|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: ogtt i insulin
1.9.2014 12:30:03   
17 joka
Wiv, meni je od toga bilo muka mislim od secera i ja sam zmurila i sto pre popila posle prodje

ali jeste ruzno

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu plačljiva)
Direktna veza do poruke: 1276
1.9.2014 12:32:30   
World
Mislim da su neke zene pricale da su sipale malo limunovog soka u rastvor, bude valjda manje gadan.. ne znam da li to dozvoljavaju uopste?

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1277
1.9.2014 12:40:12   
17 joka
World, kazu da nesme nista

a limun bi smanjio dejstvo sta znam

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 1278
1.9.2014 12:48:58   
daca77
A meni i nije nesto narocito odvratno...nervira me sto mi zvecka ona glukoza po ustima, pa moram da zvacem, ali sve u svemu-nije strasno.

Direktna veza do poruke: 1279
1.9.2014 18:58:43   
Anna78
Hvala 17joka na odgovoru, zar mi svi treba sve da proucimo da bi znali sta treba da trazimo od doktora, stvarno strasno, pa sve po nama pukne,
znaci ponovo da radim analizu, da se maltretiram, zbog njihovog propusta, pa to nije fer, sva sam izbockana, al ko me pita

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1280
1.9.2014 19:08:54   
Anna78
Ne znam da li se slazete sa mnom, ali bas ima dosta devojaka koje su radile ovu analizu i kojima je glukoza dobra, ali insulin nije.
Nekako mi se cini da je insulin nekako prikriven, sve dok ga konkretno ne proveris, jer secer proveravas i kroz obicnu analizu krvi, pa ga otkrijes
da li je dobar ili nije. Ja dok nisam malo istrazila oko ove analize zbog policisticnih jajnika, nisam pre toga uopste predpostavljala koliko
insulin moze da utice i na reproduktivno zdravlje

(odgovor članu Anna78)
Direktna veza do poruke: 1281
1.9.2014 19:28:55   
17 joka
ANNA, tako je to kod nas nazalost. ali moramo se boriti za ono sto nam je potrebno i da uspemo

(odgovor članu Anna78)
Direktna veza do poruke: 1282
5.9.2014 16:32:07   
wivern
Evo i mene sa rezultatima, 100 g glukoze:
0' 4,3
60' 6,7
120' 6,6
180' 3,3
Nesto mi je sumnjiv ovaj na 120..no videcemo.

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1283
16.9.2014 21:31:32   
bebilule
Tek sam dobila nalaze, zna li neko nešto reći o ovome, doktoru idem tek za dva dana... Inače, tek pokušavamo trudnoću, zato i radim nalaze jer ne ide baš lako :)

Inzulin natašte 3,25 (3-17)
Glukoza natašte 6,0 - granična vrijednost( gr. vrijednost od 5,6-7,2...normalno <5,6)

Inzulin poslije 1h 58,93 (3-17)
Glukoza poslije 1h 3,5 - normalno (<8,9)

Inzulin poslije 2h 6,79 (3-17)
Glukoza poslije 2h - normalno (<6,7)

Buni me ovaj inzulin poslije 1h...

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 1284
17.9.2014 19:28:08   
bebilule
Ima li neko da prokomentariše moje rezultate...user posted image

(odgovor članu bebilule)
Direktna veza do poruke: 1285
17.9.2014 19:35:29   
17 joka
Ova glukoza našte je malo veca

a insulin je malo povecan na 1h

koristis li neku terapiju ili?

(odgovor članu bebilule)
Direktna veza do poruke: 1286
17.9.2014 22:17:28   
bebilule
Evo bila sam kod doktora i dobila mišljenje: inzulinska rezistencija, kaže nije strašno ali.... Terapija siofor 500, prve sedmice 1 na dan da se naviknem, onda da uzimam 2 puta dnevno....

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1287
22.9.2014 14:26:09   
Njica
IZVORNA PORUKA: wivern
Nesto mi je sumnjiv ovaj na 120..no videcemo.

Wiv, jel su ti potvrdili da je to okej? To mi deluje kao dobar rezultat.Meni je na 120 8.6

100g 0'' 5.2
60'' 12.5
120 8.6
180 5.0

Jel bio neko u Frontu da je radio dnevni profil kretanja glikemije u krvi, kako to izgleda? Front mi je poznat, kartoteka, spavacica itd, samo mi nije poznat taj celodnevni test. Hvala vam puno!

< Poruku je uredio Njica -- 22.9.2014 14:27:46 >

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 1288
22.9.2014 14:31:14   
wivern
Njica sve potvrdjeno, kaze dr odlican rezultat. O frontu ne znam nista mozda Placljiva zna ona je nesto tamo radila.

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu Njica)
Direktna veza do poruke: 1289
24.9.2014 19:14:04   
plačljiva
jA SAM danas radila OGTT test sa 75 gr glukoze i vrednosti su mi
0 minut 5,3
60 minut 8,5
120 minut 5,5
Meni deluje ok...Trudnica 7 mesec...

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 1290
24.9.2014 19:22:54   
17 joka
Placljiva super user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 1291
24.9.2014 20:27:58   
wivern
Placljiva user posted image

Honey, I'm Home

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1292
1.10.2014 21:26:15   
leptirica26
Drage zenice, trudilice, saljem svima veliki pozz
Nova sam na ovo forumu, sa nedavno dijagnostikovanim IR i PCO.
Nakon neuspjesna dva stimuliranja klomifenom konacno sam dosla do svoje dijagnoze. Na terapiji sam Siofor, po 1/4 tab od 500mg 3Xdnevno uz obroka 3 veca. Od drugih nalaza imam inverziju FSH i LH , FSH je 7,1 a LH 22,8 :(, uz snizen progesteron 4,9, jedva u referentim vrijednostima. Ostalo sve i stitna su ok. Što se tiče prehrane, striktno se stvarno pridrzavam, nista evo mejsec koliko sam na terapiji slatko niti sa visokim GI nisam ni liznula, joj nadam se da ce da mi se to isplati i da sve mi ubrzo budemo debele i sretne i user posted image
Zamolila bih sve zene da nastavimo da razmjenjujemo iskustva o ishrani te koliko dugo ste pile siofor da vidite rezultate.
Eto puno pozzz i izvinite na poduzem postu user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1293
1.10.2014 21:33:26   
World
Dobro dosla na forum, nadam se da ces uspjesno rijesiti problem. Ima nas dosta slicnih koje smo uspjele. Odakle si?

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu leptirica26)
Direktna veza do poruke: 1294
2.10.2014 7:15:38   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: leptirica26

Zamolila bih sve zene da nastavimo da razmjenjujemo iskustva o ishrani te koliko dugo ste pile siofor da vidite rezultate.
Eto puno pozzz i izvinite na poduzem postu user posted image user posted image user posted image

Dobro dosla.

Evo da ti kazem kod mene je vec nakon 4 meseca uzimanja siofora utvrdjena trudnocauser posted image . Evo vec dve godine ga ne pijem. Tokom trudnoce svi mi rezultati bili super i nakon trudnoce sam radila insulin sve bilo ok. Ishranom sve sredis malo pazis malo trudnoca i posle sikanje bebe to regulisu i sve bude superiska. Ja tek evo sad cini mi se opet imam problem sa insulinom a mame ovde ce me streljati jer jos nisam otisla ponovo na kontroluuser posted image .

Elem ja svoje telo jaaaako dobro osetiim. Tacno vidim kad mi je insulin visok kad nizak. Kad sam pocela da pijem siofor telo mi je trazilo slatkise neverovatno nesto jer se telo naviklo na visok insulin i jedan dan nisam izdrzala i nazderala se ko prase slatkoguser posted image , a da napomenem da pre 3 god ni secera u kuci nisam imala. Nisam neki slatkaros ali kad sam pocela da pijem siofor mislila sam samo "dajte mi nesto slatko molim vas"user posted image

Direktna veza do poruke: 1295
2.10.2014 9:18:40   
leptirica26
Drage zene, HVALA VAM puno na dobrodoslici.
Radujem se da razmijenimo iskustva ovde. Pokusala sam i na nekim drugim forumima, ali ovde teme su zastarjele pa se niko i ne javlja :(.
Za pocetak, evo primjera mog jelovnika. Dorucak: najcesce, 3 bjelanka umutim sa malo izrendane salame, pileca prsa i narezem krastavicu ili paradajz, i kafa Nes sa natrenom. Na poslu uzina: jabuka, i mandarina i jos jedna mala jabukica ako bas ogladnim. Rucak: meso przeno, puretina piletina ili riba sa salatom, kupus u kombinaciji s necim luk, paradajz, karastavica i nekada obarim povrce buranija , ili grasak . Uglavnom takve kombinacije. Opet druga uzina, isto vocka jabuka + nektarina. I na kraju vecera: obicno ono sto ostane od rucka jer napravim vise da nemoram kuhati oet navece ili recimo napravim Riomare tunjevina sa kupus salata. user posted image user posted image user posted image
Hljeb bukvalno komadici uz dorucak i to samo onaj razevi sa cijelim zrnima u DM sto se uzme.
Eto nadam se da ne grijesm puno.
Znate samo štame brine. Ova moja doza, da nije premala??? A da, jos idem u teretanu barem 4-5 puta sedmicno user posted image .

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1296
2.10.2014 9:23:14   
leptirica26
JOj moja greska, u prethodnom postu, zeljala sam reci NA DRUGIM FORUMIMA OVA TEMA ZASTARJELA, A NE NA OVOM, VALJDA ZENE user posted image pa presle na druge teme. Jos jedno izvinjavam se user posted image

Direktna veza do poruke: 1297
2.10.2014 9:24:31   
Misha i Ljisha
idi begaj zeno super si ti. A nije ti mala doza ne brini ako bude trebalo pojacace ti ja sam krenula od 500 dva puta na dan pa su mi dali kasnije tri puta na dan

Direktna veza do poruke: 1298
2.10.2014 10:30:55   
leptirica26
user posted image user posted image joj da bar sam super. Ja sam prije ovoga tamanila sve pred sobom na stolu, pojest hljeb dnevno nista mi nije bilo, a samo 50kg imam. I ko fol se hvalaila time, a ustvari me inzulin iznutra jeo cccc. Al eto sad sam totalno sve promijenila. i vec mi je bolje. samo se nadam da se umišljam, al stvarno nokti mi ne pucaju, nemam promjene raspolozenja, PMS jedva osjetila sad zadnji put, smanjile se bubuljice... Valjda ce ubrzo ako Bog da i biti user posted image user posted image . Žwlim to svima zenicama ovde user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1299
2.10.2014 12:45:07   
little_one
Mislim da jos uvijek imas gresaka u ishrani...cemu salame, natren? Nauci da sve sebi spremis pa neces morati skroz ni od slatkog da bjezis. Preradjevine izbaci skroz, kad dodje beba svakako ces bjezati od toga sto vise mozes. Evo kod mene dve cure prirodnim putem sa istom dijagnozom. Bice i kod tebe, mozda i brze nego sto mislis. user posted image Odakle si?

Direktna veza do poruke: 1300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

postovanje, ljubav ili nesto drugo?!
pahulja76

Da li ujutru ispracate muzeve kada krenu na posao? (vi ne radite i ostajete kod kuce ili on krece pre vas...)

DA (50%)

NE (50%)

Ukupan broj glasova: 80

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here