Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 20.11.2014 0:25:32
|
|
|
|
choopa choops
|
Da pozovi da se posavjetuješ. Kaži da te boli, i ne znam da li ti isti dr vodi trudnoću, pa napomeni i za to otvaranje u prethodnoj trudnoći. Ne znam, ja sam imala neki osjećaj baš da bih trebala na pregled, pisala sam u temi vaginalni pregledi, pa me sve bilo sramota da pitam i eto ipak se odlučih i ispostavilo se da je dobro što sam otišla. Ko pita ne skitaa, nadam se da nije ništa ipak A što se tiče CTG-a ja se više ni ne sjećam, čini mi se da je jedna linija za otkucaje srca bebe, a druga za kontrakcije. Meni su ih radili pred kraj samo u prošle dvije trudnoće, ne znam kako će bit sad?
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 20.11.2014 0:28:49
|
|
|
|
bubulence
|
IZVORNA PORUKA: Sanjalica1980 Bubi, pozovi dr cisto da budes mirna. Bilo bi super da mozes stalno odmarati ali je verovatno tesko uz malo dete jeste tesko, a jos je ona i dobra. dam joj da crta, pise, testo da mesi, plastelin... i mirna sam. jedino sto voli da seta... choopa to si sada trazila? nisam citala...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 20.11.2014 0:36:29
|
|
|
|
choopa choops
|
Da, evo moje pitanje od prije 4 dana: IZVORNA PORUKA: choopa choops U prethodnim trudnoćama bih prilikom svakoga UZV pregleda, imala i vaginalni pregled, rucno, ne spekulumom. I uvijek mi je u nalazima stajalo grlić takav i takav. Sada nešto nisam mirna, pošto me je dr zadnji put pogledala prije 2 mjeseca i to spekulumom kad mi je vadila briseve. S obzirom da i dalje imam sekret (iako su brisevi bili u redu) i na to da imam kontrakcije i smanjen grlić, bojim se kakvo je stanje dolje Sve se razmišljam da li da pođem da je pitam da provjeri? Intuicija ili šta je, pojma nemam, ali dobro je da sam pitala jer sam se isto bila malo opustila. Te pođi tamo, pođi vamo, usisaj, napravi ovo...Još nam stigao neki namještaj. Sad ću da ležim bukvalno koliko god mogu.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 20.11.2014 0:54:46
|
|
|
|
jovicaa
|
joj a mene jos ceka velika selidba za mesec i po, dva.... ne znam sta cu i kako cu. bubi preskoci ti krecenje, neka tm kreci, a ti kuliraj. meni su se te pripremne kontrakcije sa maksimom u 33. nedelji jako pojacale, imala sam ih bukvalno na 2 minuta, oko 2 sata, otksakivala sam sa stolice koliko mi se stezao stomak. i to je bilo pogodi, posle velikog spremanja! i sledeci dan kad sam otisla na kontrolu, grlic skracen, uloziv. i doca nije naredio neko preterano mirovanje, ali rekao je da vise ne pravim veliko spremanje. mada on kaze da je za osmi mesec to normalan nalaz da grlic bude skracen i uloziv, kao nista neobicno. sad idem kod druge doktorice.. videcemo sta ce reci, spomenucu joj to zatezanje.. ma ja sam mirna, samo ako je grlic dobar.. ne znam ni sta je bio smisao mog posta, palim u krevet
< Poruku je uredio jovicaa -- 20.11.2014 0:55:45 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 20.11.2014 6:52:04
|
|
|
|
branki*
|
ukratko preleteh sta se pisalo posle mog odlaska...bicemo sve u redu,moramo masem i idem...pisem kasnije.. dobro jutro!
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 20.11.2014 6:57:45
|
|
|
|
serpica
|
Dobro jutro...bas ste pisale nocas Bubi koristim utrogestan 2x200 ali posto ga sad opet pijem mogu i od 100 pa dupla doza, Chipsy kod nas se nuhalni radi dan pred dabl test i to u 12.nedelji,ja radim uz u ponedeljak tad cu biti 11+4 cini mi se. Drzite trudnice polako se prilizavate finisu pa je sad najteze.
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 20.11.2014 7:13:54
|
|
|
|
bubulence
|
dobro jutro! choopa sto bi rekli- moj me insekt nikada ne vara . jovice ma ne mislim ja da krecim , ali opet necu sigurno ni lezati sve vreme, znam sebe. Serpi ja imam oko pola kutije tog od 100, mogu da ti posaljem. a ako hoces mogu pogledati danas u NS pa ako ima da ti uzmem. kurirskom sluzbom bi ti stiglo za jedan dan
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 20.11.2014 7:30:59
|
|
|
|
eca89
|
Dobro jutro trudnice moje drage, kod mene divno jutro, sunceeeeee . Bubi, nadam se da ce sve biti ok .
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 20.11.2014 7:33:12
|
|
|
|
serpica
|
Bubi hvala draga,javila mi se nasa divna drugarica i poslace mi,a i ja cu jos da trazim po Nisu..hvala ti od srca ne znam ni dokle cu da ga koristim,videcu u ponedeljak kad odem na kontrolu.
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 20.11.2014 7:57:48
|
|
|
|
soni
|
IZVORNA PORUKA: branki RR soni,ipokrisia,ne apokalipsa nasmeja me malo stvarno su opusteni prilicno... ahahaha...i jos na ipokalipsa napisala ...ahahah Dobro jutro...# strane ispisale i opet ne mogu da ispratim ... Chypsi, moguce da ce ti izmeriti nuhalni to je 11 nedelja...meni jeste ... Branki sta je za Bozu, ne mogu da nadjem ?? Seerpice ja sam u prvoj sizela, putovala do Srbje d aodradim to...Da, ! UZ u toku cele trudnoce..Ovde imaju manje ordinacije u koje se odlazi na preglede, kod svh je isto i velika poliklinika gde te salju kod raznih specijalista i ginekologija na koju ides samo na porodjaj...Ma ne mogu ni da objasnim kad je sve kontra nego kod nas...Inace su se i bunili lekari i trazili viseUZ u toku trudnoce, mnogo je dece sa daunom...i na njihvojoj skupstini su odbili predlog..Ovde sve politicari odlucuju...Sve je kontra od nas i ne smem vise da se nerviram... Eco blago vama za sunce...Ko zna kad ce kod mene , uzivaj Jovice gde se selite?? Posle citam ostalo....
< Poruku je uredio soni -- 20.11.2014 8:07:25 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 20.11.2014 8:10:07
|
|
|
|
daca77
|
Dobro jutro... Serpice, ja sam pre 15 dana uzela zadnju kutiju Utrogestana i bilo ga je u privatnim apotekama, na recept naravno... Sigurno bih imala 2-3kutije viska da sam redovno uzimala, jer u DZ mi je pisala da koristim 3x1, a u stvari ja sam samo jednu uvece. Medjutim, nisam htela da pravim zalihe kuci. A meni je sinoc pbilo prvo vece bez Utrogestana, pa mi sve bilo neobicno sto nema sta da se gura
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 20.11.2014 8:12:23
|
|
|
|
serpica
|
Dacika,kako si? Jel se spremas? Ima li ko da nam javi lepe vesti kad bude? Ides li u totalnu ili spinal?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 20.11.2014 8:18:23
|
|
|
|
daca77
|
Serpice, zakljucicete da nisam normalna, ali ja se uopste ne spremam...ovoj bebi sam samo kupila kompletic za izlazak, koji naravno nisam oprala...sebi nisam jos kupila papuce, mrezaste uloske itd....nista nisam spakovala, jer sve mislim da mi e rano... A sto se tice anestezije, nista mi doca nije pominjao...verovatno ce opsta. U sredu idem na CTG i definitivno dogovaramo detalje...cak mi nista nije rekao sta da spremim od papira... Nego, juce sam bas bila srecna...ispostavilo se da su mi trombociti ipak oko 100 hilj., tj.106. i da aparat na hematologiji daje lazno umanjene rezultate... To mi je potvrdjeno i u DZ i u centralnolj lab.KC.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 20.11.2014 8:21:05
|
|
|
|
serpica
|
Super za trombocite a ti kreni da pakujes torbu jer nikad ne znas kad moze da krene,sredi sve i mirno cekaj dan D
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 20.11.2014 8:27:06
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: choopa choops jovice pa stisne mi se toliko stomak, kako da opišem...kao da se zategne toliko da će da pukne. I to traje dugo, ne popušta. Nije mi to samo bilo prilikom pregleda, osjetim ja. Ako legnem na leđa a stomak mi je idalje tako tvrd, onda znam baš da su jake kontrakcije. Trćo u početku pa do 20 i neke nedelje, slagaću, se grlić vidi dobro i na UZV, a naročito sa vaginalnom sondom. Tad je meni i mjerila pa kad je rekla da je 4cm ja se baš začudila i ponadala da može da se produži , pa mi je ona objasnila da je preko UZV i ručno drugačija mjera. Čim ne govori ništa, znači da je sve OK Nisam pohvatala, je l' ti se okrenula beba? Ti ideš na vaginalni ili na CR? Ja to stvrnjavanje nisam osetila i sad mislim da neću skontati kontrakcije mislim kad krenu one baš baš hoću, ali ja nisam sa Anom imala nikakav uvod, izazvali su ga i od start su bile na 5 min. E sad, vaginalnom je gledala samo prvi pregled, posle je sve preko stomaka (osim onaj put, ali tad bebu uopšte nije ni videla - samo grlić) Ručno me niko nije pregledao, ovde tako pregledaju kad doguraš malo pred termin valjda. A beba se nije okrenula, zato i jsam dvogrba kamila. NAjgore je kad krene i guzicom i glavom da gura - jako neprijatan osećaj. Šutiranje mi je čak i ok - ako nije dole u svetlanu A ja idem na vaginalni, mislim kao i prvi put. Sas epidural. Jutro trudnjače. Daco konačno neke lepe vesti.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 20.11.2014 8:29:43
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Serpi, ajde pogledacu u ovim apotekama kod mene, ima ih nekoliko, u jednoj mora da ima Utrogestan.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 20.11.2014 8:32:19
|
|
|
|
serpica
|
Ivanka
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 20.11.2014 8:34:44
|
|
|
|
Ivanka 75
|
A u jednoj od tih apoteka mi uvek narucuju lekove iz nabavke ako ih nema, javljam ti oko 10 kad krenem na posao.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 20.11.2014 10:06:19
|
|
|
|
lesica
|
Gde ste drage? Kakve ste od jutros? Ja sam polu šlogirana, mada kakvo je vreme... Što se utrogestana tiče, pitanje je samo kad će početi ponovo da ga distribuiraju, sav utro je na Torlaku i čeka ni ja ne znam šta. Ljubim, odoh još malo da pročačkam po rr, pa i nešto korisno da uradim.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 20.11.2014 10:40:38
|
|
|
|
anita
|
Dobro jutro Ja ustala oko 9,doruckovala pa skuvala kafu. Jos uvek je nisam popila nesto mi je muka,sva sam ko slogirana
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 20.11.2014 10:46:16
|
|
|
|
srculence25
|
dobro jutro ja pijem kafu pije ona mene bas mi nesto negodi. Vreme uzas neka vetrusina duva zima a ja treba da idem do centra peske. Imam danas posla da sijem.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 20.11.2014 10:46:57
|
|
|
|
jovicaa
|
ja sam tako leeeenjaaa ovih dana.. strasno.. neko je spominjao burek, ja sam doruckovala burek i sad mi je lose, prejela sam se
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 20.11.2014 10:48:37
|
|
|
|
bubulence
|
Serpi ako zatreba slobodno javi... ja cekam mm ispred skole, a sreli smo se sa mojim tatom da mu predamo Emu a on nama predao domace kobasice, cvarke, sunku.... i sada mi nije dobro jer sve mirise a ja ne mogu da jedem
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 20.11.2014 10:50:43
|
|
|
|
jovicaa
|
joj ja ne znam da li bih izdrzala.. vec dugo mi se jedu cvarci, a slanina mi se uvek jede.. znam da je grozno i nezdravo ali njaaam
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 20.11.2014 10:53:02
|
|
|
|
bubulence
|
srculence znas da sijes . jovice jeste nezdravo ali ja bez slanine ne mogu da zivim
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici 13 znakova da očekujete dečakaDa li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?