|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  86 87 [88] 89 90   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Alergija na mlecne proteine
1.12.2014 11:13:08   
little_one
Evo nas sa kontrole, dr je zadovoljna, cak nam je i kilaza vec 2 mjeseca na uzlaznoj putanji pa je i na tom polju zadovoljna. Sljedeca kontrola pocetkom februara i dogovor oko hospitalizacije za provokacioni test. I jos nesto mi rece, da cemo tad najvjerovatnije pokusati da ja probam mlijecni proizvod, pa svaka krvava i sluzava stolica u narednih mjesec dana od probavanja se moze smatrati reakcijom. Do tada, i dalje, eliminaciona dijeta, bez mlijecnih proizvoda.

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 2176
1.12.2014 11:43:51   
Peace*
Pa to su sve super vesti!

user posted image

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 2177
1.12.2014 11:48:16   
mama krava
Da, da... Super!user posted image

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 2178
2.12.2014 9:02:00   
Peace*
Zvala sam u petak da pitam šta je sa Markovim rezultatima, rekli su ove nedelje... čekam...

Tasha

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 2179
2.12.2014 9:41:26   
degu
Hvala vam zene drage. Za sad nas prilicno vozaju od pedijatra do pedijatra. U sredu imam zakazano na gastro u kabinet za poremecaj ishrane u ns-u. Valjda ce konacno nekn nesto pametno da kaze. Koji puding je bezbedan? Gledala sam sastav dr etker i nisam primetila nista sto ne treba al bolje da vas pitam.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 2180
2.12.2014 9:43:26   
Peace*
dr Oetker sadži mleko!
C puding sadrži soju!

Ja ne znam da je i jedan bezbedan, u tom kontekstu, jer ako izbegavaš mlečno, treba da izbegavaš i soju.

Tasha

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2181
2.12.2014 9:48:56   
milicicak
Degu, ti si na pocetku blezmecne ishrane pa bi trebalo da bues bas rigorozna dok ti se organizam ne iscisti, tako da bi puinge za sada trebalo da zaobidjes... mada ja koristim C puding i Tara ga jede bez reakcija...
Ako ti se jede nesto tako skuvaj par jabuka u oko 0.5l vode, sa par kasika secera i jednom vanilom, ispasiraj pa dodaj 4 kasike gustina :) bude kao puding sa jabukama :)

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 2182
2.12.2014 10:04:09   
Peace*
Jeo je i Marko dr Oetkerov (dok nije pisalo da ima mleka), bez reakcije, a ima anafilaksu na mleko...
To su sve tragovi, ali na početku dijete, ja ne bih jela ništa ni što je u tragovima. Dakle, ja ne bih jela ni jafu, ni medena srca, ni plazmu, ma ništa. Ali to sam ja - ja sam malko psiho. user posted image

Tasha

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 2183
2.12.2014 12:09:09   
mama krava
Mozes i super ukusan puding da napravis od prosa. Ako volis vanilu, dodaj vanilin secer ili stapice vanile, a ja najvise volim sa suvim grozdjem.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 2184
2.12.2014 12:21:03   
little_one
I ja sam pravila te pudinge sa gustinom i sa prosom, ali i sa amarantom, budu super. I ja sam bas pazila na pocetku dijete, al su mi se pojavljivali prikriveni alergeni, tipa one soje u hljebu, pa sam izbacila kupovni hljeb. Strpi se, to je kriza za slatkim, procice brzo i navicices se na novi rezim ishrane a onda ces shvatiti da se jako lijepo rucka i bez mlijeka, rekla bih i zdravije u smislu sto izbacis veliku vecinu slatkisa iz upotrebe.

Direktna veza do poruke: 2185
2.12.2014 12:34:53   
Peace*
KLIK

Pogledaj malo po toj temi

Tasha

Direktna veza do poruke: 2186
2.12.2014 12:36:07   
degu
Ma to imam zaliha u kuci a nisam videla u sastavu mleko,pa reko bolje da pitam. Za sad moram da pazim i na tragove, ako je mleko u pitanju,ako nije nesto drugo. Za sad jedem samo ono sto sama napravim

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

Direktna veza do poruke: 2187
2.12.2014 12:37:56   
Peace*
user posted image

Tasha

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2188
22.12.2014 22:01:42   
Rosita
Mi smo odlucili da NE odemo sada na test opterecenja mlekom. Prvo, imao je stomacni virus pa bi test usledio 5 dana po ozdravljenju. Drugo, ja moram da se pozabavim svojim zdravljem u januaru pa mi ovo za mleko nije hitno. Trece, i da nije svega ovog ne bismo mozda otisli, jer sam jako umorna i volela bih da se malo odmorim od svega... Eto, nece mu nista biti, pa cu da vidim kad nam bude zgodno, kroz neki mesec...

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 2189
22.12.2014 22:28:30   
mama krava
Mislim da si potpuno u pravi i da bih i ja isto tako postupila!

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 2190
22.12.2014 22:51:20   
little_one
Rosita, znam da imas osjecaj da treba da imas opravdanje za sve to, al zaista ne treba, onda kad budete spremni icicete na test, pobjeci nikud nece. Sada rijesi to svoje, maleni ce da se oporavi, kad mu malo ojaca imunitet onda odraditi test. Nadam se da je on dobro pregrmio stomacni i da je sad dobro. user posted image

Direktna veza do poruke: 2191
22.12.2014 23:53:08   
Rosita
Bas tako drage moje. Nece pobeci test nikud, a kad sam se poduhvatila svoga zdravlja ajde bar to da izguram do kraja. On je dobro, cudan je virus, jedno povracanje, mali redje stolice, nista posebno, ali zato T. Prekidamo polako sa sisanjem... da mu bude lakse jer ja treba da operisem zucnu kesu i ne bih tada da mu na muku sedam, ni sebi ni njemu. Bolje da polako prekidamo jer ovoliko dete ne mogu bezbedno dojiti posle operacije. I tako. Ljubim vas

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 2192
23.12.2014 10:14:36   
Peace*
Ja se toliko plašim testa opterećenja da apsolutno razumem svako odlaganje. user posted image

Tasha

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 2193
23.12.2014 12:03:59   
milicicak
Rosita, draga user posted image nece test nikuda pobeci... prvo sredi svoje zdravlja pa test na prolece user posted image

Ljubi nam momka i javi se kako si user posted image

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 2194
28.12.2014 13:07:18   
Rosita
Drage moje, mi smo prestali sa sisanjem. Evo danas je 10/ti dan. Moram da kežem da me sin opet iznenadio lakoćom sa kojom je obavio nešto od čega sam strepela- nije pravio problem. Elem, nakon 18 meseci bezmlečne ishrane i 21 mesec dojenja, imate li neki savet kako da sebi uvodim mlečno? Pretpostavljam ne naglo. Doduše, sledi mi i ta operacija pa moram da vidim, opet ću imati korigovanu ishranu. A pitaću i gastroenterologa, jer i ja moram na kontrolu. Šta ćete, gastro porodica user posted image (ej humore, crni li si).

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 2195
28.12.2014 13:10:31   
mama krava
user posted image user posted image user posted image

Verijem da si srecna jer je odradjeno bez problema. Mozda i malo tuzna, ali tako klinci rastu!

Probaj sa kis mlekom, ali polako...sigurno ce ti napraviti problem. Ja kada postim imam problema kad ponovo uvem mlecno, a mleko ni ne volim, pa ga ne pijem samog nikako...

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 2196
28.12.2014 13:14:39   
Rosita
Baš tako milkice, srećna sam šo nije bilo problema i što je sisao dugo, kao i što je sve okončano tako što mu nisam nudila i tako što sam mu pričala da je sad veliki, nije bilo plača ni traženja. A valjda u svim nekim brzinama i brigama koje imama, nemam kad ni da budem tužna ni da mislim puno o tome. Možda je i bolje što je tako. Hvala na savetu, tako sam nešto i mislila! Ljubim te i tvoje velišane!

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 2197
28.12.2014 13:17:07   
milicicak
Rosita user posted image za velikog decka user posted image
Ja sam prvo pojela sladoled :) pa popila kafu sa mlekom... pa polako pocela da jedem musli sa jogurtom za dorucak... ali ja inace retko jedem mlecne proizvode pa mi ni uvodjenje mleka nije predstavljalo veliku promenu u ishrani osim sto sam pocela da jedem slatkise i ostale proizvode koji ga sadrze :)

Direktna veza do poruke: 2198
28.12.2014 13:34:19   
Rosita
Draga, pa i ja isto tako, nista me i ne mami posebno sem 1. kozmetickih kafaaaaaaaaaa, to vec znas user posted image ; slatkisa i mozda jogurta i putera.

Ljubim te!

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 2199
28.12.2014 13:43:18   
milicicak
E pa draga moja, posle praznika te vodim na jednu kozmeticku kafu user posted image

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 2200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  86 87 [88] 89 90   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  86 87 [88] 89 90   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Da li vam se dopada ime Srna?
pisuljica

Da (38%)

Ne (62%)

Ukupan broj glasova: 117

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here