|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: rođendanske torte
7.11.2014 13:04:23   
branki*
mk,da si blize da navratis kod mene,ja je cesto pravim za slavlja i praznike,bas je zahvalna i za secenje i za stajanje,a ukus joj je..mmmm.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 1901
7.11.2014 13:44:43   
mama krava
Nemoj dva puta da me zoves....user posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1902
7.11.2014 13:53:43   
Trcosava

IZVORNA PORUKA: Unina mama

ono cokoladnu sa karamelama i gansenomuser posted image sto je stavila choopa

ako budi malo ti, da ne budem redovno na tapetu user posted image

muž j dao amin za tu tortu - tko da to pravim, a za njegov mislim da će neka egipatska iz minjine kuhinje - to za mm-ov rođendan. Njemu ne moram sa fondanom user posted image ali neku spešl moram
puni big four O ove godine user posted image

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1903
7.11.2014 15:05:58   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Trcosava RR

IZVORNA PORUKA: Unina mama

ono cokoladnu sa karamelama i gansenomuser posted image sto je stavila choopa

ako budi malo ti, da ne budem redovno na tapetu user posted image

ahahhhha Trco ne bi smo se dzaba zvale kako se zovemo, da nismo baksuziuser posted image

(odgovor članu Trcosava)
  Direktna veza do poruke: 1904
7.11.2014 15:17:28   
choopa choops
A šta znam, UM, moji gosti su svi bili bukvalno oduševljeni, ja možda mrvicu manje, jer sam očekivala malo drugačiji ukus. Ali isto mi se dopala. Samo je bitno koristiti baš tu pavlaku i ne premutiti previše, jer se onda osjeća kao margarin, pa bude bezveze.

Meni je neprikosnovena Kenedi torta, ali sam zagubila originalan recept, a ovi po internetu joj nisu ni blizu...Mada ja sam malo specifična, ja volim ili kremaste totre (a njih nisam ni isprobavala odavno jer ne idu ispod fondana) ili jake čokoladne, bez voća i tih dodataka user posted image (a i njih ne pravim, jer ih djeca obično ne vole). Ima jedna poslastičarnica kod nas prodaje jednu čokoladnu, pare bih dale da znam recept user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1905
7.11.2014 15:23:20   
mati

IZVORNA PORUKA: lelaigor
Meni je buttercream dobar baš iz tog razloga što se steže. Jer njemu je uloga, osim da se fondan lakše zalepi na tortu, i ta da stvori tanak mastan sloj između torte i fondana, što onemogućava da se bilo koja tečnost iz torte izvuče i uništi fondan. A kada se stvrdne isto kao i ganaš, umočiš nož u vrelu vodu i pređeš još jednom preko torte i tek onda stavljaš fondan, samo tako deluje kao "lepak".

Ovo je super ideja.
Mada meni za prekrivanje torte ne stigne da se stegne, ali dok lepim one pipkave ukrase vec druga prica.
I nesto sto sam sad probala po prvi put jeste da je mnogo lakse kad odstoji fondan,manje se lepi. Ranije sam pravila u isto vreme i tortu i fondan i odma prekrivala. A sad sam uvece napravila tortu , pa fondan... A ujutru sam prekrivala i ukrasavala.

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 1906
7.11.2014 15:44:24   
lelaigor
Ja ne pravim nego kupujem fondan, lakše mi je zbog posla, kada bih svaki put još i pravila fondan, mislim da bih torte pravila duplo duže. user posted image Ovako mi je jednostavnije, a izađe me novčano skoro isto kao kada bih ga pravila. Ali, da, moraš ostaviti fondan da odstoji da bi dobio tu svoju elastičnost .
Ja svaku tortu kad napravim frižider pojačam na najjače, prvo da se torta stegne, drugo da se stegne BC (buttercream) ili ganaš. Tako osiguram, da mi se torta neće razgnjecaviti prilikom dekorisanja, pa mogu čak i neke veoma voćne torte kao što je moskva da prekrijem sa fondanom, bez bojazni da će se otopiti. S tim da leti često koristim oblatnu oko torte.
A inače, na kursu poslastičare uče da svaku tortu po završetku a pre dekorisanja zamrznu. Samo ja to ne volim.

Always look on the bright side of life...

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 1907
7.11.2014 15:49:02   
mati
Pa ja sam laik oko ovoga i ne bavim se time profesionalno, samo volim da se igram.
Nekako mi ne deluje obecavajuce da na zamrznutu tortu stavis fondan ne znam, to je neko moje misljenje.

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 1908
7.11.2014 15:50:22   
vikiveki
Lelaigor user posted image prava si majstorica,svaki tvoj savet je svima nama je od pomoći.

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 1909
7.11.2014 15:57:01   
lelaigor
Kada se fondan stavlja onda se blago zamrznu, odnosno tako kao ja, staviš na najjače u frižider i bude tvrda kao kamen, ali ne bude vodena. A torte koje će se dekoristi šlagom se zamrzavaju. KAžem, ja to ne radim. Ja mislim da bih strahovala od onog "zamrzivač" ukusa. Ne znam da li znate na šta mislim. Meni pali i ovako u frižideru na najjače. A torte su mi putovale čak i u Beč i ostale čitave. user posted image
Hvala vikiveki. user posted image

Always look on the bright side of life...

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 1910
7.11.2014 15:57:41   
dijana1*

IZVORNA PORUKA: mama krava

IZVORNA PORUKA: branki RR

meni se kao rodjendanske dopadaju boem torta(stavljala lelaigor),cokoladna torta sto ide slag izmedju filovanja,gabon torta i naravno dacina koju ne umem da pravim nego narucujem.to pricam za odrasle.a,za decu mogu drugacije torte,lakse.

Umirem za gabon!!! Decu bi' prodalauser posted image user posted image user posted image , al ne umem da je pravim!

Branki moze li postaviti recept za ovu tortu?
Ja inace obozavam kremaste torte.

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 1911
7.11.2014 16:05:00   
Lu

IZVORNA PORUKA: choopa choops

A od kremastih Torta sa lješnicima i karamelom To za sina, on voli karamele user posted image

Ovu sam ja pravila prošle godine za R. rođendan, ukus je fenomenalan, karamela, lješnjaci, ganaše krema mmmmuser posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 1912
7.11.2014 16:09:35   
branki*
gabon torta dijana,evo za tebeuser posted image ovako ja pravim isto.

branki

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 1913
7.11.2014 18:57:38   
jess021
Cokoladna torta, meni je ova torta savsena, ali uvek kuvam zumanca na pari, tripujem se od svezih jaja. Ogromna je, nekad pravim i pola mere. Cak sam je i zamrzavala, nista joj ne fali.

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1914
7.11.2014 19:14:56   
Sanjalica1980
Jess ova cokoladna je odlicna. Cim budem sposobna ima da je probam user posted image

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1915
7.11.2014 19:26:19   
Ana RR
Ja sam pravila Čokoladnu tortu u duploj meri i Princess vanila u troduploj meri. Prelepe su obe bile, ova vanila mi je najlepša u kombinaciji sa borovnicama.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Sanjalica1980)
Direktna veza do poruke: 1916
7.11.2014 20:24:09   
Azra_
Anči, ova vanila deluje super. samo, nije mi jasno ovo sečenje kora??user posted image Ne seku se onako, na po pola cela kora, pa ispadnu dve ili tri tanje?

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1917
7.11.2014 20:31:26   
branki*

IZVORNA PORUKA: jess021

Cokoladna torta, meni je ova torta savsena, ali uvek kuvam zumanca na pari, tripujem se od svezih jaja. Ogromna je, nekad pravim i pola mere. Cak sam je i zamrzavala, nista joj ne fali.

daaa,to je ta cokoladna sa slagom izmedju filova,mnooogo je dobrauser posted image

branki

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1918
7.11.2014 21:13:08   
jess021
Nekoliko puta sam se zadrzala na tom receptu za tu vanila tortu, ali nisam je pravila, super izgleda.

< Poruku je uredio jess021 -- 7.11.2014 21:14:08 >

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1919
7.11.2014 21:16:59   
jess021
IZVORNA PORUKA: Azra_

Anči, ova vanila deluje super. samo, nije mi jasno ovo sečenje kora??user posted image Ne seku se onako, na po pola cela kora, pa ispadnu dve ili tri tanje?

Azra, kore se seku uzduz, pa dobijes 3 kore iste debljine. Ne znam da li umem da objasnim, ali na kraju torta bude uska, seces parce kao rolat.

< Poruku je uredio jess021 -- 7.11.2014 21:17:41 >

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1920
8.11.2014 0:36:25   
Azra_
Shvatih... Samo mi deluje da to ispadne baš malo...

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1921
8.11.2014 4:09:15   
Ana RR

IZVORNA PORUKA: Azra_

Azra, kada praviš po merama u receptu onda koru pečeš u plehu od rerne i sečeš na tri trake. Tako dobiješ usku torticu, dovoljnu za manje društvo.

Ja sam pravila troduplu meru pa sam kore pekla svaku posebno u plehu 26x35 i dobila sam baš veliku tortu (iste veličine kao i čokoladna jer sam i nju pekla u istom plehu). Jako je fina i ukusna, a lako se pravi. Tad sam je pravila sa bananama kao što piše u receptu (najviše zbog dece) ali kad pravim samo za nas onda volim sa borovnicama.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1922
8.11.2014 6:34:33   
Sanjica26 RR
Anchi jel na vanilu tortu sme da se stavlja fondan?

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1923
8.11.2014 7:29:22   
Trcosava
Sanjice, koliko bacih pogled na sastav, mislim da može. I to bez da stavljaš onaj buter krem. Ali nek ti Ana pottvrdi.

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 1924
8.11.2014 7:33:53   
Ana RR
Sanjice, mislim da može, fil bude lepo čvrst. Pogledaj komentare u receptu, možda je neko stavljao fondan.

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 1925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Pita sa mesom
Ringerajin kuvar: lelaigor
Krekeri
photo
Ringerajin kuvar: Nedja RR

Anketa

kada?
mara31

Kada ste saopstili porodici - svojoj i njegovoj, da ste trudni?

odmah, cim ste uradili test (70%)

posle mesec dana (30%)

Ukupan broj glasova: 176

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here