Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 22.9.2014 21:11:39
|
|
|
|
Rosita
|
Super :) nama jos shitake stoje u frizideru, slinav je pa ajd necu, i ne oseca ukus. Taj vieco nisam ni videla!
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 2.10.2014 14:09:43
|
|
|
|
Rosita
|
Vieco spanac nam se svidja Zene, koji puding koristite? D do das nije probao puding. Probala bih za vikend jer sledece nedelje u vrticu jedu puding za uzinu, pa da smo spremni
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 2.10.2014 14:21:24
|
|
|
|
Peace*
|
dr Oetker od vanile, spremam ga sa vodom. Nisam davno spremala, mislim da sam stavljala manje vode nego što treba mleka, ali nisam sigurna.
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 2.10.2014 16:10:15
|
|
|
|
milicicak
|
Ja najcesce koristim C puding od vanile. Kuvam ga ili sa lesnikovim mlekom ili sa pireom od jabuka
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 2.10.2014 17:25:52
|
|
|
|
Rosita
|
Hvala :*
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 2.10.2014 18:52:08
|
|
|
|
mama krava
|
Drage moje iskusne RR mame... Plasim se da imam problem i samo bih da vas pitam za savet/misljenje. Naime, moj debeli jede zumance od 7.mes bez problema i to tako sto ga ja tvrdo skuvam, odvojim od belanceta i operem. Proslog puta nisam oprala i zacrveneo se oko usana i imao jednu tufnu(kao ujed komarca na obrazu)... pripisala sam to patlidzanu sumljivog porekla, tj sa pijace(ja njemu 95% spremam organsko), ali evo danas je opet jeo zumance koje sam oprala i imao je samo jednu tufnu bez crvenila! Sta da radim? Plasim se alergije i na belance! Rekli su mi(rodjaka cija je mala bila alerg na belance) da ce mi onda ukinuti i zumance! Ja sam svakako planirala da odlozim to davanje belanca sto dalje, tj dok ne budemo morali u jasle... Da li je moguce da mi je sada odjednom poceo da reaguje i na zumance??? Hvala
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 2.10.2014 19:07:41
|
|
|
|
milicicak
|
Hmm, pa teorijski ne bi trebalo da mu se posle 5 meseci redovne konzumacije zumanceta javi reakcija na isto... Al ko ce ga znati sa alergijama... Mozda je samo slucajnost. I ja bih na tvom mestu bila jako jako oprezna sa belancem
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 2.10.2014 21:01:49
|
|
|
|
Rosita
|
Nemam nista pametno da dodam na ovo sto rece milicicak :/
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 2.10.2014 21:08:40
|
|
|
|
Snelle
|
Samo da pozdravim sve drage mame
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 3.10.2014 8:19:38
|
|
|
|
Peace*
|
mama krava, hajde stavi Ticker, ja strašno slabo pamtim uzraste. TICKER Ja bih verovatno ukinula žumance na neko vreme, pa ga ponovo vratila posle i videla dal reaguje. A u međuvremenu bih isprobala taj patlidžan bez žumanceta. Ali ja sam psiho, ja se uvek vraćam par koraka unazad - da proverim ako sumnjam. Inače, može da se razvije alergija posle x meseci. Iz istog razloga nama dr nije dozvoljavala uopšte da uvodimo jaje do nedavno, jer je rekla da davanjem jakog alergena kod kog nema reakcije, a dete ima atopičarsku konstituciju i tako jaku reakciju na drugi alergen, postoji mogućnost senzibilizacije i izazivanja alergije.
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 3.10.2014 14:02:50
|
|
|
|
Rosita
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Samo da pozdravim sve drage mame Zdravo, zdravo Snelle Milicicak, isla ja u maslinu cak po onaj sir i nema :/. Kazu ne znaju da l ce dobijati. Oni su jedna od najsnabdevenijih zdravih hrana u koje udjoh, nigde ga nema. A nema nikakv drugi bez mleka i soje. I tako... Nema veze, samo sam htela da probamo.
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 3.10.2014 15:10:13
|
|
|
|
mama krava
|
Draga Peace, stavila sam tickere , jedva! Patlidzan nemam vise taj, i opet sam uzela organski, pa cu videti, mada sam juce dala zumance i krompir i blitvu (sve domace, od moje mame) i opet je tu bila jedna tufna . Videcu...ne znam...da li da prestanem npr da nedelju dana ne dajem zumance, pa da probam ili je potrebno da napravim vecu pauzu? A, i planiram da pocnem jedan eksperiment, tj da ja pocnem dijetu bez mleka, posto ga ja konzumiram normalno. Mleko i ne pijem skoro u opste, ali proizvode dsta koristim. Nama lekar nije nista savetovao po tom pitanju. Debeli je sada dobro, osim sto ima te dosadne slinice, tj. samo mu skoro stalno curi ona bistra vodica iz nosa - klasicno alergijski, pa sam mislila da ce mozda prestati ako ja izbacim iz ishrane ono sto njemu smeta, posto dojimo?
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 3.10.2014 15:50:56
|
|
|
|
Mala Elena
|
IZVORNA PORUKA: milicicak Ja najcesce koristim C puding od vanile. Kuvam ga ili sa lesnikovim mlekom ili sa pireom od jabuka A gde nabavljas lesnikovo mleko? Znam za varijantu da se to jezgrasto voce potopi u vodu , odstoji tokom noci i ujutru se izmiksa i procedi .od toga se moze dalje praviti sejk .Na to mislis ? Imam pitanje-pre neki dan se nasla sa muzem u gradu, jelo mi se nesto slatko, on dosao i doneo snickers sa kikirikijem .Nisam ga jela .Zanima me posto dojim da li da ga jedem .U trudnoci sam ga dosta jela, ali cujem da se kod deteta moze kasnije javiti veca sklonost ka alergiji .Pa se pitam sta da radim ? Jela sam orahe , lesnike , bademe od 4 .meseca, nije joj se ispoljila alergija.
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 3.10.2014 17:18:43
|
|
|
|
milicicak
|
ME, ja pravim lesnikovo mleko ali mozes i da ga kupis u zdravim hranama, DM-u ili bolje snabdevenim Maksijim i Tempu, kosta oko 400 din. Na temi biljna mleka ovde na RR mozes da vidis kako se tacno pravi. Rosita, bas bez veze za sir, ja ga nisam kupovala neko vreme pa nisam ni znala da ga nema... MK, ja sam svo vreme dojenja bila na strogoj bezmlecnoj dijeti, u principu jela sam samo one proizvode koje sada i mini buba jede. Mislim da bi trebalo da izbacis zumance ma neko vreme a mozes i da probas sa bezmlecnom dijetom pa da vidis sta se desava... Snele
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 3.10.2014 20:08:20
|
|
|
|
mama krava
|
A sta mislite, da li mi dr nije nista rekao zato sto on relativno dobro podnosi, u stvari nema nekih posebnih smetnji? Da li postoji mozda nesto kao "privikavanje" na proteine/alergen, kroz moje mleko? Izvinjavam se ako lupam! Ono sto u stvari hocu da vas pitam, je da li postoji mogucnost da usporim njegovo prerastanje alergije???
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 3.10.2014 20:38:10
|
|
|
|
Mala Elena
|
Milicicak hvala. Ako neko zna za kikiriki neka mi javi. ..vasa iskustva kakva su ?
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 3.10.2014 20:52:34
|
|
|
|
Peace*
|
MK, to zavisi koji dr te vodi. Ima mnogo razlicitih tvrdnji, jednu smo vec spomenuli, a to su nesa od krave. Lekari razlicito savetuju za njihovo uvodjenje. Tako nrki lekari kazu da uvodjenjem minimalnih kolicina alergena stvaras imunitet, a moja dr, recimo, tvrdi da se unosenjem alergena usporava prerastanje i moze se pogorsati situacija. Npr, Marko je letos na moru 7 dana jeo kolac od jabuke u kom je bilo mleka i putera jer ja to nisam znala. Moja baka je poslala, bila sam sigurna da bi napisala da M ne sme, i nesporazum. Za njega je bila samo bundevara. Kad sam to rekla dr, odgovor je bio "odlicno! Vidis kako mu je ojacao imuni sistem. Al na alergo testu pre mesec dana je jos uvek inao 100% vise antitela nego sto treba, tako da bih ja izbegavala mlecno jos oko godinu sigurno, da ne bismo pogorsali situaciju i otisli unazad". I ja sam bila na strogoj dijeti dok sam dojila. Kucaj gore u Search "ishrana bez jaja", izbacice ti twmu, slicno se zove, to je deo naziva.
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 3.10.2014 20:55:20
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
ME nama je dr rekla sve sto si jela u trudnoci mozes i dok dojis ali ne preterujes. Znaci i jagode i kikiriki i sve alergene. A bebu posmatras ako slucajno ima neku reakciju onda prestajes sa unosom i obazrivo joj uvodis namirnicu.
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 3.10.2014 21:00:09
|
|
|
|
Rosita
|
MK, kod nasih dr je bezmlecna ishrana majke sine qua non. Ja sam na istoj sve vreme. A za usporavanje prerastanja alergije nasa dr ima isti stav kao dr kod Peace.
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 4.10.2014 12:13:36
|
|
|
|
milicicak
|
IZVORNA PORUKA: Peace* MK, to zavisi koji dr te vodi. Ima mnogo razlicitih tvrdnji, jednu smo vec spomenuli, a to su nesa od krave. Lekari razlicito savetuju za njihovo uvodjenje. Tako nrki lekari kazu da uvodjenjem minimalnih kolicina alergena stvaras imunitet, a moja dr, recimo, tvrdi da se unosenjem alergena usporava prerastanje i moze se pogorsati situacija. I nasa dr kaze isto... A ja imam teoriju, totalno nepotvrdjenu ali mislim da ima smisla Uglavnom, ja mislim da se izlaganjem malim kolicinama alergena detetu postepeno povecava tolerancija na alergen (mislim da se to zove desenzitizacija) ali i da se time ujedno produzava vreme do potpunog prestanka reakcije na alergen... i licno, svaki put mi bas tesko padne kada T naleti negde na mleko u tragovima pa dobije reakciju, stalno imam osecaj da se vracamo korak unazad... verovatno gresim, ali eto, bas mi bude tesko... I sad off, ubicu vas za onaj recept za kiflice, pravim ih malte ne svaki drugi dan gospodjica ih stalno trazi
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 4.10.2014 12:34:10
|
|
|
|
Rosita
|
Neka, neka, ako te mrzi da savijas a ti lepo kao lepinjice ocas posla i cao . Uzela sam puding koji se ne kuva, dr Oetker. Nisam ni znala da to postoji. Nisam jos pravila. Muti se mikserom sa mlekom- ja cu biljno. Sastav: secer u prahu, modifikovani skrob, arome, boje (beta karoten), zgusnjivac e466. Isti takav obican pise pored ove boje beta karoten- sadrzi soju. Tako i C puding pise pored boje- sadrzi soju. Sad cu da guglam ima li to smisla. PS Edit. Evo ga! Bas su lepo opisali. Bezbedno :) http://www.oetker.rs/rs-sr/nasi-proizvodi/krem-puding/krem-puding-vanila.html
< Poruku je uredio Rosita -- 4.10.2014 12:40:39 >
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 4.10.2014 12:44:59
|
|
|
|
Peace*
|
Probali smo ga. Marko ga pljunuo, Luka se stresao, a i ja sa njima. Hahaha
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 4.10.2014 12:50:14
|
|
|
|
Rosita
|
Peace, idi bre zeno , sto me demotivises . Ne znam sad da l da probam ili da uzmem obican, mogla bih da dodam ovde bananu i td...
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 4.10.2014 21:10:20
|
|
|
|
Rosita
|
Nama se ovaj puding u varijanti sa bademovim mlekom svidja :)
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 5.10.2014 12:13:47
|
|
|
|
mama krava
|
Posto sam ja sada inspirisana za nalazenje bezbednih, ali i zdravih grickalica, evo jedne... Izgnjecena 1 prezrela banana, po kasicica jecnenih, psenicnih i ovsenih pahuljica, dve kasicice integralnog brasna malo sobe bikarbone bez aluminijuma malo sirupa od agave, bukvalno par kapi par kapi ulja od repice(hladno cedjeno) malo cejlonskog cimeta Pekla sam ih na 220 C, 20ak minuta uz upaljen ventilator Super su i narasli malo, i mirisali iz rerne na cimet, a nisu tvrdi... Meni je izaslo 7 komada od ove mere. Posto se prave za 10 minuta + 20 min za pecenje, napravilasam malu meru, ali planiram da vidim prvo kako mu se svidjaju, pa cu da raspalim masti na volju...Po glavi mi se mota bundeva, kokos (koji jos nismo uveli, ali eto prilike), kakao (isto jos nismo uveli), mozda i slana varijanta, sa rendanim tikvicama, a umesto banane da dodam avokado?! Javljam reakciju posle rucka
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?