|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: ogtt i insulin
4.3.2014 15:15:35   
dunja RR
Arandjija, predlažem da postaviš pitanje našem endokrinologu u temi KLIK

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Arandjija)
Direktna veza do poruke: 1226
31.3.2014 19:42:32   
Sosa Mena
Rezultati OGGT testa
0 - 4.9
60min- 10
120min- 6.4
180min- 5.3

Dr se ne svidjaju rezultati. Kaze da je na 180 min trebao da padne na nivo kao pre uzimanja glukoze.
Kako se vama cini?

“Bog nas je stvorio ljudima i traži od nas da to i budemo. Nema takvih vremena u kojima to ne bi mogli biti i ne bi bili dužni da to budemo.”

Patrijarh Pavle

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 1227
31.3.2014 20:24:15   
isidora88
ja sam danas radila.
naste suk:4,9
posle 2 sata (jela pola kifle i par gutljaja jogurta) 5,5
insulin naste 37
posle 2 sata 90user posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1228
31.3.2014 20:43:33   
Sosa Mena
Isidora ne razumem se. user posted image
Valjda ce neko da se javi ko zna.

“Bog nas je stvorio ljudima i traži od nas da to i budemo. Nema takvih vremena u kojima to ne bi mogli biti i ne bi bili dužni da to budemo.”

Patrijarh Pavle

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 1229
1.4.2014 8:32:48   
little_one

IZVORNA PORUKA: isidora88

ja sam danas radila.
naste suk:4,9
posle 2 sata (jela pola kifle i par gutljaja jogurta) 5,5
insulin naste 37
posle 2 sata 90user posted image

Uh Isidora i pocetni i krajnji inzulin ti je jako visok! Izvan referentnih ti je i ovaj pocetni, ne znam da li si prethodno vece ili prije vadjenja nesto jela, al je dosta visok. Ne znam iz kog razloga si radila ovu pretragu, ali ako juris bebicu, ovaj inzulin moze da stvara prepreku kvalitetnoj ovulaciji a time i bebi. Nadam se da ces ovo brzo rijesiti, samo se javi endokrinologu, i izbaci bijeli hljeb, brasno, industrijske preradjevine i slatkise iz ishrane pa bi trebalo malo i da popravis ovaj nalaz. Sretno!

Direktna veza do poruke: 1230
1.4.2014 10:49:45   
isidora88
ne planiram bebu, radila sam jer sam prosle godine isto imala povisen inslulin, a test sam radila na svoj zahtev jer mucim muku sa kg
bila sam danas kod endokrinologa, ona nece da mi poveca terapiju (inace mi je dala glucofage 250mg jednom dnevno), ja sam pila 2x500, rekla sam joj to, i ona kaze da onda tako nastavim, nju uopste ne zabrinjava moj insulinuser posted image
uglavnom ismolila sam uput za klinicki centar pa cu od sad tamo ici, samo jos da uspem da zakazem u neko skorije vremeuser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1231
1.4.2014 11:18:19   
little_one
pa dobro terapija ti je minimalna al moze da pomogne, ali da bi radila moras da promijenis ishranu inace se dzaba "trujes" da tako kazem, pokusaj da izbacis za pocetak bijeli hljeb, a da jedes domaci ili neki za koji znas da je od cijelog zrna, da izbacis sve industrijski radjene slatkise, preradjevine generalno i mora da se smanje kilogrami, znam kakva je muka sa kilazom al vjeruj mi da glukofag niti bilo koji lijek istog sastava nece raditi posao ako ne pomognes i ne promijenis ishranu. Inzulin iritiraju aditivi, prazni ugljikohidrati koje unosis u organizam, pojacaj voce, meso, mlijecne proizvode a smanji hljeb, pite, peciva i slicno, slatkise na minimum, ide proljece i ljeto i vjerujem da ce ti samim tim biti puno lakse da uvedes neke promjene u ishranu....ne moraju biti radikalne promjene, al moras da pogledas svoj jelovnik i da procijenis gdje grijesis...isto, redovni obroci imaju puno znacaja u redukovanju inzulina, znaci 3+2 3 obroka i dve uzine, a ne 1-2 obroka kolicinski velika...

a dr ti se ne zabrinjava jer zna sta ti je podiglo inzulin toliko, ta kifla prepuna aditiva...meni je uvijek inzulin bio grozan kad bih pojela kiflu i jogurt, a puno bolji kad bih npr pojela kod kuce tipa kuvano jaje sa nekim sirom i mlijekom ili cajem i tako to...razmisli malo pa pokusaj...kile su grozne za rjesavanje sa nama koje muku mucimo sa inzulinom....

Direktna veza do poruke: 1232
1.4.2014 11:20:15   
little_one
Ja sam pila 2*500 i rijesila i kilograme i ovulaciju i evo drugu bebu zahvaljujuci tome cekam, tako da i ta minimalna terapija je meni pomogla al sam morala da se zapitam sta mi je to u tanjiru svaki dan....i da, sokove izbaci, posebno gazirane, ma sve preradjevine, jednostavno ih zabrani u kuci, bicete svi zdraviji...umjerene a ne radikalne promjene ce poceti vec same da donose rezultate...

Direktna veza do poruke: 1233
1.4.2014 11:26:53   
isidora88
sokove ne pijem, osim jednom u sto godina kad izadjem negde na pice, onda uzmem limunadu ili koluuser posted image
hleb jedem razani, bez kvasca, jedini su mi problem slatkisi koje ponekad jedem, trudim se da ne preterujem, ali neka je jace od mene, i ludim od toga, meni trebaju neke tablete koje deluju na mozak da mi se ne trazi slatkouser posted image
razumem narkomane, tako je tesko odvici se i priznati da imas problemuser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

Direktna veza do poruke: 1234
1.4.2014 16:51:10   
Sosa Mena
Rezultati OGGT testa
0 - 4.9
60min- 10
120min- 6.4
180min- 5.3

Dr se ne svidjaju rezultati. Kaze da je na 180 min trebao da padne na nivo kao pre uzimanja glukoze.
Kako se vama cini? [/quote]

Patrijarh Pavle

Direktna veza do poruke: 1235
2.4.2014 10:08:40   
Klarita
Postavi pitanje endokrinologu RR, i ja sam ovde pitala za drugaricu. Znam teoriju, ali u praksi sam nula jer nisam radila u toj oblasti.

(odgovor članu Sosa Mena)
Direktna veza do poruke: 1236
2.4.2014 12:04:45   
Sosa Mena
Kad budu stigli ostali nalazi pitacu. Hvala user posted image

Patrijarh Pavle

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 1237
5.6.2014 17:53:44   
17 joka
Moj ogtt
Glukoza 0 min 5,1
Glukoza 60 min 7,9
Glukoza 120 min 4,6

Insulin našte 8,1 smanjen
Insulin 60 min 49,7
Insulin 120 min 9,8
Sta misliteuser posted image

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu Sosa Mena)
Direktna veza do poruke: 1238
5.6.2014 18:04:02   
Verolina
Zasto ti nisu radili insulin na 180min?

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1239
5.6.2014 18:07:04   
17 joka
Dr.trazila damo na 0,60 i 120
Sta ti mislis?

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1240
5.6.2014 18:09:02   
Verolina
Pa ok jeuser posted image

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1241
5.6.2014 18:14:09   
17 joka
Verkic ,ja nisam pametna kako da sredim invrrziju fsh i lh a dr.kaze da pijem 500mg ujutru 500 mg popodne i 1000mg uvece

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1242
5.6.2014 18:51:06   
daca77
Joko, meni deluje rezultat bas dobro user posted image ...kad se setim svog insulina od 100 i nesto, muka me hvata.

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1243
9.6.2014 18:46:26   
Maraj
Evo i mene
glukoza 5,0
glukoza 60min 5,8
glukoza 120min 4,8

insulin 5,7
insulin 60min 76,2
insulin120min 44,1

kako vam izgleda?koliko je strasan ovaj insulin,i kakva je terapija?

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1244
17.6.2014 9:09:17   
vonavoj
u kojoj nedelji je najbolje da se radi? Dobila sam uput,i dr mi rece da ne moram da zurim,jer imam tek pregled pocetkom avgusta..
Sad sam 24.ta nedelja!
Dobila sam 50g..to je onda samo sat vremena!

< Poruku je uredio vonavoj -- 17.6.2014 9:16:21 >

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1245
24.6.2014 22:19:38   
caka79
Cao, devojke, moze li neko, ko nije nov u ovome kao ja, da mi protumaci rezultate ogtt testa. Dok odem kod endokrinologa ziva necu ostati :)
ogtt 75g glukoze
glukoza :
0 min-5,6 mmol/L (ref vrednosti 3,9-5,8- ima samo za 0 min ref. vrednosti)
30 min-9,7
60 min-7,7
90 min-8,2
120 min-6,7

insulin:
0 min:5,1 (ref .vr. <27, ali ima samo za 0 min)
30 min:57,7
60 min:47,9
90 min:48
120 min:46,6

sta mislite? hvala!

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1246
24.6.2014 22:22:41   
Verolina
Imas insulinsku rezistenciju. Nista strasno, dobices lekic, ali moras endokrinologu.

(odgovor članu caka79)
Direktna veza do poruke: 1247
25.6.2014 12:04:12   
caka79
hvala, Verolina!

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1248
30.6.2014 13:35:46   
vonavoj
radila sam ogtt sa 50g..
glukosa naste 4,62
glukoza posle 60mi 7,2..
Da li je to u redu?

(odgovor članu caka79)
Direktna veza do poruke: 1249
30.6.2014 13:39:06   
World
a nakon 120 minuta?

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here