostavno neki post povede pricu i ona se razvija.

tiziana, nije u pitanju zutica, nego dijagnoza aleksandrova koja je bila prevremeno rodjena beba, koju je dao neonatolog. to je samo moj slucaj, ne poredim se ni sa kim.

ja choopi mogu samo da skinem kapu, zbog svega sto je pregurala i izdrzala, i ona zna da ja tako mislim.
moj jedini komentar je bio da mi je jako cudno da ce joj indukovati posle svega sto se desavalo i to dve nedelje pre termina. to je ono sto mislim o njenom slucaju. a ovo o indukcijama i svemu pisem generalno, nevezano za odredjene osobe sa foruma. zato sto ako se o tim stvarima ne prica, onda se nikad nece nista ni pomaci sa ove tacke u kojoj su nam trenutno bolnice.

< Poruku je uredio jovicaa -- 23.2.2015 15:34:55 >

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1941
23.2.2015 15:49:13   
Tiziana
Stvar je u tome da nekim bebama vise prija van maminog stomaka kad dobace do 9. meseca,nekima ne. Bebe se rode 20 dana pre termina,sa malom porodjajnom tezinom pa su zilave,jake i zrele. Neka deca se rode u terminu sa velikom porodjajnom tezinom pa se muce sa raznoraznim stvarima od prvog dana zivota..
Zato kazem nije sve crno belo. Bez obzira na sve kritike upucene doktorima, ipak mislim da su dovoljno kompetentni da procene kada je zena zrela za porodjaj i kad je beba zrela da izadje. Ok,prihvatam,mozda ne svi.

Sve u svemu verujem da Choopa jedva ceka da ugleda svoje bebce,a bebce je ocigledno kao zapeta puska cim se uglavila u porodjajni kanal, samo ceka znak za start...:-)

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1942
23.2.2015 15:57:29   
jovicaa
da tim bebama kojima prija vise van mame, ce same da krenu na put, ne treba im lekar da im kaze kada je njima vremeuser posted image
dosla si do sustine price.

choopa ova tvoja bebica zeza, poteraj je ti malo, spominjala si neke stepenice... user posted image

< Poruku je uredio jovicaa -- 23.2.2015 15:59:05 >

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 1943
23.2.2015 16:01:21   
Tiziana
E pa Jovice,nije bas uvek tako..Na zalost imam oko sebe primere gde se cekao prvi dan 9m da se beba izvadi napolje.
No,nema smisla vise pricati o ovome.

Super je sto ces se poradjati kod kuce,i sto ce kod tebe sve to ici tako prirodno.pisi utiske,svi smo nestrpljivi da cujemo!

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1944
23.2.2015 16:06:12   
jovicaa
ti bas i ne citas sta pise druga strana, to je malo problematicno... napisala sam da je naravno ako ima nekih zdravstvenih, pravih zdravstvenih problema, potrebna intervencija lekara, za to lekari i sluze.

pa s obzirom kako su me pritegle kontrakcije, videcemo da li cu uopste moci kod kuce, posto ako se porodim prevremeno, onda moram ici u bolnicu naravno, ili ako dodje do nekih komplikacija. ja se iskreno nadam da nece naravno, ali videcemo...

i nema potrebe da dajes tako sarkasticne komentare na moju zelju da se porodim kod kuce, nije lepouser posted image

i ne znam zasto se sve tako hvatate za porodjaj kod kuce na osnovu indukcije. mozes i u bolnici da se poradjas bez indukcije.

< Poruku je uredio jovicaa -- 23.2.2015 16:09:33 >

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 1945
23.2.2015 16:28:03   
ishler
Za bebu je uvek bolje da bude sto duze u stomaku sem kada nesto nije u redu,to ce reci svaki lekar.Prevremeni porodjaj nosi sa sobom veci rizik nego kada se beba rodi u terminu da nije tako lekari ne bi sprecavali prevremeni porodjaj,ali dobro.Nazalost u Srbiji ima previse nestrucnih lekara pa odatle i rizik.Choopa znas da sam uz tebe i sve vreme te bodrim,beba je sada sigurno zrela tako da nema brige.....

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1946
23.2.2015 17:21:39   
serpica
Ko je za kafu user posted image

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 1947
23.2.2015 18:59:49   
bubulence
Serpi znas ko je uvek za kafu user posted image .
Devojke, bez uvrede, ali vi ste meni haos. Cupa kaze da je. dr rekla da ce mozda izazivati porodjaj a vi odmah savetujete da nikako ne pristaje. A ko zna zbog cega dr to preporucuje? Mislite da mozda ne postoji razlog i da mi znamo bolje od dr? Ja sam najvise za to da ide prirodno ali sam i za to da se poslusa dr...

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1948
23.2.2015 19:43:13   
hanka
Bubulence u potpunosti se slazem user posted image
Udaljila sam se malo sa foruma iz raznoraznih razloga, sad kad virnuh razocarah seuser posted image
Cupo bice sve dobro user posted image za tebe i bebu

Elem mi dogurasmo do 26 nedelje, ja sam pravi tenk, ugojila sam se 10ak kg. U zadnje vreme postala sam prava aktivna trudnica, osecam se odlicno, danas imali kontrolu deckonja raste i pravi je nemirko user posted image
Grlisa za sve

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 1949
23.2.2015 20:06:22   
jovicaa
jednom sam se vec bila povukla sa foruma, zbog slicnih situacija, zato sto sta god ovde da se napise, dobija neku ludu dimenziju i odjednom te svi napadaju kako si ne znam sta i hoces da plasis ljude i td, tako da sam sad utvrdila gradivo, necu vise pisati.

svima vam zelim lepe i lake trudnoce, isto kao i porodjaje user posted image

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 1950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
Priče malih junaka: tvrdoglav kao mama, ti...
U 32. nedelji, moja vena je pukla, a posteljica se pokidala. Nikada neću zaboraviti kako stojim u sali u lokvi krvi i ra...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here