|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
11.11.2014 23:46:46   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: choopa choops

Inače, dunja M se budio na 1-1,5h, ja sam bila luuuuuuda od nespavanja (ja sam inače velika spavalica, ovo me je totalno izbacivalo iz takta), da je čak i dr (koja je 100% za dojenje) predložila da mu uvedem žitarice pred spavanje. Kao možda duže bude sit pa bude bolje spavao. Međutim ništa se nije promijenilo user posted image . ]

Izdrži, proći će! user posted image

Probaću, pa da vidimo kako će kod nas biti, mi imamo 5 meseci tako da svakako neću puno požuriti.

user posted image

< Poruku je uredio dunja RR -- 11.11.2014 23:47:21 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 576
12.11.2014 17:33:49   
Torbica
Ja mislim da je budjenje u vecem stepenu odraz lose navike a ne gladi. Navijamo da Sava lepse spajki. user posted image I ne treba ga na svaki sum podizati iz krevetica, kao ni na manje od dva sata davati dojku. Stani pored krevetica, pomazi i umiri, probaj. Ja sam se iznenadila koliko puta se samo okrenu na drugu stranu i nastave da spavaju.

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 577
12.11.2014 19:55:43   
pari
i kod nas je tako...ranije je bolje spavao nego sad...budi sa na sat, sati po, dva max...mislim da je u polsednjih mesec dana samo par puta spavao po 3-4h u cugu... Ja mu uglavnom dajem da sisa...iako sam probala i samo sa uspavljivanjem, ali plače...
i meni deluje da je gladan i da je to zato...
nama je još rano za kašice, moram izdržati još mesec dana minimum iako sam i ja kao i dunja planirala tek od 6og ali videću da li ćemo izdržati...

on i preko dana često sisa...

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 578
12.11.2014 20:17:41   
degu

IZVORNA PORUKA: Torbica

Ja mislim da je budjenje u vecem stepenu odraz lose navike a ne gladi. Navijamo da Sava lepse spajki. user posted image I ne treba ga na svaki sum podizati iz krevetica, kao ni na manje od dva sata davati dojku. Stani pored krevetica, pomazi i umiri, probaj. Ja sam se iznenadila koliko puta se samo okrenu na drugu stranu i nastave da spavaju.

istina! Ja stvarno dojim na zahtev al sam ubedjena da se po navici budi za sat i po ili dva, ne verujem da ih budi glad. Meni se T budi po navici za pola sata po danu iako joj se i dalje spava, a ne trazi da jede. Ni ja sad ne reagujem na svako kenjkanje, cujem i pustim je,dam joj priliku da zaspe ponovo, ustajem ako bas pocne da place. Svaki dan pomalo pomeramo podoj i za sad pali taktika, iako znam da je jedan dan dovoljan da ona sve poremeti :-D al ajde vredi pokusati.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 579
12.11.2014 20:27:46   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: pari

i kod nas je tako...ranije je bolje spavao nego sad...budi sa na sat, sati po, dva max...mislim da je u polsednjih mesec dana samo par puta spavao po 3-4h u cugu... Ja mu uglavnom dajem da sisa...iako sam probala i samo sa uspavljivanjem, ali plače...

I S, on kako se probudi kreće da se dere ali baš DERE, grlat je, tako da nema šanse da se sam uspava. A kako dotakne sisu ustima tako se umiri, čak i ne vuče često, samo se mazi sa bradavicom i zaspi.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 580
12.11.2014 20:36:17   
Sanjica26 RR
Dunjice, a da probas sa cuclom?!

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 581
12.11.2014 20:48:10   
Maslacak15
Kako navika kad je pre toga spavao po cetiri sata u cugu i jace sa 2 do 3 meseca dok nije skratio interval i poceo da se budi na dva sata kad mu je bilo 4,5 meseca. Uostalom ja sam vise puta probala da mu nedam da jede, zato sto mi nije padalo na pamet isprva da je vec gladan i preganjanje bi traajalo po dva sata sve dok ne popije mleko. I onda u cugu zaspe. Tako da je sve bilo jasno ko dan. E sad ako bi ga maltretirala pet noci uzastopce sa potpunim nespavanjem ( sigurna sam da bi trajalo jako dugo) mozda bi odustao i navikao se da spava gladan. Ali zasto to da radim? Meni nije bilo logike. Kao sto su ljudi razliciti i bebe su razlicite. Mozda bebama od 5 meseci ne treba mleko u smislu da mogu fizioloski da drze nivo glukoze u krvi na dovoljnom nivou da izguraju do ujutro sto bebe od 5 nedelja nisu u stanju ali to nikako ne znaci da nisu sigurno gladne. Ja kad sam gladna ne mogu da spavam ni dan danas sa 37. godina. I ako slucajno zaspem gladna pa se probudim rovarim po frizideru u tri ujutrouser posted image Tako da ta prica stvarno ne stoji. Verujem ja da je to nekoj deci ok ali mislim da ne treba ekstrapolirati pravila.
Ja nikad nikad nikad nisam pustila dete da place nocu da ga ne uzmem i ne utesim odmah. Bas nikad. I stariji je sam redukovao i batalio flasice i od 20 meseci spava od 20 h do 7-7:30 ujutro bez prekida. Pre toga se budio po jednom. Mladji se jos nekad probudi ali je uocljiv stalni napedak. Probudi se maksimum jednom. Ako je navika u pitanju kako se smanjuje s vremenom i onda odustanu? Zaborave na naviku?

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 582
12.11.2014 20:52:03   
degu
IZVORNA PORUKA: dunja RR

IZVORNA PORUKA: pari

I S, on kako se probudi kreće da se dere ali baš DERE, grlat je, tako da nema šanse da se sam uspava. A kako dotakne sisu ustima tako se umiri, čak i ne vuče često, samo se mazi sa bradavicom i zaspi.,

e pa to je dokaz da nije gladan vec mu je sika uteha,mislim da ga muce zubi, da je gladan vukao bi on samo tako. Meni T nece cuclu pa sam joj ja i cucla :-D
joj Maslacak T je dovoljno par dana da iskoci iz koloseka pa da opet krene da se budi po nekom novom sablonu, pa se par dana dovede u red pa se budi po tom sablonu

< Poruku je uredio degu -- 12.11.2014 20:56:38 >

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 583
12.11.2014 20:58:33   
Maslacak15
moj je bogami vukao i vukao i vukao i sisao i sisao i sisao kao nenormalan kad je bila ta zurka sa 4,5 meseca. Trebalo je da vidite te pelene, teske ko tuc. Mislim da bi izvukao iz mene i pola litra za noc hahahhaah Tako da se to savrseno uklapalo u pricu da je gladan. Prestao je naglo da napreduje, jer je poceo da se krece (okrece na stomak , vraca na ledja da gmize). Samo zato sam pocela sa mlecnom kasicom sa nekih 5 meseci i koji dan, inace sam planirala isprva da cekam do punih 6 meseci.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 584
12.11.2014 21:00:18   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Neće Sanjice, nema šanse, cucla nekih 20 sekundi i taman se ponadamo da je naučio, zavoleo ... ma jok, ispljune ...

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 585
12.11.2014 21:01:54   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

Kako navika kad je pre toga spavao po cetiri sata u cugu i jace sa 2 do 3 meseca dok nije skratio interval i poceo da se budi na dva sata kad mu je bilo 4,5 meseca.

Baš ovako je i kod nas, samo je sa 2-3 meseca spavao i po 6-7-nekada i 8 sati u cugu, A sada buđenje na sat.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 586
12.11.2014 21:08:49   
degu
Maslacak to ti kazem :-) ja mojoj dembelici ne mogu da ukinem nista jer vuce kao usisivac :-D al uglavnom su nam sad podoji na 3 sata, pu,pu,pu. Kad se probudi ranije ona kenjka,al ne place i to kuliram. A Sava se mazi s mamom, tj Dunja i ti si njemu cucla :-D a ima i ona regresija spavanja, mnogima ranije leganje resi problem, mada ja i dalje verujem da su zubi

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 587
12.11.2014 21:14:16   
Rosita
Ne verujem da se moze iz navike buditi. Da moze da trazi da sisa iz navike, to u redu. Ali sam cin budjenja mora biti da je po nekom drugom mehanizmu. Bas kao sto rece maslacak, ima napretka stalno, kod D sazrevaju mehanizmi spavanja i samouspavljivanja kad se na kratko probudi. A isto sam ga podizala kad place. Narocito ako se dere. I opet bih sve isto!

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 588
12.11.2014 21:17:35   
Rosita
IZVORNA PORUKA: Rosita

Ne verujem da se moze iz navike buditi. Da moze da trazi da sisa iz navike, to u redu. Ali sam cin budjenja mora biti da je po nekom drugom mehanizmu. Bas kao sto rece maslacak, ima napretka stalno, kod D sazrevaju mehanizmi spavanja i samouspavljivanja kad se na kratko probudi. A isto sam ga podizala kad place. Narocito ako se dere. I opet bih sve isto!

Meni nista nije neobicno da dete od pet meseci losije spava nego sa dva. Cula se razvijaju, nocna obrada dnevnih utisaka je intenzivnija, radja se psiha :) kod neke dece je to tako. A verujem da neko moze biti i gladan.

Izvinite za los citat, sa telefona je.

< Poruku je uredio Rosita -- 12.11.2014 21:18:53 >

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 589
12.11.2014 21:30:47   
degu
Da dobro si rekla i da se iz navike budi da sisa, pa ako par puta sisa izostane moze se desiti da neka budjenja preskoči. I ja bih je uvek podigla, ne bih je ostavila da neutesno place nikad. Jednom sam kao 2 min probala da je ljuljam umesto da joj dam da sisa i odustala. Ja sam vec navikla,od pocetka je tako. Al dok ne nauce sami da se uspavaju,okrenu,nameste,budice se i to je normalno. Svi se mi budimo celu noc al se toga ujutru ne secamo.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 590
12.11.2014 21:45:54   
dunja RR
Pa degu, da, u pravu si. A Sava ni ne može da se okrene zbog kaišića, on jadnićak samo glavom mlati levo desno u snu. Čini mi se da ga kaišići sve više žuljaju i smetaju, skidamo ih tačno za mesec dana, valjda će se nešto izmeniti nakon toga.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 591
12.11.2014 21:49:31   
Rosita

IZVORNA PORUKA: degu

Al dok ne nauce sami da se uspavaju,okrenu,nameste,budice se i to je normalno. Svi se mi budimo celu noc al se toga ujutru ne secamo.

Baš tako. Svi će na kraju spavati, a ovde je dobro čuti razna iskustva pa videti šta se može kod svog deteta, naravno, svoj osećaj je presudan. Ja recimo nikad ne bih razmatrala nepodizanje iz kreveta ako dete glasno place i deluje uplaseno, trazi zagrlja, blizinu, a ne prihvata tesenje uz ostajanje u krevetu. Ako prihvata, onda divno! Ako ne prihvata, na nama je da prihvatimo da je to tako. D je oduvek bio los spavac, ali kad njemu naidje, ume da spava i prespava noc, kad mu nista ne smeta, kad uspe da prevlada sam ova budjenja kojih se ne secamo. Nije stvorio neizostavnu naviku budjenja, vec napreduje ka boljem spavanju.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 592
12.11.2014 21:50:45   
Torbica
Ne pricam ja o neutesnom plakanju, naopako...to nisam sprovodila tako da ih ostavim ucveljene i gladne. Nego o dojci kao objektu uspavljivanja. No, da se ne nastavljam i ne idem u off, rekoh sta mislim, i sa sva tri deteta isto, i jesu se budili iz navike, tesila ih i prestali su za koji dan, ni govora o gladi tu nije bilo. Decaci, obojica sa 4,5 meseca, cerka sa 6,5.
Dunja, ja verujem da Savi smetaju kaiscici, to je bas uznemiravajuce, ogranicavanje pokreta, da sto pre odbrojite i ovih mesec dana. user posted image

< Poruku je uredio Torbica -- 12.11.2014 21:53:12 >

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 593
12.11.2014 22:04:44   
Rosita
Ma Torbice, ne oponiram ja tebi, ja sve verujem da je tako bilo kod tebe. Samo se uvek pecam da iznesem i suprotno iskustvo i misljenje da to nije ni nenormalno, ni odraz neistrajnog ni loseg roditelja i td. Ni tu ne mislim da si ti ili bilo ko tako nesto pomislio, ali eto, secam se da sam imala losa osecanja povodom nekih tema kako drugi uspevaju ovako i onako, to sam uspesno prevladala i moji postovi na ovoj temi uglavnom sluze da zene cuju da ima i drugacijih beba i da se ne osecaju lose... kao sto jednom Ljisa rece, da nije mene srela na forumu, mislila bi da sa njenom D nesto nije ok user posted image .

Zivela ti meni.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 594
12.11.2014 22:10:23   
degu

Pa degu, da, u pravu si. A Sava ni ne može da se okrene zbog kaišića, on jadnićak samo glavom mlati levo desno u snu. Čini mi se da ga kaišići sve više žuljaju i smetaju, skidamo ih tačno za mesec dana, valjda će se nešto izmeniti nakon toga.

Dunja draga ima tu svega, nekad im se samo zavrne pelena pa ih žulja a zamisli tek kaišići, oni to ništa ne umeju da nameste. Ja često kažem da imam princezu na zrnu graška jer joj sve smeta da bi spavala, a budi se kao zec jer su oni valjda 80% vremena u tom polusnu, sve je to proces sazrevanja. Na nama je da odgonetnemo šta im smeta i da radimo po osećaju. Kako Sava sisa preko dana, jel i dalje na sat i po? Meni T danju ne sisa nekad i 3 i po sata i ne traži, tu mi se upalila lampica da ona može da izdrži i da se ne budi samo radi sisanja. Sad se pravim da spavam kad kenjka jer ako se pomerim odmah kreće dreka i nekad se sama uspava, a naravno ako počne da plače onda odmah ustajem. Nekad je prebacim i kod sebe u krevet, ujutru uglavnom i tad se čini mi se obe odmorimo.

user posted image E rosita da ja nisam srela Ljišu mislila bih da sa mojom T nešto nije ok user posted image

< Poruku je uredio degu -- 12.11.2014 22:11:58 >

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 595
12.11.2014 22:34:20   
Torbica
Rosita, ma nisam mislila tako user posted image nego da ne bude zabune. Cak, mama/beba komuniciraju nemustim jezikom, medjusobnim prepoznavanjem, kako god. Drasticne mere nikako, pogotovo ako je mama uznemirena, nesigurna, onda bolje nek podoji bebu. user posted image Nema recepta, svako dete je prica za sebe, ali opet nije svaki bebin poziv - poziv na podoj, to hocu da kazem. Patronazna mi je par puta ponovila - ako stalno sisuckaju po malo, nemaju ni priliku da ogladne i naruckaju se lepo do sitosti. Kao kad mi popijemo povremeno po gutljaj vode a nismo zedni. Jer kad smo zedni, stucemo bar casu i mirna Backa.

Patrijarh Pavle

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 596
12.11.2014 23:18:12   
Maslacak15
E kod nas nije bilo disproporcije dan noc. Nego kad je budan jos je cesce trazio da sisa. U proseku na svaka dva sata, nekad i cesce. Skokovi u razvoju su bili baz katastrofa, tu sam se osecala da dojim non stop. Ja sam do kraja dojila na zahtev. Krenula sam sa 8,5 da uvodim flasice i odvikla ga od dojenja sa punih 10 meseci sto mi je i bio cilj. Ostavio je mnogo lakse nego sto sam ocekivala posto je bio apsolutni zavisnik. Zalila sam se ovde da nije umeo niti je hteo ni da lizne AD mleko kad sam mu nudila sa 7 meseci. Ali kad je prihvatio onda je islo brzo. Manje je trazio i bez prisile ostavio. Ja sam rekla necu dete koje hoda i sisa/ preklopilo se mesec dana ali sam zadovoljnauser posted image . Za mene je dojenje uvek bilo prvenstveno hrana za bebu, n emogu da kazem da mi je sam cin neprijatan naprotiv ali ne crpim ni blizu slicna osecanja kao neke od majki ovde. Mozda je deo razloga i sto ga smatram izrazito fizioloski neprijatnim narocito posto se vrati ciklus. Ja sam oba puta prilicno rano dobila. Prvi put posle 3 meseca a drugi put posle samo 4,5 uprkos nevidjenoj frekvenci i kolicini dojenja sa drugim detetom. I mogu da kazem ima malo groznih stvari na ovom svetu kao PMS kod mene tokom dojenja. Bila sam svaki put ko poblesavela po sedam dana i moguce da mi je to znacajno kvarilo ceo ugodjaj. Cim sam prestala da dojim bila sam stara ja posle mesec dana....
zato nekad volim da kazem mladji je imao all inclusive : all in 24 h a day service na zahtev bez uobrocavanja. Zejdnickim snagama stigli smo do 9,5 kila samo na majcinom mleku bez da je liznuo niti vodu a kamoli kasicu. Time ne moze mnogo dece da se pohvali hahah tako da nema sta da se zali. Od mene je dosta. I da dodam teze mi je palo da prekinem sa starijim, sa kojim je bilo problema, brzo sam pocela da dohranjujem i koji je sisao ali eto ( homeopatski volela sam da kazem) do petog meseca. To mi je bilo zalije kad sam prestala ( stalo je mleko, sigurno zbog premalo sisanja na kraju) nego sa ovim mladjim koji mi je dusu popio. :) Srecna sam sto je uspeo ali puna kapa...

< Poruku je uredio Maslacak15 -- 12.11.2014 23:31:11 >

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 597
12.11.2014 23:34:39   
Rosita
Pa da, verovatno ima o toga, maslaak, meni se ciklus pojavio (namerno ne kazem vratio jer nisu ni bili spontani ciklusi, dakle trudnoci hvala!) Sa D 14 m . Eto, on jos sisa pred spavanje, ujutro jednom u par dana, ako se bas probudi i trazi. Al drago mi je da izgleda nece biti problema sa grudima, jer mi je i po 10 dana trebalo da grudi sredim nakon izbacivanja samo jednog podoja, hiperprodukcija. Ovo sad je definitivno navika, nije glad. Al eto, neka ga po szo, do dve g, jedan podoj, ne smeta mi :)

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 598
13.11.2014 2:17:20   
mati
Posto je NM aktivna na ovoj temi , da priupitam, a mozda jos neko zna da posavetuje.user posted image
Evo treci dan kako sam ukinula nocno dojenje(samo nocu je sisao), ne nadolazi mi mleko, leva je cini mi se prazna, ali zato me desna sisa bolucka na dodir. Da li da se izmuzavam, i kako- rucno ili pumpicom? Da ne izazovem mleko...
Mama mi kaze da se stezemuser posted image , drugi put sam cula za to. Tablete ne bi pila jer mi se sa M to samo regulisalo, ali se ne secam detalja oko izmuzavanja.

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 599
13.11.2014 2:22:57   
mati

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Neće Sanjice, nema šanse, cucla nekih 20 sekundi i taman se ponadamo da je naučio, zavoleo ... ma jok, ispljune ...

Ovo ni kod nas nije palilo a i dalje ne pali. Kad place za sisom , ni sto cucle ne pomazu, a cini mi se kad probam da mu je stavim u usta njega to jos vise razbesni pa se jos jace dere.

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Najpopularnije muško ime u Srbiji i njegov...
Ime je nešto što nas prati kroz ceo život, a iako je jasno da nas ne definiše, ono jeste nešto što izdvaja od drugih i s...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here