|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat]
3.11.2014 10:00:30   
bubulence

IZVORNA PORUKA: serpica

Wiv ja nisam u prosloj trudnoci uopste mogla da spavam,i stvarno sam vise spavala kad sam se porodila user posted image
danas u 18h UZ user posted image

isto i kod mene. u trudnoci nisam skoro uopste spavala a kada sam se porodila vise smo spavale nego bile budne user posted image .
user posted image za UZ !
zdravo zene, moje dete tek malo pre usyali, sada obavlja nosu, mleko, dorucak... ko zna kada cemo u setnju a vreme je predivno...

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 151
3.11.2014 10:02:19   
soni
dobar dan zenskice....ja samo viruckam..krivo mi je da ne mogu da ispratim sve....grlim vas i bodrim...jel ima neko da nas je napustio i otisao u teme mama ???user posted image

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 152
3.11.2014 10:04:12   
lelaigor
Soni, koliko znam, još niko.
Moja D je spavala noću lepo ali danju je baš bila radoznala. To na samom početku, ok, spavala je...ali posle. user posted image

Always look on the bright side of life...

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 153
3.11.2014 10:07:04   
Trcosava
Oooo Wiki, reče ti lepo da mi kugla ne radi user posted image može biti da se sprema user posted image

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 154
3.11.2014 10:08:17   
glukica
Dobro jutro zenice , user posted image ja sam pocela isto da imam problema sa spavanjem,ne mogu da legnem,ne mogu da se namestim i uspavam..kad se uspavam kao top spavam lepo..ali do tad se sve nesto vrtim po hiljadu puta sa strane na stranu..i sve se plasim da ne povredim bebu user posted image mislim ne znam da li je to moguce lezanjem na boku..ali npr osetim je na jednoj strani i onda kad legnem na tu stranu,ona pocne da lupka,i ja se odmah okrenem..ali nesvesvno u toku noci menjam polozaj pa verovatno opet budem na toj strani.. mi se selimo isto,ko bese pricao o selidbi skorouser posted image i jedno pitanjce kad se ulazi u 7.mesec? svuda vidim razlicito..jel 27.ili28. nedelja? user posted image

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 155
3.11.2014 10:08:51   
anita
Serpi user posted image za UZ.
Wiv valjda ce user posted image uskoro.
Sve vas user posted image

Ako na stazi života potrčiš i padneš, podigni se, očisti prašinu, jer ne gubi onaj što pada već onaj što ostaje da leži !!!

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 156
3.11.2014 10:14:30   
lelaigor
Glukice u 28. nedelji.
MA ne možeš povrediti bebicu. I moja beba tako stalno lupka kad se okrenem na bok, pa još kad stavim jastuk ispod stomaka, podivlja, valjda joj zanimljivo... D mi nije uopšte pravila probleme oko toga.

(odgovor članu anita)
Direktna veza do poruke: 157
3.11.2014 12:03:01   
srculence25
zdravo user posted image
Stigla sam sa uz sve je u redu user posted image
U jednom momentu je bebica prekrstila nogice tako da se nije videlo medjunozje a drugi put pokazivalo guzu tako
da dr nije 100% siguran pa nije hteo da kaze

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 158
3.11.2014 12:09:40   
anita
Srculence bravo za uz. Bitno da je sve ok.

Ako na stazi života potrčiš i padneš, podigni se, očisti prašinu, jer ne gubi onaj što pada već onaj što ostaje da leži !!!

(odgovor članu srculence25)
Direktna veza do poruke: 159
3.11.2014 13:04:06   
srculence25
po uz sam 23+5 a po poslednjoj m 23+3 kako to?

(odgovor članu anita)
Direktna veza do poruke: 160
3.11.2014 13:23:50   
lelaigor
Srculence, to uglavnom odstupa u par dana. Nikad sa sigurnošću ne možeš odrediti starost trudnoće po menstruaciji. Po UZ je nekako merodavnije jer se gledaju mere ploda. Ja sam na zadnjem UZ po menstruaciji bila 28+2 a po UZ 28+5-6.

Direktna veza do poruke: 161
3.11.2014 13:34:27   
bubulence
meni je receno da je merodavnije po poslednjoj m nego po uz. uz ima neke prosecne mere po kojima odredjuje starost ploda. ali nisu sva deca ista, neko se rodi sa 2900gr neko sa 4400gr i oba su zdrava i ok. za prvu bebu bi uz pokazao da kasni za m 3-4 dana, za drugu da je ispred termina za nekoliko dana... ugavnom ta odstupanja se tolerisu ... mislim do dve nedelje... meni je na poslednjem uz beba kasnila oko 5 dana... ali dr kaze da je to ok. Ema mi je zurila 7-8 dana...
mi smo sada dosle iz setnje, napolju je kao u prolece...

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 162
3.11.2014 13:40:27   
lelaigor
Ja znam da je meni dr rekla da ne gledam po menstruaciji, jer sam pre nego što sam zatrudnela imala nekad na 20 i nešto nekad na 40 i nešto dana. Al' kako god, što ti kažeš Bubi, to nisu neka velika odstupanja. I sve se to toleriše. Jedino ako beba žuri šećer je povišen, onda je potencijalni problem, zar ne?
JA ću sad ad vodim D u vrtić i ako uspem da odem popodne sa mm da vidimo nekipoklon za rođus, Dariinoj drugarici. Ne znam šta maloj da kupimo. user posted image

Direktna veza do poruke: 163
3.11.2014 13:55:33   
bubulence
da, ali ako beba malo vise zuri ispred uz, ima viska plodove vode onda se sumnja na dijabetes.
ugavnom, da nesto nije ok dr bi rekli...
joj lelo ne znam. ja toj decici uglavnom uzmem majicice i slikovnice ili neke bajke..

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 164
3.11.2014 13:57:43   
lelaigor
E pa to je i moj problem. Imam proveren "komplet" poklon za svakog (majica ili duksić i sl. plus puzzle ili knjiga plus čokolada), ali oni su nam baš jako-jako bliski, htela bih nešto bolje, veće...user posted image Ispregledaću radnje pa valjda nađemo nešto zanmljivo...

Direktna veza do poruke: 165
3.11.2014 14:03:35   
bubulence
aaa pa onda neku trenerku i opet neku knjizicu... uvek gledam po Emi, cemu bi se ona najvise obradovala... naravno ako su slicnog uzrasta...

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 166
3.11.2014 14:14:11   
lelaigor
Dobra je i to ideja. Videću. Hvala bubi! user posted image

Direktna veza do poruke: 167
3.11.2014 14:55:21   
srculence25
Bas da tako da nesto nije ok dr bi rekao.Dva dana nije strasno.user posted image

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 168
3.11.2014 15:17:59   
eca89
Cao drugarice moje, ja sam danas bila na pregledu, sve je ok, samo sto moram primiti inekciju, jer sam Rh-, je li neka od vas to primala? I možete misliti, doktor mi nista nije rekao za divno cudo, a udebljala sam se 2kg za 6 nedelja, kako me je prosli put iznervirao. Sve vas user posted image

Direktna veza do poruke: 169
3.11.2014 15:24:01   
branki*
ECO,MOJA DRugarica to prima jer je rh negativna i svaki mesec se javlja dr.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu eca89)
Direktna veza do poruke: 170
3.11.2014 15:31:15   
eca89
I ja cu ici u ponedeljak da primim, rekao mi je radi zastite, jer mi je suprug +.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 171
3.11.2014 15:39:58   
daca77
Gde ste, user posted image ?
Ja danas imam problema sa nedostakom vazduha...mislila da je stitna, ali danasnji rezultati govore da je sa zlezdom sve ok.

(odgovor članu eca89)
Direktna veza do poruke: 172
3.11.2014 16:31:47   
serpica

IZVORNA PORUKA: eca89

Cao drugarice moje, ja sam danas bila na pregledu, sve je ok, samo sto moram primiti inekciju, jer sam Rh-, je li neka od vas to primala? I možete misliti, doktor mi nista nije rekao za divno cudo, a udebljala sam se 2kg za 6 nedelja, kako me je prosli put iznervirao. Sve vas user posted image

Cula sam da se negde daje u 28 nedelji,ja sam kontrolisala antitela preko krvi svakog meseca do porodjaja a rogam primila sva tri puta dva dana nakon porodjaja,kao i posle spontanog,u trudnoci nisam primala.
Spremam se polako i idem dr-u user posted image

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu eca89)
Direktna veza do poruke: 173
3.11.2014 16:42:35   
Sanjalica1980
Srculence, bravo za uz user posted image

Za ta odstupanja nemoj da se nerviras. Meni su u Betaniji svaki dan merili drugacije tako da na to vise ne obracam puno paznje. Tek kada je beba dve nedelje ispred onda salju na test opterecenja secerom.
Ja cu to ici da iskontrolisem bez obzira sto su po uz ok ali mi je jos to ostalo.

Ja sam danas bila na drugom euz i sve je super osim te povecane kolicine plodove vode kod desne bebe.
Dr nije nasla ni jedan problem na bebici koji bi to objasnio. Bebici sve funkcionise. Guta,piski i svi organi su ok.
Kaze da moze biti i izbog blizanacke trudnoce i da je rano da se jos brinemo jer to moze da se samo reguluse.
Ostaje da sada redovno proveravamo.

Lelo draga puno te user posted image user posted image

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 174
3.11.2014 16:44:51   
wivern
Meni ta odstupanja nikada nisu bila jasna a nisam se ni opterecivala. Bitno da mi kazu da je bebac ok a za ostalo who cares, ako je manja beba nadoknadice brzo kad se rodi, ako je velika ne mora da znaci da ce biti velika i kad poraste...
Eco prosli put je ocigledno bio nadrndan pa se istresao na tebi. Uopste se ne gojis previse, a njima pacijenti dodju kao dzak za udaranje kad su nervozni user posted image

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Porođaj u Švajcarskoj: soba kao u hotelu s...
Porodilište kao hotel sa pet zvezdica, ali dete ne smete da vodite na igralište dok se tamo igraju školska deca.
Pol deteta na osnovu oblika stomaka i drugog?
Može li se na osnovu oblika trudničkog stomaka ili nečeg drugog odrediti pol deteta? Imate stomak u obliku lopte, gadne ...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here