Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 30.10.2014 9:17:09
|
|
|
|
milicicak
|
Tash, razlika u Lactobacilusu (bilo kojoj vrsti iz roda) u probioticima i onom u kiselom kupusu je u tome sto se onaj koji se industrijski dobija dobija tako sto se bakterije gaje na medijumima bogatim mlekom pa se moze desiti da u preradjene kulture koje se stavljaju u probiotike dospe mleko iz podloge koje moze da dovede do reakcije kod alergicnog deteta (al ga objasnih). U kiseli kupus i tursiju se ne stavljaju bakterije i mleko, nego se stvaraju pogodni uslovi sredine za razvoj bakterija koje vrse mlecno-kiselinsko vrenje a vec se nalaze na nasoj kozi/povrcu pa tako dospeju u tursiju. Mnogi se nece sloziti da je kiseli kupus i tursija zdrava ali ja mislim da jeste... joj, jedva cekam podvarak, prokule i sarmu :)
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 30.10.2014 9:35:44
|
|
|
|
Peace*
|
Ja se apsolutno slažem da je kiseli kupus zdrav!! I jako ću se radovati ako Maki ne bude imao nikakve reakcije. Kad sam bila mala, pila sam rasol na litre svaki dan (i nisam imala proliv ). Jedino što sam se često gušila od njega (astma), ali nikako to nisu mogli da mi zabrane. Hvala na pojašnjenju!
< Poruku je uredio Peace* -- 30.10.2014 9:36:18 >
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 30.10.2014 14:26:30
|
|
|
|
mama krava
|
Dala ja debeljku, jutros Wellness sa ovsenim i pocepao ceo dok si rek''o keks , ali posle pola sata vidim ja jednu mali piknu na ruci, tamo gde mu bude ekcem ... Smorila sam se.... E, sad, sta da radim...? Da li da mu opet dam, npr prekosutra? Tako nesto bilo kad sam mu dala mandarinu...prvi put pojeo tri malecne kriske i sav se zacrveneo oko usta...pa sam iskulirala, ali sam mu opet dala posle dva dana i nista nije bilo i evo sad jede bez problema! Nisam pametna!
< Poruku je uredio mama krava -- 30.10.2014 14:27:00 >
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 30.10.2014 14:43:36
|
|
|
|
Peace*
|
Ako je jedna pikna, i ne širi se, probaj opet. Ta pikna može biti bilo šta. Marku su obrazi opet kao šmirgla. Zazimilo napolju...
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 30.10.2014 14:51:47
|
|
|
|
mama krava
|
Marku su obrazi opet kao šmirgla. Zazimilo napolju... Isto i kod nas! Sinoc ih izvela da ornemo djir po vazduhu, i zaboravila da ih namackam, pa su i jednom o drugom odrazi ogrubeli + grejanje! A ovo drugo... probam sutra opet!
< Poruku je uredio mama krava -- 30.10.2014 14:52:59 >
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 1.11.2014 11:19:28
|
|
|
|
Peace*
|
Overili smo sarmu! ☺ Sve ok za sada, koliko znam, kod moje mame su deca. Svidja mu se (kao i sva ostala hrana hahaha).
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 1.11.2014 11:29:57
|
|
|
|
milicicak
|
Zivela sarma Mini bubi se obrazi smirili, nedelju dana nije isla napolje... Videcemo sta ce biti kad se vrati iz kupovine Da ne zaboravim, dala sam joj jutros Starkove Coko kolutice da proba, nema reakcije za sada
< Poruku je uredio milicicak -- 1.11.2014 11:31:44 >
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 1.11.2014 11:36:51
|
|
|
|
little_one
|
Bravo za mini bubu! Nadam se da nece biti reakcije... A sad me prosvijetlite, kakve veze ima kiseli kupus sa alergijom na mlijeko? Ili ja nesto ne kapiram u svemu ovome?
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 1.11.2014 11:52:20
|
|
|
|
mama krava
|
LO samo idi stranicu nazad... A bravo za sarmu i coko kolutice! njam, njam
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 1.11.2014 12:16:23
|
|
|
|
little_one
|
Ama kako mi to promace...a sutra je u planu sarma...i da li da je jedem ili ne? Ma kontam da to ne bi trebalo da pravi problem....sad sam stvarno pod upitnikom...
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 1.11.2014 13:05:46
|
|
|
|
Rosita
|
LO, ja jedem i kiseli kupus i sarmu i sve, doduse D je veliki, ali jela sam i ranije, ja mislim da ne moze nista da skodi, objasnila je milicicak. Super, bravo za decu
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 1.11.2014 13:13:55
|
|
|
|
milicicak
|
LO, ja sam jela i kiseli kupus i sarmu i podvarak... I sad mi ide voda na usta kad ce nama stici kupus za sarmuuu
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 2.11.2014 17:18:22
|
|
|
|
mama krava
|
IZVORNA PORUKA: Peace* Ako je jedna pikna, i ne širi se, probaj opet. Ta pikna može biti bilo šta. Ko zna sta je ta pikna?... Debeli jede Wellness pa puca
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 3.11.2014 9:08:26
|
|
|
|
Peace*
|
Ma nije ništa. Moram da nazovem dr, a blam me. Naime, kada sam Marku radila Spec IgE, sa njegovih 4m, njemu je mleko bilo negativno, a kazein pozitivan. To mi sve vreme nije jasno, al nisam dobila odgovor. I sada smo dobili uput za UniCap Spec IgE na mleko. I u rebusu sam jel to tako ok, ili bi bilo bolje na kazein, ili je svejedno.
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 5.11.2014 19:20:17
|
|
|
|
mama krava
|
Drugari, ja juce pravila one kifle sa teme Jelovnik (ne znam da postavim onaj lep link), gde ide zumance i debeli jeo i nije mu nista bilo... Znate da se ja tripujem da nema sanse da se belance skroz odvoji od zivog zumanceta... i takoooo, ja cu sutra da mu dam amalo belanceta skuvanog da probamo .
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 5.11.2014 19:22:18
|
|
|
|
milicicak
|
Milkice, drzim palceve za belance
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 5.11.2014 19:24:09
|
|
|
|
mama krava
|
tnx milicicak, puuuuno!
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 6.11.2014 9:05:25
|
|
|
|
Peace*
|
Biće to super MK! Mi smo jutros bili da vadimo krv za UniCap Spec IgE na mleko. Moja bubica reč nije rekao. Pisala sam dr pre neki dan vezano za ono dal da se radi na kazein ili mleko, videla sam da je pročitala poruku, al nije odgovorila, bila sam u fazonu - nema veze, primila je k znanju. Danas mi je ta teta koja mu je vadila krv rekla da nema odvojeno kazein i mleko. Radi se mleko. Tako da, eto zato dr nije ni odgovorila. Rezultati za 3-4 nedelje, uzeli su mi br tel, javiće mi. DRŽITE FIGE JAKO JAKO! Opet se nadam, samo da ne lupim jako glavom o pod opet.
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 6.11.2014 10:36:44
|
|
|
|
milicicak
|
Navijam i drzim palceve i mislim na vas
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 6.11.2014 10:48:16
|
|
|
|
little_one
|
Sretno! Navijamo za dobre vijesti!
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 6.11.2014 14:12:00
|
|
|
|
mama krava
|
Ajde, ajde, drzimo fige!!! A, dace Bog, da evo, mi povucemo nogu... pre pola sata smazao npr 1/8 belanceta. Prvo sam mu dala parcence samo, i kad mu posle 10 min nije bilo nista, ja mu umeljala u rucak jos malko. Za sada nista po kozi! E, a da li moze da bude neki problem u govancetu npr??? Kasnije???
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 6.11.2014 14:34:02
|
|
|
|
little_one
|
Bice to ok milkice!
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 6.11.2014 14:35:47
|
|
|
|
Peace*
|
IZVORNA PORUKA: mama krava E, a da li moze da bude neki problem u govancetu npr??? Kasnije??? Teorijski: može. Jel vam se dešavalo pre da je bilo problema sa stolicom pri unosu alergena?
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 6.11.2014 17:40:23
|
|
|
|
mama krava
|
IZVORNA PORUKA: Peace* Jel vam se dešavalo pre da je bilo problema sa stolicom pri unosu alergena? Ne
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 6.11.2014 17:59:25
|
|
|
|
Peace*
|
Vi, kao i mi, imate kozne manifestacije. U tom slucaju, ne bih ocekivala nista u stolici al bih obratila paznju za svaki slucaj. Da mi bude mirna savest. ☺
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?