Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.10.2014 17:48:38
|
|
|
|
ishler
|
Ja sam tako u prvoj trudnoci zaradila mastitis,ali iskustva su drugacija.:)Ipak imas vise iskustva
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.10.2014 17:49:42
|
|
|
|
ishler
|
Ja sam tako u prvoj trudnoci zaradila mastitis,ali iskustva su drugacija.:)Ipak imas vise iskustva.ali sta se desava sa laktacijom ako je ne ispraznis od 4 do 6h,onda se smanji mleko?
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.10.2014 17:49:55
|
|
|
|
ishler
|
Ja sam tako u prvoj trudnoci zaradila mastitis,ali iskustva su drugacija.:)Ipak imas vise iskustva.ali sta se desava sa laktacijom ako je ne ispraznis od 4 do 6h,onda se smanji mleko?
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.10.2014 18:00:18
|
|
|
|
New Mom
|
Smanji se u smislu da ce pre da se regulise kolicina koliko bebi treba. Nece mleko stati. Bespotrebno je da navlacis kolicinu koju beba nece posisati. A.i beba dok sisa jednu bradavicu stimulise uopste stvaranje mleka u obe. Vec sam pisala oko protocnog bojlera. :)
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.10.2014 18:18:33
|
|
|
|
ishler
|
NM ne stizem da iscitam pored dvoje dece,mozes li mi samo reci,s obzirom da je kod mene jak refleks otpustanja mleka,a beba ne sisa dugo,sumnjam da je to uzrok zelene eksplozivne stolice,da li ima smisla izmuzati se pre podoja i koliko da bi dosla do masnog mleka?i znaci drugu dojku ne dirati sem ako nije prepunjena,mada meni curi iz druge kod otpustanja jer to dovoljno da ne diram do sledeceg podoja.?Hvala
< Poruku je uredio ishler -- 23.10.2014 18:26:33 >
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.10.2014 18:20:44
|
|
|
|
vonavoj
|
Ja dajem obe dojke po podoju,da li gresim? I onda mi olaksa obe,u principu sisa min po 15min dojku..Nocu se desi da posisa jednu,a drugu samo malo izmuzem..mislim da sam se prvi put zeznula,i stalno navlacila vise tim izmlazavanjem..
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.10.2014 18:23:13
|
|
|
|
vonavoj
|
i izmlazam se rucno,pumpica mi ide dosta sporije,ovako samo malo izmasiram,izmuzem,olaksam i to je to! preko dana se ne izmlazam,ujutru moram i malo uvece,da mi ne bi nadoslo puno mleka tokom noci! A ako ne uspem da je probudim tokom noci,izmuzem se malo..tako mi i patronazna rekla..jer nocas nisam uspela da je probudim! NM,jel to ok_
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.10.2014 18:25:25
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: ishler NM ne stizem da iscitam pored dvoje dece,mozes li mi samo reci,s obzirom da je kod mene jak refleks otpustanja mleka,a beba ne sisa dugo,sumnjam da je to uzrok zelene stolice,da li ima smisla izmuzati se pre podoja i koliko da bi dosla do masnog mleka?i znaci drugu dojku ne dirati sem ako nije prepunjena,mada meni curi iz druge kod otpustanja jer to dovoljno da ne diram do sledeceg podoja.?Hvala Slobodno se malo izmlazaj pred podoj, da smanjis mlaz. Ne mora biti dugo, cisto taj prvi mlaz da prodje. I onako se zavali unazad ako sedis dok dojis, i to smanjuje protok. Drugu ne moras da diras ako ne osecas nelagodnost u njoj. Ako osecas da je postala tvrda, malo dok ne oseti olaksanje, izmlazaj se.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.10.2014 18:27:18
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: vonavoj Ja dajem obe dojke po podoju,da li gresim? I onda mi olaksa obe,u principu sisa min po 15min dojku..Nocu se desi da posisa jednu,a drugu samo malo izmuzem..mislim da sam se prvi put zeznula,i stalno navlacila vise tim izmlazavanjem.. Ne gresis, bebe se razlikuju. Jedna dojka, obe dojke, obe pa opet prva... Mislim da sama osetis kad je vreme da se prebaci na drugu. Izmlazanje samo koliko moras, ne da forsiras do kraja.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.10.2014 18:31:21
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: vonavoj i izmlazam se rucno,pumpica mi ide dosta sporije,ovako samo malo izmasiram,izmuzem,olaksam i to je to! preko dana se ne izmlazam,ujutru moram i malo uvece,da mi ne bi nadoslo puno mleka tokom noci! A ako ne uspem da je probudim tokom noci,izmuzem se malo..tako mi i patronazna rekla..jer nocas nisam uspela da je probudim! NM,jel to ok_ Jeste. Mada probaj da nocu ona siki, uvek beba vise izvuce. A ako aktivno.nocu sisa, nocu se onda prestani izmlazati. Probaj da joj das da siki dok spava. Nekad j dovoljno da si videla da je pocela da se meskolji u snu, nema potrebe da bude potpuno razbudjena ili da place. I izvinite na slovnim greskama i sto odgovaram ovako pojedinacno na postove, svo troje otprilike lezi i sedi na meni.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.10.2014 19:00:12
|
|
|
|
ishler
|
Hvala NM ,meni ona sisa po jednu i to 5 do 10min,davi se,zagrcne se,dojim sedeci zbog velikih grudi,zato sam se plasila ako sisa iz jedne da se druga ne upali.Uzgled ne znam da li je svima tako ali u jednoj ima vise nego u drugoj mleka,ne znam zasto.Hvala jos jednom na izdvojenom vremenu
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.10.2014 19:11:31
|
|
|
|
vonavoj
|
Moja desna je duplo manja a ima vise mleka i lako postane meka..a leva ogromna i puna zapusenih kanala..i uvek vise voli iz desne! Preko dana se ne izmlazam,samo kad preskoci podoj,nocu.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.10.2014 19:22:51
|
|
|
|
Ana13
|
Jao zene,porodjaj se blizi,a mene hvata frka od dojenja. Puno citam na tu temu,ali nailazim na razlicite stavove.Ili ja ne mogu da ukapiram Jel beba treba da izvuce sve iz jedne siske,pa da je prebacim na drugu ili malo jednu,pa drugu? Negde citam da treba ovaj prvi slucaj zbog tog zadnjeg mleka,a negde drugi slucaj da bi se obe dojke podjednako praznile,da ne dodje do mastitisa u onoj koja se preskoci. Totalno sam se pogubila
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.10.2014 19:27:43
|
|
|
|
daca77
|
Za mene su ova spanska sela Ali, jedno po jedno...prvo da prekrcam porodjaj sa ovim niskim trombocitima, pa sve ostalo ce doci...
< Poruku je uredio daca77 -- 23.10.2014 19:28:10 >
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.10.2014 19:45:41
|
|
|
|
Ana13
|
Ja zapela sad sve da procitam i naucim oko bebe za narednih 6 meseci.Sve se mislim da li cu da imam vremena kasnije da trazim po forumu sta mi treba. Ovako ja sad vidim sta se radi za prvu pomoc kad nastupi neki problem,a ako posle problema ne bude,jos bolje
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.10.2014 21:20:51
|
|
|
|
lilipolip
|
Ja sam se bukvalno preporodila odkad sam pocela da dojim lezeci, bas zbog velikih grudi nisam ni mogla sedeci, bilo mi je jako nezgodno da pridrzavam i njega i (.). On je od nekog treceg meseca poceo da sisa samo jednu po podoju. Nisam izmlazavala ovu drugu posto je kako je on sisao na jednoj, druga curila i omeksala. Sada kada sisa , sisa jednu i zapocne drugu, ali je ne dovrsi, tako da ja sledeci podoj pocinjem onom koju nije zavrsio.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 24.10.2014 0:29:05
|
|
|
|
Rosita
|
NM, pade mi na pamet, da li se u, da je tako nazovem, teoriji dojenja na zahtev, nocni zahtevi tretiraju kao regularni u bilo kom uzrastu bebe? Ako je teorija dosledna, ja mislim da bi trebalo :)
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 24.10.2014 7:44:37
|
|
|
|
New Mom
|
Regularni? Mislis da ih ne izbacujes? Da, naravno. S tim da se insistira da se prvih 6-8 nedelja beba i budi da razmaci ne budu veci od 3 sata. A posle toga na zahtev.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 24.10.2014 8:59:33
|
|
|
|
Rosita
|
E to me zanimalo. Vise puta smo ovde culi od zenica koje su uspesno dojile da su prekidale sa nocnim podojima tad i tad, i od drugih da se jako kidaju, kad ce beba prestati da sisa nocu , pa kad ce. Razumem da to u nekom trenutku postane opterecenje za majku, narocito ako se vratila na posao. I da neke nocne "zamene" odrade posao, da se daje voda ili vec, da tata bude sa bebom, kod koga sta upali. Ja samo zelim da kazem da ako se beba pusti, ona ce sama ukinuti nocne podoje, to je moje iskustvo. Ako se doji na zahtev, moze se desiti da opet u nekom trenutku pocne da trazi, kao sto je D ukinuo sa godinu i koji dan (mislim da vecini dojilja ovde izgleda neprihvatljivo da beba od godinu dana sisa nocu), pa je nakon pet meseci jedan kratak period opet trazio, pa ukinuo... Znam da vecini zena to postane opterecenje i tacno je da im verovatno nutritivno ne treba, i u redu je ako beba lako prihvata neku zamenu ako je uznemirena i td. Samo kazem da nije smak sveta ako malko starija beba sisa nocu, prestace, verujte. I ne razmisljajte sto je neka druga beba prestala sa nocnim podojima sa 4 meseca, ova vasa nije i tacka. Sve sto vama i bebi prija je U REDU. Kad ne prija, onda na tome treba nezno raditi, za sta NM ima odgovore i savete, kao i za sve, ja sam ovaj svoj stav i ranije iznosila i iz svog iskustva kazem da moze i bez tenzije.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 24.10.2014 11:01:07
|
|
|
|
Tiziana
|
Ma puno toga ima i do deteta i nista se ne moze isplanirati. Moje iskustvo je da smo jedan nocni podoj izbacili jos u prve 2 nedelje zivota, ubrzo jos jedan pa smo na 6 podoja dnevno na 3h (nocu na dosta duze) dosli jako brzo. Sikila je uvek samo jednu siku, 10-15min max, dobijala do 1kg mesecno, nikad ispod 800gr.Da li je to ispravno ili ne, ne znam . Kuc kuc i dan danas je popunjena i fino jede, sa jelom nije nikada bilo problema. Sa njim je bilo sve drugacije,teze,komplkiovanije itd i na kraju smo zavrsili na formuli. Mrljavio je kasnije sa hranom,birao,molili smo za svaki zalogaj itd...On je prvo dete. Na greskama se uci. Dakle ima raznih iskustava i svako radi po osecaju..Super su svi saveti,ali svako je dete za sebe pa se ni ne mogu svi oni primeniti na svu decu.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 24.10.2014 11:15:09
|
|
|
|
Rosita
|
Gde si Malezanko Tiziano, veliki
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 24.10.2014 11:23:49
|
|
|
|
Tiziana
|
Tu sam,tu sam..pratim ponekad sta se radi,sta se pise.. I za tebe veliki Rosi!
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 25.10.2014 14:30:48
|
|
|
|
degu
|
IZVORNA PORUKA: Ana13 Jao zene,porodjaj se blizi,a mene hvata frka od dojenja. Puno citam na tu temu,ali nailazim na razlicite stavove.Ili ja ne mogu da ukapiram Jel beba treba da izvuce sve iz jedne siske,pa da je prebacim na drugu ili malo jednu,pa drugu? Negde citam da treba ovaj prvi slucaj zbog tog zadnjeg mleka,a negde drugi slucaj da bi se obe dojke podjednako praznile,da ne dodje do mastitisa u onoj koja se preskoci. Totalno sam se pogubila Ana samo čitaj!!! Meni je mnogo značilo. Početak dojenja nije lak i ako baš ništa ne znaš lako te pametnjakovići ubede da nemaš mleka, da je mleko slabo i slično. A opet kolko god da pročitaš treba primeniti teoriju u praksi, ja se nisam najbolje snašla u početku al sam se vodila insinktom. I kad su mi rekli da se izmuzam i dajem na flašicu, znala sam da je to pogrešno i ni jedan dan to nisam uspela da sprovedem već sam dala detetu da sisa, pisala sam već. Moj vam je savet da čitate o dojenju i da šta god da zaškripi a nadam se da neće, da se odmah javite, jer ćete ovde najbolje savete dobiti. Da, savetovaće vas 15 min jedna, 15 min druga sisa što nema veze sa životom. Neke bebe aktivnije sisaju, neke malo dremkaju i sisaju i nije im dosta 15 min na jednoj sisi pa povuče samo prednje mleko. Mislim da trebate da pustite da sisaju jednu sisu dok god je sami ne izbace, dok je dobro ne isprazne a drugu da ponudite ako hoće. Rosita ni ja ne kapiram pitanja jesam li ukinula noćne podoje kao ni savete da moram da ih ukinem, samo se iznerviram. Kako ja njoj mogu da ukidam? Šta bi bilo da dam vodu ili čaj, opet će da se budi za sat vremena jer je gladna a ne žedna ili će sutra da mi se budi da pije vodu Ne kažem, nekad joj verovatno služim i kao cucla jer cuclu neće, al opet joj iz nekog razloga trebam, ne budi se eto zato što joj tako došlo.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 25.10.2014 14:49:41
|
|
|
|
little_one
|
Sto se tice nocnih podoja i tih pitanje, ja sam se cesto osjecala kao Hitler kad kazem da mi je Andrea prestala da sisa nocu s 3 puna mjeseca a da ne pricam da sam se osjecala kao lazov. Tako da svi ti dusebriznici nisu zadovoljni sta god im kazes obicno cete kategorisati kao nemajku u oba slucaja, bilo da dojis ili ne dojis nocu. Evo Aleksandra sad sisa i do 4 -5 puta nekad nocu, a nekad prodjemo i sa 2 nocna podoja pa joj ne mislim ukidati, ukinuce sama. A Andrea opet je prespavala noc s 3 mjeseca i kad se kasnije nekad budila nocu zbog zubica ili bilo cega drugog nikad joj u tim trenucima nisam mogla uvaliti da sisa. A opet sam je dojila do 9 punih mjeseci. A ona je opet s druge strane bolje napredovala s tako manjim brojem podoja nego Aleks koja ima oko 10 punih podoja dnevno. Zasto je to tako, ja ne znam, ali mnogo bolje sisa od Andree i mnogo losije napreduje od nje. I dalje ne odustajem od dojenja iako ponekad moja beba dobija sazaljive komentare jer nema 10 kila sa 6 mjeseci. Tako da je najbolje gledati svoje dijete i vjerovati u sebe, bitno da je beba zadovoljna i zdrava, jer gladna i bolesna beba nije zadovoljna, to je jedino sigurno.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 25.10.2014 18:49:01
|
|
|
|
Cecana
|
Pozdrav svima,mene zanima da li silikonske bradavice ometaju nadolazenje mleka.Mi smo se uhodali sa silikonskim bradavicama posto mi je na pocetku napravila ragade koje su krvarile.Silikonske bradavice su me spasle. E sad juce mi patronazna sestra kaze da mozda mleko ne nadolazi dovoljno posto se ne stimulise isto direktno i kad sisa preko silikonskih bradavica.Za koji dan cu da pokusam opet direktno da je dojim,nadam se da ce hteti da sisa tako,posto je sad navikla na silikon.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Hidratacija najmlađih u letnjim danimaTokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?