|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat]
23.2.2015 8:09:12   
serpica
Bubi dobro jutro...samo setajte user posted image
Ja propustila...jess srecan rodjendan
Stvarno nema Chupe?user posted image

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 1901
23.2.2015 8:31:07   
adulence
Dobro jutro mi smo se bas naspavali mm mi danas ne radi,pa smo i ivku ostavili kod kuce da malo jos produzimo vikend...
Choopa je nesto sinoc pisala da nesma net...
Evo od mene tortica za ulazak u treci mesec...hehehe

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1902
23.2.2015 8:39:53   
pocahontas
jao adulence pa ja sam tek sad ukapirala da si trudna! braaaaaavoooooooo!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 1903
23.2.2015 8:50:17   
adulence
Hehehhe...hvala draga moja pocahontas..

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 1904
23.2.2015 9:34:50   
IVA 11
Dobro jutro svima. U srijedu sam na uz, jedva čekam. A i dako mi prodju ove mučnine pošto ih u prvoj trudnoći osjetila nisam... Sad evo 5 dana ne znam za sebe. Pozz za sve.

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 1905
23.2.2015 9:55:05   
choopa choops
Nemam net pa ne mogu da citam. Jos smo tu. Kaze dr ako ne krene prije srijede,moracemo na indukciju. Od sutra cu da skitam gore dolje uz stepenice. Pisemo se kasnijeuser posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu IVA 11)
Direktna veza do poruke: 1906
23.2.2015 9:59:43   
serpica
Chupa a zasto indukcija? imas jos do termina,otvorena si,zasto da pozuruju sad a do juce gledali da smire stvari?

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 1907
23.2.2015 10:07:20   
srculence25
Dobro jutro drugarke ja pijem kafu.Jess draga srecan rodjendan user posted image
Cupo izgleda cemo mi na isti dan user posted image
i dalje me drzi kasalj i vise nije suv user posted image

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1908
23.2.2015 10:12:08   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: serpica

Chupa a zasto indukcija? imas jos do termina,otvorena si,zasto da pozuruju sad a do juce gledali da smire stvari?

izgleda da ih je smorila u bolnici koliko je dugo tamouser posted image pa d aje sto pre isteraju ahahahuser posted image

(odgovor članu serpica)
  Direktna veza do poruke: 1909
23.2.2015 10:22:53   
jovicaa
da choopa stvarno cudno. ja se sa tim ne bih slozila, kakva indukcija.. meni dva puta indukovali tako ranije i bas se kajem.
samo neka te pusti da odes do kuce malo se izljubis sa decom i spontano ce to krenuti

< Poruku je uredio jovicaa -- 23.2.2015 10:23:35 >

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1910
23.2.2015 10:26:14   
jabudic
Čupo, nemoj da pristaješ na indukciju. Što kaže Šerpi, do juče su se polomili da se ne porodiš, a sad na silu da te poradjaju user posted image . Uostalom, termin ti je tek za 15 dana, ili više. Ja ni pod razno ne bih pristala. Ako si im dosadna neka te puste kući, i eto tebe sjutra nazad user posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1911
23.2.2015 10:36:29   
jovicaa
e bas jabudic to i ja kazemuser posted image
i posle neka me neko pita sto se gnusam bolnice i hocu kod kuce da se porodim..

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 1912
23.2.2015 10:40:56   
choopa choops
Ma krenuce to samo nego cu da primirim jos danas i sutra. Ne smijemo da cekamo vise zbog infkcija potencijalnih. Ne plasim se indukčije, oba puta sam je primila. Meni je olaksala stvari, nadam se da ce i ovaj put ako ne krene samo prije toga.
Mrzím da pisem s moba, donijece mi mm tablet,mada mi je to isto s.

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 1913
23.2.2015 10:45:01   
jovicaa
ne plasi se infekcija, uostalom u bolnici su bas velike sanse za infekcije, bolje da te sada kada vise ne primas terapije puste kuci.
izdrzaces ti indukciju, ali to za bebu nikako nije dobro, treba da izadje kad ona odluci i kada je spremna za porodjaj, to je smisao cele price...
ne znam, nisam na tvom mestu.. ali cisto sumnjam da cu i ovaj treci put dozvoliti da mi daju indukciju pa makar bila otvorena skroz. pa ni vodenjak ti jos nije pukao, zasto bi se plasili bilo cega, kako one zene koje ne pregledaju ceo deveti mesec, ko zna koliko su otvorene a da ni ne znaju, pa ne dobijaju nikakve infekcije.
mada kontam da ti je zeznuto da im kazes da nesto neces, kad si vec tamo... joj ne znam, kazem ja se stvarno kajem i za prvi i za drugi put sto sam dozvolila da indukuju, isto zato sto sam bila otvorena.

< Poruku je uredio jovicaa -- 23.2.2015 10:47:29 >

Direktna veza do poruke: 1914
23.2.2015 10:52:37   
jabudic
Što kaže Jovica, mene u prvoj trudnoći u 9. mjesecu ni jednom nisu pregledali. Znači na početku devetog dobiješ uput i zdravo, dodji u porodilište. I to je po meni sasvim Ok.
U drugoj jesu, ali zato što sam išla na CT, pa je doktorka koja će me poradjati morala da vidi stanje stvari. I zakazivala mi svakog ponedeljka ctg, ja nikad nisam otišla, i tako sam ponosna na sebe što sam iščekala 9 dana posle termina, i nisam dozvolila da mi izbacuju dijete na silu. Super lako sam rodila bebu od 4200g, 54cm, jer je priroda odradila svoje.

< Poruku je uredio jabudic -- 23.2.2015 10:53:13 >

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1915
23.2.2015 10:55:07   
choopa choops
Sad mi je bila dr. Kaze ne zna ni sama,nada se da ce krenut prirodno, ali plasi se infekcija jer jd bebi glava u porodjajnom kanalu jako dugo. Upozorila me da se ne prepadnem kad se rodi da postoji mogucnost da joj glava zbog toga bude malo otecena. Uglavnom i ako ne pokrenu u srijedu, nece jos puno cekat eventualno do petka,a 2,3 dana sad vec nista ne znace bebi. Iskreno ja ímam osjecaj da je vrijeme.

Direktna veza do poruke: 1916
23.2.2015 10:56:24   
jabudic
Čupo, meni je Nemanja bio kao mali vanzemaljac, izdužene glave gore, a ogrooomne crne oči. I oni mi ga pokazuju, vidi kako je sladak, a ja gledam kakvo je to stvorenje user posted image

Direktna veza do poruke: 1917
23.2.2015 11:01:27   
choopa choops
Pregledace me u srijedu i na UZ pa cemo odlucit. Treba samo sebe slusat i svoj organizam i odlucit uz pomoc doktora. Meni ovaj put rgve govori da treba stvari privest kraju i ne odlagat.

Direktna veza do poruke: 1918
23.2.2015 11:02:18   
jovicaa
bolje da cutim.... user posted image
choopa kako god da odlucis, ja ti zelim brz i lak porodjaj! kontam da ti je vec previse i da jedva cekas da se zavrsi posle svega sto si prosla, ko ne bi... a sto te ne puste malo kuci? koliko ti je bolnica od kuce?

sada sam jos sigurnija da cu odbiti pregled sad kad odem na kontrolu u devetom. neka uradi uz, da vidi bebu, ali nema vise potrebe za pregledima, bicu u devetom mesecu. a pregledi samo povecavaju sanse za infekcije, nema mesta na kom to nisam procitala.

naravno ako se ne porodim do tad, cega se plasim zbog prilicnih kontrakcija koje osecam, ali sve se nadam da necu... kad bih izdrzala jos tri nedelje pa da sam mirna..

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 1919
23.2.2015 11:02:57   
Frcokla
Dobro jutro drage moje! user posted image

I mi smo napokon ozdravili...
Ovih dana samo smo lezali, jeli... Sad na dijetu. user posted image

Jao nije me bilo nekoliko dana, ja sam mislila da cu Cupi vec da cestitam.

Nadam se da ste mi sve dobro!
Grlim vas. user posted image

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 1920
23.2.2015 11:05:55   
jovicaa

IZVORNA PORUKA: choopa choops

Pregledace me u srijedu i na UZ pa cemo odlucit. Treba samo sebe slusat i svoj organizam i odlucit uz pomoc doktora. Meni ovaj put rgve govori da treba stvari privest kraju i ne odlagat.

naravno da je odluka tvoja. ali zar ne mislis da ti tvoj organizam govori da nije vreme za porodjaj ako ga sam nije otpoceo?

Direktna veza do poruke: 1921
23.2.2015 11:27:20   
Tiziana
Slazem se,super je izbeci indukciju,ako se moze,ali ni indukcija nije toooliko strasna.
Imam pitanje, sta organizam govori zenama koje predju termin 2 nedelje i i dalje su zacementirane,a posteljica vec stara,vode sve manje?

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1922
23.2.2015 11:30:48   
eca89

IZVORNA PORUKA: IVA 11

Dobro jutro svima. U srijedu sam na uz, jedva čekam. A i dako mi prodju ove mučnine pošto ih u prvoj trudnoći osjetila nisam... Sad evo 5 dana ne znam za sebe. Pozz za sve.

Jao, Ivo jesi li ti to trudna? Bas mi je drago, cestitamuser posted image user posted image !

(odgovor članu IVA 11)
Direktna veza do poruke: 1923
23.2.2015 11:48:34   
vonavoj
choopa.ne znam sta da ti kazem,meni se dali slabu indukciju,kad sam bila 3 prsta,realno bolove nisam ni imala..i otvorila se do 5 i probusili vodenjak i za 2 sata sve gotovo..
Realno,dosta dugo si otvorena toliko! A da ti samo probuse vodenjak,onda sve samo krece?

Direktna veza do poruke: 1924
23.2.2015 12:54:40   
Trcosava
Čupo draga, samo ti slušaj lekare - AKO IMAŠ POVERENJA U SVOJU DR!!!

Ja uopšte ne vidim ništa strašno u izaivanju porođaja. Ne bi lekari izazivali da nema osnovane sumnje. Iskreno, svaka čast vama što od termina ne idete na kontrole. Znate da ja nisam neki extra paničar, ali ipak sam mirnija kad pređem termin da idem na kontrolu.
Tako su sa Anom izazvali jer je bila zamućena plodova voda. Sad sam sama tražila da mi izazovu. E sad, ovde se ne dobija valjda klasična indukcija odmah nego prvo vaginalete za mekšanje grlića. Meni krenu same kontrakcije onda, nekad za 2 sata nekad za 6.

Pogotovo što je Čupa otvorena poprilično već duže vreme. Pa bre žene, sa 4 prsta te ostavljaju u bolnici za porođaj.

Toliko, odo sad da turim musaku

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Zašto ožiljak od carskog reza svrbi ili bo...
Ovaj hronični bol ili svrab mogu biti rezultat promena u perifernom i centralnom nervnom sistemu, koje su slične promena...
Cepanje na porođaju: Kako ga izbeći?
Položaj u kojem ćete roditi ima veliki uticaj na to da li ćete se pocepati ili će biti potrebno sečenje perineuma. Cepan...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here