|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: ogtt i insulin
2.10.2014 14:05:45   
17 joka
jos malo kad sredis jelovnik i kad terapija krene da deluje brzo ces se pridruzitiuser posted image temama

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1301
2.10.2014 14:10:45   
World

IZVORNA PORUKA: little_one

Mislim da jos uvijek imas gresaka u ishrani...cemu salame, natren? Nauci da sve sebi spremis pa neces morati skroz ni od slatkog da bjezis. Preradjevine izbaci skroz, kad dodje beba svakako ces bjezati od toga sto vise mozes. Evo kod mene dve cure prirodnim putem sa istom dijagnozom. Bice i kod tebe, mozda i brze nego sto mislis. user posted image Odakle si?

Preduhitrila si me sa odgovorom user posted image

Pisale smo vec dosta na temama koje se ticu insulina da treba izbaciti sve preradjevine i sve sa aditivima, rafinisana ulja i margarine, slatkise i sl, to su stvari koje najvise unistavaju organizam. Ja sam prvi put ostala trudna nakon 2 mjeseca siofora i promijenjene ishrane (nakon 6-7 godina bezuspjesnog lijecenja), a drugi put 'iz prve' uz pomoc samo ishrane.

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1302
2.10.2014 17:09:36   
leptirica26
hvala zene na odgovorima. Natren koristim samo dnevno po 2 pilulice uz jutranju kafu jer generalno ne volim šećer od prije. A što se tiče salama, to samo jednu krisku narendan (znam zvuči čudno) u mješavinu od bjelanaca ujutro, da malo dobije nekog ukusa. Ostalo i ne koristim od prerađevima, a ovo slatko ništa vjerujte. Evo baš zobam jabuku user posted image user posted image . A za cure iz Doboja sam :).
Neću sebi da "nabijam" pritisak da će da djeluje kao kod vas tako brzo, jer ovo kod mene je godinama išlo neprepoznato, a sve od stresa na faxu ccc

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 1303
2.10.2014 22:27:45   
World
Ma ici ce, ne boj se da nece.. cim bacis salamu user posted image
Natren ti je prilicno bezveze, ako ti treba nesto slatko uzmi steviju ili neki fini kvalitetni med..
I ako vec jedes jaja, bolje jedi zumanca ili bar cijelo jaje.. sto samo bjelance?

A vjeruj da se nisam ni ja nadala da ce biti tako brzo nakon uspostavljanja dijagnoze.. a drugi put islo jos brze, nevjerovatno.. user posted image

(odgovor članu leptirica26)
Direktna veza do poruke: 1304
2.10.2014 23:25:04   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: leptirica26

Neću sebi da "nabijam" pritisak da će da djeluje kao kod vas tako brzo, jer ovo kod mene je godinama išlo neprepoznato, a sve od stresa na faxu ccc

valjda kod svake druge osobe je to godinama neprepoznato. Ja pretpostavljam da je i kod mene od stresa sto bi rekli nemci od Štresauser posted image . Polako samo i sve ce biti super. Ja ne jedem preradjevine, nekad da ali imamo domace pa ni ne kupujem i nemam takve stvari u frizideru a da li jedem slatko??? Pa.....khm sad bas smazah dva kolaca sa dzemom od kajsija.user posted image Mora se i to ponekaduser posted image

Direktna veza do poruke: 1305
3.10.2014 22:58:02   
leptirica26
user posted image evo zene kupljena je Stevija danas. Upravo pijem Caj, Nije lose user posted image user posted image . A bjelanca sama Pravim jer se bojim ako svaki put stavim zumance da ce mi porasti holesterol user posted image
Mozete li mi dati neke druge prijedloge za dorucak?
Ja u pauzama grickam bademe, citala Sam da smijem pa sad nisam sigurna viseuser posted image iLi kirikiri al onaj u ljusci?

Strpljenje je moć.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1306
4.10.2014 20:24:01   
isidora88
meni je insulin podivljao nacisto, toliko mi se jede slatko, ugojila sam se za mesec dana 6 kila, jezivo, sva sam se naduvala, ne znam koji mi je djavo viseuser posted image
probala bih sa lchf ali mi je povisen i holesterol i trigliceridi pa ne znam da li smem. bila sam na dijeti bez uh letos i nista nisam smrsala, a svega sam se max pridrzavala, bila sam u ketozi mesec dana i nista, tako da nisam sigurna koju ishranu da primenim, znam samo da sam ocajnauser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu ljiki@)
Direktna veza do poruke: 1307
4.10.2014 20:47:50   
Misha i Ljisha
Isidora skroz te razumem. Za nas "specificne" sto se od vazduha gojima je jedino resenje sve jesti ali probusiti kasiku i poceti sa nekim aktivnostima. Ja sam se u bolnici na strogoj dijeti UGOJILA da dobro si procitala UGOJILA ali samo zato sto se tamo nisam kretala vec lezis kao stoka ceo dan i jedes i citas knjigu ili sta vec. Uzas jedan. Znaci resenje je samo vise aktivnosti, jesti sve ali manje i to je to. eto bas slatko ako ikako mozemo da eskiviramo (a nekad sto ti kazes organizam ne moze da iskulira i trazi ali onda ne pojesti celu tepsiju kolaca vec dva maksimalno i cao dovidjenja)

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 1308
4.10.2014 21:48:52   
leptirica26
Isidore da li koristis siofor? Jesi li ga ikada pila? Mozda da probas to I da naravno korigujes I ishranu. Ali naravno mislim da nikakav efekta nece Imati ako ne pocnes da vjezbas. Vjezba ima puno veci efekta na regulaciju inzulina nego sama terapija. Jedan dobar trening snizava inzulin I takva efekta drzi 24-48h.

Strpljenje je moć.

Direktna veza do poruke: 1309
4.10.2014 23:26:55   
isidora88
koristim glukofaz, mada moram da priznam da ga nekad ne pijem, imam grozne mucnine od njega.
meni je ovaj haos sa hranom krenuo kad sam pocela sa lekom, do tad sam drzala kilazu, a od tad stalno neke oscilacije, prvo sam bila smrsala 3 kile kad sam pocela da koristim jer mi je bilo uzasno muka pa nisam nista ni jela, onda je pocelo nenormalno da mi se trazi slatko, pa sam prestala par dana sa lekom, pa opet pocela, veoma neodgovorno od mene, ali mislim da sam se od tog leka ugojilauser posted image
a sada posle keto dijete (drzala je pred more) samo zderem, sramota me je same sebe, ne smem ni na papir da stavim sta sve pojedemuser posted image
ne znam ni kako da se hranim, a jos sam i problematicna sa hranom (jako malo povrca volim) pa mi to otezava svaku ishranu, ja sam promasen slucaj.
ne vezbam, vezbala sam 2 meseca u teretani i ugojila se (tad sam pazila na ishranu i opet se ugojilauser posted image ), tako da sam batalila bezbanje, ne znam vise sta da radim.
da li bi pomogle vezbe kod kuce?

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

Direktna veza do poruke: 1310
5.10.2014 5:12:06   
Misha i Ljisha
neka ti promene terapiju jer ti je muka neka ti daju druge lekove. Mada bice ti muka i od siofora, ali moras izdrzati mucninu bar mesec dana posle ces biti ok kad se naviknes na terapiju. Nisi se od leka ugojilauser posted image . elem sta se desava u tvom organizmu? Tvoj organizam je navikao da ima visok insulin i sad je lek poceo da leluje i nivo insulina se manje vise normalizovao a tvom telu je to cudno i salje ti signal "JEDI SLATKO JEDI SLATKO" da bi ti slatkisima povisila svoj insulin i vratila organizam na staro. A to za mucnine razumem te u potpunosti ja ne znam da li mi je bilo vise muka kad ne jedem ili kad jedem, cak sam isto kao i ti jedno vreme grickala skoro non stop nesto jer sam skapirala da mi samo TOKOM jela nije mukauser posted image . Uzasno stanje, veruj mi evo ja nisam krenula sa terapijom a kukam vec pet meseci da treba da odem ponovo da proverim insulin i da krenem. Ne krece mi se zbog tih mucnina, pa KAO pokusavam da ishranom resim ali mislim da mi ne ide uopste.user posted image Nakon porodjaja je sve bilo ok isla sam na kontrolu i tako sjajno bilo stanje dok je moja D sisala, kako je prestala da sisa ladno vratilo se telo na staro. Eto ti sta je priroda sve lepo uredila.

Direktna veza do poruke: 1311
5.10.2014 14:00:38   
PalcicaBg
Da li je neko radio OGTT sa insulinemijama na Institutu za endokrinologiju i koliko vadjenja rade?
I jel imate neku preporuku za endokrinologa na institutu?

Direktna veza do poruke: 1312
6.10.2014 14:30:14   
World
IZVORNA PORUKA: isidora88

meni je insulin podivljao nacisto, toliko mi se jede slatko, ugojila sam se za mesec dana 6 kila, jezivo, sva sam se naduvala, ne znam koji mi je djavo viseuser posted image
probala bih sa lchf ali mi je povisen i holesterol i trigliceridi pa ne znam da li smem. bila sam na dijeti bez uh letos i nista nisam smrsala, a svega sam se max pridrzavala, bila sam u ketozi mesec dana i nista, tako da nisam sigurna koju ishranu da primenim, znam samo da sam ocajnauser posted image

nece ti se nista povecati na lchf-u, obicno nalazi budu bolji nego inace.. ako si izbacila uh, mozda si nesto previdjela pa ti nije uspjelo? mozda nisi izbacila preradjevine? ili ti ne odgovaraju neki proizvodi, npr. mlijecni.. nemoj biti ocajna, evo i ja krecem ponovo da se sredim, a grozna sam sama sebi trenutno.. user posted image

i zaboravih da dodam, moje jedino ''vjezbanje'' je bilo hodanje, ne nesto pretjerano..

< Poruku je uredio World -- 6.10.2014 14:31:49 >

Direktna veza do poruke: 1313
6.10.2014 19:27:33   
isidora88
polako izbacujem sve slatko, testo cu da svedem na minimum, pa cemo videti, ne mogu naglo da presecem jer onda uvek lako odustanem.
meni je najveci problem sto ne volim povrce, a ni meso, u sustini ne volim hranu skoro nikakvu, osim slatkisa, mogla bih da zivim na tortama i kolacimauser posted image
probala bih da pijem neki sejk za dorucak, neki proteinski, lakse mi to da popijem nego da moram da spremam neku hranu ili da jedem nesto sto ne volim.
imate li preporuku sta je dobro?

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 1314
6.10.2014 21:36:51   
World
Ma to ti je klasicna zavisnost od secera, skidanje ne ide bas lako, ali kad obavis to, nema problema kasnije... Pokusaj da probas sa OVIM ili OVIM

Direktna veza do poruke: 1315
7.10.2014 6:40:36   
Misha i Ljisha
slazem se sa World klasicna ovisnost o slatkisima.Moja drugarica je patila za svojim momkom godinu dana i nekim cudom iz te tuge je prestala da jede slatko (sto je bas cudno obicno bude obrnuto) i istopila se i sad retko retko uzme da pojede nesto slatke a ranije je posle svakog obroka jela neki slatkis. Istopila se zena. Ja sa druge strane imam problem sa vocem.user posted image Ja ga obozavam. Normalni ljudi nocu tamane nesto iz frizidera a ja obilazim ćasu sa vocem. Mislim strasno. Isto adikcija ali opet se tesim da nije ovisnost najgore vrsteuser posted image . Kad bih izbacila voce ja bih se istopila. Stvarno nisam karakter sto se toga tice. Inace dok se nisam udala tj dok nisam pocela da zivim sa mm nisam imala secera u kuci. Kad smo poceli da zivimo zajedno mislim da sam kupila dzak secerauser posted image , covek voli slatko uzas jedan. Naravno on nije taj koji ima problema sa insulinom. No srecom bilo kako bilo ja kolace uvek razdelim komsijama, mojima a mi pojedemo svega par komada. Evo imam tortu u frizideru i bacicu je. Kod nas se slatko baca (iako mm voli on nikad ne preteruje). Ali zato voceeee...ijuuu ako jos vidim da niko ne jede tj ako vidim da krece da se kvari u stanju sam da sve pojedem samo da se ne bi bacilouser posted image . Gre'ota.

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 1316
7.10.2014 13:33:30   
isidora88
ja stvarno mislim da je ova moja zavisnost za slatkisima ravna narkomaniji, koliko god se ja ubedjivala da ne jedem nesto jer ce to zadovoljstvo trajati samo par minuta, opet pokleknem, uzasuser posted image
a ja sam se u trudnoci ugojila od mandarnina, ja sam poslednjih 2 meseca jela par kila mandarina dnevno, meni su u porodilistu ubdjivali da imam zuticu jer su mi ruke bile zute od guljenja mandarina, da nisam imala onu potvrdu da nemam zuticu, ne znam kako bih ih ubedila da su mandarine kriveuser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

Direktna veza do poruke: 1317
7.10.2014 15:47:52   
World
Svaka zavisnost je ista.. znam kako se osjecas jer sam i ja patila za 'slatkisima', ali sam se skinula relativno brzo i bezbolno praveci one 'slatkise' bez secera.. user posted image
Prvo treba da izbacis iz kuce sve sto ima slatko pa da krenes, ali probaj da se najedes neke kvalitetne slane hrane, bice bolje.. a mandarine su pune secera, i ja sam se kljukala kad sam bila trudna.. jela sam na gajbu, ne na kilu..user posted image

Direktna veza do poruke: 1318
7.10.2014 17:30:34   
isidora88
sad sam se user posted image zar mandarine imaju toliko secera, ja moram da pojedem 3,4 dnevno, to su one sitne, prve mandarine, moje omiljeneuser posted image
kakvi su to slatkisi bez secera, odmah neki recept da pravimuser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 1319
7.10.2014 23:04:56   
Ljubicica83
Devojke, jel zna neko da li je ovo IR?

0 min 9.7 mIU/L (5-25)
60 min 86.3 (ref vred 29-88)
90 min 30.4 (ovde nema ref vred)
120 min 33.7 (22-79)

Idem tek 20.10. kod lekara, pa ako ima neko ko se razume.

Hvala user posted image

Direktna veza do poruke: 1320
7.10.2014 23:05:37   
World
Ma mozes pojesti pokoju, ali nemoj pretjerivati.. a sto se tice slatkisa, to je citava filozofija.. sekta... user posted image

Ljubicice, trebalo bi nakon 2 sata da insulin bude priblizno pocetnoj vrijednosti, tako da vjerujem da ce ti dr prepisati malo siofora..

< Poruku je uredio World -- 7.10.2014 23:09:17 >

Direktna veza do poruke: 1321
8.10.2014 22:32:27   
Ljubicica83
World hvala na odgovoru user posted image

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 1322
9.10.2014 10:01:33   
isidora88

IZVORNA PORUKA: World

Ma mozes pojesti pokoju, ali nemoj pretjerivati.. a sto se tice slatkisa, to je citava filozofija.. sekta... user posted image

Ljubicice, trebalo bi nakon 2 sata da insulin bude priblizno pocetnoj vrijednosti, tako da vjerujem da ce ti dr prepisati malo siofora..

uvuci me u sektu user posted image , daj neki link sa receptima tih slatkisauser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 1323
13.10.2014 14:20:37   
bebilule
Sad kad moram promijeniti ishranu radi IE sjetih se jednog foruma. Nekad davno sam našla na jednom forumu članak "kako zdravo izgubiti kilograme". Međutim, ne radi se samo o mršanju već o zdravom načinu ishrane a da se ne mučite i gladujete. Ja sam ovo jednom koristila dva mjeseca i predivno sam se osjećala. Ima i primjer jelovnika za 7 dana. Ubrzava metabolizam 100% (provjereno). Odlično je objašnjeno šta se s čim kombinuje i do koliko sati se šta smije jesti. Ne mršate previše već dovede organizam u balans. I ja ću morati ponoviti gradivo user posted image .

Evo linka ako nekoga interesuje

http://www.exyu-fitness.com/forum/problemi-sa-viskom-kilograma/kako-izgubiti-visak-kilograma-uputstvo/?topicseen;PHPSESSID=124eab05ec425dd229c0c442a8fa028f

Direktna veza do poruke: 1324
13.10.2014 22:11:59   
leptirica26
Draga bebilule, hvala na linku. Sada imam nedoumice neke ccc user posted image
Nakon ovih linkova otvarala Sam jos neke, I sad na jednom mjestu Sam nasla kao za uzinu smijemo samo jednu vocku, I to govore da jabuka kao puno povisi nivo inzulina ccc jel moguce ?
Kakvi ste vi uzine imale? Meni npr maloprije naumpala jabuka I Nakon vecere I ja pojedem. Jel greske mi to, iLi npr nar razlomim I pojedem nekad Nakon vecere?
Uh majke mi uz silna pravila ishrane postacu paranoicna, bojim se I zvaku zvakat user posted image user posted image
Pusa svim zenamaaaa

Strpljenje je moć.

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...
Praćenje ovulacije - ovulacijski testovi
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću ovulacijskih testova?

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Vragolina ili vragolan
vragolina

KOJE IME VAM JE NAJLEPŠE?

RADOŠ (15%)

VOJIN (53%)

VLAJA (5%)

VUKAN (17%)

VUKOTA (10%)

Ukupan broj glasova: 204

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here