Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] 28.1.2015 13:54:55
|
|
|
|
bubulence
|
jekice naravno da primamo, dobrodosla!!! tatjana ja cu prirodno u NS, nadam se da ce biti ok kao i prosli put...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] 28.1.2015 15:37:37
|
|
|
|
choopa choops
|
Hej ženske :-) Bila sam na UZ konačno. Nije me ni pregledala, niti radila CTG, al dobro, šta da se radi Uglavnom dr zadovoljna jer smo dogurale do 34-te nedelje, kaže sad je već sve puno bolje. Beba je dobro i dalje je glavata , ima oko 2,5kg, količina pl.vode dobra, posteljica drugi stepen zrelosti, kontrakcija nema.... Pitala sam je za mirovanje, kaže još 7 dana, da ležim i onda mogu lakše woooooooooooooohoooooooooooooooooooooooooo kad krenem neće me niko zaustavit Trudnoća je po UZ 35+4, a po terminu 34n. I taaaaaako. E da, Utrogestan da pijem do 37-e nedelje, vidjeću, možda prekinem i malkice ranije...Ja joj kažem dolazim čim budem 37+1 da me porodite, kaže ona neka, neka pritrpi se još malo kad si mogla ovoliko :-) Idem da čitam šta ste pisale....
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] 28.1.2015 15:41:49
|
|
|
|
srculence25
|
Koliko sam primetila greske oko merenja i po rodjenju budu ali uglavnom kazu manje pa ispadne vise a ne obrnuto Sto se tice cr moja drugarica je rodila pre 3 god na cr u betaniji i za danas je imala zakazan cr medjutim ona se juce porodila prirodno.Pukao joj vodenjak krenuli bolovi i rodila momcinu od 4300 Serpi za rezultat samo uzivaj i odahni. Zene koje su prosle kroz cr znaju kako je a ja kao prvorotkinja neznam ni kako je prirodni malo mi je strasno pri pomisli da kroz tu rupicu izadje beba Nedavno sam izjavila mm da se nadam da ce se okrenuti pa da moram na cr a on se sokirao kaze to ti je kao operacija Inace njegove sestre su sve prirodno rodile osim nase snaje.Snaja se u toku porodjaja onesvestila pa zavrsila na cr i sad me zaove zezzaju da nebudem invalid kao snaja
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] 28.1.2015 15:50:05
|
|
|
|
eca89
|
IZVORNA PORUKA: tatjan@ Meni je drugi sin procenjen da ce imati 4.500 kg a imao je 3.800.. ne znam gde je dr gledala ali bas me uplasila kad je rekla koliki je.. Uh, super meni su takodje procijeili bebu na 4,5kg, bas mi je drago da ima i slucajeva da bebe imaju manje. Serpi, bravo za dobar nalaz !
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] 28.1.2015 15:52:55
|
|
|
|
choopa choops
|
Šerpice bravo za nalaze Što kaže tatjana najbolje da izmisle neki treći način za porođaj Kod nas se dešava da idu prirodno nakon carskog, ali samo ako je prošlo dovoljno vremena od prethodnog i ako je horizontalni rez. Ako je vertikalni, onda obavezno CR bez obzira koliko je prošlo... Moja dr se nada da ću lako da se porodim, s obrzirom da prva dva puta nije bilo problema, a i ja isto, samo me brine ta njena veika glava. Kud nije stomak veliki, nego glava
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] 28.1.2015 16:08:09
|
|
|
|
serpica
|
Hej devojke cula sam se sa Anitom,sutra joj rade CR bas na rodjendan Zamolila vas je da nista ne pisete na fb jer joj majka ne zna,pa dok bude sve gotovo. Javice se ona meni cim bude mogla i ja vam prenosim vesti Mnogo nvas je pozdravila,malo joj frka ali kome i ne bi jaooooo
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] 28.1.2015 16:18:53
|
|
|
|
Klarita
|
Jaoooooooooo, super, bas sam u pravo vreme dzvirnula Pozdravi nam Anitu puno, mislicemo na nju K i ja I odlicno za rezultat za At...a, sta si radila Leni ili Tari, nisam u toku?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] 28.1.2015 16:19:41
|
|
|
|
bubulence
|
Aaaaaaaaa divno za Anitu i mjene bebirone!!!! zamislite da rodite trojke na svoj rodjendan . jedva cekam da se javi... Cupo znaci jos malo, jao kada krenes niko te nece zaustaviti, ima u hodu da nam se i porodis . srculence nije cr bezbolan, nemoj to da mislis. sve ima svoje prednosti i mane... ja se samo setim kako mi je bilo kada su me budili iz anestezije posle operacije. pa svaki dan bih isla prirodno da se porodim samo da ono ne prozivim jos jednom... a moja cimerka se probudila bez problema ali se sa ranom mucila najstrasnije, kaze tako joj je bilo i posle CR, oko dve nedelje nije mogla da hoda ... neko opet ni ne oseti... ali nikad ne znas kako ces odreagovati...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] 28.1.2015 16:20:32
|
|
|
|
srculence25
|
Divnoooo najlepsi poklon za rodjendan
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] 28.1.2015 16:22:01
|
|
|
|
choopa choops
|
Jeeeeeeeeeeej a baš sam htjela da pitam što se ne javalja, da nije pošla danas? Bravo anita i bebice, da sve prođe kako treba sutra!
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] 28.1.2015 16:26:47
|
|
|
|
choopa choops
|
bubu sve su prilike da ću bit kao ti otvorena, otvorena, kontrakcije,grlić omekšan, a na kraju ću prenijet. rekla sam dr ako ne krene tamo iza 37-e porađajte me na CR Da, u pravu je bubu, nije ni CR bezazlen. Mada nije ni prirodan. Ma sve to zavisi od sreće. Ja nisam nikad bila pod narkozom, alai moja sestra je rodila na CR, super se oporavljala, rana joj bila super, ali i ona kaže da je najgore to buđenje? Ne znam zašto, ne mogu da zamislim...
< Poruku je uredio choopa choops -- 28.1.2015 16:27:16 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] 28.1.2015 16:40:01
|
|
|
|
serpica
|
Klari Leni sam radila analize zbog glavobolje,ali su ok.. Chupa,budjenje iz anestezije,aaaaa horor,ja sam povracala,gusila se,halucinirala,kao da propadam u ambis a ne mogu da udahnem ma uzas,mislim da mi je to najgori deo porodjaja,ali obzirom da imam nizak pritisak kazu da je to normalno...
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] 28.1.2015 16:47:46
|
|
|
|
bubulence
|
moje budjenje je bilo bas kao sto Serpi opisuje, pa su me ponovo uspavljivali pa opet budili. a ja ih cujem sve vreme a ne mogu da reagujem, gusim se, tresem toliko da skacem sa stola, zena me vezuje i govori da misli da sam svesna, druga vice da nisam a ja mislim da umirem.onda sam povracala jos 20 sati nakon operacije a nisam imala sta tako da sam se naprezala pa me je od toga jako bolela rana... ma uzas, nikom ne pozeleti...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] 28.1.2015 16:49:49
|
|
|
|
choopa choops
|
Užas. Ja isto imam nizak pritisak, pa kad razmislim ako bi moralo na CR, ko zna kako bi se probudila
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] 28.1.2015 16:50:40
|
|
|
|
serpica
|
Ja bih zato zelela da se sad porodim u spinalu ali mislim da nista od toga nema izguracu i ovaj put nadam se
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] 28.1.2015 16:50:55
|
|
|
|
Kata90
|
Jaooo pa bas mi drago sto ce Anita za svoj rodjendan da se porodi kako je to lepo,onda ce stalno da slave zajedno njih cetvoro
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] 28.1.2015 16:58:56
|
|
|
|
bubulence
|
IZVORNA PORUKA: Kata90 Jaooo pa bas mi drago sto ce Anita za svoj rodjendan da se porodi kako je to lepo,onda ce stalno da slave zajedno njih cetvoro heeeej Kato kako ste vi?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] 28.1.2015 17:11:39
|
|
|
|
mali_mis
|
Super sto Aniti za rodjus rade cr, dobice najlepse poklone
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] 28.1.2015 17:18:19
|
|
|
|
jabudic
|
Ćao ženske, Samo da vam mahnem. Bili smo u PG do 14h, onda vodili N kod zubara, došli kući i ja sad radim malo od kuće, da me sjutra ne bi dočekalo 50 mejlova na poslu. Nisam stigla da čitam šta ste pisale, vidim Čupki sve OK i Anita se poradja na rodjendan! Super! Vidim Bubi još tu, ali dobro. I meni su u drugoj govorili samo da udjem u 9, a znaš kad sam se porodila Mm ode po roštilj neki, danas smo jeli sve nešto usput i na brzinu. Pozdravljam vas, pa se kuckamo kasnije! P.S. Ladno su mi postovi u formi poslovnog mejla
< Poruku je uredio jabudic -- 28.1.2015 17:20:29 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] 28.1.2015 17:23:24
|
|
|
|
serpica
|
IZVORNA PORUKA: jabudic Ćao ženske, Samo da vam mahnem. Bili smo u PG do 14h, onda vodili N kod zubara, došli kući i ja sad radim malo od kuće, da me sjutra ne bi dočekalo 50 mejlova na poslu. Nisam stigla da čitam šta ste pisale, vidim Čupki sve OK i Anita se poradja na rodjendan! Super! Vidim Bubi još tu, ali dobro. I meni su u drugoj govorili samo da udjem u 9, a znaš kad sam se porodila Mm ode po roštilj neki, danas smo jeli sve nešto usput i na brzinu. Pozdravljam vas, pa se kuckamo kasnije! P.S. Ladno su mi postovi u formi poslovnog mejla moji u uvek takvi,sve hocu od jednom da kazem
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] 28.1.2015 17:35:57
|
|
|
|
bubulence
|
jabude secas se kako smo prosli put pred kraj svaki dan mislile da cemo se poroditi. e ja sada uopste ne mislim da mi je porodjaj blizu. osim sto piskim jako cesto, a to je normalno za deveti mesec, nikakvih drugih problema nemam... bilo bi lepo da odem u svadbu 22.02. pa onda posle toga da se poradjam .
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] 28.1.2015 17:56:59
|
|
|
|
jabudic
|
IZVORNA PORUKA: bubulence bilo bi lepo da odem u svadbu 22.02. pa onda posle toga da se poradjam . Hajde ako si se već odlučila za februar, porodi se na moj rodjendan, 21/02, da ti Maša bude divna kao ja
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] 28.1.2015 18:11:37
|
|
|
|
Kata90
|
IZVORNA PORUKA: bubulence heeeej Kato kako ste vi? super ocu i ja u svadbu,davno sam bila kod koga ides?
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] 28.1.2015 18:33:01
|
|
|
|
branki*
|
znaci,anita ide sutra
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] 28.1.2015 18:34:06
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: jabudic IZVORNA PORUKA: bubulence bilo bi lepo da odem u svadbu 22.02. pa onda posle toga da se poradjam . Hajde ako si se već odlučila za februar, porodi se na moj rodjendan, 21/02, da ti Maša bude divna kao ja Ne,ne bubu neka bude 25.02 da bude kao ja!
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Zašto ožiljak od carskog reza svrbi ili bo...Ovaj hronični bol ili svrab mogu biti rezultat promena u perifernom i centralnom nervnom sistemu, koje su slične promena...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?