Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 15.10.2014 11:24:59
|
|
|
|
srculence25
|
Cecana cestitam Sanjalice ja sam cula da nevalja spavati na ledjima pa tako da izbegavam taj polozaj mada se sigurno prebacim u toku sna a da ni neznam
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 15.10.2014 11:33:12
|
|
|
|
wivern
|
Cecana cestitam
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 15.10.2014 11:34:39
|
|
|
|
Trcosava
|
Cecani sam otvorila novu temu Sanjalice, ja spavam onako kako meni paše a i ja provaljujem da kad legnem na levi bok da me ovaj mali šutira, ali posle se smiri, na desni ne mogu jer mi nezgodno. Na leđa kad legnem mi se ukoči trtica
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 15.10.2014 11:37:04
|
|
|
|
emicaa
|
ja kad sam bila trudna pa vec pred sami kraj mogla sam samo spavati na lijevoj strani,na ledjima me gusilo a na desnu kad legnem sutala me kao da ce probit stomak.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 15.10.2014 11:38:47
|
|
|
|
uplasenaa
|
drage trudnice jedno pitanje za vas moja sestra je trudna 6nedelja juce je cula i srcanu radnju bebe sa bebom je sve ok ali ono sto nas i dr brine jeste hemorogicna cista na jajniku od55mm dr joj je rekao da ce je pratiti na UZ svakih 10dana da je sve u bozjim rukama i da ne bi valjalo da cista pukne.da li ste imale iskustva sa ovim i koliko je opasno za bebu i jel moguce izneti trudnocu do kraja
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 15.10.2014 11:40:32
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Ja najvise volim na ledjima. Pre trudnoce sam bila u stanju celu noc tako da lezim. Sada izbegavam jer sam citala da je tada pritisak na neku arteriju i da dolazi do smanjenja kiseonika u posteljicu. Ubise me kukovi od spavanja na boku Mozda ce biti bolje kada stavim jastuk izmedju nogu.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 15.10.2014 11:49:41
|
|
|
|
Trcosava
|
Uplašena, ja nemam odgovor na to. Ima viš tema na forumu o cistama, neke od njih su bile i u trudnoći. Malo pretraži forum (kucaj gore ciste u trudnoći u pretraživaču, nešto je meni izlazilo), a ako neka od devojaka ima iskustvo - sigurna sam da će napisati. Ma ja nikad nisam spavala na leđima, nema teorije. Ja sam uvek na stomaku e sad neće da može
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 15.10.2014 12:41:18
|
|
|
|
srculence25
|
ja na stomaku neznam da disem SAd na bokovima i ako se slucajno okrenem mm mi postavi podupirac nogom tako da nemogu na ledja i da hocu Jao kad cu ja oset_iti to jace lupkanje da me budi da se okrenem na drugu stranu.Kod mene sve jos uvek blago i to ponekad
< Poruku je uredio srculence25 -- 15.10.2014 12:47:07 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 15.10.2014 13:23:57
|
|
|
|
uplasenaa
|
hvala trosava
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 15.10.2014 13:53:33
|
|
|
|
lelaigor
|
Jovice, baš mi je krivo zbog kola i svega... SAmo se čuvaj i misli na bebicu! Joj, serpi, baš i je drago da je prestalo! biće to sve super! Ja otičem, letos us mi noge jako oticale i to jako dok nisam kupila pojas. Dr mi je rekla da otičem jer mi je beba nisko i nešto pritiska... A tek sam prekjuče skinula burmu i prstenje... I primetila sam da mi se nos deformisao. A što srculence, kaže 100% su mi narasla stoplaa, jer aj nosim 36 broj, eventualno 37 i to ako je mali kalup, a sad nosim patike 38, i baletanke sam kupila 37 i male su mi. Šta ću sa svom tom obućom kad se porodim! Von, izdrži još malo pa ćete kućici i onda će sve biti najlepše na svetu! Cecana, čestitam od srca! Ja sam išla po rezultat urinokulture, nema ničega, jej! I švrljala sam sa D po gradu, išle u biblioteku, sad ruča pa ću je voditi u vrtić i tako... Juče smo mm i ja išli da gledamo cucle, flašice, laže...jao sva sam se raspilavila...i pošto smo prekjuče kupili još jednu sušilicu počela sam da perem bebine stvari... Umreću od miline! Uplašena, ni ja ne znam šta da te posavetujem, nisam imala iskustva sa tim.
< Poruku je uredio lelaigor -- 15.10.2014 13:55:27 >
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 15.10.2014 14:15:47
|
|
|
|
wivern
|
E kad smo kod oticanja i ja poceh od pre neki dan. Sve sam poskidala, a sinoc provalim da mi i stopala oticu pomalo, i prstici su mi kao krofnicice. Ja pokupila rezultate ks odlicna, naravno da mi je povecan holesterol i trigliceridi, stoka jede samo masno da podmaze creva i urin mi je super. Tako da sam ja zadovoljna. Jos da odradim vreme koagulacije za epidural i spremna sam. Lelo mojoj sestri je sa oba decaka nos bio skandalozno deformisan, prava babura ali se sve vratilo u normalu. Bilo bi lepse da su ti napupele usne, to je sad in ali sta je tu je.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 15.10.2014 14:31:40
|
|
|
|
bubulence
|
ja sam imala cistu i sada i u prvoj trudnoci ali mi je dr rekao da treba da pukne sto se i desilo oba puta... mozda je drugacija... lelo i mi smo u subotu malo gledali te stvarcice, vili smo u Aksi i na jos par mesta ali mi je ipak rano za bilo sta... cekacu novembar . a stvari cu prati tek kada udjem u deveti mesec... sa Emom sam ranije pa sam morala da ih perem dva puta i peglam... pre trudnoce sam spavala iskljucivo na stomaku sa rukom ispod glave a sada na levom boku... mada mi uopste nije udobno...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 15.10.2014 14:42:00
|
|
|
|
daca77
|
Cecana, cestitam Ja se vratila iz KC i naravno opet iznervirala. SAda se ona ista hematolog toliko uspanicila zbog mojih niskih trombocita, odmah uzela krv i sada su 120, sledeca kontrola u ponedeljak. E sad, ono sto mene brine je to sto mi je rekla da, ukoliko budu ispod 120, ukida Fraxi, jer je to lek gde se ne moze smanjivati doza.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 15.10.2014 14:42:58
|
|
|
|
jovicaa
|
hvala na podrsci zene.. vratio se mm, u komadu sto je najbitnije bitno je da smo svi ok, a za ostalo cemo lako.. a nama bas sad pada neka transakcija, prodacemo stan, uzeti neku kucu, dici i kredit... ako kazete da u trudnoci sa parama nema srece, tesko nama onda...
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 15.10.2014 15:46:08
|
|
|
|
lelaigor
|
Žene, treba mi savet. Nije mi se ovo još desilo u trudnoći. Malopre kad sam vodila D u vrtić, pala sam nasred ulice. Htela sam da se sklonim sa puta pa sam krenula prema ivičnjaku gde ej bilo puno suvog lišča a ispod lišća rupa. I ugazila sam u nju, uganula članak i pala na kolena i ruke i pritom slomila kišobran koji mi je bio u ruci. NIsam mogla nikako da povredim bebu, jel'? IZVORNA PORUKA: wivern Lelo mojoj sestri je sa oba decaka nos bio skandalozno deformisan, prava babura ali se sve vratilo u normalu. Bilo bi lepse da su ti napupele usne, to je sad in ali sta je tu je. Da znaš. I tako imam tanušne usne, baš bi mi leglo... IZVORNA PORUKA: bubulence lelo i mi smo u subotu malo gledali te stvarcice, vili smo u Aksi i na jos par mesta ali mi je ipak rano za bilo sta... cekacu novembar . a stvari cu prati tek kada udjem u deveti mesec... sa Emom sam ranije pa sam morala da ih perem dva puta i peglam... pre trudnoce sam spavala iskljucivo na stomaku sa rukom ispod glave a sada na levom boku... mada mi uopste nije udobno... E, i mi smo baš u Aksi bili. Nismo ni mi još kupovali, sad ćemo kad legne plata, hoću malo da razvučem sve te troškove, da razdelim, da ne bude sve na gomili pred porođaj. A što se tiče pranja, perem zato što sam stvari pozajmila sestri od tetke mm i većina stvari je ne znam zbog čega, požutela...pa sam ih sad prala jednom sa Vanishem, sušim, pa ću onda opet da perem i peglam u novembru. Ostalo mi je 74 dana do porođaja! Nemoguće... Ja noću nikako ne spavam zadnjih nedelju dana, na strani me bolu kukovi, na leđima ne mogu da dišem, ja inače najviše na stomaku volim da spavam... Jovice, nek je stigao živ i zdrav a sve ostalo polako...
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 15.10.2014 16:11:15
|
|
|
|
plačljiva
|
Lelaigor,nemoj da se brineš da si povredila bebu,pa one su u tečnosti,okružene masnim tkivom,imaju dobru izolaciju biće sve dobro... Cecana,čestitam od srca,neka ti je živa i zdrava lepotica
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 15.10.2014 16:18:56
|
|
|
|
anita
|
Sto se tice spavanja ja spavam na levom boku. Retko kad sam na ledjima,jer tako ne mogu da disem. Lelo bebu sigurno nisi povredila zasticena je ona. A ti kako si? Jel se nisi ti povredila?
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 15.10.2014 16:25:15
|
|
|
|
wivern
|
Lelo beba je sigurno ok, bitno da se ti nisi povredila. Pasti sa nasim kilazama na koleno nije bas najsjajnije, opterecenje je veliko. Malo ti je ostalo jos, bas brzo prodje vreme. I ja sam volela da spavam na stomaku, a sad spavam kako mi gospodin naredi. Na ledjima ne podnosi i to niti volim niti mi dozvoljava, na bokovima je ok ali on odredjuje koji bok i kako da namestim stomak. Neko ce misliti da preterujem ali se covek treska ako mu ne odgovara polozaj u koji legnem na krevet. Smiri se kad bude zadovoljan
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 15.10.2014 16:27:11
|
|
|
|
bubulence
|
lelo nemoj da me drzis za rec ali sam citala kada je jedna devojka trazila savet dr na jednom forumu jer je pala, receno joj je da je beba zasticena i da u tom slucaju moze da strada jedino posteljica ali da se bilo sta desilo vec bi znala... samo malo lezi... i meni je porastao nos, sva sreca jer ne bi valjalo kada bi mi usne jos rasle.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 15.10.2014 16:31:31
|
|
|
|
lelaigor
|
Boli me članak, malo teže hodam i kukovi i krsat, baš sam se nabila nekako...ne mogu ad dobijem moju dr da je pitam za bebu, mada verujem vam a i ja verujem da ne mogu bebu tako da povredim, nisam na stomak pala.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 15.10.2014 16:37:40
|
|
|
|
eca89
|
IZVORNA PORUKA: lelaigor Boli me članak, malo teže hodam i kukovi i krsat, baš sam se nabila nekako...ne mogu ad dobijem moju dr da je pitam za bebu, mada verujem vam a i ja verujem da ne mogu bebu tako da povredim, nisam na stomak pala. Dobro je lelo, sigurno nisi bebu povrijedila, ne brini. Baš mi je žao, ali odmaraj sad, bice sve ok .
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 15.10.2014 16:38:46
|
|
|
|
lelaigor
|
Hvala eco I hvala svima. MAlo sam se ja i uplašila (tj. mnogo) i uspaničila... BAš vodim računa, ali eto, džaba, desi se.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 15.10.2014 16:40:31
|
|
|
|
jovicaa
|
joj lelo, da se brzo oporavis!
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 15.10.2014 18:34:31
|
|
|
|
lelaigor
|
Hvala jovice, hoću valjda. Leškarila sam, čula sam se mojom dr... Kad sam već u fazonu d vas pitam još nešto... Jel' neka od vas imala kilu (bruh) u trudnoći. Mene jako boli sve kod leve prepone već neko vreme, kad hodam, kad podignem ili radim nešto sa desnom nogom...juče sam malo masirala pa me sad boli kad koristim levu nogu. Sve u svemu cela ta leva prepona me boli. I nemam pojma šta bi to moglo biti.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 15.10.2014 19:05:41
|
|
|
|
Njica
|
Lelaigor, bas mi je zao, bice sve u redu, samo odmaraj sada. Najbolje bi bilo kad bi pitala o svemu doktorku, ja sam te bolove imala pre zbog rastezanja ligamenata materice, ona raste pa to i osecamo. Samo polako sve! Hvala ti wivern, i ja sam odlucila da sledim vas primer i ovde detaljno proucim sve pogotovo jer neverovatno ali jos uvek pokusavam da upadnem bilo gde u Skolicu roditeljstva, od avgusta se cimam, verovatno ne dovoljno, ali videcu nesto sad makar na par predavanja. Ovde toliko toga "pokupim" da se i oset_im kao da sam u Skolici Navijamo za tebe sad! Mi stalno vicemo da ce 14.novembra sto je dosta i ranije a po poslednjem UZ termin je 19.11, sto isto nista ne mora da znaci. Bubulence, bas i ja tako mislim, najlepsi novogodisnji poklon, jedva cekam da mazimo Stefana u krevecu i onda "hvatamo" vreme za nas uz neki film. Okej smo, isto se javlja gorusica i malo oticanja i lose spavanje jer mi pucaju kukovi od bolova, kako je tebiiii?
< Poruku je uredio Njica -- 15.10.2014 19:06:25 >
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Priče malih junaka: tvrdoglav kao mama, ti...U 32. nedelji, moja vena je pukla, a posteljica se pokidala. Nikada neću zaboraviti kako stojim u sali u lokvi krvi i ra...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?