Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 25.10.2014 19:04:17
|
|
|
|
World
|
Sto se tice nocnih podoja i tih pitanje, ja sam se cesto osjecala kao Hitler kad kazem da mi je Andrea prestala da sisa nocu s 3 puna mjeseca a da ne pricam da sam se osjecala kao lazov. Aleksa je 2 noci prespavao noc, zadnji podoj u 8, pa u 4, tako da je itekako moguce. Ne znam da li ce nastaviti tako, ali definitivno mu nisam nista ja ukidala. Ana je imala te nocne jako dugo, a i nju sam pustila da sama sebi ukine kad hoce, dojila sam je godinu dana.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 25.10.2014 19:09:16
|
|
|
|
degu
|
IZVORNA PORUKA: Cecana Pozdrav svima,mene zanima da li silikonske bradavice ometaju nadolazenje mleka.Mi smo se uhodali sa silikonskim bradavicama posto mi je na pocetku napravila ragade koje su krvarile.Silikonske bradavice su me spasle. E sad juce mi patronazna sestra kaze da mozda mleko ne nadolazi dovoljno posto se ne stimulise isto direktno i kad sisa preko silikonskih bradavica.Za koji dan cu da pokusam opet direktno da je dojim,nadam se da ce hteti da sisa tako,posto je sad navikla na silikon. Mogu da smanje proizvodnju mleka i ja sam dojila nekih mesec dana s njima i onda polako vratila siku jer mi se učinilo da imam manje mleka. Ne može beba da stimuliše prava mesta na areolama kad sisa preko silikonske jer vuče samo bradavicu i malo onaj vakum što stimuliše, al nije isto što i beba. Moja jetrva je dojila isključivo s njima uspešno, al eto nama je bolje bez njih, pa pokušaj i super što ste se uhodali
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 30.10.2014 9:05:43
|
|
|
|
Rosita
|
Nabasah na neki jutarnji program gde pricase o dojenju. Zena iz porodilista, ne znam sta je po zvanju, rece jednu jako lepu recenicu> Postoji razlikia izmedju hranjenja majcinim mlekom i dojenja. Dojenje je hrana za dusu
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 30.10.2014 9:18:16
|
|
|
|
milicicak
|
IZVORNA PORUKA: Rosita Nabasah na neki jutarnji program gde pricase o dojenju. Zena iz porodilista, ne znam sta je po zvanju, rece jednu jako lepu recenicu> Postoji razlikia izmedju hranjenja majcinim mlekom i dojenja. Dojenje je hrana za dusu
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 31.10.2014 13:55:57
|
|
|
|
Mariya
|
IZVORNA PORUKA: pari sisanje mu je maltene jedini način uspavljivanja... To mi je isto problem... Za ovo uspavljivanje na sisi ja imam dva resenja - za ovo prvo treba dosta strpljenja, ovo radim preko dana: kad vidim da je zaspala i ne vuce podignem je da podrigne, ona se razbudi, pa je vratim da sisa i tako je podizem stalno dok se ne umori i zaspi mi na ramenu, tad je spustam da spava. drugo resenje je za noc - kad vidim da je sisala dosta i vise nije gladna a trazi da sisa, uvalim joj cuclu .
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 31.10.2014 13:59:54
|
|
|
|
dunja RR
|
Da li smem da grickam lešnik, badem, nemam pojma da li su alergeni, šta li? Juče mi se bila stvrdnula desna dojka, bolelo povremeno, danas popustilo, stavljala sam ga češće na desnu.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 31.10.2014 14:02:23
|
|
|
|
Mariya
|
Ja ih ne jedem, bas zato sto su alergeni. Jagode, soju, lesnike, kikiriki npr. Zao mi je samo sto ne jedem dzem od jagoda,a obozavam ga!! Ali recimo jedem cokoladu i eurokrem iako su alergeni
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 31.10.2014 14:03:34
|
|
|
|
Modessty
|
Dešava se da tako jedna dojka stvrdne, verovatno je predhodnog dana manje sisao na tu stranu. Možeš da probaš malo lešnika ili badema. Pa da vidiš da li će da reaguje. Drugarica je jela puter od kikirikija kad joj je Una bila tako kao Sava oko 4 meseca i dete se osulo! Nije bilo mnogo strašno i brzo se povuklo. Drugarica više nije jela kikiriki ni u kom obliku dok nije prestala da doji.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 31.10.2014 14:03:53
|
|
|
|
pari
|
Mariya, ovo prvo rešenje i ja nekad primenjujem, a drugo nažalost nema šanse,on nikako neće cuclu iako bi to bilo idealno jer mi nekad deluje da bi sisao a nije gladan... Noćas se oko 11 probudio kao da je dan...ali dobro oko pola 1 se uspavao...opet na sisi... Dunja, ja jedem bademe,lešnike,orahe...I ja se pitam da li je ok...A citrusno voće?
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 31.10.2014 14:04:31
|
|
|
|
Modessty
|
IZVORNA PORUKA: Ana13 Jao zene,porodjaj se blizi,a mene hvata frka od dojenja. Puno citam na tu temu,ali nailazim na razlicite stavove.Ili ja ne mogu da ukapiram Jel beba treba da izvuce sve iz jedne siske,pa da je prebacim na drugu ili malo jednu,pa drugu? Negde citam da treba ovaj prvi slucaj zbog tog zadnjeg mleka,a negde drugi slucaj da bi se obe dojke podjednako praznile,da ne dodje do mastitisa u onoj koja se preskoci. Totalno sam se pogubila Ana okreneš moj telefon kad god ti zatreba i ja ti sve objasnim i pokažem!
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 31.10.2014 14:06:24
|
|
|
|
milicicak
|
Dunja, lesnik i badem su slabi potencijalni alergeni pa slobodno mozes da ih grickas. Ali probaj prvo jedno pa prati i napravi par dana razmaka pa probaj drugo a prati. Generalno za vreme dojenja treba izbegavati orahe i kikiriki...
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 31.10.2014 14:10:19
|
|
|
|
Modessty
|
kažu i da citruse treba izbegavati. Sećam se da recimo Danilu nije smetalo kad sam pila ceđenu narandžu i limun.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 31.10.2014 14:16:12
|
|
|
|
milicicak
|
Ovaj, ja sam zbog mini bubinih alergija detaljno proucavala ishranu mame dojilje... i mogu da vam kazem da su literaturni podaci i iskustva cesto veoma oprecni... jedni kazu da potencijalni alergeni iz hrane NE dospevaju u mleko i da mama moze da jede sve, drugi kazu da mama treba da bude na dijeti bez namirnica koje detetu smetaju i onih koje su potencijalno veliki alergeni. Licno verujem ovim drugima. Citrusi su po meni ok, ali i to opet treba ispratiti. Dakle, probate voce po malo par dana i pratite bebine stolice, kozu, raspolozenje... ako je sve uobicajeno, slobodno jedete citruse... Ja sam tamanila mandarine, pomorandze i nar, mini bubi nije smetalo :)
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 31.10.2014 15:34:05
|
|
|
|
New Mom
|
Nijedna hrana nije apsolutno zabranjena! Znaci, tokom dojenja sme SVE da se jede. Ako majka primeti da dete ima neku reakciju na nesto sto je pojela, onda se to iskljuci iz ishrane. Hrana-alergeni (citrusi, bobicasto voce, kikiriki) se moze jesti, al umereno (pojesti npr. 2 mandarine a ne kilogram).
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 31.10.2014 15:40:23
|
|
|
|
vonavoj
|
za hranu! inace, grudi su mi pu,pu..nema izmlazavanja vec 10 dana!! koliko je sad lakse! Malo me uvece zeki..bila bi samo na sisi..a one mekane..jel moguce da uvece bude manje mleka!
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 31.10.2014 15:46:38
|
|
|
|
Mariya
|
von, i meni su uvece meke, pogotovo ako je cesto sisala preko dana. Ali opet ima mleka, (*)(*) mi mlitave , kao prazne, a ona vuce i guta, znaci ima mlekca
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 31.10.2014 15:48:30
|
|
|
|
vonavoj
|
Vuce i moja,ali ide sporije,cini mi se..kad stisnem ide mlekce.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 31.10.2014 18:28:34
|
|
|
|
little_one
|
Ima li koja mama dojilja da mi pomogne na ovoj temi a ima problema sa stitnom? KLIK
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 31.10.2014 18:32:56
|
|
|
|
anci kv
|
IZVORNA PORUKA: Rosita Nabasah na neki jutarnji program gde pricase o dojenju. Zena iz porodilista, ne znam sta je po zvanju, rece jednu jako lepu recenicu> Postoji razlikia izmedju hranjenja majcinim mlekom i dojenja. Dojenje je hrana za dusu lepo rečeno Dunda već ima 14 meseci,ostao je samo još jutarnji podoj. Planiram da prekinem al sve mi nešto žao
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 31.10.2014 19:00:05
|
|
|
|
Ana13
|
IZVORNA PORUKA: Modessty RR IZVORNA PORUKA: Ana13 Jao zene,porodjaj se blizi,a mene hvata frka od dojenja. Puno citam na tu temu,ali nailazim na razlicite stavove.Ili ja ne mogu da ukapiram Jel beba treba da izvuce sve iz jedne siske,pa da je prebacim na drugu ili malo jednu,pa drugu? Negde citam da treba ovaj prvi slucaj zbog tog zadnjeg mleka,a negde drugi slucaj da bi se obe dojke podjednako praznile,da ne dodje do mastitisa u onoj koja se preskoci. Totalno sam se pogubila Ana okreneš moj telefon kad god ti zatreba i ja ti sve objasnim i pokažem! Nemoj ovo dva puta da kazes,mozda se posle pokajes kad ti se usija telefon
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 31.10.2014 21:50:26
|
|
|
|
pari
|
A mleko u ishrani? Npr.griz ili puding koji se kuva u mleku... Ili to bolje izbegavati? Jogurt,kiselo mleko,sirevi? I da li bebu može da boli stomak od moje ishrane? On ima već skoro 4meseca i ovih dana baš ga muči stomak :-(
< Poruku je uredio pari -- 31.10.2014 21:54:43 >
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 31.10.2014 23:19:44
|
|
|
|
mati
|
Pari ja mislim da moze. Ali javice se vec neko strucniji, tu je NM . Posmatraj bebu, kako na koju namirnicu reaguje koju ti pojedes, tako ti je najbolje da budes sigurna.
< Poruku je uredio mati -- 31.10.2014 23:20:18 >
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 31.10.2014 23:39:57
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: pari A mleko u ishrani? Npr.griz ili puding koji se kuva u mleku... Ili to bolje izbegavati? Jogurt,kiselo mleko,sirevi? Pari, meni je uglavnom preporučivano što više mleka i jogurta zbog dojenja. Po tome bih rekla da ne bi trebalo da smeta bebcu.
< Poruku je uredio dunja RR -- 1.11.2014 0:17:13 >
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 1.11.2014 0:03:55
|
|
|
|
mati
|
Kao i Dunja sto ti je rekla. Ja sam te pogresno razumela mislila sam da pitas za bebu. Sto vise tecnosti za mleko. A kod nas u porodilistu ti je griz na svakodnevnom meniju posle porodjaja. Ja sam recimo primetila da je Miti smetao sok od breskve, a pila sam ga po 2l dnevno, organizam mi trazio. Onda sam se prebacila na jabuku i nije bilo problema.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 1.11.2014 0:28:57
|
|
|
|
Mala Elena
|
Ja sam pila mleko i jela mlecne proizvode vise nego ista i nije imala problema. Svako dete je razlicito ...
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Hidratacija najmlađih u letnjim danimaTokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?