Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 11.12.2014 13:05:34
|
|
|
|
doktorkakristal
|
KLARITA Dori jos uvek po malo curi nos vise sam digla ruke ne ukapavam nista,samo izvlacim kad vidim da joj smetaju,pojma nemam sta je ,mada evo i ja kasljem sad bas zrelo puna sam nekog sekreta ja bih iskreno volela da padne bar malo snega nekako vazduh bude cistiji,ovo sad je uzas,samo neka kisa i magla,pri tom mrak bas rano padne pa me popodne uhvate zivci iskocila bih iz sopstvene koze Dora se uznervozi valjda i njoj dosadno i tako dan za danom
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 11.12.2014 13:07:59
|
|
|
|
mati
|
Zdravo mamike... Ovde se stanje ne menja, decica bolesna non stop, a jos kad cujem starce kako im tesko pada ovo vreme, pa jadni oni samo se vakcinisu protiv gripa itd, itd. I samo se zale nesto... Kao da samo oni stari treba da zive, ma ... da decica sto pre ozdrave IZVORNA PORUKA: Macaki sanjice i mati, i ja imam vec neko vreme vrtoglavice. proslog meseca sam vadila krv i anemicna sam. sad pijem terapiju. gvozdje mi je bilo 5,3 a od 9-20 su ref vrednosti, a hgb mi nisu uradili, nisu imali reagense. al nisam htela da vadim ponovo, svejedno pijem lek. meni je malo frka jer jos uvek dojim, pa sam onda ubacila jos svasta od prirodnih stvari u ishranu.. Ja sam juce bila po uput, cekam da mi prodje ciklus pa da dajem krv Ne znam, bas me zabrinjava sve ovo, nikad, ali nikad do sad se nisam ovako osecala, ova druga trudnoca me upropasti nacisto. I vise ne dojim. Jos neka dr na staziranju pa kaze sumnja na anemiju. Gledala mi zenice... MK i Mita se svuda penje, poceo je bas rano da se "kaci " po namestaj, samo je mnogo lakse od kad je naucio da silazi i da ide nogama i dupetom a ne glavom. Stolice u trpezariji su nam uvucene u sto tako da jos nije probao da se popne, ali ga tata naucio da ga djiha kad odemo kog svekija na stolici ( a ona samo kuka za stolice da se ne rasklimaju) pa mislim da je i tvoj mali mozda hteo da djiha. Sanjice , Torbica je carica Ja mislim da kad pocnem da radim necu moci ni da vas citam, onako pred spavanje sa tel. Jao, kako li cu da se naviknem. Mi zbog slinaodlazemo ovu trecu dozu vakcine bas dugo.
< Poruku je uredio mati -- 11.12.2014 13:10:09 >
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 11.12.2014 13:10:56
|
|
|
|
mama krava
|
IZVORNA PORUKA: Klarita MK ludela sam tako sa K, razumem te u poptunosti...dace Bog da prodje, je l'''' si probala efedrinom? Pocinjem samoj sebi da budem dosadna, ali kad su samo sline u pitanju, zasto pulmicort? JEr je ovaj moj sklon opstrukcijama, kod njega sline nekad za pola sata naprave picvajz, npr laringitis pre nedelju dana! A efedrin smo koristili prosle nedelje kad je bio taj laringitis i sad ne bih ponovo, jer kakoje nama dr rekao samo 3 dana da mu dajem Eeee, mati, blago vama. Ovaj moj sve zna i da se popentra i da sidje lepo dupetom, al mu to nije izgleda vise interesantno, pa bi dasa da leti! On je sa 12 meseci, gurao trpezarijsku stolicu po parketu sa sve Nadom u njoj, a Nada ima 22 kg . Nama uvlacenej ne pomaze, nego smo 4 stolice stavili jednu na drugu ko u kafani i onada ih ne dira. Otpakujemo ih samo kad nam dolaze gosti. A pisala sam za ovog mog Tarzana, da ge pokidao kaiseve na stolici za hranjenje kad je imao 11 meseci! POKIDAO gurtne one! Ma, jak je kao bik! I sad ia ja muku mucimgde da metnemo jelku!
< Poruku je uredio mama krava -- 11.12.2014 13:15:02 >
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 11.12.2014 13:37:22
|
|
|
|
superm
|
Ihhh, na sve strane virusi, bolesni i odrasli i deca... Moji klinci i dalje slinave. Obojici ispiram nos fiziomerom, odlican je. Osim sto mi je izasao na usni, sada mi je izasao herepes ispod oka kao strašilo sam!
< Poruku je uredio superm -- 11.12.2014 13:38:43 >
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 11.12.2014 13:42:17
|
|
|
|
mama krava
|
Inace, debeli spava vec dva sata sve u 16 i dise na nos, malko se zakasljuca i to je to. Nije vruc...de su sad te sline! Nije mu podignuto uzglavlje, jer nema svrhe, posto prase spava natceno, na stomaku!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 11.12.2014 14:01:52
|
|
|
|
Klarita
|
Jao, uzas, MK, isto sam tako prolazila sa K...bukvalno dok dodjemo od lekara gde je detaljno pregleda zena, stavim je da spava i cujem krkljanje u grudima...uzas, puj, puj, ;puj ne ponovilo se. A zasto samo 3 dana? Mislila sam na inhalaciju efedrinom, koliko smo mi ucili za te efdrinske kapi i kako Torbica rece negde (valjda nisam nesto napamet napisala sad) efedrinske kapi idu 5 dana. Superm, draga, poce li da radis? Mati, kad ces ti?
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 11.12.2014 14:04:40
|
|
|
|
superm
|
Radim, samo u ponedeljak i utorak nisam. Volim svoj posao, ne volim da izostajem
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 11.12.2014 14:05:46
|
|
|
|
mama krava
|
Joj, Klarita, nism pametna... On je prosle nedelje dobio 5 dana pulmikort + u nos dexazon neomycin 5 dana + u nos kapi efedrin 3 dana... i evo posle svega 1 dan bio ok i opet sline... Sad se smirio i bas lepo spava, pa cu da vidim kako ce da bude kad se probudi. I juce i u utorak mi je bas super jeo, a svih predhodnih dana je odbijao da jede, samo sisao...i evo jutros opet nece da jede, ni bananu... . Kao da mu smeta da guta....
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 11.12.2014 21:56:52
|
|
|
|
doktorkakristal
|
vece mame D je danas samo jednom spavala i veceras legla u normalno vreme u 21 h ,videcu da li ce uspeti da ustali ritam bas me namuci sa ovim spavanjem,danas je oko 17 h vec vristala bez ikakvog razloga spavalo joj se ali je nekako prosla kriza
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 11.12.2014 22:05:51
|
|
|
|
dijana1*
|
Vece mame. Evo i mene u pauzi izmedju budjenja i nosanja. A deca su mi bolesna verovatno zato sto ih okupam pa spavaju pored otvorenog prozora. Nigde ne radim , nigde ne idem pa mi je zanimljivo da vadim sline , da ih nocu nosam i da idem po doktorima. Kosta slabo jede, danas je bio poprilicno kenkav a veceras sam primetila da vuce usi tako da sutra idemo u izlazak kod doktora. Vidim da je vecina dece bolesna
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 11.12.2014 22:08:08
|
|
|
|
Klarita
|
IZVORNA PORUKA: dijana1 RR Vece mame. Evo i mene u pauzi izmedju budjenja i nosanja. A deca su mi bolesna verovatno zato sto ih okupam pa spavaju pored otvorenog prozora. Nigde ne radim , nigde ne idem pa mi je zanimljivo da vadim sline , da ih nocu nosam i da idem po doktorima. Kosta slabo jede, danas je bio poprilicno kenkav a veceras sam primetila da vuce usi tako da sutra idemo u izlazak kod doktora. Vidim da je vecina dece bolesna Pu, nemajko jedna Ajde, u kafance da te castim nekim picem i da brzo ozdravite i no nervozis no no
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 11.12.2014 22:14:26
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Da se upisem u dezurstvo. D mi ima temp .Nos je muci najstrasnije a krenule su i oci da joj krmeljaju. Juce sam je tru uta inhalirala a danas dva puta fizioloskim, odmah sam udarnicki hloramfenikol u oci i malko u nos, brufen sam pripremila, toplomer na krevetu, mleko, pa cak i tuferi i fizioloski za oci, vode i tako eto sad cekam budjenje. Vec je krenulo iskreno jedva dise
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 11.12.2014 22:16:49
|
|
|
|
Klarita
|
E u djavola bas Saljem vam i poljupce da nam dete sto pre ozdravi
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 11.12.2014 22:26:10
|
|
|
|
doktorkakristal
|
mame drzite se,ja kasljem kao magarac pojma nemam kako cu zaspati ni sta da popijem da mi umiri ovaj iritantni kasalj,kod mene ako D nije bolesna onda sam ja pa u krug
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 11.12.2014 22:31:07
|
|
|
|
dijana1*
|
Klarita nemajka nego sta Eee secam se leta i oktobra, bili su to lepi fani bez slina i temp Ljiso istu muku mucimo, samo sto K za sada nema temp
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 11.12.2014 22:32:43
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
IZVORNA PORUKA: Klarita E u djavola bas Saljem vam i poljupce da nam dete sto pre ozdravi Klarita eno moje malo srbijance bas muci nos. Nikad nije tako. Il mi se to tako uvek cini da nikad nije bilo tako. Nemam pojma. Nego da te nasmejem sad je nesto u polumadjaron polu srbijance fazonu pa mi kaze "uziš mamo" e ide Blejd drugi treci deo koji je vec al me smara iskreno da gledam. Mozda uzmem da gledam dracula untold skinuo mm pre neki dan (nem pojma sta mu bi on cak ni ne voli taj zanr filmova) Moram ostati budna bar do 2. Usput treba da ubodem momenat kad da odem da nalozim a da se ona ne probudi. Bice vesela noc. Mm spava, jadnicak dosao je tek u pola 9 veceras, nista jeo nije ceo dan i samo se nazdrao i komirao na krevetu u kuhinji, tako obucen.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 11.12.2014 22:35:48
|
|
|
|
little_one
|
Vece drustvo! Vidim najvece zurke ovih dana u cekaonicama doma zdravlja i labova. Strasno, NI kod nas nije bolje, prosli cetvrtak je Andrea krenula sa kasljem i temperaturom svako vece, pojavi se i nestane, u ponedjeljak i Aleksandra dobije temperaturu, odemo kod zamjenske dr koja odredi vadjenje krvi i briseve. Po krvi u utorak obe virozne, sto mi i Torbica protumacila, al moja dr propisa Sumamed Andrei, valjda preventivno. Ja joj nisam dala taj antibiotik, cekali briseve i danas bum, Andrei brisevi uredni, dakle nema ni pomeni od bakterijske pa srecom nisam ni dala antibiotik i za to Torbici do neba hvala. Aleksandra streptokoka u nosu. Jedva dodjoh do nase dr popodne, odvela je u savjetovaliste gdje je ona zamjena vec neko vrijeme, i zena isto sto i Torbica rece, viroza kod obe, tu nema price. Sad samo pratimo Aleksandru, ne bi trebalo da bude nista ozbiljno, slinci su joj bistri, jedino kaslje. Andrea skoro pa ozdravila, sama, bez ikakve pomoci, tu i tamo se zakaslje i pokusava da iskaslje nesto i to je to. Eto, kad imas povjerenja u svog dr, i onda zaglavis kod zamjenskog i onda srecom imas nekog kao sto je Torbica da pomogne savjetom da ne urusavam dodatno djetetu imunitet bez potrebe. Nadam se da cete brzo ozdraviti svi, ljuta sam na dr-e, ljuta sam na zdravstvo, kao da smo stoka pa sta bude od nas, krkni koji antibiotik preventivno i nek ti je sa srecom. Ufff...
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 11.12.2014 22:39:46
|
|
|
|
Klarita
|
I ja pocela da izbegavam AB oralno, sad "napadam" lokalno Ljiso, a sad mi palo na pamet,(podset_i me MK) a je l'' si probala ti Dunji da stavis Neomicin deksazon kapi u nos? Isto pitanje i za nemajku Dijanu i Docu, sto im deca "bolesna non stop" K i dalje kasljuca
< Poruku je uredio Klarita -- 11.12.2014 22:41:22 >
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 11.12.2014 22:45:10
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
nisam nista ja probala njoj da stavljam u nos , tek joj drugi dan curi nos. Nikad ni kapi nismo koristili. Stavila sam joj hloramfenikol da ne bismo docekali da joj se oci zatvore od krmelja kao prosli put, pa da ne bude da se infekcija sa oka seta do nosa i obratno.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 11.12.2014 22:51:59
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Nemajke dobro vece Ja sam se vratila sa predstave. Taman sto je muz usao u kucu, ja sam izasla. Uspavao je decu. Danas mi kaze dadilja kad je T stigla kuci da joj je virio pramen kose. Ispricala joj je T da joj drugar uz vrtica sekao kosu. POsle mi je T sve detaljno ispricala. Uzeo je sa vaspitacicinog stola makaze. Svasta je moglo da se desi. Majku mu, pa gde su te vaspitacice. Besna sam. Jutros je plakala da joj se ne ide u vrtic. Skoro je mali iz njene grupe skidao gace. Vaspitacica je pila kafu dok su oni spavali. Trazio je mm da ne spava vise pored njega. I dalje to radi drugim devojcicama. Za ovaj pramen kose sutra ce mm da kaze. Nije bitan pramen kose koliko sama pomisao sta je maki mogao da uradi. Decica da brzo ozdrave.
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 11.12.2014 23:02:45
|
|
|
|
Torbica
|
drage moje drugarice, sad mi je neprijatno, ljubim vas sve do neba, i da svi brzo prezdrave, ne smem da nabrajam da ne zaboravim nekog a znate da vas volim! Klarita, jeste 5 dana Efedrin moze. Samo jedna mala replika na MK, slazem se da je od slina do opstrukcije kratak put, medjutim, ako nema opstrukcije a dajemo kortiko, urusavamo imunitet. Ma to je vrzino kolo i nije uopste lako biti pametan, a naravno da ides ka tome da bude dobro... Ja dajem Pulmicort samo na promukli glas i onaj karakteristican kasalj. Meni je Djole ufitiljio, nikako prehlada skroz da mine. U guzvi sam ovih dana, ne pitajte, na poslu ne piskim/ne jedem/ne pijem, guuuuzva. I nekako sam ove nedelje bila dosta sama u Sali, pa dodatno psihicko opterecenje, ja sam pocetnik. No, zezam se pa kazem, preziveli i pacijenti i ja Ne stizem mnogo do RR ali evo dam sebi oduska, nisam danas knjigu otvorila, ne mogu. Ljubac svima i hvala na lepim recima
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 11.12.2014 23:05:18
|
|
|
|
mama krava
|
Ljisho, kupi dexametazon i stavljaj joj i u oci i u nos. Sigurno ce da se smiri! Pet dana, 3x po 2 kapi svuda! Eto i ovaj, seronja ima temperaturu. Neku bzv, ali sav je kilav! Zaspao u 8 i 15. Nisam mu nista davala, ali sad cu opet da mu izmerim, pa cu da vidim. Imao je 37,8. Uffffff
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 11.12.2014 23:05:39
|
|
|
|
Gangan
|
Citam i ne verujem U kom vrticu se to desava? Morali bi da prijavite takvo ponasanje vaspitacica i pojedine dece. Moje dete ide u vrtic, ali ima 3,5 godine i nece da mi prica sta se tamo desava i to me izludjuje. Nce da kaze ni dal jede ni dal spava, nista. Verovatno se iza zatvorenih vrata svasta desava ali eto on nece da kaze. Mm je u pravu da je svaki vrtic velika tajna kad zatvore vrata. Deca se inace plase autoriteta pa neka zato i cute nazalost. Sto se tice zdravlja, i mi stalno slinavimo i non stop koristimo fiziomer. Srecom pa nema temperature, opste stanje je ok, jede, igra se, veseo je, ali nos izludjuje Cekamo nalaz brisa grla i nosa pa videcemo, za sad 5 dana erijus
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 11.12.2014 23:09:46
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Torbice dok si tu, stigla mi je posta. Zene ako imate gde da nabavite efedrin kapi, uzmite ga. Ovo posebno kazem Dijani i Doco, jer nasa deca imaju istu boljku. Meni je Sofija skoro kasljala i slinavila. Cim sam pocela sa tim kapima za par dana se umirilo. I sad opet. Tako da se ja kunem u njih. Samo treba da procenimo, ali verujem da je uvek isto. Ganganas nama T sve prica. Znam cak i prezimena dece.
< Poruku je uredio Sanjica26 -- 11.12.2014 23:13:00 >
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 11.12.2014 23:15:11
|
|
|
|
Gangan
|
Moj klinac ima 3 godine i prica sve samo ne o tome sta se tamo radi. Izludjuje me
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?