Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 22:23:16
|
|
|
|
jovicaa
|
branki kakvo zatezanje osecas? mozes slobodno piti mg, recimo jednu sumecu dnevnu ili cak dve, zavisi koliko ima mg. ako pijes neke vitamine verovatno i oni vec zadrze neku dozu mg. mg imas puno i u donat mg vodi.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 22:23:57
|
|
|
|
choopa choops
|
Chipsy meni je NT rađen u 11-oj nedelji, u sklopu dabl testa, ali mislim da je idealno u 12-oj. Da ja pijem Elevit, do sada sam pila MAmavit, ali sam promijenila po savjetu dr jer u ovome ima više gvožđa.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 22:26:57
|
|
|
|
choopa choops
|
Trćo ne znam za grlić ni sama. Meni je inače normalno 1,5cm...a koliko sam upućena prosjek je oko 4-5cm. Znači ja u startu imam problem. A tek sam u ovoj trudnoći shvatila da nije isto kada ga mjere na UZV i ručno. Na UZV je uvijek veći. Meni je tako čini mi se oko 4cm, ali nisam sigurna
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 22:30:56
|
|
|
|
jovicaa
|
a kakve kontrakcije osecas cupo? ja sam vec sad pocela da osecam po koju u toku dana, jako mi se zategne materica i posle nekog vremena opusti. to su kod mene kontrakcije znam sigurno, imala sam ih u prethodnim trudnocama. broj se povecava kako odmice trudnoca. sad ih imam samo par u toku dana... u petak idem na kontrolu i najiskrenije se nadam da je grlic ok, jer ne znam kako bih mirovala.. mada svasta nesto me boli, ko zna kakvo je stanje.
< Poruku je uredio jovicaa -- 19.11.2014 22:31:17 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 22:31:23
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: branki RR chipsy,mislim da nije rano,nego taman,ja sam dabl radila u 12.nedelji,cini mi se.pitaj dr. kako bre nije rano kad se radi od 11 do 13 nedelje moj je sad rađen negde pred kraj. Čupo, tada je pregled bio preko stomaka već odrađen, pa kad sam pomenula bolove radila je sondom. Nikad mi ništa ne govori za grlić, a nisam nešto ni primetila kad odem na pregled da pridaje značaja tome. Uvek gleda bebu, srce, organe, mozak. BTw ja ne znam kad ovo dete misli da se okrene, ubi me rastezanje - čas na levu čas na desnu. Samo mi iskaču grbe - počeću da se osećam kao dvogrba kamila.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 22:36:42
|
|
|
|
branki*
|
pa,da,trco,chipsy ce tad biti 11.nedelja(10+6),to je to. jovice,kao da se zategne i stegne stomak i tako traje par sekundi,pa se opusti.tako se desava nekoliko puta na dan.ujutru sam najbolje jer sam lezala i spavala i odmarala,a kako ustanem,krece to zatezanje.jesu to te lazne kontrakcije,tako?to nije opasno?uzecu bar tu vodu.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 22:40:31
|
|
|
|
jovicaa
|
jesu branki ako imas samo par tih kontrakcija, nije opasno. posebno posto si vec 30. nedelja, normalno je da ih imas. kakav ti je grlic? evo ja sam 10 nedelja manje trudna i isto kao i ti, osecam ih uglavnom posle nekog fizickog napora veceg. isto po par na dan...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 22:41:02
|
|
|
|
choopa choops
|
jovice pa stisne mi se toliko stomak, kako da opišem...kao da se zategne toliko da će da pukne. I to traje dugo, ne popušta. Nije mi to samo bilo prilikom pregleda, osjetim ja. Ako legnem na leđa a stomak mi je idalje tako tvrd, onda znam baš da su jake kontrakcije. Trćo u početku pa do 20 i neke nedelje, slagaću, se grlić vidi dobro i na UZV, a naročito sa vaginalnom sondom. Tad je meni i mjerila pa kad je rekla da je 4cm ja se baš začudila i ponadala da može da se produži , pa mi je ona objasnila da je preko UZV i ručno drugačija mjera. Čim ne govori ništa, znači da je sve OK Nisam pohvatala, je l' ti se okrenula beba? Ti ideš na vaginalni ili na CR?
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 22:42:25
|
|
|
|
bubulence
|
Serpi a koji utrogestan koristis?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 22:42:34
|
|
|
|
branki*
|
nemam pojma za grlic,ovaj dr nista zivo ne prica.samo kaze -sve je u redu.ja ga pitala da li smem da putujem,on kaze da smem.valjda je dobar.sa bozom je grlic bio ok skroz.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 22:44:53
|
|
|
|
choopa choops
|
branki mislim da je kod tebe to OK i da su to BH kontrakcije. I dobro je što ih imaš, to je priprema za porođaj ;-) Ispitaju doktori sve, nego možda mi ne obratimo pažnju na sitnice. Ali znaju oni šta rade. Meni samo bitno da vidim bebu na UZV i da čujem tika taka
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 22:47:23
|
|
|
|
jovicaa
|
jeste choopa to su te zle kontrakcije... i ja sam ih osecala u svim trudnocama vec u 24. nedelji.. i evo sad ih vec osecam. ali nista ne mora da znaci. grlic mi je bio ok do osmog meseca, iako sam ih imala povremeno, u drugoj trudnoci. branki cim tako kaze, znaci da je sve ok, ne brini.. samo opusteno. a kad se bas zamoris, prilegni malo... choopa a sta ti kaze doktor za te kontrakcije? ja cu spomenuti mojoj doktorici to u petak, bas me zanima sta ce reci... joj samo da mi grlic bude ok, da ne moram na lezanje ili nesto sl
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 22:48:46
|
|
|
|
branki*
|
verovatno,choopo,i ja tako mislim,samo sam se pitala da li su opasne ili ne.sad je lakse devojke,odoh da perem kosu i tusiram se,pa se cujemo sutra.laku noc od mene,budite dobro i lepo spavkajte
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 22:53:13
|
|
|
|
Ipokrisia
|
IZVORNA PORUKA: branki RR soni,ipokrisia,ne apokalipsa nasmeja me malo stvarno su opusteni prilicno... hahaha Soni i mene nasmeja ovako smorenu vala bas sam prava Ipokalipsa....hahhaha carica!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 22:54:58
|
|
|
|
choopa choops
|
Noć branki jovice, ništa povećala mi dozu Utrogestana na 3 x200 i da strogo mirujem, i ako krene jaače da me boli da ću morat u bolnicu??? Meni je grlić isto OK, koliko može biti OK tako mali grlić ali ne skraćuje se barem Jesi ti ono bješe pila Ginipral? Ja jesam u obje prethodne, i imam još jednu kutiju, pa se mislim ako krene još neka veća zahebanicja da počnem sa tim, pa ću nekako da ga nabavim na crno. Jeste da mi nije prijao, ali bolje i to nego da se porodim rano.....Da mi je da dočekam baar početak februara...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 22:59:50
|
|
|
|
jovicaa
|
pila sam u obe... u prvoj od 24. nedelje, u drugoj od 33. nedelje... joj ja se tako plasim bolnice, samo da ne moram da lezim tamo i odvajam se od dece, to mi je najveci strah.. mada i kucno mirovanje bi bilo tesko izvodljivo.. ja mislim da ako se grlic ne otvara, ne razmeksava, ne skracuje onda te kontrakcije i nisu neka prevelika opasnost.. ali ne volim sto ih osecam ovako rano. a koliko ih oset_is u toku dana, po broju? i da li mirujes? mislim da je do 10, ili do 20 normalno. izguglaj
< Poruku je uredio jovicaa -- 19.11.2014 23:00:40 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 23:06:43
|
|
|
|
bubulence
|
uh, ja sam juce osetila bar 30 tih kontrakcija, a danas mnogo manje, ali me danas vise boli stomak. a u petak i subotu mm i ja sami krecimo, jer smo do sada ugovarali sa troje majstora i niko nije dosao da kreci... bice veselo...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 23:11:26
|
|
|
|
choopa choops
|
Ma nemam pojma...Nisam brojala, nema pravila. Recimo bude mi OK kad popojem tablete, ali već nakon dva sata krebe ispočetka. Ležim od oktobra tad mi je još naredila. Iako sam ja malo vrdala. Tu i tamo nešto uradim po kući i oko djece i ručka, ali stvarno se trudim da ležim što više mogu. I meni je frka zbog bolnice. Što je rekla jedna moja drugaricaa kad je išla da rađa četvro dijete isplakala se kao kiša Muž je zeza kao šta ti je? Razumijem je totalno...A zamisli tek ako bih morala da ležim
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 23:16:48
|
|
|
|
choopa choops
|
Vidim ja vas sve pomamih Ali nemate razloga za brigu to kod vas je sigurno normalno Kad odeš na kontrolu kažia, a oni će ti reć ima li razloga za brigu, iako sam sigurna da nema bubu nemoj da se sekiraš dr bi ti rekla sigurno. Vide se te kontrakcije na UZV-u, meni je od početka tako, zato sam sigurna da nisu BH. BH dođu i prođu, a ove traju. Tokom cijelog pregleda....I upišu oni to odmah na nalazu ;)
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 23:37:58
|
|
|
|
bubulence
|
choopa mislim da cu sutra ipak otici do dr. bila sam pre dve nedelje ali tada sam se i osecala ok. sada ne. jedva sam sada presla iz dnevne u spavacu, jako me boli stomak. mada ovo nisu kontrakcije jer bol traje vec 15min. pri tom piskim na svakih 5 min po par kapi... inace sam sve samo nisam panicar...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 23:54:19
|
|
|
|
Ipokrisia
|
Bubi meni malopre rece dr da se kontrakcije vide samo na ctg a ne na uz! I posto i ja imam problem sa tim vec nedeljama stsvio me na ctg i sigurno da ima nesto cim mi rekao za taj mg ali nije komentarisao verovatno da me ne zaplasi,iako vidim talase na ctg,to su sigurno kontrakcije...valjda je dovoljno sto nisam otvorena...otidji da proveris svakako, ja kad sam pre dve nedelje imala bolove u ledjima i kobtrakcije umalo ne odogh u bolnicu.i znam da me je dr tad tel pitala da li mokrim,a mene nije teralo tad da piskim...a nekad me tera bas kad beba pritisne nisko
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 20.11.2014 0:03:34
|
|
|
|
bubulence
|
koliko se secam iz prve trudnoce na ctg su uvek talasi, mozda se i varam. mene je sada strah jer sam se sa Emom u 30. nedelji otvorila dva prsta. ali sam se posle toga osecala odlicno, tako da sam racunala da imam odlicnu trudnocu. na proslom pregledu je dr rekao da je grlic malo uloziv ali nista strasno. jaaaao sto smo komplokovane mi zene
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 20.11.2014 0:06:23
|
|
|
|
choopa choops
|
Bubu nisam ukapirala da je kod tebe baš tako. Onda pođi svakako, da budeš mirnijam naročito prije tog krečenja i svega Ipo meni su se vidjele kontrakcije na UZV Od početka. E sad ne znam, možda kad je veća trudnoća se ne vide? Kako da objasnim kao je izgledalo...Onaj kružić a unutra beba. E pa malo, malo pa bi se taj kružić na jednom mjestu savio i kao da se ulubi u bebu. Izgleda baš tužno, ona onako jadna maše ručicama, a ono je udara odjednom Za to mi je dr rekla da su kontrakcije...Ne znam
< Poruku je uredio choopa choops -- 20.11.2014 0:13:11 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 20.11.2014 0:14:19
|
|
|
|
bubulence
|
i ja sam cula da je dr nekim zenicama video kontrakcije na uz... pozvacu ujutro mog dr, objasnicu mu pa cu videti sta on kaze...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 20.11.2014 0:20:25
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Bubi, pozovi dr cisto da budes mirna. Bilo bi super da mozes stalno odmarati ali je verovatno tesko uz malo dete
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Dobijanje na težini po nedeljama trudnoćeKoliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?