Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 13.11.2014 9:57:34
|
|
|
|
little_one
|
Koliko znam, mati, izmuzas tek da popusti pritisak, i ako se naprave grudvice razbijas ih masazom, vremenom ce samo stati.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 13.11.2014 16:34:25
|
|
|
|
pari
|
Bili danas u dz, rekla sam da često sisa...kaže dr da sigurno nije gladan nego je prosto takvo dete... Rekla je da možemo da počnemo sa kašicama ako želimo...konkretno sa žitaricama...iako je njena preporuka od 5og... Ja još ne bih krenula sa tim...
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 13.11.2014 17:14:17
|
|
|
|
New Mom
|
Mati, kakvo crno stezanje! Time bi samo izazvala zastoj mleka i potencijalno mastitis. Rucno izmlazanje tek tek. I smanji malo unos tecnosti.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 13.11.2014 20:05:01
|
|
|
|
dunja RR
|
Danas nam 5 meseci, nismo ipak krenuli sa kašicama, odolevam još. Sada sam izvukla neki štapni mikser za kašice, da ga probam da li radi, ako ne da tražim novi. Inače noćas mi se ako se dobro sećam, jednom budio za sikenje, videćemo ...
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 13.11.2014 22:52:12
|
|
|
|
mati
|
IZVORNA PORUKA: New Mom Mati, kakvo crno stezanje! Time bi samo izazvala zastoj mleka i potencijalno mastitis. Rucno izmlazanje tek tek. I smanji malo unos tecnosti. NM tecnost sam smanjila na minimum.Koliko da nisam zedna. Kafu popijem jednu i to prohladjenu bas. Ako verujes ne tusiram se tri dana. Tj umivam se odvojeno. Posebno od stomaka na dole, posebno kosu... Grudi perem hladnom vodom. Sve se plasim da mi ne nadodje mleko od tople vode. Ali za sad je dobro... Pu, pu. Sinoc sam malo izmuzla ovu desnu, jer sam osecala blag pritisak. Danas necu. Videcemo kakva ce sutra biti situacija.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 13.11.2014 22:59:18
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: dunja RR Danas nam 5 meseci, nismo ipak krenuli sa kašicama, odolevam još. Sada sam izvukla neki štapni mikser za kašice, da ga probam da li radi, ako ne da tražim novi. Inače noćas mi se ako se dobro sećam, jednom budio za sikenje, videćemo ... Skok, izbijanje zubica, pavlikovi... Ima mnogo razloga sta ga sve remeti. Jedan mesec jos mozete izdrzati. Mati, vec sam ti negde pisala, ako ti je vreme za menstruaciju, zna i tada da nadodje mleko.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 13.11.2014 23:15:53
|
|
|
|
mati
|
Nisam vidla, hvala. A vec sam dobila, pre par dana, trebalo bi vec da prodje. Ja se nadam da ce da bude sve ok kao i sa Matom.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 14.11.2014 0:42:40
|
|
|
|
mati
|
Sad me strah da zaspim, da se ne raskmeci odma, a onda ne znam gde bijem... Srusicemo se negde. Ovako budna lakse podnosim, ali necu jos dugo. Danas nisam spavala popodne kao ovih dana.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 16.11.2014 12:41:24
|
|
|
|
mama krava
|
Moram ovde da se pohvalim mojom velikom devojkom... Dans me je odusevila moja N! Za vreme dorucka mm i ja pricamo kako moja sestra, koja ne zivi u Bg, sutra dolazi na IMD sa srednjim sinom na operaciju krajnika. Ona ima troje dece, a najmladji ima 8,5 mes. Na to ce ona , a Strahinja (beba)? Ko ce da ga doji? Kako ce da prezivi bez sike??? Ja sam odusevljena, jer moja devojka koja ima 5,5 god ne zna za drugi nacin hranjenja beba! Ljubi je majka! Iskreno se nadam da ce i ona uzivati u dojenju svoje dece kada za to dodje vreme. I da ne idem u totalni off... Ovo je ona kada je imala samo par nedelja. Slikao je mm da ovekoveci moje trenutke ocaja. Kao i sve dnovopecene mame, jedina okupacija mi je bila, koliko je jela, da li je dovoljno jela, koliko je napredovala... . Kad se samo setim tog pocetka... A na kraju cura ipo! Dojila sam je 22 mes!!!
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 16.11.2014 19:43:58
|
|
|
|
Torbica
|
MK, predivna je!
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 16.11.2014 20:02:42
|
|
|
|
dunja RR
|
MK, preslatkoća ♥
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 19.11.2014 18:07:16
|
|
|
|
dunja RR
|
Copy uz teme ishrana beba 0-6 meseci IZVORNA PORUKA: dunja RR Mi smo danas bili u savetovalištu, rekla sam doktorki da nisam počela sa klopom iako je savetovala još pre mesec dana. Reče mi da nije nikakav problem, da me razume, da je mleko sasvim dovoljno do 6. meseca, i kada oset_im da smo spremni da krenem polako sa žitaricama.
< Poruku je uredio dunja RR -- 19.11.2014 22:30:50 >
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 19.11.2014 21:52:25
|
|
|
|
Torbica
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 19.11.2014 22:20:37
|
|
|
|
jovicaa
|
dusa mala
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 22.11.2014 14:31:35
|
|
|
|
mama krava
|
bravo
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 26.11.2014 10:33:11
|
|
|
|
pari
|
Poslednjih par dana sisa malo jednu, sam odmakne glavu, onda malo drugu, isto sam odmakne i to je to... Noću se i dalje budi često, na sat, sat i po, dva... A preko dana nekad izdrži i po 3-4h da ne sisa... Baš neki čudan period...noću mi je najgore...i zbog njega i zbog sebe...volela bih da više spava, bilo bi mu lakše...
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 26.11.2014 10:38:12
|
|
|
|
dunja RR
|
Pari, šta da ti kažem, i kod nas isto ... noćas ne znam da i sam odspavala 3 sata ukupno sa prekidima ...
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 26.11.2014 10:49:17
|
|
|
|
pari
|
Meni je sinoć bio rekord nespavanja Budio se na sat... A noćas na sat i po i u 5 više nije hteo da spava...srećom spavao he od 6 do 7 i evo sad spava... Ne znam da li ima veze sa mlekom ili sa nečim drugim...
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 26.11.2014 11:52:00
|
|
|
|
mama krava
|
Moguce je da je u pitanju skok u razvoju. To seuglavnom desava oko 6og meseca, ali nekada i ranije. Samo polako mame i izdrzite tih par dana, pa ce se stanje popraviti sigurno.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 26.11.2014 12:32:46
|
|
|
|
mika79
|
Pari ako ti je za utehu i kod nas je ista situacija, Mihajlo je do drugog meseca bio na dohrani jer je odbijao da sisa i ja ga jedno nedelju dana nisam stavljana da sisa nego sam izmuzala i davala mu moje mleko i dohranu, nakon toga on neće dohranu nego samo sisa ja mu ponudim flašicu svaki put ali on samo gura jezikom sad sam rešila da mu više i ne nudim. U toku dana sisa na 3 sata a u toku noći kako kad ali u poslednje vreme i na 1-1,5. Kao i tvoj dečak jutros se probudio u 5 i nije hteo više da spava. Ja se sada brinem da li je njemu dovoljno to što samo sisa. Pelena mu nije svaki put puna.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 26.11.2014 15:58:45
|
|
|
|
Mariya
|
Jao mame....Poznato mi je to buđenje na sat-sat ipo, moja Lu je bila takva. Verujte mi da se ja ne secam sta sam radila prvih nekoliko nedelja nakon njenog rođenja, toliko sam bila komirana od nespavanja sreća pa je nije drzalo dugo. Mika, moja H je malo manja od tvog M ali ni njoj nije uvek puna pelena nakon cele noći, mislim da to ne treba da te brine,ako lepo puni pelene preko dana. A za ovo budjenje i nespavanje, uh, da li imam savet koji već nije predložen? da probate da ih držite malo više budne preko dana, pa da budu umorniji uveče... ako ih stavite kasnije na spavanje, možda se kasnije i probude. Neću sad da filozofiram, ne znam ni sama, imam i ja neke muke sa H. Mi uveče imamo maratonsko sisanje, ako ona zaspi na sisi a ja vidim da nije sisala dovoljno budim je i čačkam dok se ne najede i posle toga ona meni odspava po 3-4 sata noću. Mada ona meni preko dana od 10 do 23 spava ukupno 3 sata iz 2 puta ili imam predlog, a da većim bebcima uvedete večeru? I ja sam za dojenje 100% ali kad se već tako mučite nedeljama sa nespavanjem, mozete pokušati. Svakako ćete za nekoliko nedelja početi uvoditi klopicu, pa malo žitarica za večeru nije kraj sveta, a mozda pomogne u spavanju ako se bude zbog gladi...
< Poruku je uredio Mariya -- 26.11.2014 15:59:32 >
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 26.11.2014 16:35:41
|
|
|
|
Mariya
|
Setih se još stvari Ne puštam je da se razbudi, kad počne da se meškolji podignem je pre nego što se razbudi, najčešće se budi da podrigne i nakon toga zaspi i mogu da je vratim u krevetac. Ne menjam joj pelene noću, osim ako je kakila ili je baš baš puna jer je menjanje uvek razbudi, posle nema šanse da zaspi bar sat vremena. I naravno duda, kad znam da je sita i hoce da sisa samo zbog utehe, a ne zbog gladi , ako je ispljune, vratim je i tako dok ne zaspi. Ih, koliko sam noći spavala sa rukom u krevecu, držeći cuclu da joj ne ispadne iz usta...
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 26.11.2014 17:13:18
|
|
|
|
degu
|
Pari, Dunja kod nas ista situacija,po celu noc se budi i trazi da sisa. Sve mislim da joj je hladno ili neudobno jer samo lezi na ledjima al je stvarno ludilo. Ja ne spavam uopste al opet me bas briga za mene,brine me sto ona slabo spava. Ne sastavi ni jednu turu 3 sata u komadu. Neku noc se dete probudilo kao da je dan u 3h i igrala se 2 sata,al nisam je bacila kroz prozor
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 26.11.2014 20:00:39
|
|
|
|
pari
|
Degu, baš o tome i ja razmišljam... meni je do njega...on spava malo... kao posledica je da je danju nervozan :-( I ja sam razmišljala da mu nije hladno iki ga boli nešto...
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 1.12.2014 15:57:44
|
|
|
|
World
|
Iskucala sam kilometarski post i nestade... Elem, ne znam u koju temu da postavim pitanje, pa cu ovdje.. A. se tokom dojenja zacrveni svuda po licu i glavi, u vidu pecata, narocito oko ociju i obrva.. Ne desava se svaki put, ali jako cesto, otprilike u 80% slucajeva. Ne znam koliko se vidi na slici ali je uzivo intenzivno crveno. Mislila sam prvo da je od vrucine, ali nije jer se desavalo na razlicitim temperaturama... Zna li iko zasto se ovo desava i treba li da nesto preduzimam?
< Poruku je uredio World -- 1.12.2014 15:59:27 >
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Značaj večernjeg obroka za bebeHranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?