Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 5.2.2015 23:26:10
|
|
|
|
glukica
|
bubi pa ja umislkam neke simptome porodjaja od zelje da sve to krene! Mislim i zelim a i plasim se bas.. Ali vih volela da se sve sto pre zavrsi i da vidim bebicu!!! Ali lazna uzbuna bar za sad, evo legla sam i nije mi nista.. laku noc zenice!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 5.2.2015 23:27:11
|
|
|
|
choopa choops
|
bubu Kad izlazite vas dvije žeMske? Ma i ovdje sve iz krajnosti u krajnost. Nekoliko žena otišlo sa 36 nedelja na porođaj, a ostale sa 41-42 Nema sredine. Biće sve dobro, bebica je sigurno već dosta zrela, pa dokle doguramo Stavili su mi jaču dozu noćas pa se malo treskam dok ne naviknem. Hajde da se drogiramo da nam oči sjajeeeeeee
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 5.2.2015 23:29:06
|
|
|
|
Chipsy
|
Bubule, jesi li jos u porodilistu? Kako je Marija i seka velika? I da, gde se na kraju porodi, jel u NS, SO ili SM
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 5.2.2015 23:29:53
|
|
|
|
Chipsy
|
Chupo, grlisa Drzi se, na sigurnom si
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 5.2.2015 23:36:55
|
|
|
|
choopa choops
|
Popo, Chipsy Ja bih tako sad zaspala a ne mogu jer sam cijeli dan prekunjala.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 5.2.2015 23:47:46
|
|
|
|
bubulence
|
Maro izljubicemo se samo tako , ima da dodjem u Crnju da ti cestitam kada javis da si trudna . Cipsic na kraju u SM i ni malo se nisam pokajala. jedino mi malo smeta sto se ostaje najmanje 72 sata posle porodjaja a ja bih da idem kuci... Marija je odlicno, mnogo mi je slatka ali stalno spava. ne mozemo da je probudimo ni da jede, lenstina jedna... a Ema samo ceka da joj dodje seka kuci pa da moze da je sminka i da joj lakira nokte ... Glukice ti si gotova, tako da odlaganja nema, dzaba ti i da se stisnes, moje prognoze su da se do nedelje mazuljas sa bebom
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 6.2.2015 0:28:01
|
|
|
|
srculence25
|
Cupo kako si? jesam sad u sigurnoj zoni 37 nedelja Boko za deckonju Glukice potpuno te razumem za strah a sa druge strane jedva cekas da sve prodje Bubi kad cete kuci?nisam u toku
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 6.2.2015 0:46:23
|
|
|
|
jovicaa
|
Choopa jos malo, izdrzi Mene spopale neke kontrakcije ovih dana, danas bas, bas.. nadam se da ce biti sve ok sutra na pregledu Bubulence, i kod nas minimum tri dana u bolnici, a prvi se raxuna kao nula, drugi kao prvi i treci te puste ako.je sve ok.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 6.2.2015 0:46:58
|
|
|
|
Sosa Mena
|
Bubi pazi sta si obecala. Vidim da mi je imenjakinja dobrica. Ljubim je.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 6.2.2015 0:47:51
|
|
|
|
choopa choops
|
bubu pa dobro, to 72 sata je sutra ili? Ti si krenula kad sam ja došla u bolnicu, znam da sam prvo vidjela temu Porađa se Bubulence srculence Ja sam dobro, malo mi srce lupa, ali ništa strašno. Podsjetila sam se trudnoća sa njih dvoje kad sam pila Ginipral Bitno da manje osjećam bolove. Kad je tebi sledeća kontrola?
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 6.2.2015 0:54:07
|
|
|
|
choopa choops
|
jovice nadam se da nije ništa ozbiljno! Ali isto se ti smiri malo, ipak 3 je beba u malom razmaku, mišići nisu više kao nekad. Pa ako ti kaže sutra da je sve ok (a nadam se da jeste) ti onda nastavi starim tempom I kod nas se ostaje 3 dana, ali čini mi se ssve ukupno. Zaboravila sam Popo tebi nema više izlaska iz ove teme
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 6.2.2015 0:54:37
|
|
|
|
srculence25
|
Cupo drzi se jaka si ti a bebac ce to jos malo da izgura sutra tj danas ujutru idem na kontrolu i po uput za porodiliste i onda valjda cekam. Nadam se da me nece sutra zavirivati dole zenice pisala sam tamo u nalazima za krv pa bacite pogled. Mm opet prolupao kaze sutra kad dobijes uput idemo u porodiliste da te tamo pregledaju Jovice jesi isla na ctg skoro?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 6.2.2015 0:57:33
|
|
|
|
Sosa Mena
|
Pa necu ja da izlazim ja spadam u trudnice od 1-4 nedelje Sta kazu kad ces kuci?
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 6.2.2015 1:02:07
|
|
|
|
choopa choops
|
Ja ću da pogledam te nalaze, ali slaba vajda od mene. Ne razumjem se baš [smiley36.gif] Pa dobro trebalo bi da te pogledaju da vide u kakvom je stanju grlić? Kad su te zadnji put gledali šta su rekli? Cijelo vrijeme mislim šta je s mojom bivšom cimerkom, još se nije porodila jadna. Od jutros oko 8h je krenula gore, a beba joj velika...Kako nekim ženama tako teško bude...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 6.2.2015 1:05:18
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: Sosa Mena Pa necu ja da izlazim ja spadam u trudnice od 1-4 nedelje Sta kazu kad ces kuci? Pa da Kući kad se porodim izgleda Šalim se, ako bog da da sve bude u redu, onda kad bude 37 nedelja, a to je 18.02.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 6.2.2015 1:07:55
|
|
|
|
jovicaa
|
nisu mi radili ctg u ovoj trudnoci. nadam se da nece ni sutra, joj samo da se ne otvaram. jer ako pomisli slucajno da mi treba tokoliza, nema meni napolje iz bolnice do kraja, ako krenu da rade ctg-ove nakrkace me tokolizom. znam po tome sto kada su mi radili prvi ctg sa maksimom u trudnoci(taj dan sam se i porodila) sestre kao sokirane, pa ti imas kontrakcije? ne osecas bolove? a ja ih gledam i mislim se u sebi ja takve kontrakcije imam vec mesec dana unazad. hajde mozda su bile malo jace. znaci imala sam nedeljama unazad kontrakcije kao sto su te, za koje su me one kao pitale ne boli te? to je izgledalo kao nije prakticno ni mirovala kazaljka dostaj e set_ala, i bile su najjace dve do 40, a popodne na ctgu najjace dve do 60 i neke slabije. ok jesu bile malo jace i dosta cesce nego pre, ali bile su prilicno slicne. a da ne pricam kakve sam ludacke dobila sa maksimom u 33.+3, mislila sam gotovo poradjam se. kontrakcije na dva minuta, trajalo je par sati. otisla sledeci dan na kontrolu, grlic je bio relativno ok, skracen i uloziv, ali zatvoren.... i sve tako do 36. nedelje, nista mu te kontrakcije znacajno srecom nisu uradile
< Poruku je uredio jovicaa -- 6.2.2015 1:09:58 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 6.2.2015 1:08:16
|
|
|
|
Sosa Mena
|
Dace Bog bice sve super. Samo nemoj da se sekiras. Ako sutra i stigne i dalje spadam u 1-4
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 6.2.2015 1:11:41
|
|
|
|
srculence25
|
IZVORNA PORUKA: choopa choops Ja ću da pogledam te nalaze, ali slaba vajda od mene. Ne razumjem se baš [smiley36.gif] Pa dobro trebalo bi da te pogledaju da vide u kakvom je stanju grlić? Kad su te zadnji put gledali šta su rekli? Cupo gledao me je u ponedeljak i rekao da dodjem jos u petak.Nema promena sa otvaranjem ono kad sam se otvorila pre 2 nedelje 2 prsta tako i stoji Cudi me da me nestavlja na ctg i to se zakazuje.Mozda mi kaze neki datum ukoliko ne odem da se javim pa me stavi na ctg videcemo. Mislila sam sutra da svratim usput do bebi radnje da kupim odelce za iznosenje valjda nije rano. Bilo je reci kad se porodim da ce mm kupiti jer dr je imao promasaje sto se tice pola a ja nemogu da docekam ko zna u kakvom ce stanju biti od veselja a inace nepije. Da uzmem nesto neutralno
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 6.2.2015 1:12:25
|
|
|
|
jovicaa
|
ali to sto kazes cupo sve je to sad labavije i nestabilnije kod nas koje za kratko vreme imamo tri trudnoce.. tako da se svasta moze ocekivati. videcu sutra, nadam se da se nisam otvorila, jer ja nikako ali nikako zaista ne podnosim bolnicu, moze se cak reci da imam neki problem sa lezanjem u bolnici, bas puknem psihicki nacisto. padam u teske depresije, ne mogu da jedem, spavam, pricam, samo placem... zato i kazem svaka tebi cas_t cupo na snazi i pozitivi, zaista ti se divim! samo guraj tako i sve ce biti ok! srculence uzmite belo odelce, tu nema greske
< Poruku je uredio jovicaa -- 6.2.2015 1:13:13 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 6.2.2015 1:22:04
|
|
|
|
srculence25
|
babske price kazu da je decak ona linea negra mi je preko celog stomaka i stomak mi ide u spic od pozadi se nebi reklo da sam trudna dok se ne okrenem Pa da nagledas se svega i svacega kad lezis ali zarad vredno je izdrzati.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 6.2.2015 1:24:57
|
|
|
|
choopa choops
|
Popo ma jok, nema sutra ništa od "one koja se ne spominje" i neće je bit još neko vrijeme Recimo godinu dana jovice taj i ja imam problem Mislim to je dobro za porođaj , ali za ovo ne. Ja ne osjećam ni te od 100 nego kao da se beba proteže. Ali, koliko sam ja ukapirala sve zavisi koje je dužine grlić i kakav je, skraćuje li se. I kakve su kontrakcije, ako su nepravilne (u različitim vremenskim intervalima) pa i visoke (tipa 40-100-50) nisu opasne kao kad su recimo sve 50-50-50 ali idu na svakih 5min. Mislim da su meni takve noćas krenule, jer kažem bila sam na ctgu jako kratko a bile su sve oko 60. Ma vidjećeš sutra, ne treba mislit i brinut unaprijed (gle ko ti kaže ). srculence možda je grlić dovoljno dug. A na CTG sam ja u prvoj trudnoći išla tek u 37-38-oj nedelji, tako da će ti vjerovatno sutra zakazat. Ja bih na tvom mjestu kupila nešto neutralno Ja samo o tome mislim kako ću ako se porodim, a nisam ništa od robice kupila, a kamoli za izlazak.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 6.2.2015 1:25:01
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: jovicaa jer ja nikako ali nikako zaista ne podnosim bolnicu, moze se cak reci da imam neki problem sa lezanjem u bolnici, bas puknem psihicki nacisto. padam u teske depresije, ne mogu da jedem, spavam, pricam, samo placem... Ovo kao da sam ja pisala .. Devojke drage, veliki poljubac za sve
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 6.2.2015 1:29:56
|
|
|
|
choopa choops
|
Znaš šta, ja sam zaključila da mi je bolje u bolnici, nego kući U bpolnici uvijek neko dođe, dok pretresemo sve teme, prođe vrijeme. A kući sama po cijele dane, ležim, mislim šta će djeca jest, šta ćemo mi, nerviram se. A ovako oni fino budu kod baba, tamo ručaju, uveče dođu kući muž ih fino uspava. Nekako sam sigurna da im ništa ne fali, jer su svi onda oko njih
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 6.2.2015 1:33:59
|
|
|
|
choopa choops
|
dunjo Inače, razmišljam da upišem srednju medicinsku kad izađem odavde Evo počela sam aparate za infuziju da popravljam. Ovo svako malo zapišti, pa da ne zovem babicu ja otvorih, pročeprkah nešto i sad radi. Ne znam dokle će. Danas je jednoj u sobi do mene cijeli dan pištao pa onda babice moraju da silaze iz porodilišta svako malo da namještaju...Užas.
< Poruku je uredio choopa choops -- 6.2.2015 1:42:21 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 6.2.2015 1:48:05
|
|
|
|
Sosa Mena
|
Cupo iz tvoja usta u Bozije usi. Sto se tice bolnice kad sam lezala kod zadnjeg pobacaja nije mi bilo lose. Odmorila sam. Jos tri ludace bile samnom u sobi pa nam je cirkus bio ceo dan. Zato sigurno nisam flipnula.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?