|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  87 88 [89] 90 91   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Alergija na mlecne proteine
28.12.2014 13:52:20   
Rosita
Zdogovor user posted image

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 2201
28.12.2014 23:15:25   
little_one
Rosita user posted image za velikog decka!

Mogu misliti kako ce ti biti neobicno da ponovo krenes s mlijecnim, ja pretpostavljam da ces po navici da pravis nesto od klope npr po starom rezimu i da se sjetis da mozes da ubacis i pavlaku npr user posted image Prvo ti rjesavaj svoje zdravlje, lako ces se vratiti na mlijecnu ishranu.

A vas dvije, milicak i ti, ste mi preslatke sa tim kaficama user posted image

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 2202
29.12.2014 18:18:21   
degu
O bravo Rosita user posted image ja sad ne mogu da zamislim da ovu pijavicu ikad skinem sa sise user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 2203
29.12.2014 19:26:11   
mama krava
Bili danas na kontroli kod prof Radlovica...i nista spec! Rekao je da on ipak ne bi radio test pre navrsene 2 god i da pokusam da ga dojim do tada. Nama to naraFski nije problem, pa me pohvalio kako sam "prava majka" user posted image ....

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 2204
29.12.2014 20:35:35   
degu
Nego sta nego prava majka :-)

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 2205
29.12.2014 22:45:48   
Rosita
Milkice, dobri ste, samo napred :)
Degu, kad bude velika sedete i dogovorite se, kao D i jauser posted image

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2206
30.12.2014 1:02:02   
milicicak
Milkice, bravo, samo napred :)
Degu, i ja sam mislila da mog sisavca vulgaris nikad necu odbiti od sisanja a prekinuli smo relativno lako i bezbolno sa 14 meseciuser posted image
Covece, ja sad shvatih da sam ja po Radlovicu neprava majka :) salim se... Ja sam Allernovu uvela sa 6 meseci kao back up opciju i za svaki slucaj sto se na kraju pokazalo kao ispravno... Da sam je uvela kasnije ne znam kako bi je prihvatila jer smo je i tada uvodili skoro 3 meseca...

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 2207
30.12.2014 15:24:22   
Rosita
D je sad samo na bademovom mleku, neka ga to testa. Inace, zene, nije tema, ja bila na endoskopiji, imala sam i imam i ja raznih probavnih muka, da vas ne davim. I rekla mi zena da obavezno uvedem mlecno pre operacije z.kese da posle, ako bi mi smetalo,ne bude tesko razgraniciti da li mi uopste smeta ili kao posledica operacije.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 2208
30.12.2014 16:04:08   
mama krava
Eto, Rosi dobro da si pitala i dr.... Kreni onda nesto lagano, npr Moku iz Greenet-auser posted image

Ja jos da dodam da nam je dr preporucio da pokusam da mu kroz kasice, tj kao dodatk u hrani Aptamil Allergy Digestive Care. Jel ga neko probavao? Nije dr insistirao, nego da mi da ideju za dorucak/veceru, ali on sumnja da ce da ga prihvati. I da, rekao da mogu i sojino da mu dajem, ali on nije za sojino, najvise zbog GMO! Ali sisa da nam bude glavna!user posted image

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 2209
30.12.2014 16:14:30   
Rosita
Haha, zeki milkice, zeki :)). Ako cemo vec da se prozivamo, coffee dream preferiram :)
E i ovi na IMD su protiv soje zbog GMO .

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 2210
30.12.2014 16:31:42   
mama krava
Možemo i da se POZIVAMO na kafu! user posted image user posted image user posted image

A sad me podseti, ovaj nas profesor nam, tj mi reče da ja nema potrebe da budem na dijeti! Sve da jedem, naravno! I to mi je izričito napomenuo!user posted image

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 2211
30.12.2014 21:49:56   
Rosita
Kafa moze cim dospemo :). Radooo.
E to mi cudno jer svi nasi lekari, moj i od milicicak, od peace i lo, svi su trazili od nas dijetu. A kod mog D je tek moja dijeta pomogla. E sad ne znam, mozda od njegovog , lupam, sestog meseca ne bi smetalo sta ja jedem? Ko ce znati. Nisam htela da rizikujem. Ja sam bre i mnoge druge namirnice prvo njemu uvodila pa sebi .

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 2212
30.12.2014 22:13:10   
milicicak
Rosi, draga, to ti je ta cuvena usaglasenost medju lekarima. Jesni ce ti reci nista mlecno dok dojis, drugi da slobodno jedes sta ti srce iste. Jed i ce ti reci nema mlecnog za dete do negativnog testa, drugi ce ti reci da krenes da senzitivises dete nakon prvog rodjendana. Sto je najludje ima naucnih potkrepljenja za oba stava.
Ali, ne postoje dva ista alergicna deteta i na mami je da odluci sta ce i kako ce :)

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 2213
31.12.2014 10:14:08   
Peace*
Naš privatni pedijatar smatra da eliminaciona dijeta nema smisla, da je majčino mleko konstantno, da namirnice ne menjaju njegov sastav. Istog stava je moja mama koja je pulmolo-alergolog.

Ipak, ja sam nakonjena lekarima koji preporučuju eliminacionu dijetu, posebno od kada sam Marka senzibilisala na pirinač dojenjem.

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 2214
31.12.2014 11:11:20   
Rosita
Da, pa eto, ko ce znati. I nama je jedna dobra pedijatrica- dobra, mislim uvazena- rekla hajde za samo kravlje mleko i ima nekih indicija da dok je jos beba mama ne pije, ali mlecne proizvode stvarno nema potrebe da eliminisete... dok kad je D bio na testu, sa 14 m i rpslo lose, decidno nam napisano bezmlecna ishrana za dete i majku dok doji...

Pre dva sata popila sam jogurt i evo me ziva i zdrava- za sad user posted image

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 2215
31.12.2014 14:16:32   
little_one
Rosita, ima li ukus neki poseban taj jogurt nakon toliko pauze...ja mislim da cu se ja iznenaditi na te ukuse, zaboravljam ih pomalo a tek sam 7mi mjesec na dijeti. user posted image

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 2216
31.12.2014 17:49:09   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mama krava
Ja jos da dodam da nam je dr preporucio da pokusam da mu kroz kasice, tj kao dodatk u hrani Aptamil Allergy Digestive Care. Jel ga neko probavao?

moje starije dete je pilo to mleko. ona je pocela da se osipa oko usta sa 5 meseci kada smo probali pahuljice sa AD mlekom. tako sam i posumnjala, inace ne bih. bila sam na elimin. dijeti dok sam je dojila, mleko ni u tragovima kao ni milion drugih namirnica. sa nekih 10,11 meseci sam pocela da joj dodajem ovo mleko u kase, posle da ga pije pomalo uz dojenje. dojila sam do 13,5 meseci, jos nekih mesec i po dva je pila aptamil adc, pa cim je test bio negativan poceli da uvodimo kravlje mleko. najobicnije, u kesi, ne dugotrajno.
probaj da mu dodas malo u kase. moje dete ga je ok prihvatilo, iako sam ja mislila da nece. meni sva ta mleka uzasno smrde!

Direktna veza do poruke: 2217
31.12.2014 23:04:04   
Rosita
LO, sve ok sa ukusom, deluje poznato. A popodne proliv i mucnina :(. Doooobro, ajde necemo prebrzo zakljucivati...

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 2218
31.12.2014 23:12:47   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: milicicak

Rosi, draga, to ti je ta cuvena usaglasenost medju lekarima. Jesni ce ti reci nista mlecno dok dojis, drugi da slobodno jedes sta ti srce iste. Jed i ce ti reci nema mlecnog za dete do negativnog testa, drugi ce ti reci da krenes da senzitivises dete nakon prvog rodjendana. Sto je najludje ima naucnih potkrepljenja za oba stava.
Ali, ne postoje dva ista alergicna deteta i na mami je da odluci sta ce i kako ce :)

moja komsinica je uspela upravo tom metodom da savlada svoje alergije. I sad bas pre neko vece savetuje njen muz jednoj mami (drugoj komsinici) cije je dete alergicno na lesnike, orase, kikiriki i sl, da daje detetu svaki dan po mrvicu pa da povecava. Ja opet mislim ako je onaj covek mogao sebe da senzitivise na zmijski otrov unosenjem istog u malim kolicinama svakog dana onda je valjda moguce i ovo, ne? Ne razumem se naravno plus ovo sa senzitivisanjem je pomalo rizicno ja smatram da to moze da se odradi u nekim blazim slucajevima, a ne npr ako dete ima gusenje i oticanje jezika od unosa lesnika npr.

Direktna veza do poruke: 2219
13.1.2015 20:38:08   
mama krava
Bili kod mojih zbog praznika i slave koju moji slave, Sv Stefan. Moja mama se zaboravila dok je pravila slavski kolac i sipala u testo malo mlaka, posle se pojela ziva, ali ja sam debelom ipak dala jedan mali komadic i on ga je naravno smazao. I nije mu bilo nista, osim...

E, sad za to ne mogu sigurno da tvrdim da je od tog malog parceta, ali moguce das jeste... Elem, on je tih dana kakio neka NEsmrdljiva user posted image i ja mu tog dana oba puta nisam bas pravovremeno osetila da je pelena puna, tako da mu je guzica bila prilicno crvena....

Pitaj Boga od cega je bilo to crvenilo, ali nisu mu se pojavili karakteristicni pecati po teluuser posted image

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 2220
14.1.2015 9:15:44   
Peace*
Pa to je kao što je Marko jeo kolače sa mlekom 7 dana na moru i ne bi mu ništa, ALI N I Š T A ! Ma ni ekcemčić! NIŠTA! Zato sam se ja zapitala šta se dešava, odatle i cela priča nove doktorke o nepodudaranju testova, i odatla ova analiza koju i dalje čekamo! user posted image
Neko je nedavno pisao o neutralisanju kazeina uz gluten... ili sam pomešala?

Tasha

Direktna veza do poruke: 2221
14.1.2015 11:14:46   
mama krava
Pomesala si- nije bilo reci o kazeinu nego proteinima iz jaja, a ja posle trazila po netu i nasla da to ne vazi za kazein, a isto sam nasla i kao cinjenicu da skoro niko nije alergican na puter???!!!

Al ne smem da probam da proverim tu cinjenicuuser posted image

A mozda se i usudim....ali ne uskoro...

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 2222
14.1.2015 11:16:37   
Peace*
Da, znam da je bilo nešto, i da mi nije bilo logično, pa nisam zapamtila. user posted image

Tasha

Direktna veza do poruke: 2223
15.1.2015 4:13:47   
milicicak

IZVORNA PORUKA: mama krava

Bili kod mojih zbog praznika i slave koju moji slave, Sv Stefan. Moja mama se zaboravila dok je pravila slavski kolac i sipala u testo malo mlaka, posle se pojela ziva, ali ja sam debelom ipak dala jedan mali komadic i on ga je naravno smazao. I nije mu bilo nista, osim...

E, sad za to ne mogu sigurno da tvrdim da je od tog malog parceta, ali moguce das jeste... Elem, on je tih dana kakio neka NEsmrdljiva user posted image i ja mu tog dana oba puta nisam bas pravovremeno osetila da je pelena puna, tako da mu je guzica bila prilicno crvena....

Pitaj Boga od cega je bilo to crvenilo, ali nisu mu se pojavili karakteristicni pecati po teluuser posted image

Mini bubi i od mleka u tragovima ima bas odvratnu, smrdljivu i prolivastu stolicu, i tako uvek znam ako je babama pojela nesto sto se ne sme... na stranu sto se njoj uvek pojavi osip oko usta kad dodje u kontat sa necim mlecnim...
al mozda tvoje dete reaguje drugacije user posted image

Direktna veza do poruke: 2224
28.1.2015 22:49:05   
milicicak
Vrti se tako na TV-u neka serija, ja jednim okom gledam jednim ne i cujem komentar tipa:
Mi kad smo bili mali nismo bili bolesni od tih bogataskih bolesti tipa alergija na gluten i mleko, mi smo imali prave bolesti: grip, boginje...
Pola sata kasnije druga serija i opet u nekom kontekstu manje vise isti komentar...
I da znate bas mi nije bilo pravo... Pogodilo me sto neko tako banalizuje problem koji moje dete ima...
A onda sam pocela da razmisljam u koliko sam situacija na TV-u kada neka bogata mama u trendu ostavlja dete ili u kontaktu sa "fensi" mamama u parkicu cula : Znate, on/ona ne jede mlecno/gluten/soju... Ispada da je to sad in, biti netolerantan ili alergican. U fazonu, ako moze Djokovic sto ne bi moglo i moje dete... A toj deci u 90% slucajeva nista ne smeta... Ja razumem potrebu da se dete hrani zdravo ali ne razumem uskracivanje namirnica nekome kome te namirnce ne skode zato sto je to trenutno moderno... A to mogu da rade samo oni koji imaju finansije, jer da se ne lazemo specijalna ishrana je skupa...
Pa mi onda bude krivo zbog drugarice kojoj obe devojcice imaju celijakiju i mora da ceka brasno na recept i krpe kraj sa krajem da bi prehranili decu, a neko ce olako da iskomentarise kako je to bogataska bolest...
Ne znam imam osecaj da se zbog tih "novih zdravih" preporuka u ishrani koje samo bogati mogu da isprate banalizuje problem onih koji sa alergijama ili bilo kojim problemom u poremecaju ishrane zaista moraju da zive...
I sad mi molim vas, recite da nisam u pravu, da me drma pms i da preterano reagujem, bice mi lakse user posted image

Direktna veza do poruke: 2225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  87 88 [89] 90 91   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  87 88 [89] 90 91   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Neodlucna
Mara17

Koje ime je najlepše?

Lena (26%)

Anđela (14%)

Nikolina (11%)

Andrijana (6%)

Anastasija (13%)

Mila (30%)

Ukupan broj glasova: 223

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here