Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 16.9.2014 18:08:16
|
|
|
|
lelaigor
|
IZVORNA PORUKA: Ipokrisia ja ne znam sto tako dugo mora taj progesteron da se koristi? aj razumem prva tri meseca,ali eto jos uvek i ja stavljam jednu dnevno kao vaginaletu . Sanjalice svakako pitaj doktora za temperaturicu.. Meni je izgleda danas onaj dan D sto smo pricale pre neki dan, kad mi se cini da stomak raste em se izgleda bebac nesto uskoprcao danas, em ceo dan imam neke sitne bolove duz celog stomaka,pa svaki cas lezem na levi bok.A i nekako sam stomak danas vise osecam, tezak mi je nesto specijalno E baš tako se i ja osećam danas. Nemam mesta, sve me boli, gde god da se okrenem, kako god da se namestim, beba je tu... Grozno se osećam. Još imam nekako osećaj i kao da sam se vazduha nagutala, pa ne mogu da podrignem. Grozno, sve mislim da li je sve u redu, ali, ne! Nećeš ti Danijela i ovaj put da paničiš za sve! Naravno da je u redu!
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 16.9.2014 18:12:02
|
|
|
|
soni
|
drzite se zene !!!!...vec ste dosta pregurale !!!! ja sam kao optimista al kad se setim sta sam prosla vec i sta me ceka hmm.... Dobar dan...Ja sam umorna...Svako jutro ustajem u pola 6 i idem na posao, sad oko deteta, rucka , kuce i koma :)..... Ovde je zakonsko bolovanje 3 nedelje pred porodjaj a ja sam proslju trudnocu radila do 8. , ne znam na koji nacin da iskukam bolovanje a moracu ranije....
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 16.9.2014 18:17:18
|
|
|
|
branki*
|
IZVORNA PORUKA: wivern Pa i ne mora, ja sam ga koristila samo do 12-e nedelje. To sve zavisi od dr-a, ali su nasi dr poznati po tome sto daju utrogestan kao keksice. Naravno da uizuzimam zene koje imaju neke probleme pa moraju da ga koriste. da,sve zavisi od dr kod kog ides.meni moj ovde rekao da progesteron nema nikakvu funkciju nakon 3.meseca,jer posteljica preuzima tu ulogu i bzv se koristi.a dr koji mi je radio vto je insistirao da uzimam utrogestane maltene do kraja trudnoce,kao vidi kontrakcije na uz...ja sam misljenja da je bespotreban posle 3.ili 4.meseca.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 16.9.2014 18:36:01
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Meni su dali da ga jos uvek koriistim zbog onih krvarenja. Ma ko ce ga znati. Krvna slika mi je stalno super. Leuokociti nikada preko 9 , sedimentacija dobra. Nisam je pitala jer sam mislila da je to normalno. Sutra cu je bas pitati.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 16.9.2014 19:14:54
|
|
|
|
vonavoj
|
mariya,ja imam ctg u cetvrtak..bice isto ludilo,tabanje..mene pece mesto gde se ona rasteze,bas je tvrdo... kod nas nema tih pripremnih vezbi,samo neko teoretisanje,i to samo jedan cas..bogami,meni niko nije pokazao kako se dise,ali sam disala
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 16.9.2014 19:25:53
|
|
|
|
soni
|
kod nas nema ni jedan test double triple, nema ctg...ne prepisuju utrogestan, progestron...prvi UZ u 18. nedelji..strasno :)....
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 16.9.2014 19:34:20
|
|
|
|
Maslacak15
|
Pozdrav trudnice, Daco a da probas neke tablete gvozdja. Ja sam uzimala svaki treci dan neke depo tablete u drugoj polovini trudnoce i super su mi pomagalle. I u sok sobi posle carskog hemoglobin mi je bilo 11,5 sto je sasvim super za nekog ko je upravo operisan. Ipokrisia ne mora progesteron da se koristi uopste a narocito ne posle treceg meseca. Ja ga ni takla nisam a iznela sam dve trudnoce do 40 te nedelje. O tome sam pisala x puta, to je jednostavno moda u Srbiji. Uzima ga bar 80 % trudnica bez ikakve potrebe. Al eto doktori vole da ga prepisuju...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 16.9.2014 20:50:55
|
|
|
|
anita
|
IZVORNA PORUKA: branki RR IZVORNA PORUKA: wivern Pa i ne mora, ja sam ga koristila samo do 12-e nedelje. To sve zavisi od dr-a, ali su nasi dr poznati po tome sto daju utrogestan kao keksice. Naravno da uizuzimam zene koje imaju neke probleme pa moraju da ga koriste. da,sve zavisi od dr kod kog ides.meni moj ovde rekao da progesteron nema nikakvu funkciju nakon 3.meseca,jer posteljica preuzima tu ulogu i bzv se koristi.a dr koji mi je radio vto je insistirao da uzimam utrogestane maltene do kraja trudnoce,kao vidi kontrakcije na uz...ja sam misljenja da je bespotreban posle 3.ili 4.meseca. Ja sam sada 16-a nedelja i dalje koristim utrogestan. Ne ukidaju mi a mislim da i nece do kraja trudnoce.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 16.9.2014 20:54:09
|
|
|
|
vonavoj
|
maslacak,gde si ti? Pitala sam se,jesi li dobro,dugo te nije bilo! Inace,mene bas pece i boli mesto gde mi je tvrdo,da li guza tu..uh..hocu da se kupam,a mm otisao u set_nju,i ko da mi cuva dete! Da li mislite da je to ok sto me pece,boli?
< Poruku je uredio vonavoj -- 16.9.2014 20:57:59 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 16.9.2014 21:00:19
|
|
|
|
Maslacak15
|
Tu sam Von u Berlinu. A bejah i u BG par dana pa u Grckoj pa u BG.. Samo sam tamo toliko popularna da ne mogu ni da se opasuljim od rodbine a kamoli da postujem. Ali pratim ja vas ne sekiraj se :):) Taman sam sad lepo stigla na vreme da ispratim tvoj fotofinis pred porodjaj p.s. Mene je koza ispod dijafragme pekla kao najgora opekotina od sunca i bridela na dodir, Sedela su mi obojica na kraju na jetri, valjda im je bilo mekano To mi je bilo najteze od svih muka. Bolelo je i spolja, koza i iznutra tacno lepo gornji desni kvadrant gde su se guzili. Doktorka mi je potvrdila za obojicu da su se tako namestili poslednjih nedelja.
< Poruku je uredio Maslacak15 -- 16.9.2014 21:03:21 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 16.9.2014 21:01:03
|
|
|
|
wivern
|
Von kako pece? Mene uzasno boli kad mi izbaci, pretpostavljam dupence, tu gde je tvrdo i okruglasto. I kao da mi se ceo stomak rasteze i cepa, jel na to mislis? Anita pa ti nosis trojke, logicno je da ti daju utrogestan kao bonbone.
< Poruku je uredio wivern -- 16.9.2014 21:02:35 >
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 16.9.2014 21:02:41
|
|
|
|
vonavoj
|
znaci isli ste na proputovanje jos malo ostalo! a ne znam da opisem,ali pece,zateze..bas je tu tvrdo,i sad ne traje kratko,nije samo sut i gotovo,nego tu bas sedi inace,nisam jos dobila nijednu striju..sad ih cekam,na kraju,stomak vise ne moze da se rasteze
< Poruku je uredio vonavoj -- 16.9.2014 21:04:56 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 16.9.2014 21:06:14
|
|
|
|
vonavoj
|
Bas tako maslacak,a na uz nisam isla od 4.8.i kao icicu ako ima potrebe do kraja..to me nervira..trazicu od dr u cetvrtak..imam samo ctg!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 16.9.2014 21:07:48
|
|
|
|
wivern
|
Onda je valjda normalno jer to osecam i ja. Nisu ni noge ni ruke nego bas okruglasto nesto, rekoh da ja tripujem da je dupence kad se scucuri. A za strije cemo tek videti, ni ja ih ne vidim ali ne znaci da ih nema
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 16.9.2014 21:17:29
|
|
|
|
Maslacak15
|
To je bilo tako intenzivno da se iskreno samo toga sa kraja trudnoce secam kao da mi se sad dogadja. Sve ostale tegobe sam zaboravila haha. Ja nisam ni oticala, ok sam se kretala itd. I da u pitanju je bio skroz konstantan bol u gornjem desnom kvadrantu. Jos ako probam nocu da legnem na desni bok- drama. Uradi ultrazvuk ako ce da te to umiri ali mislim beba vec ima oko 3 kg ili jace tako da mora nekako da se namesti. Pa nekima stradaju besika i ledja a drugima jetra
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 16.9.2014 21:24:33
|
|
|
|
anita
|
IZVORNA PORUKA: wivern Von kako pece? Mene uzasno boli kad mi izbaci, pretpostavljam dupence, tu gde je tvrdo i okruglasto. I kao da mi se ceo stomak rasteze i cepa, jel na to mislis? Anita pa ti nosis trojke, logicno je da ti daju utrogestan kao bonbone. Wiv ja druge bombone ne konzumiram, samo utrogestane
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 16.9.2014 21:36:46
|
|
|
|
daca77
|
Vrsnjakinjo, zabrinuh se i ja za tebe...rekoh, nece valjda sada da me napusti Mogla si da svratis do Nisa, posto si bila u Grckoj...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 16.9.2014 22:58:45
|
|
|
|
vonavoj
|
Ni ja ne oticem,krecem se,svi me zezaju da sam u dobroj formi da cu se brzo poroditi.. avala bas desni kvadrat.. trazicu uz kad odem na ctg u cetvrtak. Kad lezim je ok..bice da do polozaja.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 16.9.2014 23:04:09
|
|
|
|
Mala Elena
|
wiv, ti se uskoro poradjas? Mozda je glavica, ne mora znaciti da je dupence, mada nikad se ne zna. jel se bebce okrenulo?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 16.9.2014 23:10:01
|
|
|
|
Cecana
|
Cao svima I mene beba udara na sve strane i rasteze se i izbacuje nesto okruglo i tvrdo.Bili smo na ultra zvuku,karlicno je postavljena,to sto izbacuje je glavica.Dogovorili smo za carski rez koji ce biti oko 10 oktobra,kao ne rade pre 39 nedelje-jedino ako sama krene ranije. Ja uopste nisam spremna,ni torbu nisam spakovala,za bebu smo manje-vise sve spremili,kad nam zavrse krecenje ovih dana stavicemo i krevetac.I tako...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 16.9.2014 23:11:52
|
|
|
|
Cecana
|
Sto se utrogestana tice ja ga koristim sve vreme, dr.kaze do 37 nedelje.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 16.9.2014 23:50:47
|
|
|
|
17 joka
|
Cecana, prolete vreme ostalo jos malo Maslacko Wiv,Von, jos malo pa ce te zaboraviti na te bolove
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 17.9.2014 1:51:12
|
|
|
|
bubulence
|
spavate okruglice??? ja sam juce dobila divan ljubavni roman i nisam ga ostavila dok nisam provitala. tako da se tek sada spremam za spavanje, naravno sva pod utiscima glavnih likova, ljubavi, romantike, strasti.. lepo spavajte. i kuvajte mi ujutro duplu kafu
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 17.9.2014 6:31:12
|
|
|
|
anita
|
Dobro jutro Ja upravo ustala. Odo da uradim laboratoriju pa se kuckamo posle.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 17.9.2014 8:15:22
|
|
|
|
anita
|
Ja završila. Doručkovala pa evo pijem kaficu. Evo spremila sam i za Vas
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Pismo mom detetu kojeg više nemaDanas, dok mislim na tebe, držim tvoju sestru u naručju. Ona je lepa, ona je savršena, ja sam srećna i ... istovremeno n...
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?