|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: ogtt i insulin
30.6.2014 13:41:29   
vonavoj
Nema,kad se pije 50g.

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 1251
30.6.2014 13:42:55   
World
u tom slucaju ne znam... samo znam da treba nakon 2 sata da bude priblizno jednak pocetnom.. javice se neko vjerovatno ko zna..

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1252
30.6.2014 13:48:09   
vonavoj
Sad sam nasla da ne sme da bude preko 7,8.

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 1253
   RE: oggt i insulin
8.7.2014 13:11:26   
smokvicaa
cao, ja sam nova ovde i htela bih da se posavetujem sa vama user posted image imala sam jednu kiretazu u oktobru 2013g, dijagnoza je bila blighted ovum, nekoliko meseci posle toga pokusavam da ostanem u drugom stanju i neuspeva mi, ginekolog mi je rekao da uradim nalaze hormona i rezultati su sl, tsh-5.6, fT4 i fT3 u granicama normali kao i FSH, LH, estradiol, progesteron, a prolaktin mi je bio 886, povisen. uputila me je kod endokrinologa i on mi je dao da pijem Eytirox od 25mg 1x1 dva meseca, i da opet odem na kontrolu sa jos nekim nalzima, kada sam otisla tsh se smanjio bio je 0.6, a prolaktin u 8hbio je 840 a u 11h 256, radila sam jo i insulin pre i nakon opterecenja 75g glukoze, pre opterecenja bio je 14.7 a posle 120 min bio je 86.1, ogtt pre opetecenja bio je 4.62, a posle 120 min bio je 4.64, anti tpo <5, on mi je isto bio dobar, dala mi je da i dalje pijem extirox ali jedan dan u nedelji da uzimam po pola tablete a ostalim celu kao i do sada, uvla mi je jos i glukofaz, nedelju dana 2x1/2 a na dalje da pijem 2x1, i rekla mi je da bih sad mogla da ostanem u drugom stanju, pa bih da cujem vasa iskustva sa tim, i da mi kazete da li bi sada stvarno trebala da i da li bi mogla da ostanem u drugom stanju, inace imam 20 godina i 85kg, hvala vam unapreduser posted image

(odgovor članu plačljiva)
Direktna veza do poruke: 1254
10.7.2014 6:41:22   
Misha i Ljisha
Smokvice ne brini kad se srede hormoni ostaces u drugom stanju.

Jao meni opet svako jutro ruke trnu. Ja nikako da odem da proverim opet insulin. Iskreno bojim se user posted image taman je sve bilo kako treba, a evo sad dobijam menstruaciju svakog drugog mesecauser posted image . Valjda cekam da ne dobijem pola godine ne znam ni ja sta cekam. Cak mi dodje i glupo da proveravam insulin kad znam da je to u pitanju dodje mi samo da odmah krenem da pijem siofor. Vidim po sebi da je opet sve isto. Imam manje energije, nervozna sam, organizam mi ponekad trazi slatko slatko slatko... Samo pogorsavam situaciju. Pokusavam da se kontrolisem al izgleda ne ide. Kosa mi opet opada. Dlake na sve strane. Znate kad mi je doslo proslog meseca kad nisam dobila da uzmem orgametril i odmah nakon toga jasmin tablete i da ne mislim o menstruaciji.

Uzasno sam neodgovorna. Docekacu poslednji momenat da mi se svi hormoni poremete kao pre par godina. Jao spavala sam kao zaklana, umorna stalno, neuracunljiva. Uf moram se doterati ubrzo. user posted image

(odgovor članu smokvicaa)
Direktna veza do poruke: 1255
10.7.2014 10:31:51   
World
Joj MiLJ, nemoj smao ocajavati i nemoj uzimati nista na svoju ruku, da ne bi pogorsala jos situaciju. Sto ne probas da regulises sve to ishranom, ja sam ti zivi primjer da se mogu dugogodisnji poremeceni hormoni tako rijesiti, a ti jos imas savrsene uslove za to jer dosta toga sama uzgajas..

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1256
17.8.2014 18:50:02   
martaa
Dobro veče. Treba mi vaša pomoć. Imam insulinski rezistencijiu i sindrom policstičnih jajnjika, pijem siofor. Možete li mi reći šta mogu da jedem? Ima li neka posebna dijeta? Mogu li se jesti bananae, jebuke, meso, bademi, kikiriki, lješnjici?user posted image

(odgovor članu ljiki@)
Direktna veza do poruke: 1257
17.8.2014 21:11:38   
Maslacak15
marta draga,

dreba da se hranis pre svega sa namirnicama sa niskim glikemickim indeksom. Slicno kao dijabeticari. Znaci izbegavaj kompleksne ugljene hidrate koliko je to moguce. Ne samo slatkise vec i hleb ( narocito beli), testenine itd. Sve sto si navela mozes da jedes, znaci raznovrsno, povrce, voce (umereno) meso itd. Ako moras ugljenje hidrate najbolje pirinac ili integralni hleb.

(odgovor članu martaa)
Direktna veza do poruke: 1258
22.8.2014 11:16:08   
daca77
Ovde samo da se nadovezem na Maslacak...pazite se ovsenih pahuljica, uzasno dizu secer u krvi...Do ovog zakljucka dosla na sl.nacin-pojela 4 obicne palacinke(od belog brasna) sa svojim kis.dzemom od jagode i posle 2h secer bio 5,2...narednog dana sve isto, samo sam pojela 2 palacinke od pahuljica koje sam samlela, dzem isti i secer je bio 8,5 posle 2h.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1259
22.8.2014 14:49:10   
kokolom
Imam jedno pitanje, radila sam OGTT, ali ne i insulin. Rezultati su
0' 5,1
60' 7,4
120' 4,7
180' 3,3
75 g glukoze, ref vrednosti 3,6-6,1
Da li neko zna jel ovo ok? Ili je potrebno pratiti i insulin?

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1260
22.8.2014 21:06:58   
little_one
Trebalo bi provjeriti i inzulin, al sudeci po ovoj nizoj vrijednosti na 180' moglo bi se zakljuciti da je tada inzulin nesto visi, koliko to ti moze reci samo analiza...za ovaj nalaz ce ti vjerovatno reci da je uredan ali dok ne vidis kakav je inzulin nikad neces znati da li tu nesto stima ili ne....dakle, ja bih uradila i inzulinemije.

(odgovor članu kokolom)
Direktna veza do poruke: 1261
22.8.2014 21:25:53   
Maslacak15
kokolom,
Profil secera je ok ali je little one potpuno u pravu. Nista ne vredi bez odredjivanja insulina. Kod insulinske rezistencije secer je obicno u normali ali je insulina vise nego sto bi trebalo. I tacno, tako niska glukoza posle dva sata, samo 3,3 moze da bude indikacija da se insulin u piku zesce skocio pa je sistem otisao malo u ekstrem i secer oboren ispod uobicajenog nivoa. Naravno to su pretpostavke ali obavezno odradi analizu. Puno te pozdravljam.

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1262
22.8.2014 22:41:32   
kokolom
hvala devojke user posted image

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1263
26.8.2014 19:23:57   
Maraj
S

< Poruku je uredio lesica RR -- 26.8.2014 20:08:15 >

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1264
27.8.2014 21:38:38   
Ljubicica83
Pozdrav devojke,

Radila sam testov na glukozu i insulin pa jel mi može neko pomoći da rastumačim, jer kod dr neću skoro:

Glukoza
0 min: 5.3 (ref vred. 4.1-5.9)
60 min: 7.5
90 min: 4.6
120 min: 5.5

Insulin: ref vred 5-25, oggt-60 minut 29-88, oggt-120 minut 22-79

0 min 9.7 mIU/L
60 min 86.3
90 min 30.4
120 min 33.7

Ja imam levi jajnik policističan, fsh mi je veći od lh, ali je zato amh dosta visok što ukazuje na PCOS. Inače imam redosne cikluse i nemam problema sa kilogramima.

Hvala na odgovoru. user posted image

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1265
29.8.2014 13:16:58   
Anna78
Evo i ja da vas pozdravim i potrazim savet. Ustanovljeni su mi policisticni jajnici i ginekolog mi daje da uradim OGTT test.
Rezultati testa glukoza 5,6 a posle 120 min. 4,5 i to je dr. rekao da je u redu i nista vise, on insulin nije ni pomenuo.
Koja je onda poenta tog testa u mom slucaju? Da li sad ja treba ponovo da zahtevam OGTT test sa insulinom,
jer kako citam upravo taj insulin pravi problem kod policisticnih jajnika,(negde sam nasla cak u 70%).Da li je moguce da ginekolog to ne zna ili
ga prosto ne zanima sto su moji jajnici policisticni, e stvarno sam poludela, i sta ako nece da mi da da ponovim to, cime da se branim? Na osnovu cega zahtevam i insulin?

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1266
29.8.2014 13:22:32   
17 joka
Anna, da trebas uraditi OGTT sa istovremenim merenjem glukoze i insulina

ako ginekolog neda trazi uput za endokrinologa

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu Anna78)
Direktna veza do poruke: 1267
31.8.2014 22:10:24   
wivern
Jel moze neko da mi pojasni kako se radi ogtt test, trebalo bi da ga uradim pa samo da imam predstavu u glavi o cemu se radi.

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1268
31.8.2014 22:18:48   
17 joka
istovremeno se mere glukoza i insulin ako radis sa opterecenjem tj glukozom
vadis krv na 0 min posle toga se pije glukoza ako tako radis pa se meri na 60, zatim na 120 i 180 min .

meni je dr. trazila na 0,60 i 120 min

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 1269
31.8.2014 22:22:22   
wivern
Trazila mi je sa 100g glukoze na 60' 120' i 180'
I samo se jednom pije?
Meni je inace glukoza 4.2 ovo me je poslala cisto da proverimo jer je beba naprednija za 10-ak dana.

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1270
31.8.2014 22:34:45   
17 joka
ja sam radila sa 75g

ja nikad nisam imala problem sa glukozom ali jesam sa insulinom

inace pijem gluformin pa je meni cesto i ispod 4

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 1271
1.9.2014 0:05:45   
wivern
Hmmm, meni insulin nije ni spomenula. Nego mi Joko ne odgovori da li se samo jednom pije a krv vadi po zakazanim minutazama.

Honey, I'm Home

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1272
1.9.2014 0:10:51   
17 joka
da kad prvi put izvadis krv onda to popije i redovno po minutima kako je dr. rekla vadis

sigurna sam da je sve dobrouser posted image

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 1273
1.9.2014 10:11:49   
wivern
Ma i ja, ali vredi proveriti. Javljam rezultate za koji dan :)
I jos jedno pitanjce, jel odvratno to sto se pije?

Honey, I'm Home

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1274
1.9.2014 12:26:21   
plačljiva
Wiv,strašno je slatko,ali može se izdržati.Ja obično popijem na iskap,odjednom sa zatvorenim očima.user posted image

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 1275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here