Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 24.11.2014 18:52:29
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: serpica Soni s prvim nista nisam znala pa me nije ni bolela glava,a sad brinem za svaku sitnicu...ne znam da li si primetila da ne brinem toliko kad se rode u smislu prehlada,ishrane i sl.nekako sam tu opustenija jer sam prisutna tj u mojim je rukama a dok je u stomaku i dok ga ne vidim uhhhh svasta mi prodje kroz glavu.. Potpuno tačno, i isto kod mene od riječi do riječi! I svaki put kao neću ja da se sekiram ni oko čega, biu optimistična, ali jednostavno ne ide tako
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 24.11.2014 19:00:55
|
|
|
|
Maslacak15
|
Odlicno za rezultate Serpi Bice to sve super. Pa rekao ti je isto sto i ja u principu. Ne nebi trebalo da bude problem za trudnocu. Opusti se sad malo i uzivaj, bice sve ok.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 24.11.2014 19:02:47
|
|
|
|
Chipsy
|
Serpi, bravo Uh, sad morate mene da gurate do srede, prestravljena sam
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 24.11.2014 19:37:53
|
|
|
|
serpica
|
IZVORNA PORUKA: Maslacak15 Odlicno za rezultate Serpi Bice to sve super. Pa rekao ti je isto sto i ja u principu. Ne nebi trebalo da bude problem za trudnocu. Opusti se sad malo i uzivaj, bice sve ok. mnogo mi je lakse sada,mislim to ne znaci da necu da panicim jos koji put do kraja ali mi svakako svaka lepa vest mnogo znaci...ljubi male maslackice Chipsytu smo,naravno
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 24.11.2014 19:44:38
|
|
|
|
daca77
|
Serpice, bas mi je drago za dobre vesti Gde nam je Njica?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 24.11.2014 19:54:09
|
|
|
|
bubulence
|
Serpi pa kako bi drugacije bilo nego tako. lepo smo ti rekle! bravo za bebanu . chipsy tu smo da guramo i hrabrimo . srculence duD mozes da dajes kad god hoces, nama je bila spas. zivela duda!!! a sve ces znati kada se porodis, zato sluze majke. sto se tice dojenja, jako bih volela da drugi put imam vise srece ali kako god bude. javila mi se Boka, isla je na pregled, cula srce! sve je ok ali kaze dr da je ono krvarenje bilo zbog blizanacke trudnoce, tacnije jedan plod je prestao da se razvija i otisao. ali tu je druga beba i navijacemo da tako ostane... mi smo sada bili u zlatari, htela sam da kupim Emi neku ogrlicu ali smo na kraju uzeli dve lepe narukvice. jednu njoj a jednu za Mariju.... da imaju iste...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 24.11.2014 19:54:48
|
|
|
|
Sanjchezze
|
Serpi bravo Chipsy sve ce biti u redu, nemoj da se brines. I ja cu na uz u sredu :) Jelo, dobrodosla Njica nema net, sad sam se cula sa njom. Bila je kod svoje doktorke danas, dobila je antibiotike za onu streptokoku, otvorena je jedan prst i primice je u Front 1. decembra da vide da li ce tad i da je poradjaju, naravno ako Stefan ne krene ranije. Sad joj je mnogo lakse jer se brinula zbog streptokoke i tako. Ja sutra da vadim krv i ostalo, pa vezbice i u sredu na uz, da vidim koliko mi je devojcica porasla, malo sam zabrinuta zbog posteljice ali bice sve u redu sigurno, mora biti
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 24.11.2014 20:00:01
|
|
|
|
bubulence
|
pozdravi nam Njicu i reci da mislimo na nju! a zasto si ti zabrinuta za posteljicu???
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 24.11.2014 20:02:18
|
|
|
|
soni
|
IZVORNA PORUKA: choopa choops IZVORNA PORUKA: serpica Soni s prvim nista nisam znala pa me nije ni bolela glava,a sad brinem za svaku sitnicu...ne znam da li si primetila da ne brinem toliko kad se rode u smislu prehlada,ishrane i sl.nekako sam tu opustenija jer sam prisutna tj u mojim je rukama a dok je u stomaku i dok ga ne vidim uhhhh svasta mi prodje kroz glavu.. Potpuno tačno, i isto kod mene od riječi do riječi! I svaki put kao neću ja da se sekiram ni oko čega, biu optimistična, ali jednostavno ne ide tako U pravu ste !!! Chipsy sve ce super biti ...Guramo te !!!!
< Poruku je uredio soni -- 24.11.2014 20:03:39 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 24.11.2014 20:09:16
|
|
|
|
Sanjchezze
|
Pozdravicu je Pisala sam u temi zrelost posteljice, od 30. nedelje mi je posteljica III stepen, prezrela je malo, zbog toga sam malcice zabrinuta, plasim se sa mi bebana ne dobija dovoljno na tezini iako je tad imala super tezinu za tu nedelju. Uglavnom dr nije bio zabrinut previse tako da sam se i ja opustila, ona je aktivna kao i uvek tako da mislim da nemam razloga za brigu
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 24.11.2014 20:14:34
|
|
|
|
soni
|
Meni niko nikada za posteljicu nije rekao ovde, pojma nemam sta znace ti stepeni...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 24.11.2014 20:25:26
|
|
|
|
Sanjchezze
|
Soni kod nas pise na svakom izvestaju sa ultrazvuka, idu od I do IV cini mi se. Uglavnom rano je da u 30toj nedelji bude III stepen jer to moze da znaci da ce beba prestati da dobija na tezini jer posteljica polako gubi svoju funkciju, tako sam ja cula. Mada sam cula i da u drugim drzavama uopste ne gledaju starost posteljice, kao nije to bitno pa sad ne znam... par drugarica iz inostranstva nije imalo pojma za zrelost posteljice i te stepene, cak su i trazile po papirima sa ultrazvuka, nigde im nije pisalo.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 24.11.2014 20:29:42
|
|
|
|
soni
|
ne nama to uopste ne mere...ne vade nam briseve, jednom nam rade krvnu sliku ...nisam cak znala ni kako mi je beba bila okrenuta, pa sam molila privatnog ginekologa...Kazu ako beba izlazi na noge samo malo vise secnu i porode normalno....I onda kad citam sta pisete uplasim se majke mi....Nista ne znam
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 24.11.2014 20:39:03
|
|
|
|
Sanjchezze
|
Ja ti pomalo i zavidim Soni sto je kod vas tako, manje znas, manje se i brines. Ja radim ks, urin, secer, briseve, antitela i uz svake 4 nedelje i samo se nerviram. Nema potrebe da se brines, da se ne daj boze desi nesto lekari bi reagovali, kod nas ti je samo bespotrebno plasenje trudnica...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 24.11.2014 20:41:55
|
|
|
|
soni
|
Pa njima to i jeste poenta da izbegnemo stres..kazu trudna si nisi bolesna...Ako mi urade neke nalaze ne dobijam da vidim rezultate..kazu da ne kopam po netu i uporedjujem sa drugim
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 24.11.2014 21:21:51
|
|
|
|
bubulence
|
ako dr nije zabrinut onda mislim da je ok, inace se stvarno ne razumem... soni najbolje je tako... sto manje znas manje brines...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 24.11.2014 21:23:31
|
|
|
|
Sanjchezze
|
Soni tako i treba, a ne kao ja, dok nisam dosla kuci i pocela da ceprkam po netu nisam se ni brinula za poset_eljicu. Tako isto i sto se rezultata tice, ma uzas. Sad sam odlucila da ako moj dr nije zabrinut necu ni ja biti ma sta god procitala na netu ( jer znam da cu svejedno citati ) Ima taj vas zdravstveni sistem svojih prednosti... Bubi dr nije zabrinut, samo mi je to napomenuo, rekao da je to cesce kod pusaca ( ja sam prestala) i dao mi vit C da pijem svaki dan, rekao mi da jedem voce i da budem na vazduhu sto vise. To je sve...
< Poruku je uredio Sanjchezze -- 24.11.2014 21:26:13 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 24.11.2014 21:25:57
|
|
|
|
soni
|
Al sta ako nesto nije kako treba a ja ne znam?? Imam 1 UZ u trudnoci Ja sam skroz pozitivna, takva sam bila i u prvoj...Osecam se ok i znam da je sve ok...ali ponekad se uplasim
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 24.11.2014 21:34:34
|
|
|
|
Sanjchezze
|
Mislim da je samo 1 uz u celoj trudnoci stvarno malo, ali 3-4 su sasvim ok. Ja sam osmi mesec i do sad sam imala 8 uz-a, to je inace po meni previse ali tako je ovde. Mislim uzivam ja da gledam bebanu ali sa medicinske strane mislim da toliko nije potrebno osim ako je trudnoca rizicnija. Pretpostavljam da i kod vas ako je rizicna trudnoca prate malo cesce. Mozes li makar privatno da odes na uz? Najbitnije je biti pozitivan, naravno da ce sve biti u redu, jer negativnost i crne misli ne vode nicemu dobrom. Samo stetimo nasim bebicama nerviranjem.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 24.11.2014 21:38:39
|
|
|
|
soni
|
Da isla sam privatno ali na privatnika se ovde isto ceka...Sad cu u Srbiju pa cu ici na ekspertni...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 24.11.2014 21:48:42
|
|
|
|
Trcosava
|
Soni evo ja ću da te utešim Dobro, ovde se radi UZ recimo redovno (sad sam u državnoj ustanovi). Prethodna trudnoća. NI JEDNA KRVNA SLIKA! Ali ni jedna jedina za 9 meseci. Kontrole manje više redovno, ali ne uvek i UZ. Nikakav bris, ništa. E sad, znam da mi se Ana kasno okrenula i kad sam išla na obavezan razgovor sa anesteziologom, pitam ja njih jel se ide na carski ako se ne okrene (jer Ana nije bila nogama dole, već poprečno) i babica mi odgovara ma jok, okrenemo. A ja OGTT nije ni radila, iako mi i mama i baba (bila) šećeraši. Ali opet, šalje se na nuhalni. Mislim, ne znam da li da pričam dalje ili ne. Ako spadaš pod paničare i ako može da te plaši onda neću
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 24.11.2014 21:49:06
|
|
|
|
choopa choops
|
Bravo za Njicu, konačno da se rješi briga oko lijekova! I bravo za boku i soni, ma rekli bi ti oni da nešto nije u redu. I moj je dr u prethodnim trudnoćama bio škrt na riječima u početku, ali čim su se pojavili neki problemčići on bi mi rekao. Ne brigaj. A u Srbiju ćeš ići za EUZ? Sanjčice, na netru ćeš naći raznih info, ali ja se ne mogu baš tačno sjetiti ali čini mi se da je ovdje na forumu isto neko pričao o tome, a da je na kraju bilo sve OK.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 24.11.2014 22:48:57
|
|
|
|
Štetica
|
Vece Serpi drago mi je da je sve ok(drugacije i nije moglo biti),sad malo opustanja nebi ti skodilo Ja sam danas neplanirano morala do dr,nocas sam imala neke bolne kontrakcije,pa sam se malo uplasila,uradila CTG,kontrakcije prisutne,grlic razmeksan i otvoren 2 prsta,tako da sam opet na utrogestanu 2x200,do 37-me nedelje. E da jos mi i pritisak bio 145 sa 100,tako da dobih i metildopu,i naravno mirovanje. Taman sam se ponadala da cu proci bez lekova do kraja trudnoce al mucak.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 24.11.2014 22:51:10
|
|
|
|
Štetica
|
E da vrhunac dana mi je bio nestasica utrogestana,
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 24.11.2014 22:52:58
|
|
|
|
srna001
|
Drage moje samo da vam mahnem!!!!Koliko poznatih lica Šerpice draga, pa ti me ne sačeka za četvrto!!!! Uživajte u trudnoći!!!Ljubim vas sve, i stare i nove drugarke!!!
< Poruku je uredio srna001 -- 24.11.2014 22:54:02 >
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?