Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 8.2.2015 20:13:52
|
|
|
|
choopa choops
|
hahahah jabude moj bi još rekao, pa to jebio predlog, nismo se ništa konkretno dogovorili zato nisam organizovao
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 8.2.2015 21:30:13
|
|
|
|
jovicaa
|
znam jabudic maksim je bio ista prica prosle godine, a nije ni isao u vrtic. na kraju smo dosli do toga da smo se inhalirali ceo mart mesec, bronhitis sa upalom usiju, pa upala pluca, pa dva napada bronhitisa sve za redom. tada smo otisli kod one, poznate ovde na forumu, doktorice iz beceja i uradili terapiju solima, koja je definitivno pomogla. a sad cim pocne da kaslje koristimo guscju mast pomesanu sa medom, pije kao sirup i stvarno pomaze. i da kucnem u drvo ove jeseni i zime jedna jedina opstrukcija, a ide u vrtic, tacnije jasle, sto je jos gore. tako da znam kako je zanimljivo kad se zaredjaju opstrukcije. on je prvu imao sa nepuna dva meseca i lezali smo pet dana u bolnici. deca se ocelice tako sto redovno idu u vrtic, ako ga vadis iz vrtica posle svake prehlade, nikad nece steci imunitet... ali vrtic generalno nije po meni nista posebno, ako ces raditi sa njim kod kuce ne mora ni da ide do predskolskog. i ja se razmisljam da maksima ne dajem sledece godine. super choopa, bice ok
< Poruku je uredio jovicaa -- 8.2.2015 21:32:47 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 8.2.2015 21:34:37
|
|
|
|
Mariya
|
Cao IZVORNA PORUKA: Valerie ja psihicki nisam u stanju da je negujem stalno da bi se "socijalizovala". jako je drustvena, lako stupa u kontakte i sa decom i sa odraslima, ne verujem da bilo sta propusta. ali to je moje misljenje. ima dana, prvo neke radionice, sportic, pa jednog dana i vrtic. al opet pre baba ili tako neko, bar do 3 godine. Valerie, slazem se potpuno sa tobom, a bas retko nailazim na roditelje koji su ovog misljenja. I ja sam za to da joj je bolje 100x sa babom i dedom nego sa vaspitacicom i bolje da je u kuci nego u kolektivu punom bolestina. a ima vremena da se socijalizuje, moze to i sa 5 godina,a ne sa 2-3. Ja cu Lu, ako se svekrva slaze da je do tada cuva, u vrtic dati tek kada joj bude bilo obavezno. Dotle ce biti sa babom. Nek raste i ojaca, imunitet ce joj isto biti jaci sa 5godina nego sad. Jabude, ti nikako da se otarasis svekrve
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 8.2.2015 21:38:43
|
|
|
|
soni
|
ja smatram da nece ojacati imunitet ako sedi sa babom i dedom....svi su bolesi dal isli ili ne isli u vrtic...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 8.2.2015 21:46:03
|
|
|
|
serpica
|
Ja odoh da spavam,rado bih vam pravila drustvo ali danas mi bas nije dan,umorila se,jedva cekam da legnem. Ustajem rano a sneg ne mislim da stane,kako li ce biti sutra. Laku noc i lepe snove vam zelim
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 8.2.2015 21:52:29
|
|
|
|
soni
|
laku noc ja sam zaribala i nerviram sevec...sada cemo i mi u krevet...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 8.2.2015 21:56:26
|
|
|
|
jovicaa
|
to je stvar licnog izbora. mene nervira vrtic recimo jedino zbog hrane koja im se tamo servira, ekstremno nezdrava, ostalo mi je manje vise ok. nauce dosta toga korisnog, imaju neku rutinu. ali jabudic uskoro ima troje dece tako da jakovu zbog socijalizacije same ne treba vrtic.. ali za jedince mislim da je ipak dobro da idu. zavisi i kakvi su baba i deda koji cuvaju.. a te strasne bolestine moraju da preleze kad tad, od toga ih ne mozemo zastititi, ono sto ne preleze sad, prelezace u skoli. kazem maksim nije ni isao u vrtic, a bio je pakao bolestan cele zime, aleks mu je sve donosio, ali prezivesmo. i sad su stvarno ok. jabudic koliko je imao opstrukcija ove zime? ne znam da li mozes guscju mast nabaviti dole.. mi je jedva u vojvodini nadjemo.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 8.2.2015 21:58:55
|
|
|
|
soni
|
pa sta jedu u vrticima?? ja luni saljem hranu, nekad me i to nervira, nemam idejje..saljem dorucak i jos jedan obrok kasnije i voce ili kao uzinicu
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 8.2.2015 22:08:35
|
|
|
|
jabudic
|
IZVORNA PORUKA: jovicaa to je stvar licnog izbora. mene nervira vrtic recimo jedino zbog hrane koja im se tamo servira, ekstremno nezdrava, ostalo mi je manje vise ok. nauce dosta toga korisnog, imaju neku rutinu. ali jabudic uskoro ima troje dece tako da jakovu zbog socijalizacije same ne treba vrtic.. ali za jedince mislim da je ipak dobro da idu. zavisi i kakvi su baba i deda koji cuvaju.. a te strasne bolestine moraju da preleze kad tad, od toga ih ne mozemo zastititi, ono sto ne preleze sad, prelezace u skoli. kazem maksim nije ni isao u vrtic, a bio je pakao bolestan cele zime, aleks mu je sve donosio, ali prezivesmo. i sad su stvarno ok. jabudic koliko je imao opstrukcija ove zime? ne znam da li mozes guscju mast nabaviti dole.. mi je jedva u vojvodini nadjemo. Jovice, imao je mnogo, bukvalno svako curenje nosa zavrsi opstrukcijom. Zadnja 2m je zdrav, jer je bio kod kuce. N ide normalno, ali on je vec veliki i jak. Od juna do 20.oktobra smo bili 3x7 dana u bolnici zbog pluca. Bas su mu pluca slana tacka. Guscju mast cisto sumnjam, nisam cula da je neko ovdje koristi...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 8.2.2015 22:14:42
|
|
|
|
jovicaa
|
uf bas se mucite... nadam se da ce biti bolje. jeste vi isli kod pulmologa, radili alergo testove? kod nas se to radi obavezno ako dodje do puno opstrukcija?
< Poruku je uredio jovicaa -- 8.2.2015 22:15:24 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 8.2.2015 22:34:10
|
|
|
|
choopa choops
|
Ne znam kako je u Ko, ali kod nas su baš neodgovorni kod djece sa problemima sa disanjem. Sestrić ima teške bronhitise, uvijek ista terapija. Kad je bio mali Dr ga kljukala samo sa kortikosteroidima, a sad u krug Berodual, Pulmikort Sad je kao po preporuci primio neku zaštitnu injekciju, ne znam kako se zove, sestra je išla u Trebinje da kupi...Ne vidim neki značajan pomak. A ni govora o detaljnijim analizama...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 8.2.2015 22:44:57
|
|
|
|
jabudic
|
Radili smo alergo test, sve ok, nije alergican. Sto Cupa kaze uvjek ista terapija, Berodual i Pulmicort, mada on zariba bas dobro, ali srecom dobro reaguje na Berodual, pa se brzo izvuce. I njemu su pominjali tu zastitu, Singular se zove, ako pricamo o istome, i kosta oko 50e u vidu nekih granula. Mada ako pulmolog propose moze i na recept. Nama je rekla Jadranka iz Ko da ako bude imao jos jednu opstrukciju dace mu ga. To je ovo sad. Mada sam ga inhalirala danas na 4h Berodualom i vec je puuuuno bolje nocas. Racunam da ce sjutra biti kao nov.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 9.2.2015 0:02:20
|
|
|
|
jovicaa
|
i kod nas se daje ista terapija.. ma mi smo tako bili zaglavili sreca u tu terapiju solima, vec smo bili dobili pumpicu, ali ja nisam htela da je koristimo i srecom prodjemo bez nje. od kad je primao te soli, nijedan bronhitis do ove jeseni, i od ove jeseni do sad, samo jedan.. sad ne prima nista, ni te soli, sve sredimo sa tom guscjom mascu, ja sam mislila da su ljudi ludi kad su mi pricali, ali stvarno pomaze.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 9.2.2015 0:07:27
|
|
|
|
choopa choops
|
Ne znam, poznato mi je to Singular, može bit da je to baš to. Samo je on išao na injekcije u DZ, u nekim vremenskim intervalima, tipa 3kom ukupno, svaki 7dan?! Ma sve u svemu bezveze da još nisu našli neko trajno rješenje za te bolesti...Sve nešto u kratkom roku. Ovaj nema šta nije probao i od domaćih pripravaka, čajeva, kozijeg mlijeka...Jedino nije magareće mlijeko, za koje kažu da je najbolji lijek, i ona neka maramica ovčja ili tako nešto. Nemam pojma, to samo onako usputno znam, ali žao mi što se muči. Još su govorili kao da bi trebalo do puberteta to da "preleži" a on 10g i i dalje isto... Radili su mi ctg, bio je Ok, sad imam neka manja stezanja, ali ništa strašno ja mislim. Dobila injekciju i sad da nešto čalabrcnem operem zube i na spavanje...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 9.2.2015 0:44:03
|
|
|
|
jovicaa
|
odmaraj. laku noc
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 9.2.2015 6:49:41
|
|
|
|
serpica
|
Dobro jutro lose sam spavala,opet mi je utrnula desna ruka tolkio da boli,i opet mi je muka izvinite sto se zalim od ranog jutra,nadam se da ce sve to danas da prodje. Cekam 9h da zakazem pregled...hladno je kod nas i pada sneg. kako ste vi?
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 9.2.2015 7:11:16
|
|
|
|
daca77
|
Dobro jutro!!! Samo sam dosla sve da vas Serpi, procice...bez kuknjave, molicu lepo
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 9.2.2015 7:13:03
|
|
|
|
serpica
|
Aaaa Dacika ne mogu ja da ne kukam,ne znam samo kako ce to da izgleda za dva meseca,mislim,to moje kukanje
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 9.2.2015 7:16:55
|
|
|
|
daca77
|
Serpi, pa neces da kukas...dosta je bilo...vidi mene-prestala vise I meni je muka dok drugi povracaju, ali sta da se radi...nema kuknjave Verovatno do srede, a ako nas tada isprepadaju, bice...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 9.2.2015 7:20:37
|
|
|
|
serpica
|
Ih Dacika pa i ja cu da prestanem da kukam kad se porodim a do tad jadne ove zenice ovde koje se sve i svasta naslusaju od mene jedva cekam na pregled da vidim kako napredujemo
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 9.2.2015 7:50:31
|
|
|
|
choopa choops
|
Da se i ja upišem u red Žalopoljki Šta ću kad brinem. Što kaže šerpi samo da se porodim, onda će bit pjesma, ovako svaki dan neki stres. Čekam CTG, jutros imaju porođaj pa mi još nisu radili. I doručak čekam Sinoć nisam mogla da zaspim do 3h Užas. Kod nas je vani jako hladno, duva baš veliki vjetar. Daco sluša li beba?
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 9.2.2015 8:12:59
|
|
|
|
jabudic
|
Jutro i od mene, neću da kukam Evo me na poslu,za malo dijete vijetar da mi odnese Sve vas
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 9.2.2015 8:19:33
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: jabudic Evo me na poslu,za malo dijete vijetar da mi odnese Baš jako duva. Šteta, djeca se radovala snijegu, da nije bura pao bi sigurno. Znači, ipak si pošla na posao :-)))
< Poruku je uredio choopa choops -- 9.2.2015 8:20:30 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 9.2.2015 8:37:18
|
|
|
|
jabudic
|
Naravno, ako se ne poštuje moje vrijeme i slobodna volja, ne poštujem ni je nikoga, niti bilo čije planove
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 9.2.2015 8:48:25
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: jabudic Naravno, ako se ne poštuje moje vrijeme i slobodna volja, ne poštujem ni je nikoga, niti bilo čije planove Ako si! Ja doručkovala. Al' mi je doručak bio jutros Dva parčeta trapista, komad maslaca, čaj i bijeli hleb. A kao dijabetična ishrana... Primila injekciju, bila neka sestra što lagano daje pa me nije zaboljelo, inače budu bolne...
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?