|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama...
16.10.2014 13:59:51   
Peace*

IZVORNA PORUKA: little_one

I kako to mislis da inhalatorne nasledjuju nutritivne alergije? Da li je to po pravilu tako ili ne mora biti?

I da li je laringitis kao i astma i bronhitis najcesce vezan za alergije, posto mi Andrea ima non stop dijagnoze laringitisa posebno krajem ljeta?

Nisam sigurna da je pravilo da se inhalatorni javljaju po prerastanju nutritivnih.
Ja sam astmatičar i alergična sam na polene. Pretpostavljam da je kod nas to imalo uticaja, ako se posmatra priča da se alergija prenosi genetski, u smislu sklonosti ka alergiju, ali ne i alergena.
Kod nas je ta prča od početka.

Laringitis mislim da nije vezan za alergije i astme, obzirom na to da je moj stariji sin imao baš često laringitise, ali bez komplikacija.
Dr recimo za ovaj Markov laringitis iz septembra tvrdi da uopšte nije laringitis povukao gušenje (spazam grla), već sasvim obratno: da se laringitis nakačio na već postojeću alergiju na korove, i nastao je mix.

ja sad kad citam sve o kravljem mleku, pitam se da li smo mi mozda rodili neku superdecu ciji organizam sam prepoznaje sta je dobro da jedu, a sta ni netreba da im dajemo?

user posted image
I ja često to mislim. I ne čekam ja da on preraste mleko da bih ga nalivala istim, već da ne bih brinula ako se desi da ga dobije kroz neko jelo.
Sve češće razmišljam: kako da ukinem starijem mlečne proizvode?

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 626
17.10.2014 8:36:33   
Peace*
Juče zaboravih da vam kažem nešto.

Pričala sam sa mamom juče (ona je inače alergolog-pulmolog, samo više ne radi u struci) na temu kućne prašine i zašto dr nije pridala značaj tome.
Kaže mama, zavisi kada se prave te tečnosti za testiranje. Ukoliko se izrađuju u vreme kada su poleni prisutni u vazduhu, ili pak, dugo stoje otvoreni, mogu biti kontaminirani polenom. Naime, ako je aktuelan korov i ti nanosiš na dete ... velika je mogućnost kontaminacije. Kaže mama da obzirom da to nije bila velika reakcija, verovatno je zbog toga dr smatrala zanemarljivom.

Tasha

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 627
17.10.2014 9:56:27   
Rosita

IZVORNA PORUKA: Peace*

ja sad kad citam sve o kravljem mleku, pitam se da li smo mi mozda rodili neku superdecu ciji organizam sam prepoznaje sta je dobro da jedu, a sta ni netreba da im dajemo?

user posted image
I ja često to mislim. I ne čekam ja da on preraste mleko da bih ga nalivala istim, već da ne bih brinula ako se desi da ga dobije kroz neko jelo.
Sve češće razmišljam: kako da ukinem starijem mlečne proizvode?

Sve se slazem. Evo, odabrala sam taj neki svoj pristup ishrani u vrticu u vidu kompromisa, videcu kako ce dalje ici i do kad. Nama je iduci test pred Novu g ako sve bude kako treba. Kako god, kad jednom prodje, isto nemam nameru da to ista forsiram, sta hoce hoce, samo mlecni proizvodi, mleko mozda necu i davati osim s necim, hajde da ne pricam unapred. Ali mi je prosto neverovatno koliko u vrticu deci daju mlecno, pa brate zar mora i u corbu??? Koja je vajda? Misleci o tome, uopste mi se ne svidja ideja da se tako hrani. Sto kaze peace, samo da ne vodim racuna vise, a ostalo- ni pet banki ne dajem.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 628
17.10.2014 13:39:48   
milicicak
Tash, ja sam skoro pricala sa nekomm dr koja mi je isto rekla da PRICK testovi na ihalatorne alergene mogu biti nepouzdani ako ima polena u vazduhu i ako je tecnost za testiranje dugo stajala otvorena.
Rosita, mi se davimo u musakama, ja ih zalivam samo jajetom, probala sam i sa kombinacijom jaje-ovseno mleko, moze, uopste nije lose. Musaku od karffiola zalivam besamelom od ovsenog mleka.
A sto se tice toga zasto u vrticima stavljaju mleko u sve, paaa mleko je jeftin izvor proteina i kalcijuma a vrtici po zakonu moraju da ispune 70% dnevnog unosaa hanljivih materija, lakse im je da mlekom popunjavaju broj, da takko kazem, nego da koriste druge namirnice bogate proteinima...
I posle svih patnji, ja i dalje smatram da su mlecni proizvodi obar dodatak ishrani ako se koriste u nekim normalnim koicinama (mleko u testu, solja jogurta, parce sira, kasika pavlake dnevno). Isto kao i vi ne cekam da ova alergija prodje da ih mini bubu mogla da nalivam mlekom, jednostavno zelim da prestanem da brinem sta ce se desiti ako pojede nesto sto sadrzi mleko...

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 629
17.10.2014 13:58:09   
Rosita

IZVORNA PORUKA: milicicak

I posle svih patnji, ja i dalje smatram da su mlecni proizvodi obar dodatak ishrani ako se koriste u nekim normalnim koicinama (mleko u testu, solja jogurta, parce sira, kasika pavlake dnevno).

I meni je to ok! A o musaki tamo user posted image

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 630
17.10.2014 15:11:12   
mama krava

Sto kaze peace, samo da ne vodim racuna vise, a ostalo- ni pet banki ne dajem.

Ma, naravno! Ja sam pisala na nekoj temi kako ni moja velika nije htela kravlje duuugo. Ja sam je dojila do 22 mes i nije htela da ga pije, pa su mi stalno napominjali u vrticu kako nece! Pa ni ne mora! Ni sada ga ne pije, osim npr kad vidi cokoladno u prodavnici pa trazi, a i to je mislim radi fore! Mi to ne kupujemo, jer se grozim toga, a ni ne nutkamo je da pije mleko. U mlecnim proizvodima se davi i oduvek se davila! Ali zato kozje mleko OBOZAVA! Pila bi ga dok se ne useuser posted image ... I to nekuvano!

Mene malo nerviraju, babe i dede, koji forsiraju mleko, a i hleb!!! O, gospode ko da je 45-ta! Ja sam u fazonu da mi jede voce i povrce sto vise, a hleb je ne nutkam, vec kad hoce trazi, a inace, ni to ne obozava. Cak i pasulj jede bez hleba, sto je meni nezamislivo! Ja pojedem pola 'leba uz rucak kad imamo pasulj! user posted image
20

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 631
18.10.2014 13:06:47   
Rosita

IZVORNA PORUKA: mama krava

Mene malo nerviraju, babe i dede, koji forsiraju mleko, a i hleb!!! O, gospode ko da je 45-ta! Ja sam u fazonu da mi jede voce i povrce sto vise, a hleb je ne nutkam, vec kad hoce trazi, a inace, ni to ne obozava. Cak i pasulj jede bez hleba, sto je meni nezamislivo! Ja pojedem pola 'leba uz rucak kad imamo pasulj! user posted image
20

Slazem se, D jede hleb za dorucak i eventualno veceru, a i taj dorucak sam dosta forsirala u tom obliku jer se tako jede u vrticu pa da mu bude lakse. Mm ponekad misli da preterujem i opterecujem se suvise sta ce jesti, sta ce uneti i td. pa i ovo sa vrticem sto smo opet u nekim redogovaranjima mm podrzava sa stanovista da se ne sme dozvoliti da D bude uskracen u onom sto sme da jede i td. ali smatra da se ja previse opterecujem i pobogu sta smo mi jeli i kako smo odrastali- njegov , ne tako los argument. Zaista, ako me secanje sluzi, jesu se trudili da jedem sve, bilo je tu i dosta kvalitetnog, domaceg, ali sam koliko se secam jela i virsle i pastete sto ne opravdavam, poenta- nasim roditeljima bilo je bitno da budemo siti i okvirno jedemo raznovrsno, a ne sad u tanka crevca kao sto, cini mi se mi radimo. Ne osudjujem nas, samo zapazam. Ja taj stav kod sebe ne bih menjala, ali bih menjala situaciju- da mi to ne bude glavna preokupacija i da me ne opterecuje toliko, mada kapiram kad uskoro pocnem da radim da ni nece, sad smo u privikavanju na vrtic i uklapanju, tako da je valjda to normalno.

E probali smo vieco shitake i pojeli jutros nas dvoje. Ok je, nego sve mi se cini da nije bog zna koliko velika razlika u ukusu brokoli, spanac, shitake, jeste ali ne sad ono iz aviona, sto me navodi na zakljucak da tu na zalost nema bas puno ovog glavnog sastojka :( Ipak, u poredjenju sa obicnom pastetom, ova je zmaj.

Meni se cini da je avokado, umucen, sa malo soli i limuna, idealna zamena za pavlaku! Mi smo to jeli sa suvim vratom najnormalnije. Doduse, da li se ja i secam ukusa pavlake, pitanje je user posted image . Ja mislim da treba da konkurisem za Ginisa u kategoriji- trajanje bezmlecne ishrane majke dojene bebe user posted image

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 632
19.10.2014 9:59:07   
Peace*
Dala sam Marku da proba Jafa keks. Ne desava se nista za sada.

Tasha

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 633
19.10.2014 10:23:19   
milicicak
Drzim palceve :)

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 634
19.10.2014 12:42:29   
little_one
Drzimo fige za Jafu! user posted image

A taj hljeb ce mi na nos vise izaci. Ja Andreu nisam navikavala da jede hljeb uz rucak i nikad ga ne trazi, al sam ocrnjena od strane mi druge familije da djetetu avaj nedam hljeba da jede c c c sramota, a jede ga ona, ujutro uz neki namaz, jede zitarice, sta hocete vise. I sad vidim da je u vrticu navikavaju da uzme zalogaj hljeba uz jelo user posted image pa joj dam, al tacno je gledam uzme jedan zalogaj i zaboravi da to tako treba pa ne insistiram jer i sama odustane od njega. I bolje, bolje da se najede rucka a ne samog hljeba.

Direktna veza do poruke: 635
19.10.2014 12:49:18   
Rosita
Bice ok jafa user posted image

Isto mislim, Lo, ni D nikad nije jeo hleb uz rucak, a sad vidim nekad trazi, gricne, al i meni je prece da pojede rucak, pusti hleb.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 636
19.10.2014 16:13:50   
mama krava
Devojke, ja videla u Maxiju, ono usput, neki Spekulas keks i on 'ladno nema ni jaja ni mleka! E sad, neki imaju sojino brasno, a neki ne, ali pise da moze biti soje u tragovima! Da li je neka davala detetu ovaj keks?

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 637
19.10.2014 17:36:24   
Rosita
Jeli smo taj keks!

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 638
19.10.2014 17:56:01   
Peace*
I ja sam davala Spekulas! Divan je, meni je bas super.

Tasha

Direktna veza do poruke: 639
20.10.2014 8:32:07   
Peace*
Idem iz Idee, pušim se od besa.

Krenula sam da kupim dr Oetker-ov puding od vanile koji Marko već duže vreme jede, samo sam ga pravila sa vodom, a sad sam htela sa bademovim mlekom.

Naletim prvo na ono pakovanje sa novčaničićima, i kao pa nema veze, kupiću to pakovanje, taman i novčaničić. Jedno pakovanje bilo otvoreno, izvučem puding i u sastavu piše "sadrži mleko". user posted image
Potražim pojedinačne pudinge, identično pakovanje, ne piše da sadrži mleko.
KAKO TO!?

user posted image

user posted image

Pišem proizvođaču! user posted image

Tasha

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 640
20.10.2014 10:09:08   
little_one
Bas cudno! Ne vjerujem da je to razlicit puding, samo je pitanje koji sastav je "istinit"

Ja se stvarno plasim istinitosti sastava, trebalo bi da su tacni al ocigledno nisu. Pisi i javi sta su odgovorili.

A kapiram da puding mozes napraviti i od samog gustina i arome vanilije, tipa stavis onu mahunu vanilije, da prokuha sa bademovim mlijekom i u tu umijesas gustin. Jer puding je u stvari gustin sa aromom.

< Poruku je uredio little_one -- 20.10.2014 10:11:57 >

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 641
20.10.2014 10:27:39   
Peace*
Јао не могу да се млатим са тим. За почетак не бих знала где да купим махуну ваниле. user posted image

Tasha

Direktna veza do poruke: 642
20.10.2014 10:30:58   
little_one
KOd nas ima u svakom hipermarketu, KLIK a mozes da kupis gustin i da ga otvoris i da stavis u njega mahunu, mozda upali, znam da se sa mahunom moze napraviti home made vanil secer, pa mozda bi moglo isto i sa gustinom. Nisam probala, nagadjam.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 643
20.10.2014 11:24:43   
Peace*
Hvala user posted image

Tasha

Direktna veza do poruke: 644
20.10.2014 14:31:03   
Peace*
Prema novom pravilniku o deklarisanju potrebno je da se svi alergeni vidljivo istaknu na ambalazi, sto je unapredjenje u odnosu na stari pravilnik. U tom smislu je I na novoj ambalazi puding od vanile (koji je zadrzao istu recepturu I iste sastojke) istaknuto da aroma sadrzi mleko, jer tako proizvodjac arome deklarise svoj proizvod. Ambalaza za krem puding je u procesu izmena.

Ove kolicine alergena su generalno jako male, ali s obzirom na ozbiljnu reakciju deteta na alergen, Vi cete najbolje proceniti.

Srdacno,

Vas Dr.Oetker

PA VI VERUJTE DEKLARACIJAMA!!!!! user posted image

Tasha

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 645
20.10.2014 18:02:15   
little_one
Sto ce reci gustin i mahuna vanilije user posted image

Nego, ako je i dosad sadrzao mlijeko, kako to da nije reagovao? Ili nije bilo alergena?

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 646
20.10.2014 21:35:19   
Peace*
Bilo je alergena, vidis da kazu da nisu menjali sastav. Verovatno mleka ima zaista u tragovima, ali sam ja ipak ljuta. Ljuta sam jer sam ja Oetker odabrala kao svetski poznatu marku kojoj verujwm, a sta se ispostavilo? Pffff!

Tasha

Direktna veza do poruke: 647
20.10.2014 22:17:37   
milicicak
Citala sam Tashin post kad sam se vracala sa posla i svratim u Merkator da kupim pasulj i neko suvo meso... uzimam rebra i trazim devojci koja radi da mi pokaze deklaraciju, procitam E250, uzimam telefon, guglam i tek onda kupujem... proizvod je carnexov i moram da priznam da im uopste ne verujem da ima samo taj E...

Btw, puding od vanile mozes da napravis sa gustinom, bademovim mlekom i 2-3 kesice vanilin secera. A jos lepse je da dodas jednu sipku vanile u bademovo mlleko, pustis da kratko provri pa dodas gustin... ta vanila prelepo mirise... i ima odlican ukus...

< Poruku je uredio milicicak -- 20.10.2014 22:19:59 >

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 648
21.10.2014 9:32:17   
Rosita
Ja pisah isto za C puding da sad pise sadrzi soju, a ranije nije pisalo user posted image .

Ja sam se nekako navikla na Pik i Topolu i uzimamo u kuci suvi vrat i cajnu-to uglavnom mm za sendvic koristi, meni se nesto ne jede u zadnje vreme. Komsije su mi rekle za jednu mesaru za koju im je njihov rodjak inspektor rekao da su uvek cisti i ispravni sto se svega tice, sto mi ipak znaci koliko toliko, tu kupujem rebra, slaninu, uzela sam i curetinu jednom...

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 649
21.10.2014 12:31:56   
Peace*
Meni ne smeta soja, samo da nema mleka.

To vam nisam ni rekla, pitala me dr zašto ne dam Marku sojino mleko ako mu se ne dopada ovseno. Ja reko kazein-soja, kaže ona da ako soju jede u ostalim proizvodima, i nema na PRICKu pozitivno na soju, da slobodno mogu da mu dam.

Tasha

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here