|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo
22.11.2014 6:44:15   
lilipolip
Ja i dalje njemu svako sisanje racunam kao obrok, posto nece sledeci obrok pre 2, 2ipo sata posle sisanja, tako da mi prakticno imamo 7 obroka :), racunajuci 4 sisanja i 3 glavna, sa skoro 9 meseci :)

Inace...slava je prosla odlicno, niko nista nije nutkao, on je jeo svoj rucak, pa lovio mrvice hleba (to nam je glavna zanimacija)

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1826
22.11.2014 14:39:43   
Klarita
Lili super..pregrmeste slavu user posted image

Jole, welcome prijouser posted image

Mi i dalje na starom rezimu ishrane "ista meta isto odstojanje"user posted image skoro sve sam uvela, ostao pasulj, kupus, spanac...to cu kad predjemo u temu 9-12user posted image

Kako su dobre one zitarice Milupa ovas + jabuka mnjaaaaam

(odgovor članu lilipolip)
Direktna veza do poruke: 1827
22.11.2014 15:13:27   
mirkam
Kod nas je bas slab izbor Milupa žitarica user posted image Ja uzimam od Hipp te ovas-jabuka i ja ih obožavam user posted image U stvari,sve te Hipp žitarice obožavam,a M je omiljena heljda.Izgleda da on više voli te neutralne u odnosu na slatkaste ukuse.

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 1828
22.11.2014 15:14:41   
Mala Elena
Bravo Lili! Ako neka lovi samo da je dobar!
Ja sve hocu da uvedem celer i paskanat pa nikako, sve nas snasli neki problemi ovih dana.

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 1829
28.11.2014 17:40:47   
Mala Elena
Kako su beberoni prihvatili celer i paskanat ? Kako spremate i da cim mesate ?
Klarita , jel si davala N one Nestle zito -sljiva 8+ ? I jel si posebno davala svaku zitaricu ili si koknula sve odjednom ( ono veliko pakovanje 8 zitarica )?

< Poruku je uredio Mala Elena -- 28.11.2014 17:42:24 >

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 1830
28.11.2014 22:01:57   
lilipolip
Moj bebac je bas lepo prihvatio celer i paskanat, i dan danas ga jede u skoro svakom rucku, najcesce kao supicu, znaci kuvam kad i nama, meso, celer, paskanat, sargarepicu i persun , posle njemu odvojim i to je to.

Direktna veza do poruke: 1831
28.11.2014 22:15:06   
Mala Elena
E to sam se pitala, da li ce prihvatiti sa mesom ili samo uz krompir i sargarepu ..
Stize mi domace u ponedeljak pa tokom nedelje javljam kako je proslo !
Kupila sam joj President mladi sir, da probamo, mozda je bolji nego sto sam uzimala, cini mi se da je 5.5 % mm. ..
Ima li rogaca u zdravoj hrani i kako se sprema njegovo seme?

Direktna veza do poruke: 1832
28.11.2014 22:32:41   
lilipolip
Pa ako jede meso ne vidim zasto ne bi, to daje lep ukus hrani, ubaci par kolutica pa vidi.
Ja sam isto koristila prezidentov mladi sir, ali mi svi oni imaju jako malo mm, pa vise koristim km, pavlaku.
I moram da pohvalim meggle alpenbutter, mnooogo je lepsi nego prezident , i bebac ga vise prihvata

Direktna veza do poruke: 1833
29.11.2014 0:59:57   
little_one
a zasto ne uzmete abc sir, on je mislim 80% mm ili tako nesto pa je odlican za bebe...ME jesi davala ista od mlijecnih dosad, mozda prvo da krenes sa jogurtom

Direktna veza do poruke: 1834
30.11.2014 18:22:04   
Klarita
Nestle 8zitarica sam uvela sa 6m kad sam eksperimentisala sa glutenom i da, dala sam odjednom. Pre tih 8 zitarica, dala sam od tih 8, 4 zasebno i sve bilo OK. Ne kuvaju se, samo umesaju sa mlekom.
Nocas je bas stenjao i budio se...gladan je, brate, gladan,...moram da iscitam skokove u razvoju. K mi je jako slabo pila mleko pa mi neverovatno sto ovaj mali pije ovolikouser posted image Je l' bih smela da mu dam 240ml?

Direktna veza do poruke: 1835
30.11.2014 18:27:53   
serpica
Klarita naravno da smes da mu das vise mleka...ja sam srecna kad vidim da dete pije mleko,znas kako sam ja prosla s Tomom,6 vrsta AD i nijedno nije hteo,kasnije i sva moguca kravlja mleka i opet nista i evo i sad jedva da popije 200ml za celu nedelju ako ga prevarim

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 1836
30.11.2014 18:49:10   
lilipolip
Pa ponudi mu ti vise mleka normalno. A to sto se budi ne mora da znaci da je gladam, mozda mu nesto ne prija stomacicu. Ja sam se od treceg meseca valjda opustila i idem metodom, ako je gladan vristace.

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 1837
30.11.2014 20:18:46   
Mala Elena
Joj Lili...nemoj da vristi .user posted image
K. Hvala... ja nisam jos dala to sa 8 zitarica jer nisam sve zasebno isprobala pa me strah. Ali kad razmislim, gluten je gluten , koja god da je zitarica .
Davala sam joj sve mlecne proizvode, L O. Lili, ti dajes km? Jel ima problem sa stomacicem , kakve su reakcije?

< Poruku je uredio Mala Elena -- 30.11.2014 20:20:11 >

Direktna veza do poruke: 1838
1.12.2014 6:39:44   
lilipolip
Ne mislim bukvalno da vristi ;) to je bilo iz perioda kada nisam znala kad treba da jede, kada mu je dosta itd, pa sam mu davala da sisa kad god je budan, pa dok se ne uspava :) grozno vreme
Dajem km, pavlaku i jogurt, nije imao problema nikakvih za sada. I zumace je proslo super.

Mi od prekosutra u narednoj temi user posted image

Direktna veza do poruke: 1839
1.12.2014 8:26:17   
Klarita
Lili user posted image , stizemo i mi za mesec danauser posted image

Serpi, ljubavi, sve te razumem..Toma je kao Klarauser posted image
Lili, testirala sam ga hranom, nije stomacicuser posted image valjda ce proci, neam pojma

Direktna veza do poruke: 1840
1.12.2014 10:51:11   
pocahontas
zenske molim vas za pomoc, zaboravila sam, a nemam vremena da iscitavam temu, sa koliko se uvodi spanac? imamo 7m, a sa klopom smo poceli pre mesec i po, za sada jede jabuku, krusku, bananu, bundevu, keompir, sargarepu, tikvicu, a od mesa piletinu i curetinu. planiram karfiol da bude sledeci...

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 1841
1.12.2014 10:52:14   
Klarita
Sa 9muser posted image , ali mozes blitvu. Mozes i teletinu i jagnjetinu od mesauser posted image

< Poruku je uredio Klarita -- 1.12.2014 10:53:03 >

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 1842
1.12.2014 11:08:54   
pocahontas
hvalaaaa user posted image

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 1843
1.12.2014 16:07:52   
Jole84
Žene nikako da stignem da napišem koju user posted image
Mi sada ručkamo po 200grama bogami, povrće+meso ali ono što me buni je što ona i dalje doglavljuje mlekom. Popije sve što joj dam. Ja omanjim jer mi je stvarno previše da pojede 2 teglice+200ml mleka, pa joj dam 150ml i ona slisti. Ako je ručak oko 3, pola 4, da li i dalje kad želim da uvedem neku novu namirnicu-uvodim prepodne? Probala je plazmicu pa bih sad polako uvodila žitarice sa glutenom...za 10 dana je 7 meseci user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

Direktna veza do poruke: 1844
1.12.2014 18:48:00   
little_one
Sto se tice obroka, jel je ucis da pije i vodu pored obroka? Mozda bude zedna? Probaj i to, a jesna je, super, moze dosta da joj stane u stomacic user posted image

Gluten si uvela, al sto bas sa plazmom? Ja bas nisam za plazmu, u njoj ima toliko gluposti da covjek ne povjeruje. Moja Andrea do godine nije probala plazmu i tad ju je probala eto da je proba i danas je rijetko jede. I da, namirnice se uvijek uvode ujutro, tako da ukoliko bude reakcija na hranu, da se ne ispolje u toku noci mozda, vec u toku dana pa da se lakse reaguje. Mislim, za nadati se da nece biti reakcije, al sa tim se NIKAD ne zna.

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 1845
1.12.2014 21:18:12   
lilipolip
I ja se trudim da uvek posle obroka mu ponudim vodu, popije po 30-40ml, kako kad, mada sve mislim da je to malo, volela bih da pije vise. I divim se vama sto vam deca jedu tako lepo, moj tek sada, sa skoro 9 meseci poceo da jede po 200ml, i posle nema sanse da sisa ako nije proslo jedno 3,5 sata. A nije mrsavko, 9,5kg ima...ja zadovoljna ;)

Mene samo bune te uzine, nemam pojma kako da umesto sisanja sad ubacim uzinu, ne znam koliko, i posle koliko vremena da dam rucak?

Direktna veza do poruke: 1846
1.12.2014 21:32:25   
pocahontas
nas raspored je ovakav: sisa izmedju 6.30 i 7.30h (zavisi kad se probudi), izmedju 10 i 10.30h jede voce (200gr), oko 13-13.30h jede povrce sa mesom (sramota me i da napisem, ali pojede i po 350gr) oko 16-16.30h sisa, oko 18-18.30h jede milupine pahuljice i u 20.15h opet sisa. on ne popije ni 30ml vode za ceo dan, hocu da poludim, iz flasice nece ni malo, pa mu dajem na kasicicu i iz case...sok mu ne dajem, sad popije malo caja od belog sleza na kasicicu jer kaslje.
kad ste dale pileci batak? ja starijoj bas dugo to nisam uvela da bih onda procitala kako je batak bolji od belog mesa zbog kolicine gvozdja, pa sad planiram da to ranije uvedem.

Direktna veza do poruke: 1847
1.12.2014 21:41:38   
lilipolip
A kolikoje star? Ne vidim na tickeru.
Ja imam problem sto on nece da sisa kad se probudi, evo jutros je sisao u 5 ujutru i posle do 9 nije hteo ni malo, i u devet i nesto sam mu dala dorucak.

Direktna veza do poruke: 1848
1.12.2014 22:02:12   
Mala Elena
Pa onda se nasisao fino u 5 , sto brines ? Moja siki pola sata do sat od budjenja , nekad odbije ali ne brinem nego sacekam vocnu uzinu .
Pocela je da jede jednu malu teglicu , ma i to je sramota koliko vasa deca jedu ali sto mi rece L. O da ne uporedjujem .user posted image
Kada uvodimo dorucak i sta ?

Direktna veza do poruke: 1849
1.12.2014 23:28:33   
little_one
Ma kakvo uporedjivanje, moja Andrea mislim do skoro godine nije pojela 200ml, al je imala 3 obroka i 2 uzine, i sve pomalo jela tako al joj bilo dovoljno. Mi sad jedemo oko malo jace od jedne male teglice, i imamo samo jedan obrok. Meso jos nismo uveli, al je u planu uskoro. Dorucak ce biti vocno vec od iduce sedmice, a rucak ce da se upotpuni mesom user posted image

Direktna veza do poruke: 1850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here