|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
1.11.2014 8:53:16   
milicicak

IZVORNA PORUKA: pari

A mleko u ishrani? Npr.griz ili puding koji se kuva u mleku... Ili to bolje izbegavati?
Jogurt,kiselo mleko,sirevi?

I da li bebu može da boli stomak od moje ishrane? On ima već skoro 4meseca i ovih dana baš ga muči stomak :-(

Opet mama deteta alergicnog na mleko sa 14 meseci staza u dojenju :)
Zabluda je da su mleko i mlecni proizvodi neophodni za produkciju mleka (Rosita, LO i ja primeri). Potrebno je unositi dosta tecnosti, mesa i raznovrsno se hraniti. To naravno ne znaci da mlecne proizvode treba izbegavati. Dovoljno je da ih unosite u normalnim kolicinama (solja jogurta/kriska sira/griz/puding/kolaci i testa sa mlekom)
Bebi moze da smeta nesto sto mama jede, najcesci krivci za to su namirnice koje nadimaju: mahunarke i kupusnice, ali i proteini mleka mogu da stvaraju gasove kod beba narocito ako mama jede mlecno u velikim kolicinama.
Pari, mislim da je kod vas samo faza i da ce proci samo od sebe. Ako se nastavi, mozes da probas sa eliminacijom namirnica iz svoje ishrane za koje sumnjas da smetaju bebi i da pratis. Ali zaista mislim da ce sve uskoro proci user posted image

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 526
1.11.2014 12:02:29   
pari
Hvala milicicak!
I ja mislim tako...puno tečnosti i raznovrsne hrane...Trudim se da ne jedem hranu koja nadima ali pošto i ja imam osetljiv stomak onda mene muči često...
I dalje često sisa...na sat,sat i po, dva max...i danju i noću... Ja izdržavam...meni je samo bitno da on nije gladan...Volela bih da ga samo dojim do navršwnig 5og ili čak 6og meseca pa onda kašice da uvodim... kakva su vaša iskustva?

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 527
1.11.2014 12:13:57   
vonavoj
Ja ne pijem uopste mleko,ni u trudnoci nisam,ni sad dok dojim..a mleka imam..pijem samo jogurt i jedem sir.
Juce sam skuvala corbicu od povrca,izblendirala sve.. i nije jos smetalo,a bilo je i karfiola,kelja,ali tek po koji cvet...moram zbog starije cerke da kuvam svo povrce! jedem mandarine i u dva tri dana popijem limunadu.

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 528
1.11.2014 12:19:20   
choopa choops
Koliko me sjećanje služi, mojima je smetalo kad sam ja pila mlijeko. user posted image Ali kod svakoga je različito. Ma bitno da unosiš što više tečnosti-voda, supice, i zdravih namirnica. Mada kad se sjetim, ja se nisam mogla najest čokolade- i to Kinder user posted image Nije im smetalo.
Što se tiče ubođenja dohrane, to se mijenja. Meni je između ćerke i sina (razlika 2g) bilo različito user posted image Ako imaš dobrog pedijatra, slišaj njega, ne znam kakavo je stanje sada, ali ja bih rekla da, uvodi se oko 5/6 mjeseca.

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 529
1.11.2014 12:40:13   
Mala Elena
Pari, to dojenje na sat , sat ipo mi je poznato ali da te ne brine samo je faza . Kada uvedes nemlecnu hranu proredice se, neces ni osetiti , bice ti lakse !

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 530
6.11.2014 16:12:16   
pari
Za par dana punimo 4 meseca...i dalje sisa na sat,sat i po, preko dana nekad i dva...noću se i dalje često budi...nije baš lako toliko ne spavati :-)

Direktna veza do poruke: 531
6.11.2014 18:53:17   
Mala Elena
Nista ne brini , sto se kaze" sve ce to jednom proci " user posted image faza je u pitanju, ali popricaj sa pedijatrom o uvodjenju dohrane ili adaptiranog mlekca posle 4.og meseca. ..

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 532
6.11.2014 19:47:29   
pari
Pedijatri su u fazonu da sama procenim za AD. A što se tiče kašica, oni su za 5.mesec...
Nisam ni ja pametna...već mesec dana razmišljam šta da radim i šta je najbolje za njega...

Direktna veza do poruke: 533
6.11.2014 19:57:31   
New Mom
ZASTO da se uvodi AD? Majcino mleko je lako svarljivo, svari se za prosecno sat i po. Ta fama o tri sata je sa kutija AD.
Pari, sve dobro radite! Nema potrebe da rano uvodis cvrstu hranu. A sigurno ne AD.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 534
6.11.2014 20:06:10   
New Mom
Pari, ti si iz BGa. Sutra u 17h je radionica o dojenju. Idi ako si u prilici! Savetnice ti uzivo mogu mnogo pomoci.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 535
6.11.2014 20:17:36   
mama krava
Ako ti je za utehu, moj ima 13 meseci i jos uvek sisa kao novorodjence, a uz to i jede kao mator! Isto sam neispavana, jer se budi noci bar jedanput, a uglavnom dva puta. Pored nejga tu je i starije dete, a uskoro pocinjem da radim i samo se mislim kako cu na poslu da kljucam za kompom.....

Ali NIKADA, NI U JEDNOM TRENUTKU nisam pomislila da ga ne dojim! Samo treba da shvatis da to sto mu ti kroz svoje grudi dajes niko drugi nema i nikada tako nesto savrseno nece moci da pojede/popije! Majcino mleko samo sad moze da pije, a za sve ostalo ima vremena!

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 536
7.11.2014 0:09:55   
mati

IZVORNA PORUKA: pari

Pedijatri su u fazonu da sama procenim za AD. A što se tiče kašica, oni su za 5.mesec...
Nisam ni ja pametna...već mesec dana razmišljam šta da radim i šta je najbolje za njega...

Tvoje mleko do sestog meseca. Ako ga imas dovoljno naravno i ako nije gladan. Doji i uzivaj. To su jedinstveni trenuci.

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 537
9.11.2014 15:29:07   
wivern
Ja za sada imam problem da ga nateram da siki. Sigurno sat vremena provedemo u histeriji i njegovom odbijanju sikenja. Von me danas utesi da ce to proci..a inace siki, pa spava 3 sata pa se natezemo pa opet u krug.

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 538
9.11.2014 15:36:34   
mama krava
Super!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

Samo neka siki! Moras da znas da je u pocetku 'ebeno, dok se ne uigrate! Ali nema odustajanja, sve se sredi, samo polako i uvek imaj u glavi cinjenicu da je majka stvorena da doji svoje dete!

A za sve probleme pitaj!!!

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 539
9.11.2014 15:54:33   
wivern
Brine me ta histerija, dok ga ne stavim da siki miran je i cim oseti bradavicu krece histerican plac. E samo taj plac da prevazidjem i da me ne nacini nervoznom.

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 540
9.11.2014 15:56:39   
Trcosava
Imam jedan lud predlog, probaj sa silikonskim bradavicama

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 541
9.11.2014 16:08:19   
mama krava
Slusaj, Wiv....imacete faze i faze bezrazlozne histerije, na sisi ili van njeuser posted image user posted image user posted image !

Samo udahni duboko, izbroj do tri i sve ce biti ok!

Bebe su neverovatno intuitivna bica, totalno te cita i kapira tvoju nervozu, jer si ""u nebranom grozdju"! A to ce posle da ti radi i kad ne bude vise bebauser posted image user posted image user posted image ...

Dojenje je tehnika i praksa, i vremenom je sve lakse i lakse, tj, svakim podojem ste blizi harmoniji! Molim te nemoj da padas u ocaj, jer cesd verovatno biti blizu tog osecaja zbog dojenja (a i ne mora)! Nije lako, ali se isplati to ti garantujem!

Nema potrebe za silikonskom, po meni, ako nemas ragada niti uvucenih bradavica. Posle mozes napraviti potencijalno jos veci problem.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 542
9.11.2014 16:51:45   
Trcosava
MK svesna je ona histerije, tj da će ih biti raznoraznih. Samo se setim sebe i Ane posle kupanja, majko moja - pa ja sam se preznojavala u sto voda, a ona bila crvena kao rak od dranja user posted image
Dala sam joj predlog za silikonsku, čisto da proba da li će i onda da histeriše. Ja sam jako kratko dojila i za to vreme nisam imala problema, niti dete mi. E sad ne znam kakve probleme kasnije može da ima. Ja te bradavice vidim kao nužno zlo - kad imaš ragade ili eto u ovom slučaju da dete kako stavi bradavicu u usta vrišti. Ja lično bi probala, pa ako je isto - bacila. Mislim valjda ne koštaju sto dukata.

Dok eno moja zaova skoro 7 meseci dete isključivo na silikonsku jer je njoj bljak osećaj da dete ide direktno na bradavicu. Mislim to je njena stvar i ne solim joj pamet zard toga, iako je to meni totalno user posted image user posted image

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 543
9.11.2014 17:21:59   
degu

IZVORNA PORUKA: wivern

Ja za sada imam problem da ga nateram da siki. Sigurno sat vremena provedemo u histeriji i njegovom odbijanju sikenja. Von me danas utesi da ce to proci..a inace siki, pa spava 3 sata pa se natezemo pa opet u krug.

Wiv sve su to faze, sve ćete pregurati. Sećam se da mi je vrištala bukvalno dok joj držim bradavicu u ustima dok je ne ćapi konačno. Samo diši duboko, smiri se, to je jako važno i polako, još se učite al super ste krenule user posted image Ja sam koristila silikonske dok mi nije izvukla bradavice, pa sam pokušavala s njima, bez njih, svakako pa kako uspe. Čim smo se uhodale sam ih izbacila jer sam čitala da smanjuju količinu mleka, tj da beba ne uspeva da stimuliše prave tačke na areoli da da signal za stvaranje mleka. Samo strpljivo i biće super user posted image To ti je s njima od rođenja nadmudrivanje user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 544
9.11.2014 17:43:36   
choopa choops
wivern ako baš bude problema, a imaš izdajalicu, probaj neposredno prije dojenja malo da navučeš, da mu lakše krene, i odmah ga stavi da sisa. Dok su tako maleni obično se bune zato jer ne mogu jako da povuku i ne ide tako lako, a oni bi da to teče lagano. Samo polako, što kaže Trca znam kako može biti frusirajuće kad se zacenu, iskuliraj kad počne tako da plače, biće sve OK user posted image Sve u svemu to je normalno, radiš sve kako treba, ne brigaj user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 545
9.11.2014 17:57:12   
wivern
Danas dva puta normalno sikio i evo sas se borimo sat i po..i onda je poceo da lizuce i zaspao na sisi...user posted image ajaoooo ovo ce biti borba
On kad hoce vuce nenormalno. Tu nema greske nego se tacno inati, ume i da mi tako stisne bradavicu kad mu ubacim..kao namerno da me tera.

Honey, I'm Home

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 546
10.11.2014 14:26:22   
vonavoj

IZVORNA PORUKA: wivern

wiv,ja sam pre nego sto krene da sisa morala da omeksam i ispraznim deo oko bradavica,da bi lakse mleko krenulo i da bi ona uhvatila..mada su se meni bradavice upalile,skoro otekle,jer su se same zapusile,uzas.. Ako ti kazem da sam mazala flogocid,i morala na svakih sat vremena da ih omeksavam..tu je bio problem,beba nije mogla da izvlaci mleko.

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 547
10.11.2014 14:54:03   
Modessty
opet ću da kažem - Silikonske bradavice su spas. Napniš je sa malo mleka pre nego ponudiš bebi da sisa i svi zadovoljni.

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 548
10.11.2014 15:22:06   
wivern
Patronazna mi danas kaze da su mi bradavice malo cudne nisu uvucene ali nisu ni skroz izvucene i namesti bebca da siki i on bez problema uze. Ja popodne istu tehniku i nista. Nece ni da lizne. Samnom se ponasa kao ona zaba iz crtaca "hello my baby hello my honey..". Na kraju se izmuzem i dam mu na flasicu da ne bude gladan. Sledeci podoj cu probati sa silikonskim bradavicama..
Ja sam sinoc bila toliko ocajna da sam mu bukvalno izmuzavala sisu u usta a on se i dalje drao kao magarac. Sva sreca pa mlekca imam...

Honey, I'm Home

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 549
10.11.2014 22:32:28   
choopa choops
Zato ti i kažem, izdoji malo prije svakog podoja, jer tako em izvučeš bradavicu, em ti krene mlijeko i njemu je lakše. I da moraš bukvalno da mu gurneš bradavicu što više u usta...ne znam šta drugo da ti posavjetujem, osim da se držiš, brzo ćete prebrodit tu početničku krizu user posted image

Inače, čini mi se da mala škorpijica već pokazuje ko je glavni user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Najpopularnije muško ime u Srbiji i njegov...
Ime je nešto što nas prati kroz ceo život, a iako je jasno da nas ne definiše, ono jeste nešto što izdvaja od drugih i s...

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here