|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori mama 11/14 [chat]
15.11.2014 6:34:01   
mali_mis
Jutro mame user posted image
A. je jedan veliki lopov. Juce, sedimo u dnevnoj sobi. On dodje do biblioteke, i na polici gde su knjige za decu, izvuce par knjiga, i baci ih na pod, i onda brzo, otrci iza vrata, a vrata imaju ono duplo staklo, pa se sve lepo vidi sta radi. I tako kad ode iza vrata, A. cucne, proviruje i zine sto vise moze da vidi moju rekciju. Ja ustanem kazem mu da nije lepo vaditi knjige, i vratim knjige nazad, i sednem. Kako ja sednem, eto njega ponovo, sve isto. E na kraju sam ga zeznula, prosuo knjige, sakrio se, a ja odvalila da se smejem. Nije mu vise nista bilo jasno, pa je odustao.
Uglavnom, legnemo mi oko 22 da spavamo. Nekad oko 23,30 me mama budi, da mi kaze da je muz dosao. Legne on, pored A. i mene, i A. se oko 2 probudi, pocne da place, i sve se nesto guzi kod mene. Uzmem ga, odnesem kod moje mame, on miran. I onda uklavirim, da se dete uplasilo od mm user posted image Jos se mama i ja zezale, dosao debeli, veliki zli vuk i pojeo babu, da bi spavao sa mamom u krevetu. Dovedem A. ponovo u sobu, kazem mu veselim glasom "Vidi ko ti je dosao, taaaataaaa", on se malo nasmeje, i opet se kod mene natrti, i zaspi.
Sve koskice me bole. Nisam se naspavala. A. nece da spava bez mene u krevetu, a izgleda da mu ne odgovara i kad je mm umesto babe sa nama. Posandrcacu do ponedeljka.

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 351
15.11.2014 8:52:42   
doktorkakristal
jutro user posted image
MISU nasmeja me za muza,pa da ti brzo prodje vikend user posted image

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 352
15.11.2014 10:08:21   
emicaa
dobro jutro i od nas,danas idemo na rodjendan kod muzevog sestrica,puni 4 godine.mama i kuma su mi tu do ponedeljka.uh bas ce mi falit kad odu.

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 353
15.11.2014 10:17:36   
vikiveki
Dobro jutro mame...meni je danas dan za posao u kući...od ponedeljka radim prijem dece pa radim od 5 i 30 tako da ću iduću nedelju biti verovatno sva ošamućena i neću kući moći ništa da odradim.Deca mi otišla u školu a ja sada vodim borbu sa najmlađim,ja nešto raspremam i sklanjam a on ide za mnom i razbacuje

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 354
15.11.2014 10:28:03   
Torbica
Dobro jutro!
Lele misu, spavanje sa babom i detetom, svaka ti cast!
Ja sam se konacno malo naspavala. Legla u ponoc, oko 3 sam davala lekic detetu i sirup, oko 6 ponovo, pa cerka ustala da piski i vratila se u krevet, nije nas budila, cula sam je kroz san... I najzad ustali u 8 i 45. Iako je bilo prekida, odmorila sam se, jeeeeee!
Dobar daaaan! Vodim kasnije cerku u Skolicu slikanja! Djole je bolje, ljubac svima

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 355
15.11.2014 20:39:19   
mirkam
Ćao mame.
M u svom krevecu konačno,pajki,ja se ususkala pored mm,kuckam s tel čekam da se komp restartuje a on gleda utakmicu.Milina user posted image
Super smo prošli na operaciji,pisaću u temi.Veliki teret samo skinuli sa glave i sad se baš lakše diše.
Hvala što ste mislile na nas user posted image user posted image

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 356
15.11.2014 21:05:54   
Mala Elena
Dobro vece mame .
Spava mi se nenormalno.... bili smo malo kod zaove, jeli mafine , igrali se nindza kornjaca i zmurke user posted image ....sve u svemu, novo je to sto smo dobili skafander pa spremno cekamo sneg!

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 357
15.11.2014 21:36:56   
doktorkakristal
vece mame,D kod mojih ja kuliram na netu
MIRKAM user posted image uzivajte sad javljaj nam kako je malisa

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 358
15.11.2014 22:02:15   
dijana1*
Dobro vece.
Mirkam samo da je sve proslo kako trebauser posted image
Kod mene danas pala generalka stana, uh sto volim kada je sve na svom mestu. Ali nekako se vremenom nakupe neke stvari pa mi sve poremete.
Moji spavaju, malo da vidim sta ima na RR pa cu i ja na spavanje.
Sutra mi stize sveki.

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 359
15.11.2014 22:10:02   
QueenJ
Veečeee! user posted image Može jedna user posted image . E. je nešto teško zaspala, a ne mogu da provalim šta joj je... Možda opet zubići je muče. Nisam pametna.
Ja danas ništa po kući nisam pipnula. user posted image Bilo lepše šetati... user posted image

Shvatio je da mu je ona ne samo bliska, već da sada ne zna gde prestaje ona, a počinje on.

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 360
15.11.2014 22:13:07   
dijana1*
QueenJ i ja bi setala veruj mi al mi stariji klinac ima boginje i osudjena sam da budem u stanu. Bas mi ga zao stalno pita kada moze napolje i u vrtic.

(odgovor članu QueenJ)
Direktna veza do poruke: 361
15.11.2014 22:17:00   
QueenJ
Mukica... Još malo i proći će. Bolje da preleže kada su mali... user posted image

Shvatio je da mu je ona ne samo bliska, već da sada ne zna gde prestaje ona, a počinje on.

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 362
15.11.2014 22:31:01   
mati
Zdravo mame... Jednom i ja da se javim pre ponoci.
Sad mogu da odahnem i da kazem da smo uspesno prekinuli sa sikenjem. Ma Mita mi je zlatan.
Dijo oni to lakse a i bolje podnesu kad su mali, proci ce za cas. Mata je dobio boginje cim je krenuo u vrtic, cela njegova grupa, imao je 15 meseci mukica, krenuo krajem septembra a pred novu godinu je bio sav istackan.

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu QueenJ)
Direktna veza do poruke: 363
15.11.2014 22:37:42   
dijana1*
Mati pa brzo ste ispeli da prekinete. Kako sada spava? Budi li se?
Neverovatno koliko deca to lako podnesu. On je stvarno zlatan, nego dosadno detetu po ceo dan sa mamomuser posted image
Kosta jos nije dobio, ko zna mozda ga i zaobidjjuuser posted image

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 364
15.11.2014 22:53:28   
QueenJ
Teško, ako su istim prostorijama. Ne znam da li je bolje da otarasite u cugu, ili je još mali...

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 365
15.11.2014 22:56:09   
mati
Jao, jao, jao... Ispisa kilometar i odjavi me...
Ma dosadno i njemu a dosadno i meni.user posted image Rekla sam mm da me kako zna i ume iznenadi celodnevnim tretmanom gde god. Ne bunim se.
A pisala sa u temi o dojenju i prestanku dojenja.
Sto se boginja tice, moze da dobije a i ne mora. Znam puno primera gde su ljudi vodoli decu kod drugova sa boginjama bas iz razloga da ih dobiju i preleze mali, i nista.
Ja sam Mitu zas sklanjala, ali kad pocnem da radim necu.

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
Mao...

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 366
15.11.2014 23:18:41   
QueenJ
Drage moje, ja se za danas odjavljujem. Ako sutra bude loše vreme, vidimo se ovde na kafi, a ako bude lepo, opet u po podnevnim časovima. user posted image

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 367
16.11.2014 0:13:16   
Didy
Sofija imala boginje s 4 meseca, mnooooogo lakše i bolje je podnela nego stefan s 2 i po godine.
Mali mišu, ja ne mogu ni s decom u krevetu da spavam (ni u istoj sobi, a ne u istom krevetu), ne znam kako bih još i babu podnela, svaka čast, skidam kapu.
Moji su odležali stomačni virus, pa sam ga ja pokupila, pa mm, sad smo zatvorili krug. Bilo je baš mučno, još se nisam oporavila od rođendana i virusa.

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu QueenJ)
Direktna veza do poruke: 368
16.11.2014 0:19:56   
mati
Didi ovo za spavanje sa babom se slazem u potpunosti. Ajde ja, ali mm to nikako ne bi podneo. Mi smo to presekli u prvoj trudnoci. Dodje mm s posla , tu mi mama... I tako svaki dan(meni su po ceo dan dolazile drugarice pa posle zovem mamu). Dok nismo lepo razgovarali i on mi objasnio sta mu smeta. Hoce bre covek da se raskomoti kad dodje umoran, da se mazimo, odmaramo... A moja mama se tu nikako nije uklapala.user posted image
Nego, svaka cast ko moze.

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
Mao...

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 369
16.11.2014 0:28:20   
Didy
Mislim da MM živi kod svoje mame, ne dolazi mama kod njih, tako da u njihovom slučaju muž ne može da se raskomoti.
Ja sam malo nakrivo nasađena, meni obe babe slabo dolaze. Kad hoće da mi "pomognu", decu odvezem kod njih. Mm i ja smo isto bili po ceo dan sami s decom posle porođaja, babe su nam kuvale ručak i doturale, to je bilo sasvim dovoljno. Moja mama ponekad dođe da mi ispegla veš kad se nakupi, a ja ne stižem i to je sve što nam pomažu.

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 370
16.11.2014 0:33:46   
mati
Ni nama niko ne pomaze. Dodju da pricuvaju decu. Rucak ne kuvaju, jedino sto sveki izvodi Matu u setnju. Sad za M rodjendan ja sam htela da bar neko dodje da nam pomogne, ali mm nije takav, on bi sve sam. Tako da sam ja zabavljala decu dok je on spremao i razmestao po kuci, kad dodje s posla.

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
Mao...

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 371
16.11.2014 0:40:10   
Didy
Ja na mm skoro da ni ne mogu da računam, on po ceo dan radi, al zato ja vučem za dva dobra magarca. user posted image
Odjavljujem se, pada mi glava.
Do kuckanja. user posted image

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 372
16.11.2014 0:51:08   
vikiveki
I kod nas je slična situacija,jedna baba je mnogo daleko, a druga je mnogo stara pa nemože da nam dolazi tako često iako je tu u blizini,tako da smo mi sasvim sami odgajali decu.Nekad mi bude malo žao kada budem primorana da ih kući ostavljam same tj. nekog od njih,jer kad dođu iz škole obično dva tri sata budu sami.Ali šta ću kada i ja i mm radimo a njih nema ko da pričuva.Još kad mi neko stane na žulj i kaže :"Pa kako smeš da ih ostavljaš same" pa ne ostavljam ih ja zato što to volim već zato što drugog izbora nemam.Tešim se time da su njih dvoje sada već malo odrasli i da znaju lepo da se ponašaju tj.mnogo su bolji kada mi nismo tu

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 373
16.11.2014 4:18:59   
Misha i Ljisha
Dobro jutro. Znam znam nisam normalna 4 ujutru je ali ne mogu vise. D spava kod nas u krevetu a ja ne mogu da spavam pored nje tj mrzim da spavam pored nje jer se ne odmorim uopste. Mislim sve je to super ali onako kako se mrdne kod nas u krevetu zagrli me, gnjavi mi obraze, poljubi me, kaze mama mama, i sve to ona odradi u snu, nema ona pojma sta radi a mene sve to budi iskrenouser posted image , onda bolje da ustanem jer ce i njoj san biti kvalitetniji a ja cu nesto uraditi ko svet. Idem da pravim puter kifle za dorucakuser posted image , da nalozim vatru i naravno da visim na rr jupiiiiiiiiiii.... hahaha...

Sto se tice pomoci, pa nemam je uglavnom. Sveki dodje jednom mesecno ili jednom u dva meseca i stvarno eto tad kad dodje petlja se u razne stvari, ja joj dozvolim pa je to eto kao pomoc ali uvek jedva cekam da D i ja ostanemo solo jer nas dve solo najbolje funkcionisemouser posted image . Moja mama bi mogla cesto da pricuva D, cak ona i kaze dovedi je, ostavi je da spava kod nas i td, ali kako cesto cuva bratovu decu (svaki dan bar na sat vremena) ne opterecujem je sa svojom D jer ipak ja ne radim a niko me ne bicuje ako danas nisam nesto uradila vec cu sutra i tako da eto ja ni ne trazim pomoc. A nekad bi mi malko i dobro dosla a bas tad nema nikog za upomocuser posted image . Al iskreno i draze mi je da ja sama cuvam svoje dete ako slucajno bude nevaljala ii razmazena necu kriviti babe i dede ahahha...(kao sto su pre par dana moj brat i snajka okrivili moje roditelje)user posted image

Jao udavicu vas sad al moram da vam ispricam jucerasnji dan. Prepodne smo visile u vocnjaku, cak smo kupile lesnike (koji ce roditi tek naredne godine zapravo), na kruskicama se pojavio drugi rod zbog ovog blesavog vremena ali su bas ukusneuser posted image , moja D bogme prepesacila vocnjak i kapiram da je riknula jer ipak treba hodati po isfreziranom vocnjaku i to u gumenim cizmama. Posle podne smo bili do obliznjeg konjickog kluba, vodila sam komsije cija deca zele da treniraju jahanje a ja sam dobra sa vlasnicom. Vec smo bile D i ja tamo. I D je tako blesava kad vidi konje, svakom konju se javi, davala im i sargarepe da jedu, mazila ih, ma ona je bila toliko uzbudjena zbog djika djika da ja vama ne mogu da opisem njenu srecu a ni tugu kad su predvece poceli da zatvaraju konje u stalu.user posted image Kaze vlasnica kluba da je D bas "covek od prirode" ahahahah...Ja sam joj obula gumenjake, kabanicu i navukla joj neku kapicu posto duva ovde na vetrometini kao blesavo i celo popodne smo bile napolju. Vlasnicu je oslovila sa baba (sto znaci da dobro procenjuje likove jer vlasnica ima preko 60 god) i ja se bas iznenadila jer nisam joj rekla "ovo je baba J". Isli smo da vidimo i koke, mazili kuce, pa je cak baba i napravila baricu za D da skakuce i njoj i baba joj se i pridruzila (ma blesava zena skroz na skrozuser posted image ). Posle svega nas pozvale komsije da odemo do njih i moja D se igrala sa njihovim curicama i devojcice zovu komsiju "tata" jel. Kad moja D prilazi komsiji i kaze mu "tata". hahahahah...Mi se povaljali od smeha, ja se skoro upiskila od smejanja. I to vec koji put kaze tata. I mom bratu je rekla tata jer ga Novak zove tata jel.Elem mislim da je logika sledeca: pa ako su mladje zenske osobe tete, starije su babe, muskarci su cike, stariji muskarci su dede, pa zasto ne bi bilo i vise tata?user posted image hahahahah Ali JEDNA je MAMAuser posted image user posted image

< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 16.11.2014 4:28:48 >

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 374
16.11.2014 6:38:16   
mali_mis
Jutro mame user posted image
Torbi, ma svaka cast babi, kad ona moze da spava sa A. i sa mnom user posted image Mi smo ti koji se okrecu, otkrivaju, buncaju, samo sto jos ne trcimo u snu. Ona super dodje kao barikada da A. ne otrese sa kreveta. Kad bih sa njim spavala sama, morala bih krevet komplet da izbacim iz sobe, i stavim dusek na pod.
Mm kad dodje, ovde mu uopste nije problem da se opusti, i raskomoti. Dok kad je kod svoje kuce, sav je nesto stidljiv, pored mene prodje ko pored turskog groblja. Prvi put me je pred svojim roditeljima poljubio na nasem vencanju, i to je bilo to. I kad on legne da spava sa A. i sa mnom u krevet, to je bre borba za opstanak, A. odma zbrise kod mene, a mm se toliko bucno okrece, da me nekad probudi.
Eno ih, sad obojica spavaju, na svaki sum iskacem iz fotelje da vidim gde je A. kad ono mm se okrenuo na drugu stranu.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Majke će imati pravo na poseban staž i uve...
Zahtev može da se odštampa sa sajta Fonda www.pio.rs ili da se preuzme u filijali, a u okviru samog obrasca zahteva nala...
Značaj večernjeg obroka za bebe
Hranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here