|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
12.2.2015 9:07:13   
Ivanka 75

IZVORNA PORUKA: New Mom

Ivka, zbog ove izjave oko velikih bradavica koje je lako hvatala, za drugo cu da te smaram, tek da znas.user posted image

Smaraj me slobodno, imaju citav centimetar
Ja ne smem napolje bez brusa, i u kuci ga nosim zbog svekijevaca.
Jednom na moru, imala sam kupaci bez korpica, izadjem iz vode a ono se kroz onaj materijal sve ocrtavauser posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1226
12.2.2015 10:09:52   
mika79
Noćas me počela boleti jedna dojka, kad pipnem malo je tvrđi godnji deo dojke koji me i boli, donji deo ne boli, celu noć sam stavljala Mihajla da sisa tu dojku koja me je bolela i masirala dok sisa koliko sam mogla, kad sam se probudila i dalje je gornji deo tvrd i boli a imala sam i belu tačkicu koja nije mogla da se skine na bradavici kao mali plikić. Tuširala sam toplom vodom taj deo, masirala pokušala da izmuzem ne ide i na kraju pokvasim pelenu toplom vodom to malo držala i stavim Mihajla da sisa on je sve izvukao, više me ne boli i nema tog plikićauser posted image user posted image Možda će nekom značiti ovo iskustvo.

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 1227
12.2.2015 10:18:44   
New Mom
Miko super ste to resili!
Meni se cesto tako desavalo jer tokom spavanja nalegnem na ruku i tako sam to znala da izazovem.

Ivka, mislila sam zbog izjave da ti je hvatala bradavicu. Beba mooora da uhvati i areolu inace ne stimulise kako treba stvaranje mleka. I obicno zene sa velikim bradavicama imaju problem da beba uhvati pravilno.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu mika79)
Direktna veza do poruke: 1228
12.2.2015 10:31:23   
mika79
New Mom moguće je da je zbog položaja prilikom spavanja, jer uvek spavam na toj strani koja me je bolela da bih videla user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1229
12.2.2015 16:52:10   
little_one
E ovako, slijedi mi operacija. Dojenje naravno ne mislim prekidati al pojma nemam kako ce to da ide. Trebam odraditi i rtg srca i pluca predoperativno pa sam nasla da je to bezbjedno za vrijeme dojenja. Tokom lezanja u bolnici se planiram izdajati a cura ce kuci piti moje zalihe dok se ja ne vratim. Sad ne znam, koliko dugo nakon anestezije moram izdajati mlijeko?

Curu planiram ostaviti na kasicama tri dana, stim da ce navece i ujutro dobiti po jednu flasicu mlijeka i u toku noci po potrebi, nadam se da nece biti potrebe. Nadam se da cemo se brzo moci vratiti na stari rezim sisanja, racunam da je dovoljno velika da pregura 3-4 dana na samo 2 flasice mlijeka.

< Poruku je uredio little_one -- 12.2.2015 16:53:03 >

(odgovor članu mika79)
Direktna veza do poruke: 1230
12.2.2015 17:56:37   
mika79
litle one jel operacija vezana za štitnu žlezdu? Nadam se da će te uspeti da iskombinujete i da posle nastavite sa sisanjem.

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1231
12.2.2015 20:56:18   
little_one
Jeste, za stitnu je vezana, ma uspjecemo mi samo moram da sirom otvorim oci po pitanju terapija i sta ti ja znam kakvih medikamenata koje cu morati da primam.

(odgovor članu mika79)
Direktna veza do poruke: 1232
12.2.2015 21:21:45   
milicicak
LO, uspecete sigurno user posted image da sve brzo i dobro prodje user posted image

Direktna veza do poruke: 1233
12.2.2015 21:39:08   
Mariya

IZVORNA PORUKA: Trcosava RR
A htedoh ja jutros da ispišem u temi - juče i prekjuče sam mislila da mi mleka staje, tj da mi se ne pune dovoljno brzo i skontala da je kod mene ključno 'nespavanje'. a to je meni veliki problem. Evo noćas sam odspavala 6 sati u komadu, obe pune totalno. Dok preko dana ne stigne da mi se recimo leva napuni za 6 sati. Teško da mogu preko dana da spavam, pa čak i ako sam sama sa Lukom. tečnosti pijem oko 3 litre dnevno, dakle nije do tečnosti. Jedem redovno. Jedino eto san.

Trco neoj da mislis da ti mleko staje!!! ne staje već se počinje regulisati količina.Grudi će ti vremenom biti sve mekše ali to ne znači da mleko staje. Meni se recimo grudi ne napune za celu noć,kad iz jedne ne sisa i po 12-13 sati, tek tad imam osećaj da je puna. Jednostavno bebci preko dana vise i duže sisaju nego nocu pa se zato grudi manje pune preko dana.

Miko i meni se to desilo nekoliko puta, valjda sam pritisnula dojku kako sam spavala, obicno mi se desi kad se komiram i probudim u istom položaju kao što sam i legla.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 1234
12.2.2015 21:42:30   
New Mom

IZVORNA PORUKA: little_one

E ovako, slijedi mi operacija. Dojenje naravno ne mislim prekidati al pojma nemam kako ce to da ide. Trebam odraditi i rtg srca i pluca predoperativno pa sam nasla da je to bezbjedno za vrijeme dojenja. Tokom lezanja u bolnici se planiram izdajati a cura ce kuci piti moje zalihe dok se ja ne vratim. Sad ne znam, koliko dugo nakon anestezije moram izdajati mlijeko?

Curu planiram ostaviti na kasicama tri dana, stim da ce navece i ujutro dobiti po jednu flasicu mlijeka i u toku noci po potrebi, nadam se da nece biti potrebe. Nadam se da cemo se brzo moci vratiti na stari rezim sisanja, racunam da je dovoljno velika da pregura 3-4 dana na samo 2 flasice mlijeka.

LO, bas spremam tekst o preporukama oko koriscenja lekova tokom dojenja, prosedicu ti sutra. Sad ne stizem da detaljno da pisem.

Direktna veza do poruke: 1235
12.2.2015 21:56:43   
Torbica

IZVORNA PORUKA: little_one
Sad ne znam, koliko dugo nakon anestezije moram izdajati mlijeko?

Za standardnu opstu anesteziju koju si npr primila u ponedeljak, bezbedno je da od srede ujutro mozes da dojis.
Javices na kojoj si terapiji pa cemo proveriti a sigurna sam da ces dobiti jasne instrukcije od svog anesteziologa i hirurga. Bice sve ok. user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

Direktna veza do poruke: 1236
13.2.2015 8:21:49   
degu
LO user posted image user posted image user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1237
13.2.2015 8:33:46   
branki*
to oko anestezije...meni npr radjen carski rez u pola 9 ujutru,a oni su mi vec oko 1 sat doneli bebu i stavljali na grudi da sisa..ne znam da li se to racunauser posted image

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1238
13.2.2015 8:42:46   
little_one

IZVORNA PORUKA: branki RR

to oko anestezije...meni npr radjen carski rez u pola 9 ujutru,a oni su mi vec oko 1 sat doneli bebu i stavljali na grudi da sisa..ne znam da li se to racunauser posted image

Pa to sam i ja razmisljala al realno tad se mlijeko tek krece da stvara, ja vec imam vece kolicine mlijeka koje beba sisa tako da mislim da moze biti drugacije. NIsam sigurna, zato i pitam.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1239
13.2.2015 9:57:19   
Trcosava

Gledajte svoju bebu i dajte joj kad hoce i koliko hoce.

Osim mene user posted image ja moram da ga budim user posted image

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1240
13.2.2015 10:06:50   
bubulence

IZVORNA PORUKA: Trcosava RR

Gledajte svoju bebu i dajte joj kad hoce i koliko hoce.

Osim mene user posted image ja moram da ga budim user posted image

i ja moram da budim.,nocu je pustim 4 sata pa je budim... juce popodne je zaspala u pola 4 a jedva smo je prbudili u pola 8 za kupanje, inace je preko dana ne pustam da toliko dugo ne rucka... a ima momenata kada siki i na sat vremena...
a kazite mi sta znaci stuckanje? da je gladna ili da se preruckala? drzim je u pravilnom polozaju, uvek mi podrigne i to odmah a drzim je jos 10-15 min svakako ali ona opet stuca i pored toga

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 1241
13.2.2015 10:08:38   
mama krava
Opušteno Bubi... skoro sve bebe to rade! Ništa posebno ne znači...

< Poruku je uredio mama krava -- 13.2.2015 10:19:31 >

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 1242
13.2.2015 10:18:10   
branki*
jaoj,vi vase budite na 4 sata,ova moja jedva skrpi 2 sata da ne sisa,pitam se kakvo je ovo moje mleko,bas jedva cekam da vidim na kontroli kako stojimo.i moja stuca otprilike 1 dnevno je uhvati stucavica..neki kazu da se naguta vazduha,pa zato...ne znam.

branki

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 1243
13.2.2015 11:04:30   
New Mom
Branki, manje bebe obicno bude jer im treba malo da ocvrsnu, da se oporave od porodjaja. Plus ako imaju i zuticu i ona uspavljuje.
Kad su tako male kad su gladne, upadnu u hipoglikemiju i to ih uspavljuje. Nece se drati da su gladne.

Vec sam pisala. Zbog prolaktina se preporucuje da nocu razmak bude najvise 3 sata tokom prvih 6-8 nedelja. Sto podrazumeva budjenja ako treba.
A pisala sam i da se majcino mleko svari za najvise dva sata. Retko koja beba ce da trpi jos neko vreme, vec odmah trazi. Branki tvoja je od tih.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1244
13.2.2015 11:22:32   
branki*
hvala,new mom..da,ona pocinje odmah da urla kao da nije jela citav dan,a ne 2 sata..
nego,da te pitam,a i druge devojke koje znaju..vec sam sama sebi dosadnauser posted image
desava se da u toku samog hranjenja,beba krene da se grci,izvija,uvija,crveni i tad place,dere se ,povuce,malo sisa,pa izvadi,pa opet,ne znam da li je tad muce grcevi,ja kao dam drugu dojku,reko mozda je onu prvu ispraznila,ali se isto ponasa i na toj punoj.nekad krene posle podoja tako da se napinje,crveni,vristi...i kao da trazi opet da sisa.ja je opet vratim na dojke i ona krene,pa povuce,pa se dere,ispusta bradavicu,pa opet trazi i tako..da li su to grcevi ili ne,nemam pojma.htela sam da pitam,da li je moguce mozda da bebi nekoj ne odgovara majcino mleko,da joj se ne svidja,da je bolja varijanta adaptirano,nego majcino?cak me je i mm juce dok je vristala rekao da pitam vas na forumu sta da radimo..da li da joj ponudim dohranu-''mada,pretpostavljam ako su grcevi da bi isto tako reagovala i na flasicu kad je stegnu...nekad sisa mirno bez problema,a nekad ovako..stolica joj je zuta,ima ih oko 4 do 5 u toku dana.
i da...kazu neke zene da je necije mleko jako,a necije slabo..postoji li uopste tako nesto?

< Poruku je uredio branki RR -- 13.2.2015 11:24:20 >

branki

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1245
13.2.2015 11:31:32   
vonavoj
branki,da li si menjala mozda polozaj,mozda joj brzo ide mleko..moja i sad ume tako da divlja kad joj ide brzo,na pocetku.
Mislim da je neko mleko,jako/slabo cista glupost.javice se NM,pa ce reci!
Inace,juce sam se toliko raznezila,seestrin mali koji ima 10 meseci,obozava siku,dopuzi do nje i u bilo kom polozaju je hvata,ma sreca kad je vidi,ne zna sta ce od sebe..i ja juce izvadim moje grudi,ijaaaaaaoj,kad je video,ne zna na koju ce pre,pa me maziuser posted image user posted image ..i ladno bi uhvatio da sisa (probao je pre 2 meseca,i sisauser posted image )

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1246
13.2.2015 12:12:12   
New Mom
Ne postoji jace/slabije mleko. Potpuna glupost! Mleko svake mame je prilagodjeno njenoj bebi.

Mozda je problem slab protok. Tada se bebe iznerviraju, neke hoce da im curi samo, da gospoda ne moraju i da se pomuce i vuku sami. Probaj da sedite tokom podoja, da si nagnuta nad njom, ne zavaljena. Probaj kompresije dojke dok sisa.
Neke bebe strajkuju iz ko zna kojih razloga. Ono sto je najbitnije da imas srpljenja. Nikako nasilno da stavljas na dojku. Kontakt koza na kozu pomaze. Mazite se. Dojite u tisini, bez publike. Al strpljivo pre svega. Sve to prodje.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1247
13.2.2015 12:35:54   
degu
branki sta bih ja tek trebala da mislim,beba ima 7 i po meseci i budi se na sat,sat i po. A napreduje super, cak je i buca,al eto. Nema bolje i losije mleko. Nisu sve bebe iste, ona je mala i ne moze da pojede toliko da duze ostane sita.
Miko jeste uskladili dnevne podoje? Ja sam skontala da je T malo strajkovala jer sam uvela cvrstu hranu,sad opet sama trazi da sisa.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1248
13.2.2015 12:45:43   
mika79
Degu već neko vreme sisa u 6,9,12-12:30, oko 16,20 i noću na 1, 1,5, 2, retko 3h.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1249
13.2.2015 12:46:31   
Zemunka85
Branki, meni se Lara do godinu i po budila bukvalno na sat. Bukvalno ... tada sam ukinula nocne podoje.

A sada kada pises o tom problemcicima, secam se da je i Lara imala tako neke cudne pokrete, kada siki - zavlaci glacu ka mom laktu. Nemam pojma sto se to desavalo, uvek je bilo lepo mlek ai uvek je lepo napredovala. Sikili smo bez problema 27,5m. Sve to prodje brzo ....

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here