|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat]
9.10.2014 23:10:21   
srculence25
Zadnji uz sam radila u 12 nedelji za dabl test.I sad bih da zakazem uz da vidim kako napreduje.
Njavise sto mrzim je kad cujem sta ces nevalja to tako cesto neznam moja pametna zaova uvek ima glup komentar u fazonu ona je za celu trudnocu bila 2 puta.
Kao uz zraci user posted image

(odgovor članu Njica)
Direktna veza do poruke: 701
10.10.2014 6:53:37   
vonavoj
Jutro!
Tu sam,ali sam nocas mislila da krece..u 4me probudi bol i obli hladan znoj..posle samo menstrualni bolovi.. Polako,sprema se!
Maslacak,jesam prenela..ali tad mi je ciklus bio 35 dana..sad 31..a secas se i grafa i ranije O. Nadam se da ce uskoro. Idem da se dizem i pakujem dete u vrtic.

(odgovor članu srculence25)
Direktna veza do poruke: 702
10.10.2014 7:04:30   
serpica

IZVORNA PORUKA: srculence25

serpi koliko si tu uz radila u trudnocama do porodjaja?

Srculence ja sam radila punooo puta. Trudnocu vodim privatno a u dz sam isla samo zbog laboratorije i doznaka,ali sam isla i na uz. Znaci,odem privatno na uz,pa za 2 nedelje u dz,pa opet za 2 nedelje privatno. Tako sam bila mirnija,znaci isla sam 2 puta mesecno i tako do kraja trudnoce.
Dobro jutro....
Von sprema se polako user posted image

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

Direktna veza do poruke: 703
10.10.2014 8:05:56   
majared
Trudnjacice moje, vidimo se za koji mesec, dobila sam juce

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 704
10.10.2014 8:26:18   
Trcosava

Zadnji uz sam radila u 12 nedelji za dabl test.I sad bih da zakazem uz da vidim kako napreduje.
Njavise sto mrzim je kad cujem sta ces nevalja to tako cesto neznam moja pametna zaova uvek ima glup komentar u fazonu ona je za celu trudnocu bila 2 puta.
Kao uz zraci user posted image

Srculence, gde ti živiš? U Srbiji? Kako bre samo 2 puta na UZ tvoja zaova????

Jutro od mene. Konačno sam dobila rezultate onog među testa za urin - kaže dr. da je sve ok

I flunked anger management! }:->

Direktna veza do poruke: 705
10.10.2014 8:29:58   
serpica
Trco bravo za rezultate user posted image

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 706
10.10.2014 8:39:21   
daca77
Dobro jutro!!!
Vratih se upravo iz DZ i videcu popodne sta je sa KS.
Srculence, sto se tice UZ, moj dr-kod koga idem privatno, nije bas pristalica cestog UZ...kaze da je dovoljno na 6nedelja, jer ne sme da se preteruje...naravno, ako postoji neki problem-moze.

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 707
10.10.2014 8:44:29   
vonavoj

IZVORNA PORUKA: majared

Trudnjacice moje, vidimo se za koji mesec, dobila sam juce

kako bre majareduser posted image
trco,super za rezultate!i nalivaj se vode,voda nije skupauser posted image user posted image

(odgovor članu majared)
Direktna veza do poruke: 708
10.10.2014 8:47:01   
daca77
Trco, a sta je to bilo s' urinom? U svakom slucaju, super za dobar rezultat.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 709
10.10.2014 8:47:09   
bubulence
srculence srecna ti godisnjica!!!
meni dr radi uz svaki put kada odem, znaci jednom mesecno a pregled jos uvek nije radio... bar mislim, mozda sam i zaboravila user posted image

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 710
10.10.2014 9:01:49   
Trcosava
Eh UZ i naši lekari... Elem, te priče da je UZ štetan su mi nekako van pameti. Možda ranije, kada tehnika nije bila kao danas. Možda su tada zračili, a ti lekari koji govore kako je UZ štetan.. Mislim. Po meni budalaštine.
Ovde se ide na pregled na 6 nedelja, ali ne zbog UZ nego zbog samog zdrastva, da se što manje troši, a što više uzme. Juče sam se šoknula kad neko reče da nema više da se ide kod ginekologa (državno) kad vi hoćete, nego jednom u 3 godine pregled. Ovde je na 3 godine papa, a jednom godišnje pregled. Osim ako naravno ne postoji neki problem. Mada i tad je pitanje da li će prvo da vas šalju kod opšte prakse, pa ako ona utvrdi da nije za nju, onda vas šalje kod ginekologa (doživeh i to, da su me šetali od ginekologa do opšte prakse).

Evo, ja sad idem na 4 nedelje jer moja dr neće biti tu za 6 nedelja. Znači 2x u mesecu ću ići na UZ. A šta je sa onim kad se premaši termin pa kad se ide na 3 dana na UZ - provera plodove vode, bla bla bla... Nemojte ženice molim vas da vam pune glave takvim stvarima.

A moj urin... hahaha to je komedija. Urin ovde uzimaju kad stignu, ujutru se ja kući lepo ispiškim, odem na pregled i nekad u toku čekanja da opet piškim u čašicu. Svaki put do sada kad sam išla na pregled sam morala da dajem urin na kontrolu i svaki put pokaže bakterije. Zadnji put je htela da me šalje na taj međutest (kod nas nešto između urinokulutre i obične kontrole urina), međutim ja sam tad radila ogtt i nisam smela ni vodu da pijem, te tako ono što sam dala na kontrolu je bilo konačno. Nisam htela da čekam da pijem vodu, pa da opet čekam da piškim da bi oni mogli da urade taj test. Žurila sam da ne propustim voz, jer bi se onda klackala sto godina busom, plus platila više nego duplo.

E sad, pre nego što ću da krenem kući, pričam sa mojom dr i govorim kako ja jesam imala probleme sa e-coli, ali je to bilo davno i nema šanse da sad ne provalim da je nemam. I bez da se pojavi krv. Mislim, tu priču sam zatvorila pre 10 godina. Onda je pitala da li imam iscedak - na šta sam joj ja rekla da imam to konstantno. Pa tako kapiram da je vrlo moguće da je iscedak 'kontaminirao' urin i otud bakterije u testovima kod nje.

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 711
10.10.2014 9:08:56   
cetvrtko
dobro jutro zenice :))) ja nisam cula da UZ stetan ,cula sam samo da je bebi u stomaku manje prijatan jer tokom njega cuje navodno neko zujanje i onda se uplasi (navodno ) ali ne i da je stetan po njega . Kod nas se na UZ ide svaki 4sedmice (barem kod mog ljekara ,evo bas se srecem uvjek sa istim trudnicama pred pregled :D xaxa ) ,evo sad ja 23ceg idem posle 5sedmica jer je doktor smatrao da je sve uredu pa da se ne cimam ..... a sto se tice papa testa on se ovdje radi jednom godisnje user posted image kako to jednom u 3godine ? pa valjda mozes uzeti uput za pregled kada zelis ??? sta ako imas neki problem ?? treba da sedis kuci ??

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 712
10.10.2014 9:19:13   
Trcosava
Četvrtko, to je totalna nebuloza - znam. Crnjak je što u čekaonici ogroman plakat 'otkrijte rak grlića materice na vreme, idite na pregled', a sa druge strane neće da rade na manje od tri godine.
U državnim rade papu na 2 godine, ako prethodni nije bio ok, na godinu dana. Pregled jednom godišnje. Ako postoje problemi, onda se ništa ne gleda (moj slučaj posle pobačaja) - postala sam inventar tamo, sestre me prepoznaju gde god da se nađem user posted image
E sad, opet napominjem - ovde imaš lekare na koncesiju, koji rade kao da je DZ, ali ima velike razlike od baš državnih ustanova. Primer: posle porođaja meni izađe nešto na levoj dojci, zovem mog ginekologa, kaže dođi na pregled. Taj pregled sam platila 50€ iako plaćam i osnovno i dodatno zdravstveno osiguranje. Tu dr sam promenila i sada sam baš u državnom, odnosno u bolnici. Tamo NIKAD NIŠTA nisam platila. Recimo kod prethodne sam plaćala i slike sa UZ 1€ user posted image

Ovde dobijem slikice i ništa naravno ne plaćam. Pregled dojki isto ne plaćam.
Sad se razmišljam da li da menjam i dr opšte prakse jer je i ona na koncesiju. Mada je generalno ok dr. Samo treba doći do nje user posted image Nikad ništa ne ostavi neispitano, osim što me sad iznervirala oko ovog urina. Kao to mora ginekolog da da uput, da odradi bla bla bla

Kako bre prošli put kad sam bila trudna nije mi ginekolog dao uput za kardiologa, nego me slala kod lekara opšte prkse da mi da uput.

(odgovor članu cetvrtko)
Direktna veza do poruke: 713
10.10.2014 9:27:39   
cetvrtko
moj lekar opste prakse je nedaj boze nikome ako i je stvarno lose ( tuzno ali istinito da o medicini ne zna nista ili se samo dovoljno dobro pravi sto je i dalje tuzno ) ali ja je rabim samo i izkljucivo za recepte i upute :D .... i ona mi uvek sve izda. nikada nisam nista platila u drzavnoj a kod privatnika idem samo kad je alarmantno (ali sam im isto dosta para ostavila :D xaxa ) . kada bi mi nesto trazili da platim samo bi okrenula glavu . pa oni dobijaju platu za to i dovoljno su drsk,povrsnii i neljubazni pa jos i da im to placam,ne moze to tako :D (za svako pod pitanje moram da ima 50podpitanja da bi nesto saznala od njih i to me izludjuje najvise user posted image )

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 714
10.10.2014 9:29:53   
srculence25
Da danas meni i mm muzu godisnjica 7 godina user posted image
Hvala bubi user posted image
Trco zivim u Srbiji ali ovde su toliko zatucani nekad imam osecaj kao da zive u petom veku.
Da moja pametna zaova je sa drugim detetom isla svega 2 puta na uz kao nije bilo potrebe.Ja tako nebih bila mirna.
Ospice mi izlaze kad cujem sta ces netreba to malo malo pa ici na uz.
Po mom misljenju realno bi mi bilo bar jednom mesecno da se prati.
Bila sam jutros u dz kod naseg jednog jedinog lekara i sokirala se.On je sve preuzeo privatno a radi drzavno + je direktor dz nije mu to dosta.
Salje na 3d uz kod nekog njegovog priajtelja kao po prepurici i sibnu cenu pa dele malo ovom u dzep.
Treba da vadim KS i da se dogovorimo za neku ehokardiografiju.
Dao mi je br tog njegovog poznanika za 3d uz i zvala da pitam za cenu 13000 rece user posted image to mi nesto puno znam za manje a da su dr stvarno pravi strucnjaci

(odgovor članu cetvrtko)
Direktna veza do poruke: 715
10.10.2014 9:29:57   
cetvrtko
a za preglede ne mogu da vjerujem ..... user posted image ..... zasto to radi ? da smanje sebi posao ? oooo pa onda su posle zene krive kada im se svasta izdesava a ljekari se ogradjuju ..... pih.

(odgovor članu cetvrtko)
Direktna veza do poruke: 716
10.10.2014 9:33:01   
Trcosava
Ha sad se setila, kad reče uputi - isto prošla trudnoća. Nakon što sam platila tih 50€ sam svakako morala da idem u bolnicu na punkciju i svaki put posle toga sam išla tamo na kontrolu, možda samo prvi put i to na uput lekara opšte prakse.

Ma Četvrtko moj ko će ih pohvatati.

Lekar opšte prakse me vidi samo ako me neko pošalje ili kad zatrudnim u sred zime - onda me obavezno nešto potkači. Zadnji put sam bila kod nje prošli put kad sam ostala trudna. Pre toga... paaaa...ne pamtim. Jednostavno nemam potrebu, jer sam zdrava HVALA BOGU!

(odgovor članu cetvrtko)
Direktna veza do poruke: 717
10.10.2014 9:34:10   
cetvrtko
srculence ,to je premnogo . raspitaj se kod nekog drugog . pa nije on valjda jedini u bilizini user posted image ...... (izvini ako se mesam :))

(odgovor članu cetvrtko)
Direktna veza do poruke: 718
10.10.2014 9:36:26   
cetvrtko
xaxaxa eh ti ljekari. ja mislim da oni smisljaju plani samo kako da nas zbune , ociste nam dzepove i otjeraju kuci :D ( cas izuzetcima naravno )

(odgovor članu cetvrtko)
Direktna veza do poruke: 719
10.10.2014 9:41:22   
Trcosava

Treba da vadim KS i da se dogovorimo za neku ehokardiografiju.
Dao mi je br tog njegovog poznanika za 3d uz i zvala da pitam za cenu 13000 rece user posted image to mi nesto puno znam za manje a da su dr stvarno pravi strucnjaci

Srećna godišnjica!!!

Uf.... ja znam da imam sličicu Ane i 3D UZ, ali znam da sam to radila kod bivšeg ginekologa - ne znamd a li sam posebno plaćala (ipak davno beše, a ja baksuz pamtim samo loše stvari kod ljudi koji su me izneverili user posted image )

Ehokardiografija ne znam šta je (mislim kapiram da je za srce, ali generalno mislim da se radi o onom drugom expertnom, s obzirom da si 20 nedelja) gde se gledaju svi organi i naravno posebno srce - da li su se razvile sve komore, preseci srca bla bla bla...

Sad sam pogledala cenu 3D/4D UZ kod one gde sam išla na nuhalni i kod nje je 110€.
Baš zbog sličice i želje da vidim bepca kako izgleda u 3D sam pitala moju dr da li rade 3D, tj vidim da taj UZ koji imaju ima opciju 3D. Rekla je da ima, ali da ne rade i pitala da li idem na 3D. Pošto znam da se dodatno plaća, a da se generalno ništa spec. ne vidi - rekla sam da ne idem, da sam pitala onako.

Da kažem da sam ja mojom dr za sada zadovoljna. Veoma. Kad je trebalo da idem na nuhalni, rekla sam joj da idem kod dr kod koje sam išla i prvi put, gde me ona pita 'A zašto? Zašto ne idete u Ljubljanu?' (u Lj radi najveći stručnjak - mislila je na njega). Dakle nije u fazonu da te šalje kod lekara da bi taj neko dobio privatno pare, čak i napomene koji dr zna da uplaši trudnicu iako je sve ok. Na tome sam joj veoma zahvalna.

Sine, postovi su mi postali duži nego od MiLj user posted image

Direktna veza do poruke: 720
10.10.2014 9:50:28   
Štetica
Srculence to je bre bezobrazna cena,ako vec moras privatno da odradis ehokardiografiju i EUZ nazovi u Ns Genesis,kod njih je cini mi se oko 8 hiljada. Ako postoji sansa da uzmes uput za ehokardiografiju, radi se i u Betaniji i u Tirsovoj u Bg,na uput,neplaca se nista,ja sam je radila pre 10 dana. Nemogu da vidim koja si nedelja sa telefona pisem,ali to se radi oko 24-te nedelje.
Ja bih mu trazila uput bas zato sto te salje privatno,iz principa.

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

Direktna veza do poruke: 721
10.10.2014 9:58:37   
srculence25
Stetice za taj eho cu dobiti uput za betaniju samo sto do nedavno se zakazivalo i cekalo po mesec dana.E sad ja sam sad 20 nedelja
a uput cu dobiti sledeci put kad mu odnesem nalaze KS.I sta ako zakasnim sa cekanjem

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 722
10.10.2014 10:02:22   
srculence25

IZVORNA PORUKA: cetvrtko

srculence ,to je premnogo . raspitaj se kod nekog drugog . pa nije on valjda jedini u bilizini user posted image ...... (izvini ako se mesam :))

i meni je bas premnogo.Da nazolst u mom mestu je jedan jedini.Ima u okolini u drugom mestu ali nece da daju uput.
Katastrofa

(odgovor članu cetvrtko)
Direktna veza do poruke: 723
10.10.2014 10:07:31   
Štetica

Stetice za taj eho cu dobiti uput za betaniju samo sto do nedavno se zakazivalo i cekalo po mesec dana.E sad ja sam sad 20 nedelja
a uput cu dobiti sledeci put kad mu odnesem nalaze KS.I sta ako zakasnim sa cekanjem

Pa nazoves Betaniju i zakazes termin za eho,ako se desi da ti zakazu pre nego sto treba da ides kod njega ponovo onda lepo odes ranije i kazes imam zakazano za tad i tad i treba mi uput. Ako se bude bunio ti se lepo pozovi na zastitnika prava pacijenata i da vidis kako odmah sve moze,posebno mu naglasi da ces da ga prijavis sto te salje privatno da uradis a m9ze na uput.

Direktna veza do poruke: 724
10.10.2014 10:13:15   
Štetica
E da zaboravih i ovo da ti kazem,termin za eho kad bi trebalo da se odradi dosta se razlikuje od dr do dr,moj dr recimo praktikuje da se radi 22-24nedelja,a kad sam zakazivala u Tirsovoj rekli su mi da taj profesor radi od 24 pune nedelje pa do 28 nedelja,ja sam isla na 25+0.

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Sve što niste znali o spinalnoj anesteziji
Bolovi tokom porođaja mogu biti delotvorno ublaženi ili potpuno uklonjeni pomoću regionalne anestezije, a da pritom ipak...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here